Neden deniz akvaryumuna geçen sayısı çoğalmıyor.Yeni yok?Fikri olan?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=hakanesmer]Ben sürekli bir gideri olduğunu düşünmüyorum kurulumdan sonra özellikle gider 0a yakın düşüyor anormal bir durum gerçekleşmedikçe. [/QUOTE]
Deniz akvaryumlarında sentetik deniz suyu (tuz girişi ile) oluşturma ve diğer katkılar sürekli olarak kullanılmak zorunda değil mi ?? Ozmoregülasyon dengesini stabil tutmak için sürekli gider oluyor..
Bizim masrafımız ideal hic acroporaya gerek yok ama dediğiniz gibi insanda kafayı bir kere taktı mı vazgeçirmekte geçmekte zor zaten.
Ama acroporayada biri bakacak bulunduracak elbet oyüzden ben diyorumki ;
siz değilseniz kim ,şimdi değilse nezaman :))))sloganınız tam şuan ki durumunuza uydu valla.
Maddiyata gelince tabiki bazı değerlerin stabil kalması için katkılar gerekli ama bu kadar masraftanda kaçacaksak arkadaşlar akvaryumu niye kurduk niye başladık.
Kimi deniz kurdu kimi tatlısu,biri tatlı su bakıyor gideri çok fazla kimi tuzlu su bakıyor gideri çok az herşeye göre değişiyor.
Genel maddi durum,akvaryum boyutu,akvaryumda kullandığın malzaemeler,filtre sistemleri bunlara göre masraf artıyor ve azalıyor.su değişimi dışında tuz eklemek gerekmiyor değerleri korumak içinde fazla ilaç katkı kullanmaya gerek bile yok aslında sisteminizin temizliğini kontrolünü iyi yaptıktan sonra zaten çok fazla gider oluşmaz(tuzlu suda ve bu benim fikrim).
Ben şuan kurduğumdan beri balık eklemesi dışında hiç bir masrafa girmedim sadece iodine ve bakteri kult. kullanıyorum onlarda birşey değil.
Ayrıca arkadaşlar illa ki herkes deniz geçsin demiyorum diyemem fakat yapmak isteyipte başlamayan kişi çok var.
Buyüzden büyütülüp korkulacak hiçbir şey yok.
Başladıktan sonra gerisis gelecektir ..
dediğim gibi masraftan bu kadarda kaçacaksak kötü malzemelerle kendimiz tatmin etmek uğruna canlılara eziyet edeceksek zaten hiç başalamayalım.
Başladığınızda zaten vazgeçmek zor anlayacaksınız.
Göz korkutmak için demiyorum ama, tatlı suda çok çok iyi tecrübe edinmedikten sonra denize binlerce TL para yatırmak iyi bir risk almaktır.
Son olarak akvaryum.com sitemizde deniz konusunda çok fazla detaylı bilgiye ulaşılamıyor. tecrübeleri geniş olan hobiciler de ya başka sitelere gidiyor ya da kendileri forumlar oluşturuyor.
Mesela bir sorun hakkında buraya yazdığımız bir iletinin cevaplanması, sadece deniz üzerine kurulmuş diğer forumlara göre daha uzun zaman sürüyor.
Son olarak akvaryum.com sitemizde deniz konusunda çok fazla detaylı bilgiye ulaşılamıyor. tecrübeleri geniş olan hobiciler de ya başka sitelere gidiyor ya da kendileri forumlar oluşturuyor.
Mesela bir sorun hakkında buraya yazdığımız bir iletinin cevaplanması, sadece deniz üzerine kurulmuş diğer forumlara göre daha uzun zaman sürüyor.[/QUOTE]
Akvaryum.com tüm sucul canlıları bünyesinde bulunduran oldukça geniş kapsamlı bir site, sadece hobinin tek bir dalına hitap eden bir forumla kıyaslamak yanlış olur. Bende dahil üyelerin bir çoğu sadece tuzlu su ile ilgilenmediğinden toplamda açılan konu sayısı hepsinin görülüp okunmasına olanak sağlamamakta bu da gözden kaçan konuların olmasına ya da geç farkedilmesine sebep olmakta. Bir çok arkadaş hobiye burada başlayıp daha sonra farklı forumlarda devam ediyor, daha az konu arasında araştırma yapmak, konu sayısının azlığına bağlı olarak daha hızlı cevap bulmak, tek bir alanda yoğunlaşmak tercih sebeplerinden bazıları. Birden fazla kaynağın olması, farklı tecrübelerden bilgi toplanması hobinin gelişmesi açısından bakıldığında çok güzel bir durum ama bir yerde aldıklarımız kadar da vermek gerek. Herkesin iyi kötü bir bilgi birikimi ve tecrübesi bulunmakta, herkes kendisinden daha az tecrübeli hobicilerin konularına gereken ilgiyi gösterse işleyişin ve paylaşımın çok daha farklı olacağına inanıyorum.