ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ozgurkoksal
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Aralık 2016 21:09
Toplam Mesaj:
253 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
özgür köksal
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1973
İl:
Aydin
Meslek:
RESİM ÖĞRETMENİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
BİR BETTA HAYRANI
Betta Machai-Betta Smaragdina-Betta İmbellis-Betta Antuta-Betta Strohi-Ayrıca Dragon Hm Pk Hmpk Gold Ct Dt Vt Ve daha cogu
SON 10 MESAJI
Betta bakmak istiyorum.
[QUOTE=milkase27]Aldığımda bardak içindeydi. Peki ne zamana geçer bunun bu hali? Bu arada Özgür abi o akvaryum çok güzel bende 10 kök elodea aldım. Bitki türü olarak saz, limon, gül vs. gibi bitkiler ekleye bilirsem ekleyeceğim.[/QUOTE]
Bettanın yeni ortamına ne kadar hızlı alışırsa o zaman düzelir belli bir zaman vermem zor.
[QUOTE=milkase27]Aldığımda bardak içindeydi. Peki ne zamana geçer bunun bu hali? Bu arada Özgür abi o akvaryum çok güzel bende 10 kök elodea aldım. Bitki türü olarak saz, limon, gül vs. gibi bitkiler ekleye bilirsem ekleyeceğim.[/QUOTE]
Sabredersen o hale gelir bu tank 7-8 ayda o hale geldi co2 taban gübresi sıvı gübrelerle bitkileri destekledim.
Bettanın yeni ortamına ne kadar hızlı alışırsa o zaman düzelir belli bir zaman vermem zor.
Betta bakmak istiyorum.
Sana örnek bir betta tankı göstereyim bir zamanlar benimdi şuan akvaryum ile uğraşmıyorum.
Sana örnek bir betta tankı göstereyim bir zamanlar benimdi şuan akvaryum ile uğraşmıyorum.
Betta üretime aldığım tankımda su yüzeyi
Su yüzeyindeki yağlanmayı temiz bir bezle içinde hiçbir zaralı madde içemeyen daha önceden temizlik amaçlı kullanılmamış olsun su emiciliği fazla olanından olsun su yüzeyindeki yağımsı tabakayı alabilirsiniz.
Köpük yuva yapmasına yardımcı olmak için catapa yapragı bulamazsanız ince kesilmiş strafor 7*10 gibi ölçülerinde yada köpük pet bardagı diklemesine yarım kesip camın yanına asabilirsinizde.
Su yüzeyindeki yağlanmayı temiz bir bezle içinde hiçbir zaralı madde içemeyen daha önceden temizlik amaçlı kullanılmamış olsun su emiciliği fazla olanından olsun su yüzeyindeki yağımsı tabakayı alabilirsiniz.
Köpük yuva yapmasına yardımcı olmak için catapa yapragı bulamazsanız ince kesilmiş strafor 7*10 gibi ölçülerinde yada köpük pet bardagı diklemesine yarım kesip camın yanına asabilirsinizde.
Bettam Hakımda Yorumlarınız
3-5 gün problem olması normaldir kısa sürede kendine gelecektir nede olsa yeni bir ortama uyum sağlamaktadır sizin yapacagınız öncelikle doğal ortam ayarlamanız lazım akvaryum ısısını sabitleyin 24-25 derece gibi olsun daha fazla olursa mantarlaşmaya neden olabilir buna dikkat edin beyaz benek olarak düşündüğünüz lekeler eğer 3-5 gün içinde azalmazsa ilaç atın metilen mavisi galiba tam hatırlayamadım onu deneyin fotolardan gayet sağlıklı gözüküyor bu dönemi atlatır düşüncesindeyim.
3-5 gün problem olması normaldir kısa sürede kendine gelecektir nede olsa yeni bir ortama uyum sağlamaktadır sizin yapacagınız öncelikle doğal ortam ayarlamanız lazım akvaryum ısısını sabitleyin 24-25 derece gibi olsun daha fazla olursa mantarlaşmaya neden olabilir buna dikkat edin beyaz benek olarak düşündüğünüz lekeler eğer 3-5 gün içinde azalmazsa ilaç atın metilen mavisi galiba tam hatırlayamadım onu deneyin fotolardan gayet sağlıklı gözüküyor bu dönemi atlatır düşüncesindeyim.
Bettam Hakımda Yorumlarınız
Betalarınız hayırlı olsun. Bendede sizdeki bettanın aynısından mevcuttu ve ilk günleri böyle cansız ve bakımsız görünüyordu zamanla kendine geldi ve ihtişamlı bir görüntüye sahip oldu zamanla sizin bettada iyi bakılırsa oda aynı güzlelliğe bürünecektir.
Betalarınız hayırlı olsun. Bendede sizdeki bettanın aynısından mevcuttu ve ilk günleri böyle cansız ve bakımsız görünüyordu zamanla kendine geldi ve ihtişamlı bir görüntüye sahip oldu zamanla sizin bettada iyi bakılırsa oda aynı güzlelliğe bürünecektir.
bettalarıma baktıgım tanktan bir görüntü
Betta için akvaryum ölçüleri?
[QUOTE=Eray Gurdogan][QUOTE=ozgurkoksal]Litre ve balık hesaplaması yaparsak 1 balık için 5 litre 30 lt için 6 balık demektir AMA söz konusu balık betta olduğundan ve bunlarda bölgeci balıklar olduğu için 30lt tankta 1 erkek ve 2 dişi maksimum bakabilirsiniz tankınız bol bitkili olmalı ve dişiler kaçabilecek ve saklanabilecek alanlar bulmalı.[/QUOTE] Özgür beye Betta için tank kapasitesi konusunda katılıyorum fakat 1 balığa 5 litre su hesabına katılmıyorum :) tabii sadece Betta için söylediyse o zaman itirazım yok :) Ama genelde balıklar için yazdıysa o zaman Balık boyutuna göre gerekli su hacmi değişecektir. Örneğin; Bir Neon tetra için minimum 1 litre su yeterli olabilecekken, ortaboy bir çift eş tutmuş discus için bu rakam en az 75 ila 100 litre arası olmalı, bu da balık başına yaklaşık 50 litre yapıyor :) balık boyutları arttıkça da ihtiyaç duyulan su miktarı da değişiyor. Bir Erkek betta'yı tek başına besleyecekseniz 5 litre su yeterli olabilir belki ama bir balığa nekadar çok gezecek alan oluşturursanız o balık o kadar sağlıklı ve mutlu olacaktır.
[QUOTE=Eray Gurdogan][QUOTE=ozgurkoksal]Litre ve balık hesaplaması yaparsak 1 balık için 5 litre 30 lt için 6 balık demektir AMA söz konusu balık betta olduğundan ve bunlarda bölgeci balıklar olduğu için 30lt tankta 1 erkek ve 2 dişi maksimum bakabilirsiniz tankınız bol bitkili olmalı ve dişiler kaçabilecek ve saklanabilecek alanlar bulmalı.[/QUOTE] Özgür beye Betta için tank kapasitesi konusunda katılıyorum fakat 1 balığa 5 litre su hesabına katılmıyorum :) tabii sadece Betta için söylediyse o zaman itirazım yok :) Ama genelde balıklar için yazdıysa o zaman Balık boyutuna göre gerekli su hacmi değişecektir. Örneğin; Bir Neon tetra için minimum 1 litre su yeterli olabilecekken, ortaboy bir çift eş tutmuş discus için bu rakam en az 75 ila 100 litre arası olmalı, bu da balık başına yaklaşık 50 litre yapıyor :) balık boyutları arttıkça da ihtiyaç duyulan su miktarı da değişiyor. Bir Erkek betta'yı tek başına besleyecekseniz 5 litre su yeterli olabilir belki ama bir balığa nekadar çok gezecek alan oluşturursanız o balık o kadar sağlıklı ve mutlu olacaktır.
Sevgiler saygılar
Eray
[/QUOTE]
Eray Bey ekstra bilgi için teşekkür ederim BETTA dışında balık bakmadım hesaplamalar tamamen Bettalar içindir.
Elbetteki farklı boy ve türlerdeki balıklar için ayrı ayrı tank boyutları oluşur.
Hatta Betta ANTUTA ,MACROSTOMA gibi bettanın büyük türleri için su miktarı ve tank boyutları değişmektedir.
Bizim Hesabımız VT ve benzeri boydaki Betta Gurami gibi canlıların bilgisi idi.
Akvaryum ve betta
En uyumlu akvaryum arkadaşı diyebiliriz 2 canlıda kendi haline balıklardır birbirlerine zararları dokunmaz.
En uyumlu akvaryum arkadaşı diyebiliriz 2 canlıda kendi haline balıklardır birbirlerine zararları dokunmaz.
Vidodaki bettanın cinsiyeti nedir?
Güzel görüntüler sergilemişler inşallah sonu kötü olmamıştır.
Güzel görüntüler sergilemişler inşallah sonu kötü olmamıştır.
Yaşar mı acaba?
Birlikte yaşarlar bir problem olmaz ama nasıl yaşarlar nasıl bir ortam olmalıki problem olmasın akvaryumunuz bunun için yetersiz öncelikle akvaryumunuzu büyütün akvaryumun büyük olması yeterlimi tabiki hayır bol bitkili birtan kurmalısınız ki canlıların kaçabilecekleri ve saklanacakları yerler olsunki koşuşturmaları kısa sürsün ben 5-6 lepistes ve 1 e 4 d bettaya bol bitkili 50-60 LT lik bir tankta sorunsuz baktım altta akvaryumumla ilgili yazının ve resimlerin linkinide yolluyorum.
ozgurkoksal 2012-06-07 17:07:31
Birlikte yaşarlar bir problem olmaz ama nasıl yaşarlar nasıl bir ortam olmalıki problem olmasın akvaryumunuz bunun için yetersiz öncelikle akvaryumunuzu büyütün akvaryumun büyük olması yeterlimi tabiki hayır bol bitkili birtan kurmalısınız ki canlıların kaçabilecekleri ve saklanacakları yerler olsunki koşuşturmaları kısa sürsün ben 5-6 lepistes ve 1 e 4 d bettaya bol bitkili 50-60 LT lik bir tankta sorunsuz baktım altta akvaryumumla ilgili yazının ve resimlerin linkinide yolluyorum.
Görüntüler de dişiler lepistesler görünmüyor onları daha sonradan eklemiştim hiç bir problem olmadı diğer canlıları eklediğimde ki bitki oranı görüntülerde kinin iki katı idi.
Anlaşılacak olay şudur nekadar çok doğal ortamamına yakın akvaryum kurulursa problemler o derece azalır. unutmayalımki bettaların doğal ortamlarında sadece bettalar yok başka canlılarda vardır ve birlikte yaşamışlardır.
SON MESAJLAR
- Filtreleme Seçenekleri Aralarındaki Farklar ? hokia386, 16:54
Filtreleme Seçenekleri - 9litrelik Bikili Akvaryumda Beslenebilecek Türler bettacii, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yem Önerisi mitii, 16:38
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kum Enescetin, 16:37
Taban ve Gübreleme - Kuyruğu Kısılan Beta İnci Kefali, 16:34
Yeni Üye Forumu - Teleskop Japonum Halsiz Yüzüyor KopkeKedo, 16:21
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım 2 Güne Halsiz Sekilde Ölümü ahmetfiratozkaya, 16:14
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin 1Balikci, 16:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Aydınlatma Ve Yosun İlişkisi Ehtiyar, 16:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Alınan Kılıç Kuyruk Ve Sorunu Citosman, 16:10
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x30 İnci Kefali, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - 40 Cm Akvaryuma 300 Watt Isıtıcı Taksam Akvaryum2000, 16:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x30x25 Aydınlatma Tavsiye enisbrk, 14:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Neden Böyle? ArifhbsAquatics, 14:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatürk hokia386, 14:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Artemialar Çıkar Mı İnci Kefali, 14:01
Yeni Üye Forumu - 40 Lt Bitkili Akvaryuma Balık Önerisi hokia386, 13:58
Yeni Üye Forumu - Amazon Hançeri Bitkisi Ekimi Ve Bakımı 93modeldogan, 13:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumu Tavsiyesi Ve Yaptığım Gelişmeler. bettacii, 13:12
Labirentliler - Betta Beslemek İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var 93modeldogan, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Fon Tortuga4, 12:08
Yeni Üye Forumu - Karidesin Ölmediği Yerde Lepisteslerim Neden Ölüyo İskorpit, 11:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili, Karidesli, Betta Akvaryumum Taha Yanık, 10:47
Labirentliler Tanıtımı - Bettalarımın Nesi Var ? .Lux., 10:19
Hastalıklar ve İlaçlar - 6 Gün Sonunda Ortaya Çıkan İlk Bitkili Akvaryumum SİGMA BALIK😎, 09:49
Akvaryum Tanıtımı - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri KaanE, 09:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Gücü Uygunmu Akvarist Taha, 08:36
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Akvarist Taha, 08:31
Yeni Üye Forumu - Su Bulanması bendeniztayfun, 07:36
Yeni Üye Forumu - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor mehmet48, 07:29
Yeni Üye Forumu - Oscar Balığım Yan Yatıyor UKSTUDIO, 06:28
Yeni Üye Forumu - Flowerhorn Ph Ve Su Sertligi Nasıl Olmalı? TURKK, 04:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatos’un Derisinde Ki Renklilik Nedir ? Acemi39, 02:17
Yeni Üye Forumu - 90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir? Hobilenyum, 01:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yedek Parça Sdkgdk, 01:12
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank, Hangi Balık Uygun Olur? Taha Yanık, 00:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım İçin Ne Yapmalıyım ? bendeniztayfun, 00:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Merhaba 200 Litre Balon Balığı Akvaryumum Tortuga4, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Malzeme Dizilimi hakang37, 23:47
Filtreleme Seçenekleri - Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu? bettacii, 23:32
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Baloncuk Tuzağı (güvenli Balık Yakalama) MaxKrone, 23:03
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkili Akvaryumlarda Buhar Cami ? hokia386, 22:52
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Nano Çalışmam Okan_abi, 22:51
Akvaryum Tanıtımı - Beton Tetramın Karnı Böyle Beyaz Neden ilturk, 21:57
Amerikan Tetraları - 90 Litre Tür Tavsiye batuhan.ylmz, 21:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Böcek Malikanesi Busra1753, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Bitkileri Muhammed demir, 21:21
Bitki Akvaryumları Genel - Yunuslar İçin İdeal Sıcaklık 1Balikci, 20:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Balıklarım Işıktan Korkuyor emiryilmazz, 19:58
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 200 Lt. Bir Çift “sajica” 1Balikci, 19:57
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:54
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:54
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:54
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:54
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:54
- Led Driver 36-48w ilh4n 16:32
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 16:32
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 16:32
- E Blue Acara BirolKenar 16:26
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 15:45
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 15:45
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 15:45
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 15:45
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var) MertSoyumert 15:11
- Afrika Cichlidleri devito 15:02
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 15:02
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 14:36
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 14:36
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 14:08
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 14:08
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 14:08
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 14:08
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 14:03
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:57
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:57
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:57
- Hobiciden Albino Kipili Yavruları veyselsimsek 13:22
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 13:19
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 13:19
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 13:16
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 13:16
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 13:00
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 13:00
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 13:00
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 13:00
- Fahaka Puffer etotek 12:56
- Akvaryum Malzemeleri leoberko 12:21
- Canlı Akvaryum Bitkileri leoberko 12:21
- Co2 Apt Ve Crystalpro Gübre Creaqua Armatür Herşey leoberko 12:21
- Powder Blue-blue Flame,kakadu,kribensis Nijeryan leoberko 12:20
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 11:55
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 11:55
- Mavi Karidesler 2 Cm Yumurta Tutmuş Durumda onuribrahim 11:44
- Tuksedo Koi Ve Tam Damızlık Katil Salyangoz Başak u 11:43
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:38
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 11:38
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 11:38
- Killifish Gardneri Toplu 20 Adet onuribrahim 11:35
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 10:53
- Dophin H80 Sıfır Gibi..h200 Satıldı! FISHERMAN01 10:53
KULLANICILAR
- 142 Online Kullanıcı, 77 Üye
Online Kullanıcılar
CenK,
ertgrlkurt,
enisbrk,
Kerems06,
tanerberkgulec,
Deniz ve Mısra,
ExceL,
1Balikci,
affiliate_program_fh,
BaldGuy,
batuhan.ylmz,
cihatarabaci,
efsane07,
ege.men,
Emerse,
Enescetin,
erhngklp,
featmuco,
H.polat,
HarunYILDIRIM,
Hidro Dinamik,
iakyol,
ilh4n,
KopkeKedo,
metes,
MTufanGuzel,
Öğretmen Ali,
omer09,
onuribrahim,
osnuriofficial,
ozerimm,
piranhabull,
sefailgaz,
serkorti,
serkul2007,
ShowaSanshoku,
ternapi,
vinsanty_34,
Vlademirol,
Yece,
Aquarist101,
Goldfish2000,
ballantines,
Citosman,
OKIRATLI,
scrap,
Balikcidede,
İnci Kefali,
bediiarda,
mehmethakan,
Fırat pınar,
muratabi54,
erhansavan,
om3r34,
Alidndr,
Narval,
Ehtiyar,
ahmetfiratozkaya,
MehmetSerkan,
Gursoyhasan,
mitii,
ArifhbsAquatics,
Serdariekrem,
BirolKenar,
furkan0626,
Busra1753,
sıtkı,
Yas400,
efkango,
hepatik,
seltur,
Slymn4306,
ackapiyiaraskarg,
Furcifer,
Sagacious,
Vitalis,
KaanE,
mightymurat,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.