Strafordan kapak yapımı bizden yorumlar sizden...
Bence hiç üst kısımı kesmeyın zaten bir zaman sonra menteşelerden dolayı kullanamıyorsunuz kapağı.
Bunun haricinde harika ve hafif bir sistem oluyor içine havalandırma sistemi kesinlikle yapın derim
lindeki videoya bakabilirsimiz.
size kolay gelsin
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=7lir-R88DUA[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih bey 12 saat bir aydınlatma tabiki ısınma yaratır dikkatli olmalısınız,ben evdeyken aydınlatma yapıyorum veya evde birileri olduğu zaman.Ben tedbirimi aliminyüm folyo ile aldım sebepleri şunlardır;
--> Isınabilir fakat direk temas olmadığı için tutuşma yaşanmaz
--> suyun buharlaşması sonucu strafordan geri dönen suyun zehirlenmesini engellemek ( strafor kimyasal madde ve ısınınca içindeki maddeler açığa çıkabilir)
--> Bence en önemlisi eğer bitkili akvaryum düşünüyorsanız (bence öyle yapacaksınız 12 saat aydınlatmadan anlaşılan budur) akvaryum suyuna çarpan ışık miktarını artırmak için folyo şart armatür misali...
Konuyu iyi inceleyin ve hesabınızı iyi yapın özellikle straforu taşıyacak kulakları iyi sabitleyin ben bir tanesini kırdım akvaryumu temizleme esnasında geri koyarken hızlı koydum ağırlıgından kırıldı silikonu basıp sonra vidalayın birleşim noktalarına dikkat edin derim...
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
''Akvaryumcuların hepsi değilde geneli fırıldaktır.'' Bu cümleyi benim eskiden sevdiğim bir petshopcu söylemişti sonra anladım ki benide kazılıyor yolları ayırdım.Herneyse şimdi resimde gördüğünüz akvaryumdan 2 adet yapıldı birine strafordan kapak ve mobilya yapıldı diğerinede marine kontr plakdan yapıldı.Marine kontur plak nedir suya dayanıklıdır sıkıntı çıkarmaz fakat onu marine boyası ile boyuyorsun falan masrafın artıyorda artıyor yapmak istiyorsan marine ahşap alki çürümesin ilerde
Sen bilirsin ama fatih bey yinede ince eleyin sık dokuyun siz istanbuldasınız straforunda malzemelerınde envayi çeşidi olan bi yerdesiniz ben koçtaşdan strafor aldım mersinde yoktur diye sonra mersinin en uzak yerlerinden bi yerde ucuza satıldığını duydum çiçekçilere satıyormuş kendisi.Sizde araştırıp ucuza maal edebilirisniz.
İyi akşamlar
Fatih bey zaman ayarlı prizlerden alıp ışıkların kendiliğinden açılıp kapanmasını sağlayabilrsiniz buda bir çözüm,ama evde yoksanız en mantıklısı bcne marine kotrplak çürüme derdi yok....
Ama en önemli şeyi unuttuğumuzu düşünüyorum buhar camı bakın ben buhar camı yapmadım ışık tesisatımın bir tanesinde sorun çıktı geç yanıyor buharlaşmadan dolayı mekanizmada sıkıntı cıktı kesınlıkle buhar camı yapın çok önemli...
Size ve balıklarınıza sağlıklı günler Fatih bey :)