resimlerle bir akvaryum kurulumu 65 gün özeti
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 18:37
Fotoğraf:
akvaryumun kuruluş sürecinin resimli özeti
Boyut (cm):130x55x60
Kapasite (litre):650 lt sump ile birlikte
Canlılar:seramik kaya 4 adet palyaço 2 adet sarı tang 1 adet black (tam olarak bilmiyoruzadını) tang ve mercanlar ve temizlik ekibi ve deniz yıldızları ( geçen gün camda 1 cm den küçük deniz yıldızı gördüm üredimi yoksa mercanlarla birliktemi akvaryuma girdi bilmiyorum ,
akvaryumun kuruluş sürecinin resimli özeti
Boyut (cm):130x55x60
Kapasite (litre):650 lt sump ile birlikte
Canlılar:seramik kaya 4 adet palyaço 2 adet sarı tang 1 adet black (tam olarak bilmiyoruzadını) tang ve mercanlar ve temizlik ekibi ve deniz yıldızları ( geçen gün camda 1 cm den küçük deniz yıldızı gördüm üredimi yoksa mercanlarla birliktemi akvaryuma girdi bilmiyorum ,
Herkese merhabalar
3 aylık internet ve tanıdık insanlar üzerinden yaptığım araştırmalar sonucu akvaryum a kara verdim. Ön bölümleri hızlı geçiyorum.Akvaryum eve geldiğinden beri 65-70 gün geçti. ve en son ekleyeceğim resimdeki halini aldı. Her şey güzel gidiyor 3-4 şey dışında.
Azmi nin göbeği izin verirse burda da kum yerleştiriyoruz.:) Hayırlı teskereler diliyorum hemşerim Azmi ye.Göbeğini erit de gel Asker.)
İhsan abinin akvaryumu değişince kobay olarak mecburiyetten bu mercanları kullandık. Çok şükür çok az zahiyatla geri yuvalarına döndüler.
Balıklar gelene kadar sabrettim ama bi an kendimden şüphelenmeye başlamıştım. Ama insanın istediği balıkları olunca bu derece sahipleneceğini düşünmemiştim.
şu an için tek sorunumuz akvaryumda uçuşan toz zerrecikleri görüntü keyfimi bozuyor. Yardımcı olabilecek üstadlara şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 19:05
Hayırlı olsun yeni tankınız.
Kullandığınız tuz ne bilmiyorum ama mg seviyenizi 1350 seviyesine çekerseniz. Seramik kayaların üzeri daha çabuk renklenir. Hemde Ca katkısı eklediğinizde kh düşmez.
Kullandığınız tuz ne bilmiyorum ama mg seviyenizi 1350 seviyesine çekerseniz. Seramik kayaların üzeri daha çabuk renklenir. Hemde Ca katkısı eklediğinizde kh düşmez.
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 19:56
Hayırlı olsun.O siyah balığın tam adı powder black tang ( ACANTHURUS NIGRICANS).
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 21:54
Azmi Bey'in eli değmiş, bize tebrik etmek düşer, uzun ömürlü güzel bir sistem olur inşallah... toz zerrecikleri derken, geri dönüşten gelen çok minik hava baloncuklarından mı söz ediyorsunuz? mmoner 2011-01-13 21:55:40
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2011 22:21
Teşekkür ederim dilekleriniz için. pegasus tuzun markası Preis. Hava kabarcığı değiller çok ince kum tanesi gibi yada toz gibi diyeyim sürekli uçuşuyorlar.Rüzgarda uçuşan tozlar gibi
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2011 22:59
Akvaryumun her tarafındamı yoksa su yuzeyine yakın mı? Dalga motorunuz varsa akıntıyı en uzak köşeden sumpa giden akvaryum su çıkısına doğru yönlendirin. Olurmu ki ?
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2011 18:16
Madem yeni yapmışsınız keşke (akvaryum dizaynıı, derinlik algısı ve kompozisyon açısından) derinliğini yüksekliğinden fazla yapmış olsaydınız... Mesela 130x80.60 (h) veya 130x70x50 (h) cm gibi
Hayırlı olsun.
Hayırlı olsun.