sarı prenseslı akvaryumuma bitki önerisi
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 02:19
Merhabalar, benim yaklaşık 57-60 lt akvaryumumda, 5 sp, 1 değişik bir pirana cinsinden balık, bir çöpcü bir vatozum var. Ben bitki koymak istiyorum bu akvaryumuma ama ne tür bitki koyacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevirim.
Adem TANIŞ 2010-02-03 21:57:46
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 02:22
Chicled akvaryumlarında bitki kullanımı gerçekden zorludur. Fakat bitkiler ile birlikde bu balıkların kompozisyonu ortaya müthiş bir görsellik sağlar.
Kullanılan bitkiler köklü ve sert yapraklı olmalıdır. Gövdeden beslenen bitkiler daha nadir olacakları için tavsiye edilmez.
Anabias türleri,
Amazon,
Crypto,
Soğanlı türler,
Sert yapraklı nulphar türü nilüferler,
Ve diğer sert yapraklı bitkiler kullanılabilinir.
Fakat örneğin sert yapraklı Tilki Kuyruğu gövdeden beslenen bir bitki olduğu için tavsiye edilmez.
Kullanılan bitkiler köklü ve sert yapraklı olmalıdır. Gövdeden beslenen bitkiler daha nadir olacakları için tavsiye edilmez.
Anabias türleri,
Amazon,
Crypto,
Soğanlı türler,
Sert yapraklı nulphar türü nilüferler,
Ve diğer sert yapraklı bitkiler kullanılabilinir.
Fakat örneğin sert yapraklı Tilki Kuyruğu gövdeden beslenen bir bitki olduğu için tavsiye edilmez.
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 12:33
1.) 60 Lt sarı prenses bakılmaz
2.) Değişik piranha cinsi demişsiniz eğer o dediğiniz balık etçilse akvaryumundaki bütün balıklara yazık olıcak eğer pacuysa pacuda saldıracaktır
3) Piranha yada sarı prenseslere bitki konulmaz ..
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 21:50
Akvaryum boyutunuza hiç uymuyor. 65 cm. En 35 cm. boy 25 kısa kenar. Eziyet ediyorsunuz, 35 cm boyda ancak lepistes bakarsınız . Adem TANIŞ 2010-02-03 22:05:06
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2010 13:15
herkeze teşekkür ederim yorumlar için bu arada pirana dediğim balık Silver dollar (Metynnis hypsauchen) balıgıymıs tekrar tesekkürler :D
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 02:24
Abi sen sarı prensesin yanında bitki olarak evde ıspanak yetistir canın akvaryumda bitki görmek istedikce icine bi yaprak atarsın nasıl ama iyi fikir dimi arkadaslar:)
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 02:51
Genelde ince yapraklı bitkileri yiyebiliyorlar , bu yüzden anubias türlerini tercih edebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 13:51
Ben zaten akvaryumun içine yemeleri için marul koyuyorum bir yaprak 1 günde bitiriyorlar renkleri şimdi tam yerine oturdu.enginkoc34 2010-02-06 22:11:30