Salyangoz Sorunu [:kotu:]
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2016 21:20
Arkadaşlar 70 lt lik lepistes ve plati karma tankımın bugün salyangozla dolduğunu gördüm.Tankımda 7-8 dal elodea var.Ve tankı kuralı 1-2 ay oluyor.Bunları nasıl yok edebilirim?
1- Salatalık ile uğraşmak istemedim
2-Katil salyangoz bulma şansım çok az
3-cüce vatoz işimi görür mü ?
4-Ezip balıklara verenler varmış (miğdemin kaldıracağını sanmıyorum :D)
5-Bunlardan farklı bu çözüm var mı ?
6-Akvaryumun üstü açık olsa dışarı çıkabilirler mi ?
Şimdiden sağolun[:iyi:]
Şimdiden sağolun[:iyi:]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2016 21:28
Cevaben;
1-Salatalık uygulaması, geceden bir dilim salatalık akvaryuma koyarsınız sabah olunca elle fiziki olarak toplar akvaryumunuzdan uzaklaştırırsınız.
2-Katil en doğal çözüm yöntemi. [:iyi:] (Makrakanta türüde salyangozları " aç kalınca" temizler)
3-Cüce iş görmez.
4-Evet bu uygulama mümkün. Azaltılır ama bitirilemez.
5-Kimyasal çözüm var. İlgili ilacı alıp prospektüsüne uygun kullanıyorsunuz bu kadar.
6-Çıkmazlar.
Ben severim salyangozları, hem faydaları daha çok.. [;)]
Saygılar;
1-Salatalık uygulaması, geceden bir dilim salatalık akvaryuma koyarsınız sabah olunca elle fiziki olarak toplar akvaryumunuzdan uzaklaştırırsınız.
2-Katil en doğal çözüm yöntemi. [:iyi:] (Makrakanta türüde salyangozları " aç kalınca" temizler)
3-Cüce iş görmez.
5-Kimyasal çözüm var. İlgili ilacı alıp prospektüsüne uygun kullanıyorsunuz bu kadar.
6-Çıkmazlar.
Saygılar;
Beğenenler: [T]182784,TCemal[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182784,TCemal[/T]
+1: [T]182784,TCemal[/T][T]189569,Abdull4h[/T]
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2016 21:28
Akvaryumun ustu acik olmasi bi işe yaramz sadwce bir kaçi disari gezmeye cikar[:)]
Bitkiniz ve vatozunuz yoksa kaya tuzu etkili olacaktir. Salatalik da denemelisiniz ugrastirici deil zaten.
Bitkiniz ve vatozunuz yoksa kaya tuzu etkili olacaktir. Salatalik da denemelisiniz ugrastirici deil zaten.
+1: [T]189569,Abdull4h[/T]
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2016 21:42
[QUOTE=eyuphan]Akvaryumun ustu acik olmasi bi işe yaramz sadwce bir kaçi disari gezmeye cikar[:)]
Bitkiniz ve vatozunuz yoksa kaya tuzu etkili olacaktir. Salatalik da denemelisiniz ugrastirici deil zaten.[/QUOTE]
teşekkür ederim üstünün açık olmasını çözüm olarak söylemedim açık olurlarsa dışarı çıkabilirlermi onu öğrenmek istedim
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Cevaben;
3-Cüce iş görmez.
6-Çıkmazlar.
Saygılar;[/QUOTE]
Hızlı yanıt için teşkkürler [:)][:)][EDIT]TCemal,2016-12-20 21:43:11[/EDIT]
Bitkiniz ve vatozunuz yoksa kaya tuzu etkili olacaktir. Salatalik da denemelisiniz ugrastirici deil zaten.[/QUOTE]
teşekkür ederim üstünün açık olmasını çözüm olarak söylemedim açık olurlarsa dışarı çıkabilirlermi onu öğrenmek istedim
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Cevaben;
3-Cüce iş görmez.
6-Çıkmazlar.
Saygılar;[/QUOTE]
Hızlı yanıt için teşkkürler [:)][:)][EDIT]TCemal,2016-12-20 21:43:11[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2016 23:18
El yapımı tuzak hazırlayabilirsiniz internette yapımı mevcut ama Salyangozlar zararlı değilki keşke benim akvaryumumada gelse :)
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2016 08:36
[QUOTE=TCemal]Arkadaşlar 70 lt lik lepistes ve plati karma tankımın bugün salyangozla dolduğunu gördüm.Tankımda 7-8 dal elodea var.Ve tankı kuralı 1-2 ay oluyor.Bunları nasıl yok edebilirim?
Şimdiden sağolun[:iyi:][/QUOTE]
En iyi cozumu Yasuhikotakia morleti ve makrakanta baligini koymak oluyor ben karma canli doguran tankimda besledim nekadar salyangoz varsa tertemiz yaptilar [EDIT]DeSWa,2016-12-21 08:37:24[/EDIT]
Şimdiden sağolun[:iyi:][/QUOTE]
En iyi cozumu Yasuhikotakia morleti ve makrakanta baligini koymak oluyor ben karma canli doguran tankimda besledim nekadar salyangoz varsa tertemiz yaptilar [EDIT]DeSWa,2016-12-21 08:37:24[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2016 10:06
Bugüne kadar salyangozları sürekli kırıp balıklara yedirmiştim ama o kadar hızlı çoğalıyorlar ki sinir bozucu bir durum oluyor.
Salatalık güzel bir çözüm. Ama kesin değil.
Katil salyangoz sanırım daha iyi. 1 adet katil salyangoz ile 50 cm lik akvaryum 2 hafta sonunda o kadar çok azaldı ki. Arsız salyangozların çoğalmaya çalışmaları bile rahatsız etmiyor, çünkü temizlenecek biliyorum.
Katil salyangoz kesin çözüm olabilir.
Salatalık güzel bir çözüm. Ama kesin değil.
Katil salyangoz sanırım daha iyi. 1 adet katil salyangoz ile 50 cm lik akvaryum 2 hafta sonunda o kadar çok azaldı ki. Arsız salyangozların çoğalmaya çalışmaları bile rahatsız etmiyor, çünkü temizlenecek biliyorum.
Katil salyangoz kesin çözüm olabilir.