Saç Yosunu Herhalde?
Benan bey aydınlatmanızı değiştirecekseniz farklı seçenekleri de düşünün derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fosfat tutucunun markasını bilmiyorum 20tlye almıştım.Akvaryumun boyutlarıda 70*30*50.Aydınlatma 2 tane 150w metal halide koysam sorun halolurmu veya bir zararı olurmu?
Sorun hala devam ediyor.Dahada coğaldılar su değişimine aldırmadan hemde.T5 siparişlerini verdim aydınlatma düzelince yosundada azalma olurmu?Birde suya belli ölçülerde votka atarak yosunlanmayı önlüyorlarmış.Doğru bir analizmidir?
Su değişimi yapmadan önce hazırladığınız suyun Nitrit ve nitrat testini yapabilir misiniz? Çünkü tankınızda nitrat ve fosfat olduğu sürece bu yosunlar büyümeye çoğalmaya devam edecekler tabii ışıkta cabası. Tam onlar için uygun bir ortam şu an.
bunun yanında lambaların ömürleri ve markalarıda önemli ben 10x54w t5 var ve hepsı ati,kz. ,aquasince bende bunlar önemli bende karartma denedım 2 gun mercanlar olmasına karşı ama fazla bir sonuc elde edemedim.
arkadaşların dediği gibi şuanda votka yöntemi uyguluyorum tabı bununla birlikte bakterı kulturunü eksit etmiyorum. Bu votka işi biraz sakat dedikleri gibi ama en güzeli araştırıp yapmak. Bunda ps nin gucu ve kaliteide tabi ön planda(bende ati bm200var )
essas sorunu nasıl cözdün derseniz benim sorunu cözen tek şey denizkestanesi oldu 5 tane denizden aldığım kestane kayaları prıl pırıl yapıyor bayada memnunun tavsıye ederım tabı bunun yanında turbo snaılleride eksik etmeyin. .
17sinde Xenialarımı akvaryumcuma emanet ettim.Akvaryumda 2 kere %10 su değiştirdim ve ışıkları gunde 1 saat yaktım.Yosunların %70 gitti :) birazdaha surucek bu durum en azından hepsi bitene kadar.Bir daha oluşurmu?Işıklarımı hala değiştiremedim(6*18watt T8) birde deniz yıldızı koysam bir faydası olurmu...