sessiz hava motoru
Arkadaşlar ben de Atman 3500 hava motoru var fakat sesi beni oldukça rahatsız ediyor, hele geceleri hiç çekilmiyor. Bana sessiz bir hava motoru tavsiye edebilir misiniz?
İmla kurallarına,büyük,küçük harf uyumuna dikkat!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emin bey,hava motorları genelde sessiz çalışır,motoru koyduğunuz yer ahşap gibi bir zemin üzerindeyse ses yapabiliyor ben beton zemine koyuyorum ve gayet sessiz çalışıyor.
Emin Bey motorunuzun altına 2-3 kere katlanmış elbezi koyarsanız,ses tam olarak kesilmese bile,en azından sizi rahatsız etmeyecek seviyeye inecektir...
Saygılar...
Hava motorunu bir kutuya koyup etrafına elyafla doldurursanız sesi büyük ölçüde kesecektir. Kutudan içeriye hava girişi bırakmanızı tavsiye ederim.
Saygılar.
Merhaba emin bey ,genelde sessiz hava motoru olması pek mümkün değil çünkü motor ortamdaki havayı alıp su basıncına karşı koyarak taşımakta bu nedenle gürültü yapması doğaldır.Ben kendi akvaryumumda uzun bir hava hortumu kullanarak motoru akvaryumdan biraz daha uzakta bir çekmecenin içine koydum çekmecede de motoru bir bezin üstüne koydum çekmece kapalı duruyor sadece arasından hava borusu geçiyor.Bu yöntem sayesinde tamamen sessiz bir ortama kavuştum.Bundan önce birçok yolu denedim ancak en etkili yöntem olarak bu yöntemi buldum.Umarım sorunuza tatminkar bir cevap verebilmişimdir.
SAYGILAR
Beğenenler: [T]246573,Zabimaru[/T]
Teşekkür Edenler: [T]246573,Zabimaru[/T]
+1: [T]246573,Zabimaru[/T]