Salyangoz Anotamisi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 17:59
Salyangozum 2 gundur hareketsizdi elimi almala aşağıya bir şey düştü sonra salyon iskeletinden ayrılmış ölmüştü ben bu firsat bir inceldim sizde görün istedim[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179691/20160210_175349.jpg[/IMG][EDIT]Ayberk1634,2016-02-10 18:04:44[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 18:29
Salagozlar öldüğünde berbat bir koku ortaya çıkar. Ben kepçeyle alıp direkt çöpe atarım. Kepçeyide kaynatırım. Siz peçeteye koyup incelemişsiniz. Yaptığınız riskli. Salyangozlar öldüğünde heryere mikrop saçarlar. Hepatit b kapma ihtimaliniz çok yüksek.
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 18:38
Elimde acik bir yara yoktu kokuyu zaten dayanamayip attim kurdanlada inceledim zaten.koku yolula geçermi
Ayrica kahverengi kisimdan tutumdum yuvarlak kabuk.
[QUOTE=mehmet zahit]Salagozlar öldüğünde berbat bir koku ortaya çıkar. Ben kepçeyle alıp direkt çöpe atarım. Kepçeyide kaynatırım. Siz peçeteye koyup incelemişsiniz. Yaptığınız riskli. Salyangozlar öldüğünde heryere mikrop saçarlar. Hepatit b kapma ihtimaliniz çok yüksek. [/QUOTE][EDIT]Ayberk1634,2016-02-10 18:50:24[/EDIT]
[QUOTE=mehmet zahit]Salagozlar öldüğünde berbat bir koku ortaya çıkar. Ben kepçeyle alıp direkt çöpe atarım. Kepçeyide kaynatırım. Siz peçeteye koyup incelemişsiniz. Yaptığınız riskli. Salyangozlar öldüğünde heryere mikrop saçarlar. Hepatit b kapma ihtimaliniz çok yüksek. [/QUOTE][EDIT]Ayberk1634,2016-02-10 18:50:24[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 19:13
[QUOTE=Ayberk1634]Elimde acik bir yara yoktu kokuyu zaten dayanamayip attim kurdanlada inceledim zaten.koku yolula geçermi
[/QUOTE]
Keşke hiç ellemeseydiniz. Neyse ellerinizi güzelce yıkayın. Kendinizide iyi inceleyin. Hobi derdine hastalık kapmayın.
[/QUOTE]
Keşke hiç ellemeseydiniz. Neyse ellerinizi güzelce yıkayın. Kendinizide iyi inceleyin. Hobi derdine hastalık kapmayın.
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 19:29
[QUOTE=mehmet zahit]
Keşke hiç ellemeseydiniz. Neyse ellerinizi güzelce yıkayın. Kendinizide iyi inceleyin. Hobi derdine hastalık kapmayın.[/QUOTE] Çoğu makalede tam olarak hastalik tasidiklari hakkinda bilgi yokmus.Ayrica forumda biri eliyle ezip ezip cikletlere verdigini yazmis.Ben pek sıkıntı olcagini dusumuyorum artik gerisi allaha kalmis
Keşke hiç ellemeseydiniz. Neyse ellerinizi güzelce yıkayın. Kendinizide iyi inceleyin. Hobi derdine hastalık kapmayın.[/QUOTE] Çoğu makalede tam olarak hastalik tasidiklari hakkinda bilgi yokmus.Ayrica forumda biri eliyle ezip ezip cikletlere verdigini yazmis.Ben pek sıkıntı olcagini dusumuyorum artik gerisi allaha kalmis
Beğenenler: [T]182856,GenccHobici[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182856,GenccHobici[/T]
+1: [T]182856,GenccHobici[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 19:53
Salyangoz 3 4 adeti öldü akvaryumumda kapıları kırıktı yani salyangozun vücüdu akvaryumun içine dökülmüştü suyun içinde hastalık mı var Bütün salyangozlar yaparmı hastalık
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 21:46
[QUOTE=Ayberk1634] Çoğu makalede tam olarak hastalik tasidiklari hakkinda bilgi yokmus.Ayrica forumda biri eliyle ezip ezip cikletlere verdigini yazmis.Ben pek sıkıntı olcagini dusumuyorum artik gerisi allaha kalmis[/QUOTE]
Ezip cikletlere attıkları adi salyangoz olarak nitelendirilen salyangozdur. Kimse elma salyangozunu ezmez. Salyangozların çoğu hepatit taşıyıcısıdır.
Ezip cikletlere attıkları adi salyangoz olarak nitelendirilen salyangozdur. Kimse elma salyangozunu ezmez. Salyangozların çoğu hepatit taşıyıcısıdır.
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 22:00
[QUOTE=mehmet zahit]
Ezip cikletlere attıkları adi salyangoz olarak nitelendirilen salyangozdur. Kimse elma salyangozunu ezmez. Salyangozların çoğu hepatit taşıyıcısıdır.[/QUOTE] siz bu bilgiyi nerden öğrendiniz bu kadar kesin konuştuguna guvenilir bir yer soyleyinde biz bakalim su konuyu bir incelemenizi tavsiye ederimm http://www.akvaryum.com/Forum/elma_salyangozu_hepatit_sorunu_k854632.asp
Bunuda bir bakin lutfen http://213.128.75.187/Forum/akvaryumda_uretilen_salyangozlar_hepatit_tasir_mi_k850587.asp
Ezip cikletlere attıkları adi salyangoz olarak nitelendirilen salyangozdur. Kimse elma salyangozunu ezmez. Salyangozların çoğu hepatit taşıyıcısıdır.[/QUOTE] siz bu bilgiyi nerden öğrendiniz bu kadar kesin konuştuguna guvenilir bir yer soyleyinde biz bakalim su konuyu bir incelemenizi tavsiye ederimm http://www.akvaryum.com/Forum/elma_salyangozu_hepatit_sorunu_k854632.asp
Bunuda bir bakin lutfen http://213.128.75.187/Forum/akvaryumda_uretilen_salyangozlar_hepatit_tasir_mi_k850587.asp
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 22:23
Her ne olursa olsun bazı canlılar hastalık taşıyabilir. hiç belli olmaz, bu işler arkadaşlar senin iyiliğin için söylüyorlar.
Saygılar..
Saygılar..
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 22:29
Bende zaten herhangi birsey demedim bu kadar kesin bilgi nerden ogrendigini merak ettim
[QUOTE=xEmrex]Her ne olursa olsun bazı canlılar hastalık taşıyabilir. hiç belli olmaz, bu işler arkadaşlar senin iyiliğin için söylüyorlar.
Saygılar..[/QUOTE][B][/B]
[QUOTE=xEmrex]Her ne olursa olsun bazı canlılar hastalık taşıyabilir. hiç belli olmaz, bu işler arkadaşlar senin iyiliğin için söylüyorlar.
Saygılar..[/QUOTE][B][/B]
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 22:32
[QUOTE=Ayberk1634]Bende zaten herhangi birsey demedim bu kadar kesin bilgi nerden ogrendigini merak ettim
[B][/B][/QUOTE]
Ölünce üstüne zararlı bakteriler birikir. Buda senin sağlığın açında iyi değildir saygılar..
[B][/B][/QUOTE]
Ölünce üstüne zararlı bakteriler birikir. Buda senin sağlığın açında iyi değildir saygılar..
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 22:54
Merhaba siz benim dediklerimi yanlis anladiniz.Iyice ve konuyu uzatakkica uzatiyorsunuz ben istegim bilgi aldim cevaplariniz için teşekkurler.
28 litrede imzanizda bulunan baliklarimi bakiyorsunuz[:?][QUOTE=xEmrex]
Ölünce üstüne zararlı bakteriler birikir. Buda senin sağlığın açında iyi değildir saygılar..[/QUOTE]
28 litrede imzanizda bulunan baliklarimi bakiyorsunuz[:?][QUOTE=xEmrex]
Ölünce üstüne zararlı bakteriler birikir. Buda senin sağlığın açında iyi değildir saygılar..[/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2016 23:11
Forumda hastalıklarla insanları korkutan üyeleri bir türlü anlayamıyorum. Geçen gün de biri akvaryumdaki paslı 1 mmlik uç çocuğunu tetanos eder diye ortalığı velveleye vermişti :D akvaryumda beslediğimiz bir salyangoz sizi ne kokusuyla ne de temasla hasta etmez korkmayın. Hepatit b nin bulaşabilmesi için hayvanın hepatit bli olması gerekir ki bunu bilinçli bir şekilde hayvana bulaştırmazsanız bu da imkansız. Hepatit b kendi kendine ölü salyangozda da meydana gelmez
Beğenenler: [T]179190,Gokhann68[/T][T]182154,Mtheking[/T][T]179691,Ayberk1634[/T][T]180528,Atromitos[/T][T]182856,GenccHobici[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179691,Ayberk1634[/T][T]182856,GenccHobici[/T]
+1: [T]181223,CanerS[/T][T]182856,GenccHobici[/T][T]61545,Batuaydin[/T]