ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Kasım 2015 10:16
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet Kırcelli
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1984
İl:
Içel
Meslek:
Kimyager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ahmet Kırcelli
SON 10 MESAJI
Discusa İlk Adım
Paylaşımınız için teşekkürler. Ben birkaç şey sormak istiyorum. 350 litrelik akvaryumumda Discus beslemek istiyorum. Henüz boş akvaryumum. Filtre olarak önerdiğiniz bir dış filtre var mıdır? Ya da akvaryum boyutlarima uygun dış filtre almam kafi midir? Discus için özel bir seçim yapmam gerekir mi? Diğer bir sorumda akvaryum kumu. Akvaryum da kum olması sakınca yaratabilir mi? Teşekkürler.
Paylaşımınız için teşekkürler. Ben birkaç şey sormak istiyorum. 350 litrelik akvaryumumda Discus beslemek istiyorum. Henüz boş akvaryumum. Filtre olarak önerdiğiniz bir dış filtre var mıdır? Ya da akvaryum boyutlarima uygun dış filtre almam kafi midir? Discus için özel bir seçim yapmam gerekir mi? Diğer bir sorumda akvaryum kumu. Akvaryum da kum olması sakınca yaratabilir mi? Teşekkürler.
Albino kiraz karides
[QUOTE=Bora B]Merak etmeyin genelde kirazlarda oluyor bu ama büyüdükçe renlerini almaya başlıyorlar. [/QUOTE]
Yanlış anlamazsanız bende edindiğim bir tecrübemi aktarmak istiyorum. Günde 8-10 saat arası ışıklandırma yapıyordum karides akvaryumumda, lakin mavi karidesleri hiç bir suretle mavi görünmemişti. Işığı kesmeye başladım günde 1-2 saate kadar indrdim. 1 hafta içerisinde mavi karideslerimin çok belirgin bir şekilde mavileştiklerini gördüm. Aynı şekilde çok koyu kırmızı karideslerimde ortalarda dolanmaya başlamıştı bu süreç içerisinde.
[QUOTE=Bora B]Merak etmeyin genelde kirazlarda oluyor bu ama büyüdükçe renlerini almaya başlıyorlar.
Yavruyken şeffaf gibiler ama büyüdükçe pigmentasyonları artıyor.
Birde ışıklandırma önemli ne kadar ışıklandırma karideslerde pek önemli değil densede günde 8 ile 12 saat arası tankın ışıklarını açık tutarsanız daha verimli renklenme gözlemleyebilirsiniz.
Yanlış anlamazsanız bende edindiğim bir tecrübemi aktarmak istiyorum. Günde 8-10 saat arası ışıklandırma yapıyordum karides akvaryumumda, lakin mavi karidesleri hiç bir suretle mavi görünmemişti. Işığı kesmeye başladım günde 1-2 saate kadar indrdim. 1 hafta içerisinde mavi karideslerimin çok belirgin bir şekilde mavileştiklerini gördüm. Aynı şekilde çok koyu kırmızı karideslerimde ortalarda dolanmaya başlamıştı bu süreç içerisinde.
Karides Akvaryumumda ki Solucan?
[QUOTE=timur eker]Planaria karidesler için çok zararlıdır!
Bu zararlılara karşı ilaçlı mücadelede Flubenol çok etkili bir ilaçtır. Fakat ülkemizde bulmanız çok zor. Bunun yerine aynı ilaç grubuna dahil Balbens 1200mg kullanabilirsiniz. Bu ilaç veteriner eczanelerinde bulunur ve fiyatı 12 TL dir. 1 tablet 250 litre akvaryum suyuna denk gelecek şekilde hesaplamalısınız. İlacı önce 1 litre suda çözüp akvaryuma öyle dökün. 24 saat süreyle akvaryumu havamotoru-havataşı yardımıyla ek olarak havalandırın. 24 saatin sonunda %50 su değişimi yapın. İlaç planariaların sindirim sistemini bloke edip 4 gün içersinde açlıktan ölmelerini sağlıyor. Fakat planaria yumurtalarına etki etmediği için ve yumurtaların gelişim süreleri 3 hafta olduğu için, ilaç uygulamasını 3 hafta sonra tekrarlamalısınız.
İlaç uygulamasından kaçınıyorsanız doğal mücadele olarak akvaryuma balık dahil etmenizi ve bunları çok az yemlemenizi önerebilirim. Aç kalan balıklar planariaları yiyeceklerdir. Yetişkin karideslere dokunmayacak türde balıklar seçerseniz ve akvaryumunuz karides yavrularının saklanabilmesi için yeterli bitki yoğunluğuna sahipse, karidesleriniz soylarını sorunsuz olarak devam ettirebileceklerdir.
Planarialar etçil kurtlar olup kabuk değiştiren karides yerler. Özellikle akvaryumdaki yavru karides nüfusunun çok hızlı bir şekilde tükenmesine neden olurlar. Aynı şekilde her türlü salyangoz da yerler.
Önemli: Karideslere zararlı bir etkisi bulunmayan yukarıda adı geçen ilaçlar, elma salyangozu, nerit, katil salyangoz, minare salyangozu gibi salyangoz türleri üzerinde ölümcül etkiye sahiptir. Ayrıca ancistrus, corydoras gibi bazı balık türleri de olumsuz etkilenebilir. [/QUOTE]
Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. 2 adet lepistes alıp akvaryumuma attım, gözlemleyebildiğim kadarıyla planaria bırakmadılar. Ama bahsettiğiniz yumurtalara karşı bir müddet daha tutmaya niyetliyim. Teşekkür ederim tekrardan...
[QUOTE=timur eker]Planaria karidesler için çok zararlıdır!
Bu zararlılara karşı ilaçlı mücadelede Flubenol çok etkili bir ilaçtır. Fakat ülkemizde bulmanız çok zor. Bunun yerine aynı ilaç grubuna dahil Balbens 1200mg kullanabilirsiniz. Bu ilaç veteriner eczanelerinde bulunur ve fiyatı 12 TL dir. 1 tablet 250 litre akvaryum suyuna denk gelecek şekilde hesaplamalısınız. İlacı önce 1 litre suda çözüp akvaryuma öyle dökün. 24 saat süreyle akvaryumu havamotoru-havataşı yardımıyla ek olarak havalandırın. 24 saatin sonunda %50 su değişimi yapın. İlaç planariaların sindirim sistemini bloke edip 4 gün içersinde açlıktan ölmelerini sağlıyor. Fakat planaria yumurtalarına etki etmediği için ve yumurtaların gelişim süreleri 3 hafta olduğu için, ilaç uygulamasını 3 hafta sonra tekrarlamalısınız.
İlaç uygulamasından kaçınıyorsanız doğal mücadele olarak akvaryuma balık dahil etmenizi ve bunları çok az yemlemenizi önerebilirim. Aç kalan balıklar planariaları yiyeceklerdir. Yetişkin karideslere dokunmayacak türde balıklar seçerseniz ve akvaryumunuz karides yavrularının saklanabilmesi için yeterli bitki yoğunluğuna sahipse, karidesleriniz soylarını sorunsuz olarak devam ettirebileceklerdir.
Planarialar etçil kurtlar olup kabuk değiştiren karides yerler. Özellikle akvaryumdaki yavru karides nüfusunun çok hızlı bir şekilde tükenmesine neden olurlar. Aynı şekilde her türlü salyangoz da yerler.
Önemli: Karideslere zararlı bir etkisi bulunmayan yukarıda adı geçen ilaçlar, elma salyangozu, nerit, katil salyangoz, minare salyangozu gibi salyangoz türleri üzerinde ölümcül etkiye sahiptir. Ayrıca ancistrus, corydoras gibi bazı balık türleri de olumsuz etkilenebilir. [/QUOTE]
Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. 2 adet lepistes alıp akvaryumuma attım, gözlemleyebildiğim kadarıyla planaria bırakmadılar. Ama bahsettiğiniz yumurtalara karşı bir müddet daha tutmaya niyetliyim. Teşekkür ederim tekrardan...
[QUOTE=DiKMENLi]
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için...
[QUOTE=DiKMENLi]
slm
Bunlara Planaria deniyor.Bir tur solucan alttaki yiyecek artiklariyla besleniyorlar.
Zararli olmadiklari biliniyor.
Kurtulmak icin 0,2 gram Flubenol 100 litre akvaryum icin yeterli.
Bunu 2 hafta sonra tekrarlayin.hepsinin kayboldugunu goreceksiniz.
Kesinlikle karideslere bir zarari yoktur.Sadece buyuk elme salyongozlari icin zararli olabilir deniliyor
Saygilar
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için...
Merhabalar, 2 hafta kadar bakamadığım karides akvaryumumda resimdeki solucanlardan türediğini gördüm. Bunlar tam olarak nedir ve zararları var mıdır? Ayrıca nasıl bunlardan kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
mc650 2010-10-20 20:17:11
Merhabalar, 2 hafta kadar bakamadığım karides akvaryumumda resimdeki solucanlardan türediğini gördüm. Bunlar tam olarak nedir ve zararları var mıdır? Ayrıca nasıl bunlardan kurtulabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Mavi karidesler ne renk?
Konuyu tekrar hortlatmış gibi oldum ama bu konuda bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Bende Hatay'da bir akvaryumcudan mavi ve kiraz karides aldım. Arlarında beyaz sırtlı kahverengi karideslerde cikti zamanla. Hem kiraz karideslerden hemde mavi karides olarak bahsedilen karideslerden yavru aldım. Fakat mavi karidesler bana geldikleri ilk günden beri öyle cıvıl bir mavi renge sahip deildiler. Belli belirsiz bir mavilik vardı. yavrularım hepsi şeffaf renkteler. Karideslerimi aldığım şahısla bir konuşmamda mutlu olmalarıyla alakalı olduğunu söyledi kendisinin akvaryumun daki bir karidesinin resmini gönderdi. 3 ayı geçmiştir fakat renklerde ne bir artış ne de bir azalma gördüm (anaçlarım için).Adem TANIŞ 2010-08-11 11:53:17
Konuyu tekrar hortlatmış gibi oldum ama bu konuda bende yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Bende Hatay'da bir akvaryumcudan mavi ve kiraz karides aldım. Arlarında beyaz sırtlı kahverengi karideslerde cikti zamanla. Hem kiraz karideslerden hemde mavi karides olarak bahsedilen karideslerden yavru aldım. Fakat mavi karidesler bana geldikleri ilk günden beri öyle cıvıl bir mavi renge sahip deildiler. Belli belirsiz bir mavilik vardı. yavrularım hepsi şeffaf renkteler. Karideslerimi aldığım şahısla bir konuşmamda mutlu olmalarıyla alakalı olduğunu söyledi kendisinin akvaryumun daki bir karidesinin resmini gönderdi. 3 ayı geçmiştir fakat renklerde ne bir artış ne de bir azalma gördüm (anaçlarım için).
[QUOTE=yasmut] Şöyle bir durumda söz konusu, bizzat tecrübe ettim. Üretim hanemi kapatmadan önce 1 yıl karides türleri besledim. İtalatçılardan her tür karidesi getirtdim. Türkiyede Sulawesi türlerini ilk ben beslemeye başladım. mavi, yeşil ve golden rengi 3 tür karidesde elimde vardrı bu karidesler geldikten 1 ay sonra şefaf hale geldiler ve dikkatle incelediğimde bunların amano karidesi olduğunu farkettim ve bu nedenle üremiyorlardı. Daha öncede bazıları kiraz karidese dönüşmüştü. Büyük üreticiler yemlerine çeşitli ürünler karıştırarak bu karidesleri renklendirip isim uydurup satıyorlar. Bu nedenle büyük kısmının yavrusu renksiz veya başka karides olarak doğuyor ve renklendirici yem vermediğiniz için anaçlarda zamanla kendi renklerine dönüyor.
Karides yumurtaları !
Benim de sana önerim karantinaya alman doğrultusunda. Yaklaşık 225 lt lik akvaryumumda 8 tane neon bütün yavruları talan etmişler. 4-5 tane yumurtalı karidesimden sadece 10 tane kadar yavru görebildim. Çok fazla java ve christmas moss ve bir çok bitki bulundurmama rağmen.
Benim de sana önerim karantinaya alman doğrultusunda. Yaklaşık 225 lt lik akvaryumumda 8 tane neon bütün yavruları talan etmişler. 4-5 tane yumurtalı karidesimden sadece 10 tane kadar yavru görebildim. Çok fazla java ve christmas moss ve bir çok bitki bulundurmama rağmen.
Floresan ve Balast Sorunsalı
[QUOTE=tigger] Bitkili akvaryumlar hakkında fazla bilgim olmamasına rağmen 30w flolar kullanmanız daha iyi olacaktır. bu durumda 2 adet 2*36w balast kullanarak 4 adet 30w florasan bağlayabilirsiniz.30w floresanların boyu 90cm civarı
[/QUOTE]
Yardımlarınız için teşekkür ederim
[QUOTE=tigger] Bitkili akvaryumlar hakkında fazla bilgim olmamasına rağmen 30w flolar kullanmanız daha iyi olacaktır. bu durumda 2 adet 2*36w balast kullanarak 4 adet 30w florasan bağlayabilirsiniz.30w floresanların boyu 90cm civarı
[/QUOTE]
Yardımlarınız için teşekkür ederim
Floresan ve Balast Sorunsalı
Kusura bakmayın bu bilgileri eklemeyi unutmuşum. Akvaryumum bitkili. Boyutları ise 120cm boy 47 cm ise en. yükseklik şu an hatırımda olmamak la beraber 57cm olması lazım. 120x47x57 şeklinde
[QUOTE=ufukdeniz]Kapak ölçüsü nedir acaba? Akvaryumunuz bitkili mi ? T5 mi kullanacaksınız T8 mi ?[/QUOTE] T8 kullanmayı düşünüyorum.
Kusura bakmayın bu bilgileri eklemeyi unutmuşum. Akvaryumum bitkili. Boyutları ise 120cm boy 47 cm ise en. yükseklik şu an hatırımda olmamak la beraber 57cm olması lazım. 120x47x57 şeklinde
[QUOTE=ufukdeniz]Kapak ölçüsü nedir acaba? Akvaryumunuz bitkili mi ? T5 mi kullanacaksınız T8 mi ?[/QUOTE] T8 kullanmayı düşünüyorum.
Deniz Kumu Hakkında Kafama Takılanlar
Merhabalar, 2 akvaryumuma deniz kumu koydum bende. 1. akvaryumumda biraz tecrubesizliğimden leğende sürekli suyla yıkadım, kaynar suyla haşladım bu şekilde 2-3 saat bir sirkülasyondan sonra akvaryuma koydum. 1-2 hafta kadar boş akvaryumda dinlendirdim sonra bitkilerimi 1-2 hafta sonra da balıklarımı ve karideslerimi koydum hiç bir sorun yaşamadım. Şu an midyeleride ilave ettim. Hiç bir sorun yaşamadım. Neon besliyorum moss lardan ve karideslerden dolayı dip temizliğide yapamadım şimdiye kadar ama dediğim gibi herhangi bir sorun yaşamadım. 2. akvaryumuma bir sineklik yardımıyla denizden topladığım kumu eledim midye kırıklarından arındırdığım ince kumun yıkanması daha kolay oldu. onceki 2-3 saatlik proses 1 saate kadar indi o şekilde akvaryuma ilave ettim. Ondada çöpçü ve killifislerim var bitkilerimle beraber. Hiç bir sorun yaşamadım hatta bitkilerim çok iyi ve hızlı bir şekilde gelişiyorlar.
Merhabalar, 2 akvaryumuma deniz kumu koydum bende. 1. akvaryumumda biraz tecrubesizliğimden leğende sürekli suyla yıkadım, kaynar suyla haşladım bu şekilde 2-3 saat bir sirkülasyondan sonra akvaryuma koydum. 1-2 hafta kadar boş akvaryumda dinlendirdim sonra bitkilerimi 1-2 hafta sonra da balıklarımı ve karideslerimi koydum hiç bir sorun yaşamadım. Şu an midyeleride ilave ettim. Hiç bir sorun yaşamadım. Neon besliyorum moss lardan ve karideslerden dolayı dip temizliğide yapamadım şimdiye kadar ama dediğim gibi herhangi bir sorun yaşamadım. 2. akvaryumuma bir sineklik yardımıyla denizden topladığım kumu eledim midye kırıklarından arındırdığım ince kumun yıkanması daha kolay oldu. onceki 2-3 saatlik proses 1 saate kadar indi o şekilde akvaryuma ilave ettim. Ondada çöpçü ve killifislerim var bitkilerimle beraber. Hiç bir sorun yaşamadım hatta bitkilerim çok iyi ve hızlı bir şekilde gelişiyorlar.
SON MESAJLAR
- Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 22:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı darkaura, 22:18
Filtreleme Seçenekleri - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo BabySoul, 22:16
Labirentliler - Eloeda Vs Filtre GhostKoi, 22:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettamın Türü Ne? goko58, 21:56
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozum Öldümü Acil Berkayv, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 18:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 16:57
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 15:35
Hastalıklar ve İlaçlar - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu GkhaNLioN, 13:34
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 13:17
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor omerali06, 13:13
Bitki Akvaryumları Genel - Ankara Lepistes Satan Yerler SaRCoPhiLiuS, 12:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kök Üzeri Bitki Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 11:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akıntı Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Hamite07, 08:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Balıklarım Hk. bendeniztayfun, 07:59
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında MasterChief, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Sürtünmesi Hobilenyum, 02:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Teleskop Balığım Neyi Var HOPPALA, 02:50
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:41
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 22:41
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:41
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:34
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 22:34
- İlangi Yellow Fatih Özirkin 22:16
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:03
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:40
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 21:40
- Corydoas Duplicareus reel_passion 21:38
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 21:13
- Weeping Moss Bysam 21:13
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 21:12
- Eş Kribensis palankesli 20:58
- Xenotilapia Bathyphilus Blue Lips Kolonisi palankesli 20:58
- Anubias Bitki Çeşitleri Sadan 19:57
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 19:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 19:14
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 19:14
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 19:14
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:56
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:56
- Endler Balikcidede 18:56
- Axolotl Hcan 18:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:29
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:29
- Albino Metal Snaceskin Yellow Lace Gençler Başak u 18:22
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 18:20
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:18
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 18:08
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 17:52
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 17:52
- Ücretsiz & Takas Minare, Ramsh Salyangozu Arıyorum Batuhan Tosun 17:41
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 17:06
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 17:06
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 16:55
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:55
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:52
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 16:33
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:33
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 16:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 16:33
- Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 16:33
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 16:32
- Erkek Electrick Blue Araca (eba) Takas (canlı Doğr kadirik 16:11
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
XAli,
burundi,
alperenyagci,
BabySoul,
Balikcidede,
Maverickse,
sedaterdem,
Göksel D,
GhostKoi,
yamansengonca,
webcamsiz,
yavuzsezgin,
Hidro Dinamik,
Taha Yanık,
egeuchiha,
hasanhr,
FatihBezirgan,
Fukushuu,
vahitender,
tozdogru,
Bayram Bayrak,
Ehtiyar,
bendeniztayfun,
akvaryumodam,
akmehmet,
Westrain,
srnozcn,
darkaura,
grendel1984,
AmatorAkvryumcu,
abilge,
chapi,
Koksal Gurkan,
MiSoSiKiaN,
aXarayli,
Tayfun.simsek,
kadir_7,
Budmo,
Balik76,
DTxLorD,
omerkykn,
hasancn,
cortezz,
tosbag,
vedat79,
HaydarGul,
dimbeleth,
Bora Bey,
Kerems06,
BoraER,
herosaint01,
Kimsesiz,
EyupAsik3452,
Serkn211,
Muhammedbedri,
goko58,
NIFURYM,
Utku_kerem,
achiiles_622,
R. Ünal,
Ahmetaydin16,
servet,
reel_passion,
Kara Karga,
demian,
aliverovic,
GkhaNLioN,
AquaPuella,
sonosmanli55,
muhammed1903,
mitii,
şansal,
ExcellenTr,
Hüseyin pekşefle,
H.polat,
Ruzgar001,
umut353535,
arapaima,
Kemalk41,
hardaway,
berkeyazer,
tolga710,
Muratkrm,
CevdetSERBEST,
Hobilenyum,
Atesufuk,
Mihracb,
Tulpar99,
Burak PEKDEMİR,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.