Strafordan Kapak Yapımı (Resimli Anlatım)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Elinize sağlık güzel olmuş.
Merhabalar, bir süreddir internete giremiyordum bundan dolayıda mesajlarınızı yeni gördüm, aradan çok uzun süre geçtiğinden resimleri tekrar yüklemeye izin verilmemektedir. Konu ile ilgili admine bilgi verildi fakat o zamana kadar aşağıdan konuyu aynı şekilde takip edebilirsiniz.
Şimdiye kadar böyle bir konuya denk gelmedim onun için kendi planlayıp yapmış olduğum kapağı anlatmak istiyorum siz değerli akvarist arkadaşlara, maliyet çok düşük olmasına rağmen oldukça gösterişli ve kullanışlı bir kapak olduğunu düşünmekteyim takdir siz değerli akvaristlerindir.
Malzemeler,
1) Strafor (2 CM kalınlığında)
2) Maket Bıçağı
3) Vida (4cm ve 3 cm)
4) Tornavida
5) Desenli kendinden yapışkanlı pvc (milyoncularda bulunur)
6)Silikon (İsteğe bağlı)
7)Metre
Yapım Aşaması,
İlk olarak metre yardımı ile akvaryumumuzun üst den köşeden köşeye boyunu ölçüyoruz, sonra o ebat da strafordan akvaryumun tam üstüne oturacak şekilde parçamızı maket bıçağı yardımı ile kesiyoruz. (Büyüklerimiz hep işe bağlamanın yarısı ettiğini söylemiştir.)
Burada önemli olan nokta kapağın sağ ve sol köşeleri daha önce kesmiş olduğumuz kapak ile aynı uzunlukta ön ve arka köşeleri ise 4 cm daha uzun kesmemiz gerekmektedir. Çünkü sağ ve sol köşeye sonradan eklemiş olduğumuz parçalar uzunluğu arttırdığı için ön ve arka köşeleri 4 cm daha uzun kesiyoruz.
Bütün parçalar hazır olduğuna göre kaplamaya geçebiliriz. Elimizdeki pvc’yi parçalara uygun ölçülerde kesip resimde gördüğümüz gibi yapıştırıyoruz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan sorularınızı lütfen buradan sorunuz ki diğer arkadaşlarımızda faydalanabilsinler.
Emeğe Saygı Lütfen.