Neyi Niye Yapamıyoruz? Nasıl Yaparız?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yeni üyeler bilmedikleri için daha önce sorulmuş soruları defalarca yeni konular altında sormaya devam ediyorlar.Sanki ilk defa onların başına geliyormuşcasına,Üsluba uygun ve ciddi bir biçimde konunun altında yazılmış ise usanmadan cevab veriyorum.
Forum üyelerinden bazıları bir konu hakkında bilgisi olmadığı halde laf olsunda ne olursa olsun ismim görünsün diye anlamsız yada yanlış şeyler yazıyorlar.Sizde doğru olanı yazdığınız taktirde karşı taraftan tartışmaya mehilli bir üslub ve tahrik edici cevab yazılıyor.Buradaki birçok üye laf kavgası yada tartışmak(saygısızlığa yönelik) için burada bulunmuyorlar birbirimize yardımcı olma yolundalar ve yolundayım.Ama o azınlık grup içinde yer alanların neden böyle birşey yaptıkları ise anlamsız ve nedeni kendilerine üstünlük sağlayarak kendilerini tatmin etmekmidir acaba?
Klavyeyi hızlı kullanan üyelerimiz çoktur sanırım.
Mesela komik bir konuda "smiley" vereceğiz.
2 saat [':D'] yapıyor veya tıklayarak seçiyoruz.
Bunların [']'larını kaldırsak ?
Çünkü yazarken elim hemen ':D' buna gidiyor.
Parantez açmak zor geliyor diyebilirim.
Buna bir çözüm bulmanızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar.
Kendi adıma yeni üye olmuş daha doğrusu hobiye yeni başlamış arkadaşların daha ilk mesajda bu konu daha önce açılmıştı araştırmadan konu açmayın gibi sert uyarılara maruz bırakılmasını doğru bulmuyorum.Daha kibarca en azından öm. ile uyarı yapılabilir.Sonuçta hobiye yeni başlamış bir insanı küstürmek bu sitenin varoluş amacına ters.Hele birde yaş 16-19 civarındaysa sen benim mesajımı nasıl silersin le başlayıp üyelik iptaline giden bir tartışma kaçınılmaz oluyor.
Bence yeni üye olan beş arkadaşa bir Forum Özel Üyesi verilmeli.Forum Özel Üyesi olan arkadaşımızın yanında staj görmeli.Ondan sonra foruma dahil olmalı.Ben ilk başlarda çok zorluk çektim.Bu sorunu kaldıracaktır diyorum.İkinciside profillerde üye statüsü gözükmüyor.Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Ancak, dediğiniz gibi aynı sorular insanı yoruyor. "Lütfen arama yapınız" demek bile istemiyoruz çoğu zaman. N'apalım, hepimiz insanız. Fakat sürekli olarak 'yardım etmeliyim' ile 'kendisi arayıp bulsun' arasında kalıyoruz. Bunun çözümünün forumun bir şekilde yeniden düzenlenmesi olacağını düşünmüyorum. Başka bir çözüm gerekiyor ama bu çözüm nedir sorusuna verebileceğim bir yanıt da yok...
İlan vermek için belli bir mesaj sayısı istenmesi makul görünüyor ancak denildiği gibi bu gereksiz mesajların sayısını da artıracaktır. Eğer böyle birşey olacaksa bile bu sayıya "buluşmalar" veya "forum dışı konular" gibi bölümler dahil olmamalıdır; zira foruma yazmadığı kadar oralara yazan üyeler mevcut.
İlan vermek için belli bir mesaj sayısı istenmesi makul görünüyor ancak denildiği gibi bu gereksiz mesajların sayısını da artıracaktır. Eğer böyle birşey olacaksa bile bu sayıya "buluşmalar" veya "forum dışı konular" gibi bölümler dahil olmamalıdır; zira foruma yazmadığı kadar oralara yazan üyeler mevcut.
[/QUOTE]