sessiz hava motoru
dostum eğer hala alamdıysan sana bi tavsiye sakın sonic alma ben sonic aldım ve geceleri uyumayı bırak nerdeyse alt komşu gelip kapat şunu diycek. Sonra gittim Rambo aldım gayet sessiz hatta aşırı sessiz sadece akvaryumun içinden gelen hava sesini duyuyorsun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zamanla bütün hava motorlarıdan ses gelmeye başlıyor.Ne kadar ucuz olsada , bozulmadan sadece ses geliyor diye değiştirmek yerine bir iki ufak müdahale ile sorunuzu çözebilirsiniz.Birincisi; eğer elinizden geliyorsa içini açıp trafodan uzanan ve hava üretimine yarayan plastik tüpün üzerindeki ufak somun bağlantısını (zamanla sarsıntıdan gevşer), bunu bir pense ile sıkmanız sesi biraz azaltır.İkincisi; ben birinci operasyonu yapsamda ses bana gene fazla geliyor hiç istemiyorum diyorsanız , pompanızın boyutlarından biraz büyük bir mukavva kutunun içerisine bazı bilgisayar veya elektronik aletlerin ambalajıyla gelen süngerlerden döşeyip bir kenarına da hava hortumunun gireceği bir delik açıldıktan sonra bu kutuyu yan çevirip koyduğunuzda ses probleminin nerdeyse tamamı çözülmüş olmaktadır.
Arkadaşlar marka olarak en sessizi hangisi tam olarak(Çevresine, altına, üstüne sünger bez vs. koymadan)? Ben bir tane aldım, hava motorundan çok traktör motoru gibi ses çıkarıyor.
Yardımlarınızı Bekliyorum. Gece uyutmuyor
Saygılar
Marka olarak en sessiz hava motoru bence eheim ın hava motorları..! Neredeyse motordan hiç ses gelmiyor sadece akvaryumun içerisinde ki iç filtrenin ve kabarcık seslerinin sesini duyuyorum..!
Daha önce aldığım hava motorunda bende ses problemi yaşadım..! Bez koydum olmadı, pamuk koydum olmadı..! Ne yaptıysam sesi kesemedim ve en sonunda bir sabah sinirle gidip eheim ın hava motorunu aldım..! Akvaryumcudan çıkınca açıkcası bi hava motoruna 45 YTL verilirmi diye kendime kızmaya başladım fakat sonradan doğru bir karar verdiğimi anladım..! 24 saat aralıksız ve sessiz olarak çalışıyor..! Saygılar..!
Ben bir süre daha bu traktör efektli hava motoru ile devam edeyim. En azından para biriktirene kadar. Yardımlarınız için teşekkürler.
Saygılar
[QUOTE=akiF]Semih Bey;
Marka olarak en sessiz hava motoru bence eheim ın hava motorları..! Neredeyse motordan hiç ses gelmiyor sadece akvaryumun içerisinde ki iç filtrenin ve kabarcık seslerinin sesini duyuyorum..!
Daha önce aldığım hava motorunda bende ses problemi yaşadım..! Bez koydum olmadı, pamuk koydum olmadı..! Ne yaptıysam sesi kesemedim ve en sonunda bir sabah sinirle gidip eheim ın hava motorunu aldım..! Akvaryumcudan çıkınca açıkcası bi hava motoruna 45 YTL verilirmi diye kendime kızmaya başladım fakat sonradan doğru bir karar verdiğimi anladım..! 24 saat aralıksız ve sessiz olarak çalışıyor..! Saygılar..!
[/QUOTE]
Akif Bey'e katılıyorum.Eheim bu konuda gayet iyi.Çalışanlar yerlerdede gördüm.Kendim SERA 275 kullanıyorum.Ses namına herhangi birşey yok.Duyabilmek için kulağınızı dayanamanız lazım.