The King Of Amazon ( ADist ) Rsm Sf.2 Video Sf.3


PekdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 242
PekdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 19:05
Bence yarışmayla ilgili hiç moral bozmanıza gerek yok. Ben bile bakmayı hiç düşünmediğim bir canlı olmasına rağmen, Serrasalmusların sürü şeklinde değil tek bakıldıklarını biliyorum. Vahşi doğada bile bu canlılarda güçlü bir sürülenme güdüsü yok; dağınık ve az sayıda gruplar şeklinde geziyorlar ve sürüler sık sık dağılıp tekrar oluşuyor.

Biyotop sade, gerçekçi ve güzel. Belki akvaryumu renklendirmek için neon tetra koyabilirsiniz diyecektim, ancak balığınız henüz tetraları görmezden gelecek kadar büyümemiş sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 16:49
Şu akvaryum kurulduğunda da muhteşem diye düşünüyordum, o yorum geldikten sonra da fikrim değişmedi. Anlamayanların değerlendirmesi konusunu tv yarışmaları çakma jürilerine benzetiyorum. Aynı yorumu diğer konuya da yazdım. Ona da aynı tarz yorum getirmiş.

İstanbul'da veya Ankara'da 15-20 sene önce yaşamış ama ayrılmış birini tekrar aynı şehre döndürseniz kabaca neyin nerede olduğunu bilir, muhtemelen kaybolmaz ama yine de belli olmaz. Oldukça zorlanacağı ve bir çok yeri direk tanımayacağı aşikardır.
Bu kadın da aynı tarz durumda ama bunun farkında değil. Yarışmalarda gördüğü akvaryumlara bakıp anıları depreşiyordur. İçlerinden bir tanesinin kopyasını yap desen eminim başaramaz.
Gerisi hikaye...

Ne demişler: "İyilik yap denize at. Balık bilmezse Halık bilir."

Burada takip edenlerin hepsi bu tasarımın hakkının ne olduğunu gayet iyi biliyor. Sivri zeka bir yorumla tasarım da hakkı da kaybolmaz.
Tebrikler.
Köksal Gürkan2010-11-22 17:34:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Volkan ULUĞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2234
Volkan ULUĞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 17:35
Söylenecek söz yok bencede bu kuruluma karşı. El emeği ve ekip çalışmasının en nadir örneklerinden bir tanesini görmekteyiz. Yarışmadaki jürinin yorumu yada yapılan yorumlar sizi yıldırmasın, biliyoruz  ve takip ediyoruz ki burada harcanan emek ve özveriyi kimse gözardı edemez...

Saygılar..
RoTT2010-11-22 17:41:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 18:36
[QUOTE=batuhanbayram]Böyle büyük bir yarışmada, böyle büyük bir ismin biyotop akvaryumundaki canlının bile türünün ne olduğundan bi haber olması , biyotopunda nasıl yaşadığı hakkında bir fikri yokken kendi kendine sorumsuzca bir yorum yapması affedilesi bir durum değil gerçekten. Sonuçta biyop bölümüne katılım her zaman düşük düzeyde olmuştur. Bu az sayıda tank için de bi zahmet araştırma yapılsa fena olmazmış..
 
Yazık olmuş....
[/QUOTE]

Batuhan'cım inan ki büyük bir isim değil. Bak 2008 de genel bir pet forumunda bunun makalesini çevirmişler bende bunun üzerine sivri dilimle ağır eleştiriler yapmıştım. Link vereceğim genel pet forumu olduğundan sakınca görmüyorum gerekirse silinebilir, şöyle bir göz atın ne dediğimi anlarsınız.

http://www.evimdekidost.com/forum3/index.php?topic=2030.0

Ayrıca Köksal Bey'in yukarıdaki yorumunada birebir katılıyorum.
Barış ER2010-11-22 18:38:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

radenkoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 974
radenkoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:34
Tankın dizaynını bir tarafa bırakırsak bu tarz bir yorum gerçekten olmamış. Ne kadar ciddiyetten uzak bir yarışma olduğunu bu yorumla ortaya koymuş oldular. Balığın cinsini bile ayıramayan kişilerin jurilik yaptığı bir ortamda bundan fazlasını beklemek zaten bir hayal olurdu. Bu tam anlamıyla bir sorumsuzluk örneği olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TnReFeÇevrim Dışı

[B]10314,3[/B]
Kayıt: 08/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 103
TnReFeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 00:55
Arkadaşlar kusura bakmayın işlerim dolayısıyla konuya fazla dahil olamadım,Mustafa sendende ayrıca özür dilerim daha önceden yazmam gerekiyordu.

Öncelikle bu tankı hazırlayan ADİST ekibine,kendi adıma yarışmaya katılmama izin verdikleri için tek tek teşekkür ediyorum.

Bu yarışmaya katılmadan önce ana kuralın kurulum olduğunu sanıyordum,yani biyotop kurulumunda insanların doğadan bir kesiti tanka yansıtması ve bunu gene doğadan toplanan materyallerle yapılması gerektiğini sanıyordum.Belki bu yarışmanın kuralları içinde böyle bir madde yok ama mantıklı düşününce böyle olması gerekiyor sanırım.Sonuçları gördüğümde inanın büyük bir şok geçirdim.Dereceye giren tankların 2 tanesi belki benim tankımdan gerçekten güzel ama tamamen hazır objelerden kurulmuş ve tank sahibinin hiç emeği olmayan bir kurulum olmuş.Hemen gözümün önünde Mustafa-Batuhan-Burak ve Timuçin'in benim tankı hazırlaması geldi,yanlış hatırlamıyorsam soldaki kütüğün yerleştirilmesi 2 saat,sağdakide kütüklerin birinin dallarında kesik izi olduğu için doğal olmaz ve biyotopa uymaz düşüncesiyle 1.5 sürmüştü.Demek istediğim bizim tankın hazırlanması 1 gün sürerken yarışmada dereceye giren tankın sadece 1 saatte kurulabilmesi.

Gelelim Karen Randell'in tank için yaptığı yoruma,daha doğrusu balığa yaptığı yoruma.Mustafa yazısında belirtmiş bu bayan sanırım bitkili tanklar konusunda eskilerdenmiş,en önemliside orta ve güney amerikaya seyahatlerde bulunup bitkiler ve biyotoplar hakkında araştırmalar yapmış.Şimdi bunun üzerine benim tankıma yaptığı yorumu ben şuna bağlıyorum.Büyük ihtimalle yorumu bu sebebe dayanarak yazdı...balığın ismi SERRASALMUS RHOMBEUS olması.Kendisinin yapmış olduğu araştırmalar uzun zaman öncesine dayanıyorsa eğer eskiden Pygocentrus Nattereriler cinsi piranhalar Serrasalmus sınıfında sayılıyorlardı.Nattereriler de sürü balıkları olduğu için bu yorumu yazmış olabilir.Serrasalmus Rhombeuslar ise tek yaşarlar.Nadirde olsa ufak gruplar olarak toplanırlar fakat tekrar dağılırlar.Çiftleşme zamanlarında bile birleştiklerinde çoğu zaman ölümle sonuçlanır.Tabi burda uzun zamandır araştırma yapmayan ve eksik bilgilere sahip bir insanın jüri üyesi olması tartışılacak bir konu...Iste%20Bu

Aşağıda Serrasalmus Rhombeus türünün konuyla alakalı bilgilerini veriyorum,ilgilenen arkadaşlar olacaktır sanırım...

S. Rhombeus, değişik şekillerde, büyüklükte ve renklerde ortaya çıkabilir. Bu hala araştırılan bir meseledir. Her ne kadar balığın şekli değişse de göz rengi hiç değişmez ve yetişkinlerde kırmızıdır.
Pygocentrus normanni olarak adlandırılan bir türün(1964) daha sonraları S. Rhombeus olduğu anlaşılmıştır(1972). Bu tip bir daha görülmemiştir fakat, elde bulunan tek örnek rhombeus olduğunu açıkça kanıtlar.

S. Rhombeus’un bazı türleri 450 mm boylara ulaşabilir ve bu boyda siyahtırlar. Nadir olarak grup halinde dolaşabilirler. Balık yalnız yaşayan bir balıktır ve yalnız avlanıp yalnız gezmekten hoşlanır. Noktacıklar bütün türlerin üzerinde bulunur fakat, daha sonradan kaybolur. Bazen kumdan dolayı hemen kaybolabilir. Bazen de yakalandıkları bölgeye göre noktaları çoktan kaybolmuştur.

Akvaryumda:
S. rhombeus tek olarak bakılması gerekir. Akvaryumda karartma kullanılması uygundur. Yetişkin Rhombeuslar derin su balıkları olduğundan dolayı, yetişkinler için karartma şarttır. Nehir balıkları olduğundan dolayı akvaryumlarda belirli bir akıntı olmalıdır. Motor kullanılması ve akıntının sağlanması balığın sağlığı açısından mecburidir.
Uzunlamasına akvaryumlar yerine kare ve derin bir akvaryum kullanılması uygun olur. Akvaryumun eni balığın dönebileceği şekilde olmalıdır. Ancak bu şekilde kırık yüzgeç sendromunu yenebilirsiniz. Bazı balıklarda üst yüzgeç veya alt yüzgeç kıvrılır, bu da akvaryumun yeterli büyüklükte olmamasından kaynaklanır.
Su ısısı 76-82 F arası olmalıdır. Yumuşak, hafif asidik sular, pH 6.8-7.4 arası pH bu balık için en uygunudur.

Gizlilik ve Besin:
Küçükken balığın açık renkte olmasının sebebi balığın gizlenmeye ihtiyaç duymasıdır.
S. rhombeus yüzgeç yiyici bir balıktır fakata fırsatları da kaçırmazlar. Yiyeceklerinin %82sini yüzgeç ve balıklar, %11 ini çeşitli bitkiler ve tohumlar, %7 sini çıtırdaklı canlılar yani yengeç, ıstakoz gibi canlılar oluşturur.
Yavru ve küçük balıklar çok bitkili yerlerde gözlerden uzak yaşarlar. Burada mikro böcekler gibi küçük avlarla beslenirler. Yeterince büyüdüklerinde saklanmaya ihtiyaç duymazlar.

Kaynak: www.opefe.com

Çeviri: Serhat Şekerkıran


www.piranhalar.com dan alıntıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 14:51
Bence çok iyi bir iş çıkarmışsınız, ayrıca böyle iyi bir ekip de size yardım etmiş. Ehil olmayanlar güzel dememiş ne çıkar ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gba20Çevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 9
gba20Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 20:40
Boşver Taner abi karen randall da kimmiş google da bile aratınca adına doğru dürüst sonuç çıkmıyor takma onu kafana ben şahsen bu tankı ilk gördüğümde 1 dakika ağzım açık seyrettim süper olmuş. hatta kendi tankımı biraz daha büyütünce seninkinin biraz ufak halini taklit etmeyi bile düşünüyorum ama melek ve kardinal tetra ve kiraz burun gibi balıklar düşünüyorum sence bu tarz tanka olur mu? gba202011-04-16 20:43:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa07KaptanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1
Mustafa07KaptanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 17:32
Çok güzel bir piranhanan  var.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SoulÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 147
SoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 23:41
Görünüş çok güzel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ardaykulÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 370
ardaykulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 00:41
Mükemmel bi atmosfer olmuş.Tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2044
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 00:46
Taner Bey gerçekten bugüne kadar incelediğim biyotoplardan belkide içime en sineni bu oldu.Askerdeyken ne kurulumlar olmuş amaHepsini tek tek inceliyorum.
Bunun dışında Kullandığınız köklerle ilgili sorum olucaktı:Acaba bu köklerin türü hakkında bilgi verebilir misiniz?Keşke kumun rengi azıcık daha koyu olsaydı.Hoş bu şekilde rhombeusunuz dahada ön plana çıkıyor.
 
Sağlıklı Balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avrasyasoftÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1
avrasyasoftÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 11:16
hayran kaldım gerçekten süper olmuşş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir