ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
jildrime
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Kasım 2017 20:59
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
yildirim cetin
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
yildirim cetin
SON 5 MESAJI
Deniz Akvaryumu Başlangıç
Galiba biraz daha incelemem gerekecek, Atman106 85 watt lık bir değere sahip, aylık teoride 12,5 lira gibi bir gidere sahip gerçekte 17-18 lira gibi bir değer olabileceğini düşünüyorum tabiki bu değerlere harcamayı gerektircek akvaryumlar olabilir fakat 240 lt lik bir akvaryumda daha az harcıyanı varken böyle birşey kullanmayı istemiyorum, gerçekten ekonomi yapmaktan ziyade enerji sarfiyatı yapmamayı amaçlıyorum,
Kısa araştırmamda Rio 17-Hf diye bir model buldum 45 watt ve 4500 lt/h kapasiteye sahip uygun olabilir belki,
Galiba biraz daha incelemem gerekecek, Atman106 85 watt lık bir değere sahip, aylık teoride 12,5 lira gibi bir gidere sahip gerçekte 17-18 lira gibi bir değer olabileceğini düşünüyorum tabiki bu değerlere harcamayı gerektircek akvaryumlar olabilir fakat 240 lt lik bir akvaryumda daha az harcıyanı varken böyle birşey kullanmayı istemiyorum, gerçekten ekonomi yapmaktan ziyade enerji sarfiyatı yapmamayı amaçlıyorum,
Kısa araştırmamda Rio 17-Hf diye bir model buldum 45 watt ve 4500 lt/h kapasiteye sahip uygun olabilir belki,
Dalga motoru olarak hydro koralia düşünmüyorum, hem fiyat olarak hem üstünde kontrol sistemi yapacağım için bazı müdahelelerim olacak, bu yüzden çöpe gitme olasılığına karşı daha uygun fiyatlı modellere yöneldim.
Sump motoru olarak 2 adet aqua bee up 2000 lt kullanmayı düşünüyorum Serkan Bey'in yönlendirmesi yardımıyla, muhtemelen kontrol sistemime bunlarıda dahil ederim, ( tek adet yerine çift adet kullanma sebebim dediğim gibi kontrol sistemi ile daha iyi bir akvaryum hakimiyeti kurmak. )
Protein skimmerıda araştırıp karar vereceğim.
Mobilya ve Akvaryumu yaptırdıktan sonra malzemelerimi alıp sumpı tasarlarım artık. bu arada refigium yeri dediğim gibi balıklar için suya alışma ve karantina bölgesi, zamanlada cesaret edip becerebileceğime inanırsam refigium olarak kullanacağım, ayrıca Turf sistemi nedir? biraz araştırdım fakat çok sonuç alamadım, inceleyebilceğim bir link varsa sevinirim.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Yükseklite 60 değil 50 cm daha geniş kenarlı bir akvayum istiyorum, onun için 80 boy 60 en 50 yükseklik değerlerini planladım.
Dalga motoru olarak hydro koralia düşünmüyorum, hem fiyat olarak hem üstünde kontrol sistemi yapacağım için bazı müdahelelerim olacak, bu yüzden çöpe gitme olasılığına karşı daha uygun fiyatlı modellere yöneldim.
Sump motoru olarak 2 adet aqua bee up 2000 lt kullanmayı düşünüyorum Serkan Bey'in yönlendirmesi yardımıyla, muhtemelen kontrol sistemime bunlarıda dahil ederim, ( tek adet yerine çift adet kullanma sebebim dediğim gibi kontrol sistemi ile daha iyi bir akvaryum hakimiyeti kurmak. )
Protein skimmerıda araştırıp karar vereceğim.
Mobilya ve Akvaryumu yaptırdıktan sonra malzemelerimi alıp sumpı tasarlarım artık. bu arada refigium yeri dediğim gibi balıklar için suya alışma ve karantina bölgesi, zamanlada cesaret edip becerebileceğime inanırsam refigium olarak kullanacağım, ayrıca Turf sistemi nedir? biraz araştırdım fakat çok sonuç alamadım, inceleyebilceğim bir link varsa sevinirim.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Yükseklite 60 değil 50 cm daha geniş kenarlı bir akvayum istiyorum, onun için 80 boy 60 en 50 yükseklik değerlerini planladım.
Öncelikle hepinize merhaba,
Uzun süredir okuduğum makaleler ve forumlar sayesinde yeni bir deniz akvaryumu kurmayı planlıyorum fakat çok okumakla beraber, kafamda oturmayan bazı noktalar var ve sizlerden yardım bekliyorum.
Akvaryum 80*60*50 boyutlarında olacak, yani 240 litre. Mobilya dolap kısmında bir adet sump olacak daha boyutlarına karar vermedim, fakat sumpın içinde refigium bölümü ( başlangıçta sadece karantina bölgesi olarak kullanmayı düşünüyorum, zaman ve tecrübeyle refigium oturtmayı planlıyorum ). kafamdaki sump modeli ekli resimde mevcut, boyutlarıda aldığım dolaba göre kendim yapmayı umuyorum. ( akrilikten ). Özel olarak beslemeyi düşündüğüm bir canlı yok çünkü ne beslersem besliyeyim zamanla değişiklik yapacağımı biliyorum. Fakat çok az sayıda ve basit mercan türleri ve genelde balık beslerim. Aydınlatma işine hiç takılmıyorum, kendim zevkime göre bir şeyler yaparım. ( tabiki uygun değerlerde ).
Aşağıda sump modelini evdeki bilgisayarımda çizim programı olmadığı için paintte çizdim, refigium bölgesinde akıntı fazla olmasın diye alt tarafından fazla akıntıyı böleceğim görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Birde şu sorum olacak refigium PS den öncemi olmalı yoksa benimde yaptığım gibi sonramı?
şimdi takıldığım noktalara gelirsek,
* Protein skimmer olarak Bubble Magus alacağım, yurt dışı forumlarında okuduğum kadarıyla çok iyi tepkiler almış fakat model seçiminde
NAC5A 300 - 500 lt
NAC6A 400 - 600 lt
NAC7 500- 700 lt
Bu üçü arasında kaldım, çünkü bazı yerde protein skimmer kapasitesi üç katı olsun diyen var, bazı yerde bire bir olsun, herkesin tecrübesi vardır fakat benim kurcağım akvaryum için en ideali hangisidir. ( NAC5A 11W - NAC6A ve NAC7 28W buda demek oluyorki 28 Wattlık motor ayda 2,5 lira teoride gerçekte 4 lira daha fazla elektrik harcayacak 11 WAttlı motora göre, az bir miktar gibi gözükebilir fakat bunlar üst üste binerek enerji sarfiyatı oluşturuyor.) Onun için NAC5a yeterli gelirmi yoksa diğerlerinden birini mi almalıyım?
*Sump geri dönüş motoru, bence protein skimmer kadar önemli çünkü sumpta saat başına yapması gereken döngüyü sadece bu motor belirliyor. saatte kaç litrelik döngü yapan motor önerirsiniz sumpın 120 litre olduğunu varsayarak,
Aquabee up 2000 yeterli midir? ( 15 wattlık modeli )
*Dalga motoru, seçimi besliyeceğim canlılara göre yapılmalı fakat 2 adet alarak ve basit bir kontrol devresi tasarlarsam üstesinden gelirim diye düşünüyorum.
Bir adet Seio 2400 lt/h ve bir adet Resun Wavemaker 4000 lt düşünüyorum, bunlar yeterlimidir?
Sizin yönlendirmelerinizle ilk adımları atmayı planlıyorum, her şeyi planlamadan bu işe girişmeyi düşünmüyorum. Uzun bir yazı yazdım fakat sorabildiğim kadarını paylaşmak istedim.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Öncelikle hepinize merhaba,
Uzun süredir okuduğum makaleler ve forumlar sayesinde yeni bir deniz akvaryumu kurmayı planlıyorum fakat çok okumakla beraber, kafamda oturmayan bazı noktalar var ve sizlerden yardım bekliyorum.
Akvaryum 80*60*50 boyutlarında olacak, yani 240 litre. Mobilya dolap kısmında bir adet sump olacak daha boyutlarına karar vermedim, fakat sumpın içinde refigium bölümü ( başlangıçta sadece karantina bölgesi olarak kullanmayı düşünüyorum, zaman ve tecrübeyle refigium oturtmayı planlıyorum ). kafamdaki sump modeli ekli resimde mevcut, boyutlarıda aldığım dolaba göre kendim yapmayı umuyorum. ( akrilikten ). Özel olarak beslemeyi düşündüğüm bir canlı yok çünkü ne beslersem besliyeyim zamanla değişiklik yapacağımı biliyorum. Fakat çok az sayıda ve basit mercan türleri ve genelde balık beslerim. Aydınlatma işine hiç takılmıyorum, kendim zevkime göre bir şeyler yaparım. ( tabiki uygun değerlerde ).
Aşağıda sump modelini evdeki bilgisayarımda çizim programı olmadığı için paintte çizdim, refigium bölgesinde akıntı fazla olmasın diye alt tarafından fazla akıntıyı böleceğim görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Birde şu sorum olacak refigium PS den öncemi olmalı yoksa benimde yaptığım gibi sonramı?
şimdi takıldığım noktalara gelirsek,
* Protein skimmer olarak Bubble Magus alacağım, yurt dışı forumlarında okuduğum kadarıyla çok iyi tepkiler almış fakat model seçiminde
NAC5A 300 - 500 lt
NAC6A 400 - 600 lt
NAC7 500- 700 lt
Bu üçü arasında kaldım, çünkü bazı yerde protein skimmer kapasitesi üç katı olsun diyen var, bazı yerde bire bir olsun, herkesin tecrübesi vardır fakat benim kurcağım akvaryum için en ideali hangisidir. ( NAC5A 11W - NAC6A ve NAC7 28W buda demek oluyorki 28 Wattlık motor ayda 2,5 lira teoride gerçekte 4 lira daha fazla elektrik harcayacak 11 WAttlı motora göre, az bir miktar gibi gözükebilir fakat bunlar üst üste binerek enerji sarfiyatı oluşturuyor.) Onun için NAC5a yeterli gelirmi yoksa diğerlerinden birini mi almalıyım?
*Sump geri dönüş motoru, bence protein skimmer kadar önemli çünkü sumpta saat başına yapması gereken döngüyü sadece bu motor belirliyor. saatte kaç litrelik döngü yapan motor önerirsiniz sumpın 120 litre olduğunu varsayarak,
Aquabee up 2000 yeterli midir? ( 15 wattlık modeli )
*Dalga motoru, seçimi besliyeceğim canlılara göre yapılmalı fakat 2 adet alarak ve basit bir kontrol devresi tasarlarsam üstesinden gelirim diye düşünüyorum.
Bir adet Seio 2400 lt/h ve bir adet Resun Wavemaker 4000 lt düşünüyorum, bunlar yeterlimidir?
Sizin yönlendirmelerinizle ilk adımları atmayı planlıyorum, her şeyi planlamadan bu işe girişmeyi düşünmüyorum. Uzun bir yazı yazdım fakat sorabildiğim kadarını paylaşmak istedim.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Akvaryuma Fanlı Soğutma Sistemi (Fotolu)
Engin Bey anladığım kadarıyla fanlar silikonlanmış, komple modül değil,
Fan yönü konusundada şöyle bir teorim var,
zaten gönderilen hava ile soğutmadan çok ısıtma yapılır, mesela hava 30 C derece suyun sıcaklığı 25 C derece sıcak havayı gönderdiğimizde suyun ısınacağını varsayıyorum, buharlaşmayı göz ardı edersek.
Hangi yöntemle daha çok buharlaşma olur mantığına gelirsek, bence kesinlikle suyun üzerindeki nemli havayı dışarı atarak kenarlardan giriş yapan nispeten daha kuru hava sayesinde, daha çok buharlaşma olacağını düşünüyorum, ayrıca ufakta olsa suyun üzerindeki basıncı bölgesel ve anlık olarak yer yer azaltıyoruz,
Bunları hep teoride düşündüm kendim böyle birşey uygulamadım, uygulamada farklı faktörler varsa lütfen bilgilendiriniz
Engin Bey anladığım kadarıyla fanlar silikonlanmış, komple modül değil,
Fan yönü konusundada şöyle bir teorim var,
zaten gönderilen hava ile soğutmadan çok ısıtma yapılır, mesela hava 30 C derece suyun sıcaklığı 25 C derece sıcak havayı gönderdiğimizde suyun ısınacağını varsayıyorum, buharlaşmayı göz ardı edersek.
Hangi yöntemle daha çok buharlaşma olur mantığına gelirsek, bence kesinlikle suyun üzerindeki nemli havayı dışarı atarak kenarlardan giriş yapan nispeten daha kuru hava sayesinde, daha çok buharlaşma olacağını düşünüyorum, ayrıca ufakta olsa suyun üzerindeki basıncı bölgesel ve anlık olarak yer yer azaltıyoruz,
Bunları hep teoride düşündüm kendim böyle birşey uygulamadım, uygulamada farklı faktörler varsa lütfen bilgilendiriniz
Akvaryuma Fanlı Soğutma Sistemi (Fotolu)
Güzel bir sistem hazırlamışsınız tebrikler,
Fan yönlerini nasıl yerleştirdiniz?
Bu sistemde soğutma işleminin, suyun buharlaşması ile gereken enerjiyi sudan alarak gerçekleştiğini düşünüyorum,
Suyun buharlaşması bulunduğu hava ortamın basıncıyla ters orantılıdır, yani suya uygulanan basınç azaldıkça buharlaşma artacaktır,
Bence fanların yönü içerdeki havayı dışarı atacak şekilde olmalıdır, belki sizde böyle yerleştirdiniz sadece açıklayıcı olsun diye söylemek istedim
Teşekkürler
Güzel bir sistem hazırlamışsınız tebrikler,
Fan yönlerini nasıl yerleştirdiniz?
Bu sistemde soğutma işleminin, suyun buharlaşması ile gereken enerjiyi sudan alarak gerçekleştiğini düşünüyorum,
Suyun buharlaşması bulunduğu hava ortamın basıncıyla ters orantılıdır, yani suya uygulanan basınç azaldıkça buharlaşma artacaktır,
Bence fanların yönü içerdeki havayı dışarı atacak şekilde olmalıdır, belki sizde böyle yerleştirdiniz sadece açıklayıcı olsun diye söylemek istedim
Teşekkürler
SON MESAJLAR
- Bitkilerde Aşırı Yosunlanma Oluyor Acemi balıkcı28, 06:53
Yeni Üye Forumu - Ani Balık Ölümleri Angelguy, 05:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığım Hasta HOPPALA, 05:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Akvaryuma Beta Ekleyebilir Miyim? HOPPALA, 05:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Bambu? Hidro Dinamik, 02:21
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum gattar5050, 01:58
Akvaryum Tanıtımı - 5cm Astranot-oscar Balığı GhostKoi, 01:39
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Göz Fırlaması(popeye) Hastalığı HOPPALA, 01:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Yavrularım Kabız Oluyor CrownBetta, 01:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu KaanE, 01:01
Akvaryum Tanıtımı - Kakadu Ve Cüce Vatoz Birlikte Yaşar Mı ? Canbudakkkk, 00:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Dışkısı Bir Terslik Var Sanki Tulpar99, 00:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Marimo Ball Yanına Hangi Tür Salyangoz Konur Bozajuniors, 23:29
Omurgasızlar - 200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım Dorduncuadam, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hava Motoru 1Balikci, 21:48
Malzemeler ve Yemler Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:29
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum 1Balikci, 21:11
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Macmasteri Rs AtlasPoyraz, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - 100x40x40 Cm Kendim Akvaryum İçin Öneriler! giyotyn, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıfırdan Yeni Bitkili 80 Lt Kurulumu - Öneriler Zireal, 20:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Siyah Nokta Yosunu Ve Tavsiyeler haibes, 19:58
Akvaryum Tanıtımı - Bunlar Yumurta Mı? MURNEF, 19:47
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkilerim Çürüyor Ahmetaydin16, 19:14
Yeni Üye Forumu - 135 Litre Japon HOPPALA, 19:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - (a.c.i.l.) Her Gün 3-4 Balık Kayıpları Yasin034, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Sobo Sf-350f Nasıdır ? heydu, 18:51
Filtreleme Seçenekleri - Melek Balığı Litresi HOPPALA, 18:35
Yeni Üye Forumu - Vitasand Dere Kumu Garip Cisim mitii, 18:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sizce Balığım Hamile Mi İzzet kayra, 18:00
Amerikan Tetraları - Oranda Japon Kafa Hastalığı GhostKoi, 17:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Lepistes Kuyruk Erimesi İzzet kayra, 17:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Baligimda Beyaz Leke Esenger, 17:17
Yeni Üye Forumu - Power Led Dizilimi Onerisi. srnozcn, 16:43
Aydınlatma - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Önerileri darkLightning0, 16:10
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Ve Tür Önerisi AbdullahKurcaduz, 15:58
Akvaryum Tanıtımı - Bu Neyin Nesi Böyle KaanE, 15:56
Yeni Üye Forumu - Anaokulum İçin Akvaryum Kuruyorum: Malavi Cikletle esraaygun, 15:47
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum Sidaar, 15:39
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Taban Malzemesi Ve Bitki Seçimi egemenc, 15:06
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkinin Üzerindekiler Sizce Nedir ? Canbudakkkk, 14:42
Yeni Üye Forumu - Siyah Kum Yıkanmalımı Hidro Dinamik, 14:38
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu egemenc, 14:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Channa Bleheri Hızlı Soluk Ve Felç egemenc, 14:08
Yeni Üye Forumu - Ista Co2 Set 1lt Hk. bendeniztayfun, 14:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye bendeniztayfun, 12:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İnci bendeniztayfun, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerim Ölüyor bendeniztayfun, 11:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Kaya 1Balikci, 11:11
Yeni Üye Forumu - Bu Türler İçin Hangi Kum Daha Uygundur? bendeniztayfun, 10:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 05:03
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 05:03
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 05:03
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 05:03
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 05:03
- Ücretsiz Ramshorn Salyangoz Hidro Dinamik 02:30
- Apistogramma Sp. “steel Blue “ Sevkid 01:21
- Black Phantom Tetra Sevkid 01:21
- Apistogramma Kakadu Triple Red Şahinöztürk 00:40
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 00:18
- Sajica Yavruları Furkann 00:13
- Christmas Moss Ve Dev Saz Furkann 00:13
- Resun Mini Akvaryum Her Şey Dahil vedat79 23:37
- Eş Kribensis palankesli 23:13
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 23:13
- Axolotl Hcan 22:57
- Ultra Clear Akvaryum,apisto,l144 Tül yamansengonca 22:49
- Amazon Hançeri - Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 22:20
- Ankara İçi Killifish Gardneri... Üretim Garantili. onuribrahim 22:01
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 22:01
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 21:30
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 21:01
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:01
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:46
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 20:40
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 20:40
- Bakmadan Geçmeyin Mavi Göz Tül Erkekler L144 rebelfire 20:27
- 70-100 Lt Ücretsiz İthal Akvaryum Arıyorum HLLDNLYC 20:27
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:21
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 19:31
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 19:31
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 19:29
- 15 Cm Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 19:06
- Tetra 300w Isıtıcı, Eheim 600 Lt/s Kafa Motoru Vs. diaslayt 18:56
- Rotifish Kabuksuz Artemia ( Jelatinli Kutusunda ) diaslayt 18:56
- Pingu Lepistes erdo_bg 18:42
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W!!! JapoJupo 18:12
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:12
- Leptosoma Kitumba Firefighter 18:08
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 17:31
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 17:31
- Fırsat Xl Kongo Tetra paXua 17:15
- Genç Tam Damızlık Auratus(lar) KingMaker 17:00
- Genç Tam Damızlık Beyaz Prenses(ler) KingMaker 17:00
- Acil Satılık Flowerhorn Thai Silk 16cm Behlultan 16:52
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 16:45
- Epalzeorhynchos Frenatus birkayaydin 16:25
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 16:25
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 5 Adet Frontoza ferhattt 16:22
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 16:16
KULLANICILAR
- 32 Online Kullanıcı, 17 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.