trigger beslemek
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Coşkun bey benim amacım trigger odunus beslemek esasında canlı yükü nerdeyse sıfır olcak eğer sistem kurtarırsa yanınada palyaço atmak :) forumdaki ilanlarda kilosu 5 liradan canlı kaya ilanları var ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum 10 kg kadar onlardan alıp 10-20 kiloda ölü veya canlı kaya yapmaya müsait kaya kaya eklemek resif olmayacağı için sanırım ışıklandırma o kadar önemli değil eğer canlı kayalar için gerekli ise o kadar ayrıntılı bilgim yok maalesef yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum büyük akvaryumda dengeleri daha rahat stabil tutabilceğim için elimdeki tanka kurmaya çalışıyorum veya bunu elden çıkartıp daha ufak tanka geçiş yapabilirim ama ilk hedefim 300lt le başlamak.
Özgenç Bey başlamak için 70lt uygun değildir ama 300lt makul bir hacimdir , rica ediyorum yalnızca tecrübe ettiğimiz ,pratik bilgimiz olan konularda yorum yapalım çünkü bu hobi pahalıdır , deneme yanılma insana pahalıya mal olur.
Ahmet Bey şelale filtreyle olmaz diye birşey yok ,olur.Fakat örnek veriyorum 2 tane 1000lt/sa şelale filtre kullansanız bu tankta zaten sumpla aynı paraya gelir.Akvaryumu deldiremem 3 balık için derseniz 2xşelale fitre + askı protein skimmler la gayet güzel 300lt marine yürür.Çeşitli forumlardan ikinci el ilanları takip edin bütçenize uygun bir ps bulursanız alın. Korkmayın biryerden başlayın tuzlu suda kesin olmaz veya kesin olur denebilecek hiçbirşey yok.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir