ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
aydin_Sukran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Nisan 2012 21:26
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
aydın doğan akkuş ( Sukran
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1986
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Aydın Doğan AKKUŞ
150 x 50 x 70 malavi akvaryumu
70 x 35 x 35 yavru akvaryumu
35 x 20 x 30 karantina akv.
150 x 50 x 70 malavi akvaryumu
70 x 35 x 35 yavru akvaryumu
35 x 20 x 30 karantina akv.
SON 10 MESAJI
Bitkili Dünyam... ( Kribensisim Yavruladı Video sfy 7 )
Çok güzel omuş kardeşim ellerine sağlık.
sanırım bende başlayacam bu gidişle ama bir sorum olacak hazıdaki akvaryum ebatlarım 150x50x70 bu.
ama sondaki 70 işi bozuyor. Işık ihtiyacı artıyor doğrudan elektrik faturasına yansıyor. Aklımda şu var akvaryumu tamamen boşaltıp kurulamak alt tabana 10 cm kadar strafor sermek sonra 10 cm kadarda taban mazlzemesi buna göre kalan pay 50 cm olur. Üstten da 5 cm boşluk olacağından net 40 - 45 cm su alanı kalıyor. Sence yeterli olurmu bana seninki gibi bir bitkili yapmak için bu düzenlemeleri yaptıktan sonra bana akvaryumda 150x50x40 kalıyor. .
Çok güzel omuş kardeşim ellerine sağlık.
sanırım bende başlayacam bu gidişle ama bir sorum olacak hazıdaki akvaryum ebatlarım 150x50x70 bu.
ama sondaki 70 işi bozuyor. Işık ihtiyacı artıyor doğrudan elektrik faturasına yansıyor. Aklımda şu var akvaryumu tamamen boşaltıp kurulamak alt tabana 10 cm kadar strafor sermek sonra 10 cm kadarda taban mazlzemesi buna göre kalan pay 50 cm olur. Üstten da 5 cm boşluk olacağından net 40 - 45 cm su alanı kalıyor. Sence yeterli olurmu bana seninki gibi bir bitkili yapmak için bu düzenlemeleri yaptıktan sonra bana akvaryumda 150x50x40 kalıyor. .
Acemi , Usta Bir Araya Gelince Bir Üretim hane Çıkarmı ( ANTALYA )
[QUOTE=Onur Yıldız] [QUOTE=subwoofer] [QUOTE=aydin_Sukran] [QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Kalitesine bağlı
[/QUOTE]
[QUOTE=Onur Yıldız] [QUOTE=subwoofer] [QUOTE=aydin_Sukran] [QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Fiyatlar belirlenir . Bir tropeus yavrusunu 5 lira düşün
[/QUOTE]
Keşke öyle olsa.
[/QUOTE]Kalitesine bağlı

[/QUOTE]
Allahın izni ile ramazanın sonuna doğru İlangi yellow kolonim olucak :D onu bekliyorum. Yavrusunu 5 lira düşün :D
[QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
[QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Fiyatlar belirlenir . Bir tropeus yavrusunu 5 lira düşün
Antalya'daki arkadaşlar birleşip bir üretim hane açsak. Benim tanıklarım, Onun Tanıdıkları, onların tanıdıkları bir araya gelsek elimizdeki türlerden belli başlı olanları yetiştirip büyütsek zamanı gelince bize inanları mutlu etsek olmaz mı ? Buluşalım mı ?
Antalya'daki arkadaşlar birleşip bir üretim hane açsak. Benim tanıklarım, Onun Tanıdıkları, onların tanıdıkları bir araya gelsek elimizdeki türlerden belli başlı olanları yetiştirip büyütsek zamanı gelince bize inanları mutlu etsek olmaz mı ? Buluşalım mı ?
Belki bir gün kardeş alsana ilangi yellow desek red rainbow desek bir gün olur. Çıkar gözetmeksizin . Sadece anaç sahiplerin biraz ayrıcalığı olur o kadar .
Bence bir gün bu konuyu masaya yatıralım. ANTALYA
Şok Şok Şok Frontoza ne hallerde
[QUOTE=KarabeY]Onları yakalayıp bir satsalar deli paralar kazanırlar ve açda kalmazlar. Aslında gidicen ufak çaplı bir çiftlik kurup satış yavrulatma vs yapıcan.[/QUOTE]
[QUOTE=KarabeY]Onları yakalayıp bir satsalar deli paralar kazanırlar ve açda kalmazlar. Aslında gidicen ufak çaplı bir çiftlik kurup satış yavrulatma vs yapıcan.[/QUOTE]
Gel beraber gidelim . Açtırırlar mı bize bir çiftlik görelim.
Ne Beslemeliyim
Zaten son görüş olarak tropeus kazandı. Arkadaştan alıcam ilangi yellow yavrularını onun için 1 aylık bir hazırlık yapmaktayım yarın supm için forumda güzel bir filtreleme gördüm yosun tabakası onu yapacam malzemeleri az önce temin ettim. Yarın başlayacam. Burdan resimli olarak yayınlarım. m.
Zaten son görüş olarak tropeus kazandı. Arkadaştan alıcam ilangi yellow yavrularını onun için 1 aylık bir hazırlık yapmaktayım yarın supm için forumda güzel bir filtreleme gördüm yosun tabakası onu yapacam malzemeleri az önce temin ettim. Yarın başlayacam. Burdan resimli olarak yayınlarım. m.
Yeni sistem:Nitrat,fosfat,yosun filtresi 3ü1 arada
Arkadaşlar umarım işe yarıyordur az önce nalburdan gerekli bütün malzemeleri temin ettim. Bu gün geçti ama yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.
Arkadaşlar umarım işe yarıyordur az önce nalburdan gerekli bütün malzemeleri temin ettim. Bu gün geçti ama yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=Köksal Gürkan]Malzemeler olarak güzel bir başlangıç ama biyotop olmak için uzak bir yapı diyebilirim. Kurulmuş olduğunu düşünürsek biyotop olması için biraz değişime ihtiyacı olacaktır. Epeyce mangrow kökü, dal, kuru yaprak (meşe, ceviz, vb), yuvarlak dere kayası gibi eklemeler olmalı, bitkiler değişmeli, doğal olmayan bazı malzemeler çıkmalıdır.
Balık konusuna gelince, işin esası biyotopu discuslar için hazırlamak olduğundan elbette discus düşünmek gerekir.
Konuyu resimlerle desteklemek eksikleri veya iyi olan yönleri daha net görmemizi sağlar. Görsellik sayesinde daha anlaşılır, birebir yorumlar getirilebilir.
[/QUOTE]
aydin_Sukran 2011-07-20 19:27:52
[QUOTE=Köksal Gürkan]Malzemeler olarak güzel bir başlangıç ama biyotop olmak için uzak bir yapı diyebilirim. Kurulmuş olduğunu düşünürsek biyotop olması için biraz değişime ihtiyacı olacaktır. Epeyce mangrow kökü, dal, kuru yaprak (meşe, ceviz, vb), yuvarlak dere kayası gibi eklemeler olmalı, bitkiler değişmeli, doğal olmayan bazı malzemeler çıkmalıdır.
Balık konusuna gelince, işin esası biyotopu discuslar için hazırlamak olduğundan elbette discus düşünmek gerekir.
Konuyu resimlerle desteklemek eksikleri veya iyi olan yönleri daha net görmemizi sağlar. Görsellik sayesinde daha anlaşılır, birebir yorumlar getirilebilir.
[/QUOTE]
Kurulu ama evde hanım yok ve istediğim kadar uğraşa bilirim :))
Şimdi cama cam olduğunu düşünelim sizde bana yok gösterin bende yaptıkça resimlerini çekip yayınlayacam .
150x50x70 akvaryum ölçülerim. 525 litre dolu hali ama sump sistemi camın 10 cm altında buna göre 450 litre oluyor.
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=koniciwaa] Dediğiniz ortamda hirbirt bir yavru grubunu sınırlı hacimde akvaryum ortamında görduğunuz formlara sokun sonra her konuda tartışalım... [/QUOTE]
Su değişimini yüzeyden yaparak su tazelenebilir. Ayrıca balıkları koymadan önce uzun süre ortamın döngüsünün oturtulması gerekir ki balıklar dengeli bir sisteme yerleşsin. Sonrasında gerisi düzenli bakım ve beslenmeye bakıyor. Hascim kısmına gelince herhalde sınırlı hacim derken 100 litre gibi bir kısıt düşünmüyorsunuzdur. Elbette ki en kötü ihtialle bile 300 litreden aşağı bir akvaryum olamaz. Mümkünse 500 litre ve üzeri bir akvaryumu biyotop gibi hazırlayarak yapmak gerekir. Bir ara kesinlikle yapacağım ama bu dönemde çeşitli nedenlerle elimde olanları bile elden çıkarmak zorunda kaldım. Maddi manevi gereken şartları hazırladığım anda bu dediğinizi yapacağıma, hatta yavru almak üzere girişimde b ulunacağıma emin olabilirsiniz.
Ayrıca Onur bunu yaptığını yazdı. O da bilgi verebilir.
[/QUOTE]
aydin_Sukran 2011-07-20 01:06:53
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=koniciwaa] Dediğiniz ortamda hirbirt bir yavru grubunu sınırlı hacimde akvaryum ortamında görduğunuz formlara sokun sonra her konuda tartışalım... [/QUOTE]
Su değişimini yüzeyden yaparak su tazelenebilir. Ayrıca balıkları koymadan önce uzun süre ortamın döngüsünün oturtulması gerekir ki balıklar dengeli bir sisteme yerleşsin. Sonrasında gerisi düzenli bakım ve beslenmeye bakıyor. Hascim kısmına gelince herhalde sınırlı hacim derken 100 litre gibi bir kısıt düşünmüyorsunuzdur. Elbette ki en kötü ihtialle bile 300 litreden aşağı bir akvaryum olamaz. Mümkünse 500 litre ve üzeri bir akvaryumu biyotop gibi hazırlayarak yapmak gerekir. Bir ara kesinlikle yapacağım ama bu dönemde çeşitli nedenlerle elimde olanları bile elden çıkarmak zorunda kaldım. Maddi manevi gereken şartları hazırladığım anda bu dediğinizi yapacağıma, hatta yavru almak üzere girişimde b ulunacağıma emin olabilirsiniz.
Ayrıca Onur bunu yaptığını yazdı. O da bilgi verebilir.
[/QUOTE]
Tamam KÖKSAL bey ben hazırım şuan elimde bulunan 150x50x70 lik bir akvaryum var bitkili için hazırladım.
300 walt ısıtıcı
Atman F3 dış filtre
1 tane pipo filtre
900 litrelik kafa motoru
1 sump 100 litre civarı
1 buket 7 dal gül bitkisi
7 dal bacoba minero
piknik tüpünden mayalı sistem
aydınlatma Smd led
Alt tabakada torf üst kısımda ise 10 cm kadar dere kumu bulunmakta içinde sadece çöpçü ve vatoz var . Ramirezi mi koysam discus mu diye çok düşünüyorum. Şimdi sizden ricam daha extradan ne almalıyım . Mango kökü , Hindistan cevizi kabuğu vb. Suyu yumuşatmak için. Bana gerekli olacak malzemeleri söyleyin ben tamamladıktan sonra bu sayfadan resimleri paylaşırım.
Evet KÖKSAL abi daha ne yapmalıyım..?
Piknik tüpünden mayalı CO2 sistem (Resim & HD Video eklendi syf.2,10)
Hadi bakalım az önce piknik tüpünü alıp açtım. Gerekli malzemeleride ekledim kapattım. Şimdi beklemedeyim.
aydin_Sukran 2011-07-20 00:35:35
Hadi bakalım az önce piknik tüpünü alıp açtım. Gerekli malzemeleride ekledim kapattım. Şimdi beklemedeyim.
3 Gün oldu ve hala canavar gibi çalışıyor...
SON MESAJLAR
- Yeni Petshopcular Balıklara Daha Kalitesiz Bakıyor Ahmet53, 15:51
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 15:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Nedir Bu Beyaz Mikro Kurtlar? ( Nematod Sorunu ve Çözümü ) Keyif, 12:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Monster Akvaryumu C.t.y, 12:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Yeni Kurulum Hobimmm, 12:06
Bitki Akvaryumları Genel - Yakışıklıdan Pozlar :) Ozmoziz, 12:02
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Bu Mülteciyi Ne Yapacağımı Bilemedim SaRCoPhiLiuS, 11:05
Sazansıgiller - Filtre Değişimi Sonrası Lepisteslerde Kayıp lepistesciii, 00:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ters Dönerek Yüzen Ryukin ~Emre, 23:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - 90.35.40 Akvaryumum Patladı ~Emre, 23:19
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 75 Litre Yosun Yiyici Önerisi yemrekozenn, 23:17
Yosun - Yeni Tank Kurulumu Hakkında Bilgi srcndgn, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balıkları Akvaryum Dibinde Taşların Üzerinde hipehlivan, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Hakkında Bilgi srcndgn, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum hvostr, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Rummy Nose Tetra Akvaryumu Ozmoziz, 21:46
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x50 De Discus Bakılırmı hvostr, 21:29
Yeni Üye Forumu - 50x50x50 Akvaryumda Discus Olurmu hvostr, 21:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hareketsiz Akvaryum Dibinde Bekleyen Halfmoon Bett hvostr, 21:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Yine Yeniden Flower Horn MehmetGok, 20:28
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Karides Akvaryumu Ve Co2 blackkened, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:23
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 100x50x50 Akvaryumda Hangi Filtreyi Alabilirim Rıdvan459, 16:57
Filtreleme Seçenekleri - 40 Küp Hightech Tanıtım Jeveux, 14:30
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerin Karnındaki Renk Değişimi Joyusca, 13:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Dıy Co2 Kapaklarına Harika Çözüm yhackup, 12:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Balıkları Cinsiyeti Fin World, 07:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Dönüş, 80x40x30. 14ykv, 05:36
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Akvaryumda Kayıt Kuşak Gereklimi Neyapma ahmetfiratozkaya, 23:04
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? syerli, 21:22
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Tavsiye Sfenks111, 21:14
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - İlk Büyük Akvaryum ziyasenkaya, 20:39
Yeni Üye Forumu - Azot Döngüsündeki Aksilik Nasıl Çözülebilir? Rıdvan459, 19:37
Yeni Üye Forumu - İç Parazit LepistesAvcısı, 19:31
Canlı Doğuranlar - Beta İçin Bitkili Akvaryum Öneri Sfenks111, 18:05
Yeni Üye Forumu - 45l Boraras Brigittae Akvaryumu hvostr, 18:00
Akvaryum Tanıtımı - Utangaç Balık Problemi Jolakotturinn, 16:00
Yeni Üye Forumu - Bu Akıntı Fazla Mı? pianoƒish, 14:52
Filtreleme Seçenekleri - 120 Lt De Kaç Tane Ramirez blackkened, 13:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Moly Doğum Stresmi Yapıyor Yoksa Vakti Varmi Erd4an, 03:23
Yeni Üye Forumu - Özel İmzalar Nasıl Yapılır hvostr, 22:43
Forum ve Site Hakkında - Forum İçin Görselli İmza Yapımı hvostr, 22:28
Forum ve Site Hakkında - Gaziantep’te Nadir Malawi Türleri Besleyenler hvostr, 22:22
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeşil Su Problemi Yaşanyanlar İçin Kesin Çözüm hvostr, 22:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Microfex / Dero Worms Rafayel, 18:24
Diğer Tatlı Su Canlıları - Sarı Prenses Cinsiyet SaRCoPhiLiuS, 15:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Siyah-Fırça Yosunu ÇaĞRı, 14:01
Yosun - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 13:06
Kendin Yap Sistemler (DIY)
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sarı Prensesler +mavi Prensesler Balestra 16:13
- Akvaryum (içindekiler Dahil) Acemi balıkcı28 16:12
- Metal Cımbız - Metal Maşa - 30 Cm MasterChiefHakan 15:41
- Sağlıklı Damızlık Yunus Balıkları Mustafae0671 15:34
- Apistogramma Trifasciata rhn35 15:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:23
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:23
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:23
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:57
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 14:57
- Akvaryum İç Filtreler Ssecurity06 14:35
- Akvaryum İç Filtreler Ssecurity06 14:35
- Albino Ful Red Erkekleri Ssecurity06 14:35
- Apistogramma Macmasteri Red Shoulder Genç Çiftler aquaticathearmi 14:21
- 90x45x45 Ultra Clear 45 Açılı Akvaryum aquaticathearmi 14:21
- Kusursuz Anubiaslar/bucephalandra ballantines 14:16
- İthal Işıklı Dolaplı Büyük Boy salihclk 14:09
- Seyyar Sumplu Akvaryum poyraz43 13:55
- Frontoza Burindi Yavru 4cm voltran 13:33
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 13:29
- Akvaryum Kumları Siyah - Beyaz Renklerde FULL RED MEHMET 13:29
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 13:29
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 13:29
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 13:04
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 13:03
- Subulata Bitkisi kilic88 13:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:01
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 13:01
- Moss Teli CevdetSERBEST 13:01
- Melek Balığı CevdetSERBEST 13:01
- Takasa Açık Kaliteli Malzemeler BadgeR 12:51
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 12:51
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:47
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 12:44
- Değişik Danio Zebralar-takas Olur osmandbnl 12:44
- Moss (takas Seçenekleri Mevcut) aziz_basak 12:21
- Taiwan Karides ayhan35 12:18
- 2 Adet Eheim İç Filtre Biopower 160 ngerekli 12:17
- Ada Amazonia Bitki Kumu ÇaĞRı 11:27
- Eheim Air200 Hava Pompası ÇaĞRı 11:27
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 11:04
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 11:00
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 10:55
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 10:55
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:46
- Hb White Lepistes omererbas 09:56
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 09:56
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 09:52
- Endler , Karides , Ramshorn Ve Minare Salyangoz gyunda 09:52
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 58 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
OKIRATLI,
Kınayu,
hasan_tr_01,
Hidro Dinamik,
İnci Kefali,
yukselay,
MiSoSiKiaN,
Ehtiyar,
WnrAquascaping,
Heidfeld,
aquaticathearmi,
ugurinann,
hoppala,
AliAltınöz,
MetinSerttas,
ALEM,
Serkanjb,
nedimkavak,
dreamxx,
koruyucu3443,
ssener,
kursatufukcoskun,
Tatar10,
flanormimar,
biacar,
YAYD06,
Oasis,
burock14,
yavru_merkezi,
Vortexxxx,
K3r3m,
MertSoyumert,
osmandbnl,
Orhan76,
seltur,
turkhay,
zen666,
Aspendos,
DERMAN07,
şansal,
MCY4,
Ozzgurr,
blackstonep,
Keyif,
XauPau,
efsane07,
Liberty1907,
gokhankum,
Kartal Künkçü,
ballantines,
Coskun59,
bawyerank,
meraklimelahat,
Goldfish2000,
EthernalFlow,
Ahmet53,
capello,
Durustyilan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.