Strafordan kapak yapımı bizden yorumlar sizden...
Dostlar selam strafordan kapak yapımını araştırdım ve kendimce birşeyler yapmaya karar verdim ve sizlerle paylaşmak istedim...
MALZEMELER-->
*4 ADET STRAFOR (CAM YÜNLÜ SERT OLANLARDAN)
*5 ADET PVC KENDİNDEN YAPIŞKANLI VE AHŞAP GÖRÜNÜMLÜ
*4 ADET T-8 FLORESAN ( 2 ADET Sylvania AquaStar T8 Floresan 30 Watt 90 cm 10.000 Kelvin --
2 ADET Sylvania Grolüx T8 30 Watt 90 cm Floresan )
*1 ADET SİLİKON*
* 3 ADET MENTEŞE
* 1 ADET KULP
* 4 adet krk elektronik balast
* 15 metre kablo (kapak içinde çok dolandırdık 4 adet floresan olunca ve iki anahtar yapmak istediğimiz için)
*2 adet anahtar
*5 metre alımınyum folyo
kullandığım pvc örneği
kapakta hortum çıkışları için kesimler yaptım,
strafor birleşim noktalarını önce silikonladım sonrasında 7 cm vide ile vidaladım,
iç yapıya aliminyum folyo ile yansıtıcı yaptım,
üst kapagın içine aliminyum folyo serdim ve üstüne floresanları yerleştirdim
iç kısıma kulaklar yaptım kapak yüksekte kalsın diye ve aynı zamanda floresanları 2şerli oalrak ayırdım ( 1 gün ışığı 1 pembe ışık) ve her bir çifti bir anahtara bağladım
akvaryumda şuan iceman koloni ve kadango borleyi koloni var
akvaryum kapağının ön kısımında vidalar görünmekte artık o kadar olsun dedik uğraşmadık :)
Bilmem gereken yanlışlarımı söylerseniz sevinirim başka bir boş vaktimdede strafordan alt mobşlyayı yapacağım o resimleride eklerim...
Herkeze sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fakat sakıncasını söylemeden geçemeyeceğim.
Strofor inanılmaz derecede kötü ve çabuk yanar. İstenmeyen bir tutuşma halinde , hele o panik anında söndürmeniz çok sıkıntılı olur. Kimse yokken oluşabilecek bir tutuşmanın sonucu tam felaket olur.
Keşke bu kadar emek verdikten sonra suntadan yapsaydınız diyeceğim.
Öncelilke yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim,
ısı konusuna gelince evet ısınma olacak fakat bu konuyu çok araştırdım ve 3 sene kullanan arkadaşlar var ve bişey olmamış.
Ben evdeyken ışıklandırma açık olacağından sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ve kapak tabanında aliminyum folyo olduğundan direk temas engellendi ve kazayı bi nebze önlemiş olduk...
Tek eksiğim şuan buhar camı onuda en kısa zamanda halledeceğim :)
straforda nemlenme olmadı arkadaşlar mersinde yaşıyorum burası gerçekten sıcak ve bazen 4 adet t-8 lambasını aynı anda yakıyorum.
tavsiye ederim arkadaşlar tek sıkıntı ölçümleri iyi yapmazsanız ufak bir cacıklama oluyor
bitkili tankıma kullandım ve çok memnunum :)
Strafor iç kısımı aliminyum folyo ile kaplı olduğu için sıkıntı çıkarmıyor sorun yok yani :)
[QUOTE=semih_oz89]Straforunuzun ıslak kalmamasına dikkat edin lütfen, hele ki strafor nemli iken üzerine yem düşürdüğünüzde nedendir anlayamadım ama yem olan bölge straforu çok az da olsa eritiyor[/QUOTE]