Palyaçoyla ilgili yardım!
Arkadaşlar 2 senedir aklımda tuzlusu akvaryumu kurma fikri vardı ve sonunda bir nano kurdum 1 ay önce . 2hafta önce 2 teke karidesi koydum ve çok sağlıklı yaşıyorlar. Ardında 2 gün önce 1 palyaço getirttim akvaryumcuya ve koydum, ama akvaryumumda anemon yok. Palyaço arada geziyor ama çok halsiz gözüküyor nedeni nedir ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıca akvaryumunuzun su değerleri hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Ekipmanlar:
1 resun sk-05 ps 2 ekol 15 filtre(sünger-seremic-elyaf-sporax)Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan bey ben 16 yaşında öğrenciyim akvaryumuda kendim kurdum ama balık düzeldi heralde alışma sürecinde sakindi. Tabi sizin tecrübelerinize ihtiyacım var ilginiz için teşekkürler.
Ayberk akvaryumun kaç litre? Kaç kg. canlı kaya var? Su değerlerin nelerdir? Kurulumu nasıl suyla yaptın? Su değişimlerin ne sıklıkta? Hava motorunu ne için kullanıyorsun?
Değerleri bilmeden konuşmak ezbere olucaktır, ama sanırım o sistemde de mükemmel değer yakalamak biraz zor dur. İsterseniz uygun kalitede su ile %30 su değişimi yapın. Sizde yoksa bile bir arkadaşınızdan net test sonuçlarını (öncelikli nitrat , amonyak, nitrit, kh) almanız için yardım isteyin ve bizlerle paylaşın. Bilmediğiniz kayaları akvaryumdan çıkartın. Haftada bir %10 su değişimi litre ufak olduğu için sizi zorlamaz sanırım (rutin olarak).