Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İç filtre modifiyesi ile sürekli yüzey temizliği yapmayı planlıyorum. Anladığım kadarıyla yüzey temizliği dışında bu sorundan kurtulmanın bir çaresi yok.
Cüce vatozlar akvaryum içindeki hortum vs gibi sabit nesneler üzerinde kolonileşmelerini engellerler su yüzeyindeki bakterileri yemeleri düşük bir ihtimal. Yazıda cüce vatozların yediği söylenen bakteriler su yüzeyindekiler değil. Su yüzeyinde oluşan bakteri kolonisi için hava motoru önerilmiş.
[QUOTE=Pena]Bu tabaka için sirke etkili olabileceği söylenmiş hiç sirke yöntemini deneyen var mı ? [/QUOTE]
Sirke tüm habitata ve balıklara zarar verebilir. Bu nedenle kullanılması önerilmemiş.
Bitkili Canlı Doğuran tankımı Malawi tankına döndürdükten sonra su üzerinde yağlanma ve tozlanma bende de meydana geldi. Bu başlığı okuduktan sonra ufak bir iç filtreyi yan şekilde su yüzeyine yakın bir konumda hava vererek çalıştırıyorum. Bahsettiğim doku tamamen yok oldu...
11 lt (Düşümlü Hacim 8lt.) nano tankıma 1 hafta önce 10 + karides, cüce vatoz (~1,5cm) ekledim.Daha evvel yüzeyde oluşan yağ tabakası, şelale fitre olmasına rağmen oluşuyordu.Su mercimeklerinin etrafında dairelerle sarıyordu.
Saz Bitkisi
Sıcaklık:22 C
Nitrit-Nitrat 0
[QUOTE=cengiz17]Gözlemlerim;
Suyu akvaryum yüzeyinden bir hortum ile çekip alıyor böylece bu tabakayıda çekiyor.
Bizim modifiye edip yaptığımız motorları adamlar orjinal olarak piyasaya sürüyor..
11 lt (Düşümlü Hacim 8lt.) nano tankıma 1 hafta önce 10 + karides, cüce vatoz (~1,5cm) ekledim.Daha evvel yüzeyde oluşan yağ tabakası, şelale fitre olmasına rağmen oluşuyordu.Su mercimeklerinin etrafında dairelerle sarıyordu.
Saz Bitkisi
Nitrit-Nitrat 0
Saz Bitkisi
Nitrit-Nitrat 0
12.11.2010
Şu anda su yüzeyinde hiçbir yağ tabakası yok.Önce hahsettiğim, çapı ~2 cm genişliğinde olan yer yer su yüzünde bulunan yağ tabakalarının olmadığını gördüm.
Bu köpüklenme ve yağ tabakasının nedeni bana göre çok yemden kaynaklanıyor.Ben bu 3 gün içerisinde akvaryuma biraz fazla yem attım.Ve rutin dip çekimini yapmadım.
Balıkların su yüzeyine çıkmasını araştırırken kimileri oksijen yetersizliği yazmıştı.Ben dış filtre olarak Eheim 2217-02 modelini kullanıyorum.Çıkış borusunu su altında tutuyordum.Bazı forumlarda bu çıkış borusunu su üzerinden verilmesinden yana öneriler okudum.Denemekte fayda var diyerek suyun üzerine çıkarttım.Bu sırada tüm balıklar su yüzeyinde öyle geziyorlar hiç biri dibe inmiyordu.
Çıkış hortumunu suyun yüzeyine çıkarttım ve çalışmayı başlattım.Şuan hiç bir yağ tabakası göremiyorum.Köpürüklenme oluyor tabiki ama bu suyu yukarıdan verdiğim için oluyor.Belki tamamen yok olmuştur belkide bazılarınız dediği gibi sadece dağılmıştır.Ama balıkların hepsi agresif tavırlarını bırakmış herkez kendi rolüne tekrar geri dönmüştü.Makrakantalar tekrar kayıp bir şekilde tabanda gezmeye normal balıklar ortalarda dolaşmaya başlamışlardı.Belkide bu yağ tabakası akvaryumun gerekli oksijeni alamadığından balıkların su yüzeyine çıkmasını tetikliyordur.Ve çıkış hortumunun suyun içinte tutma rolünüde unutmayalım.Şuan herşey normal.Çıkış hortumunu suyun üzerinde tutmanın tek dezavantajı ise yoğun bir şelale sesi vermesi :).Akvaryum birde yatak odasında olunca bakalım bugün nasıl geçicek deniyeceğim.Ben çözümümü böyle buldum arkadaşlar.Dış filtrenin çıkış hortumunu suyun üzerinden vererek bu yağ tabakasından kurtuldum.Balıklarımda rahat bir biçimde akvaryumda tekrar dolaşmaya başladı.Bu deneyimim yardımcı olursa ne mutlu bana.
Saygılarımla,
Anıl GÜVEN