ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
yasin2010
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Eylül 2010 22:58
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Yasin İZKALAF
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1980
İl:
Sakarya
Meslek:
Otomotiv San.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Malawi& Victoria Karma Tank/ 80*30*40 / 60*25*30 / 150*70*50
https://www.akvaryum.com/Forum/tum_victoria_&_area_cichlidleri_k203931.asp
SON 10 MESAJI
Göle balık salmak
Victoria gölüne atılan levrekler ile ilgili haber kaynakları ve forumlardan çoğu arkadaşımızın haberi vardır.Atılan balıklar gölün doğal dengesini bozmuş durumda ve yaşıyan canlıların nesilleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.Bu gölde yaşamış 2 tür tankımda mevcut.Bu haberi duyana kadar o gölde yaşayan canlıdan tankımda besliyeceğim aklıma gelmezdi.Doğal alanlarında levrekler ile karşılaşmasalar daha iyi olurdu ve her tankta bu balıklardanda olurdu bence.Genel olarak baktığımızda bu göl dışındaki balıklardan her akvaristte mevcut.Ülkemizde ise bu olay değişiyor.Yasa var kural var ama uyan yok!!!
Mevcut göllerimize hoby olarak tanklarımızdaki balıklardan atmak yerine,Kural dışı avlanan kişilere denk geldiğimizde duyarlı davranmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Victoria gölüne atılan levrekler ile ilgili haber kaynakları ve forumlardan çoğu arkadaşımızın haberi vardır.Atılan balıklar gölün doğal dengesini bozmuş durumda ve yaşıyan canlıların nesilleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.Bu gölde yaşamış 2 tür tankımda mevcut.Bu haberi duyana kadar o gölde yaşayan canlıdan tankımda besliyeceğim aklıma gelmezdi.Doğal alanlarında levrekler ile karşılaşmasalar daha iyi olurdu ve her tankta bu balıklardanda olurdu bence.Genel olarak baktığımızda bu göl dışındaki balıklardan her akvaristte mevcut.Ülkemizde ise bu olay değişiyor.Yasa var kural var ama uyan yok!!!
Mevcut göllerimize hoby olarak tanklarımızdaki balıklardan atmak yerine,Kural dışı avlanan kişilere denk geldiğimizde duyarlı davranmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
saklanan sarı prensesler
Bence taş dekor ekleyerek ve bu dekorlardan bir kaç mağara yaparak daha zevkli bir izlenim yaşayabilirsiniz.(kendi tankımda zevkle izliyorum sp lerimi )
Bence taş dekor ekleyerek ve bu dekorlardan bir kaç mağara yaparak daha zevkli bir izlenim yaşayabilirsiniz.(kendi tankımda zevkle izliyorum sp lerimi )
Cichlidlerdeki farklı davranış biçimleri
Arkadaşlar Bence dişi erkeğe göre daha küçük olduğu için daha çevik ve hızlı hareket ediyor.Kovalaya bildiğini kovalıyor.Dişiden kaçanlar heybetli erkeği görünce otomatikman geri vitese takıyor :)
Arkadaşlar Bence dişi erkeğe göre daha küçük olduğu için daha çevik ve hızlı hareket ediyor.Kovalaya bildiğini kovalıyor.Dişiden kaçanlar heybetli erkeği görünce otomatikman geri vitese takıyor :)
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
yasinb 2009-05-29 12:23:18
Dün akşam malzeme almaya gittiğim av bayisi,civar göllerden yakaladığı balıkları akvaryum içerisine koymuş.Tanıdıklarım;Kızıl kanat,kaya balığı,gömme,kara balık,kaptırga dediğimiz balıklardı.Bir kaç çeşit daha vardı ama isimlerini bilmiyorum.Ama Gerçekten gömme benim beslediğim latifasciatus balığın dişisine çok benziyor.Gövdesinde aynı şekilde paralel çizgiler mevcut.Bu balık bildiğim ve daha önce yakaladığım kadarıyla poyrazlar,çaltıcak ve gölkent göllerinde çıkıyor.Eğer ufak olarak yakalaya bilirsem latifasciatus balıklarımla beraber bakıp deniyeceğim.Elimde 180 civarı yavru var bunlardan bir kaç tanesini göllerden birisine salsam yaşama oranları varmıdır??? Orası meçhul işte 
Balıklar doğal ortamlarında yani victoria gölünde yok olma tehlikesi yaşıyorlardı.Bari bizim burda ürerler diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Hem burda ürerlerse yeni isim veririz Latifasciatus Gömme diye hehe 
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
[QUOTE=kadirhan]Hemen bir düzeltme yapayım. Yakaladığım balıklardan biri muhtemelen Kedi Botia... Ama şu linkteki balıklara da çok benziyor:
http://www.loaches.com/species-index/pictorial-species-search-index/serpentine-variegated-shorter-bodied
Anavatanı Türkiye değil diye yazıyor ama, konuyla ilgili daha kapsamlı bir başlık açacağım ilerleyen günlerde.
[/QUOTE]
yasinb 2009-05-29 11:56:51
[QUOTE=kadirhan]Hemen bir düzeltme yapayım. Yakaladığım balıklardan biri muhtemelen Kedi Botia... Ama şu linkteki balıklara da çok benziyor:
http://www.loaches.com/species-index/pictorial-species-search-index/serpentine-variegated-shorter-bodied
Anavatanı Türkiye değil diye yazıyor ama, konuyla ilgili daha kapsamlı bir başlık açacağım ilerleyen günlerde.
[/QUOTE]
Merhaba
Linkteki balıklardan bizim evin yanından geçen (Sapanca Gölü çıkışlı ) çark deresinde yıllar önce kaynıyordu.Dere yatağı belediye tarafından beton yapılınca eser kalmadı.Dereye paçaları sıvayıp girer lepistes benzeri balıklardan yakalamaya çalışırken ısırlardı parmaklarımızı çok iyi hatırlıyorum ama maalesef doğa bu duruma geliyor işte.Elden bir şey gelmemesi üzücü 
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]İlacı genel kullanmak biyolojik dengeyi bozar.O yüzden bi kovaya 3 4 lt akvaryum suyu ekleyip 40 damla contra ekledikten sonra balığı 10 dk lığına banyo ettirin.Farklı yöntemler var ama göz fungusu için benim denediğim yol budur.Akvaryumdan almış olduğunuz suyu bi kovaya alıp 40 damla civarı Contra ekleyip balığı 10 dakika bu suda bekletin.Bunu günde 2 defa 3 - 4 gün süreyle yaparsanız iyileşmeyi göreceksiniz.Ama sizin yukarda belirttiğiniz gözünüzden kaçan birşey var.Akvaryumda sadece eksilen suyu tamamlarsanız hastalıklara davetiye çıkarırsınız.Haftalık dip çekimi yapmanız lazım.Aslında hemen dip çekimini hemen yarın yapın.Ne zamandır dip çekimi yapmıyorsunuz?
[/QUOTE]
[QUOTE=izbarco]İlacı genel kullanmak biyolojik dengeyi bozar.O yüzden bi kovaya 3 4 lt akvaryum suyu ekleyip 40 damla contra ekledikten sonra balığı 10 dk lığına banyo ettirin.Farklı yöntemler var ama göz fungusu için benim denediğim yol budur.Akvaryumdan almış olduğunuz suyu bi kovaya alıp 40 damla civarı Contra ekleyip balığı 10 dakika bu suda bekletin.Bunu günde 2 defa 3 - 4 gün süreyle yaparsanız iyileşmeyi göreceksiniz.Ama sizin yukarda belirttiğiniz gözünüzden kaçan birşey var.Akvaryumda sadece eksilen suyu tamamlarsanız hastalıklara davetiye çıkarırsınız.Haftalık dip çekimi yapmanız lazım.Aslında hemen dip çekimini hemen yarın yapın.Ne zamandır dip çekimi yapmıyorsunuz?
[/QUOTE]
İlgine teşekkür ederim hocam.Bahsettiğim akvaryum fabrikada bölüm içinde bulunuyor.Müsait olamıyoruz evdeki akvaryuma baktığımız gibi ilgilenemiyoruz onlarla.Evimde bulunan tankta düzenli bakım yapıyorum ama iş yerinde zor oluyor gerçekten.
Tavsiyelerine uygun şekilde tedavi yapmaya çalışacağım teşekkür ederim.
Tüm Victoria & Area Cichlidleri
Merhaba arkadaşlar paylaşım süper olmuş.Ellerinize sağlık.
yasinb 2009-05-07 05:24:02
Merhaba arkadaşlar paylaşım süper olmuş.Ellerinize sağlık.
Bende Astatotilapia Latifasciata besliyorum tankımda 1e 2 d.
2.sefer yumurta aldılar dişilerin ağızları dolu şuanda.
56 tane junior büyütüyorum.16 adet 2 cm 41 adet 1 cm oldular.
Saygılar.
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]Yasin bey eğer kanatina tankınız varsa o balığı karantinaya alın contra ilave edin üzerinde yazdığı ölçüde.Göz şişmesi ilerlediği zaman balığın gözünü körde edebilir.Kimsede yorum yapmamış aceba bilen yada rastlayan yok mu böle bir duruma!!
[/QUOTE]
yasinb 2009-05-05 18:50:15
[QUOTE=izbarco]Yasin bey eğer kanatina tankınız varsa o balığı karantinaya alın contra ilave edin üzerinde yazdığı ölçüde.Göz şişmesi ilerlediği zaman balığın gözünü körde edebilir.Kimsede yorum yapmamış aceba bilen yada rastlayan yok mu böle bir duruma!!
[/QUOTE]
Selim hocam dediğiniz tedavi yöntemine başlıyacağım.Yanlız tank iş yerinde.Karantina tankı yok bütün balıklarda göz şişmesi yok ilacı genel kullansam nasıl olur?
İnşallah tedaviye yanıt alırız.Fakat tetra contra mı yoksa diğer contra-syh...(hatırladığım kadarıyla) ilacımı kullanalım?
Saygılar.
Papağan Chichlid
[QUOTE=izbarco]Yasin bey o beyaz renkli içi dolu gibi dediğiniz deliklere kendi balıklarımda hiç rastlamadım-kafada delik hastalığı olan balıklarımda gerçi nede başka balıklarımda-.Ne olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok açıkçası. Kafada delik resmen çöküntü gibi oluyor.Sizinki farklı birşey olabilir belkide papağan balığına özgü birşeydir.Resimler yanıltıcı olabilir.
Gözlerdeki şişliklerde göz fungusuna benziyor ama içi beyaz deliklerle bi bağlantısı olabilir.Bütün balıklarınızın mı gözleri şiş? Gözler üzerine beyazlaşma varmı? [/QUOTE]
[QUOTE=izbarco]Yasin bey o beyaz renkli içi dolu gibi dediğiniz deliklere kendi balıklarımda hiç rastlamadım-kafada delik hastalığı olan balıklarımda gerçi nede başka balıklarımda-.Ne olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok açıkçası. Kafada delik resmen çöküntü gibi oluyor.Sizinki farklı birşey olabilir belkide papağan balığına özgü birşeydir.Resimler yanıltıcı olabilir.
Gözlerdeki şişliklerde göz fungusuna benziyor ama içi beyaz deliklerle bi bağlantısı olabilir.Bütün balıklarınızın mı gözleri şiş? Gözler üzerine beyazlaşma varmı? [/QUOTE]
Selim bey öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
6 Adet papağan var tankta sadece 1 tanesinde gözlerde şişme var.Bütün balıklarda delikler mevcut.Baktığım resimlerden farklı olan delik içleri beyaz bir şey ile dolu.Belkide bahsettiğiniz gibi bu hibritlerde oluşan bir hastalık.
Papağan Chichlid

Fotoğraf:
Var
Canlıdaki Belirtiler:
Gözlerde Şişkinlik + Kafa Üzerinde Delikler (Delik içleri beyaz)
Akvaryum Kapasitesi (litre):
250
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
6 Adet Papağan Chichlid
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
-
Filitrasyon:
650Lt/dk Atman Dış Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Kaya Tuzu Atıldı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
İş Yerinde Genel Kullanılan Bir Akvaryum.Su Eksildikçe İlave Yapılıyor.
Var
Canlıdaki Belirtiler:
Gözlerde Şişkinlik + Kafa Üzerinde Delikler (Delik içleri beyaz)
Akvaryum Kapasitesi (litre):
250
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
6 Adet Papağan Chichlid
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
-
Filitrasyon:
650Lt/dk Atman Dış Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Kaya Tuzu Atıldı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
İş Yerinde Genel Kullanılan Bir Akvaryum.Su Eksildikçe İlave Yapılıyor.
Arkadaşlar merhaba.
İş yerinde bulunan balıklarda karşılaştığımız ilginç bir durum.
Geçen haftaki izinden sonra işe başladığımızda gördüğümüz görüntü yukarıdaki resimlerde.
Hemen kaya tuzu ilave ettik ama baya kötü bir görünüm.
Ayrıca kafada bulunan beyaz renkli içi dolu gibi deliklerden bütün
balıklarda mevcut.
Konu hakkında bilgisi olan tecrübeli arkadaşlardan ne yapmamaız gerektiği konusunda bilgi bekliyorum.
Saygılar....
SON MESAJLAR
- Beta Balığı Kuyruk Erimesi b3yzz44, 12:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Sobo Wp-628h Filtrasyon Malzemesi EmiirKaan, 12:33
Yeni Üye Forumu - Sessiz Şelale Filtre Önerisi 0rnn, 11:59
Filtreleme Seçenekleri - Limnophila Sessiliflora Zorluğu Nedir Khatrom, 10:55
Bitki Türleri ve Bakımı - Astronot Balığı Bilgi Ve Düşünceleriniz Hsrt, 01:21
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitki Tavsiyesi EmiirKaan, 01:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Üçgen Şekilli Yosun Cyber_Scout, 00:31
Yosun - Kahverengi Uzun Ve Kısa Yuvarlak Yapılar Sekizo, 23:52
Akvaryum Bilimi - Betta Balığımın Kuyruğunun Düzelmemesi NautilusLordu, 23:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Elyaf Kromatit, 22:35
Filtreleme Seçenekleri - İlaç Satışı Neden Yok? GhostKoi, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Akvaryum İçin Vatoz Türü Önerisi JujuSeri, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ankara Deniz Akvaryum Taha⚡, 21:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sürekli Tetra Kaybı - Neden? mustafakrml, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - 60p Dutch Style Kturan06, 19:49
Akvaryum Tanıtımı - Ember Tetra nniiaa, 16:17
Amerikan Tetraları - Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım m170, 15:23
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 07:03
Akvaryum Tanıtımı - 50x30x30 Akvaryum İçin Tavsiyeler. ugurbaran, 00:14
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - 400 Litre Havuz Sufisu, 22:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ana Tankta Baktopur? Leo, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Havuzu Conix, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Bu Partiküllerden Kurtulamadim. Çözüm Önerisi Olan Cyber_Scout, 20:23
Tanganyika Cichlidleri - 80x40x40 Akvaryum Oase Biomaster 200 hakanmorcicek, 19:38
Yeni Üye Forumu - Geophagus Tür Ayrımı? Cyber_Scout, 19:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neocaridina Karides Hastalık Tatar10, 19:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Hangi Canlıları Eklemeliyim Cyber_Scout, 18:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryumu Bozup Baştan Yapmak Ve Deniz Taşları Cyber_Scout, 17:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Rasbora Oneri Tatar10, 16:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80x40x40 Akvaryum İçin Tür Önerileri (128 Litre) Frkn, 16:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pleksi İle Sump Yaptım fffurkan9, 16:09
Filtre ve Sump Yapımı - Bucephalandra Maharani Çiçeği ballantines, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları Frkn, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Betta'daki Şişlik Nedir ByOscar:), 12:27
Hastalıklar ve İlaçlar - 10 Yıl Aradan Sonra.. Cyber_Scout, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Kongfin Yavru Ölümleri Hk. Taha⚡, 09:43
Kedi Balıkları Forumu - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? NightWist, 09:39
Taban ve Gübreleme - Süper Red Dişi Erkek Oranı sinan1166, 08:49
Kedi Balıkları Forumu - Gül Barb Her Koşulda Renkli Mi? Cyrenity, 06:07
Yeni Üye Forumu - Kum Miktarı İçin Bilginize İhtiyacım Var Arkadaşla Cyber_Scout, 03:42
Bitki Akvaryumları Genel - Kurtulma Şansı Var Mı? Cyber_Scout, 03:27
Discus - Su Yosunu Cyber_Scout, 03:13
Yosun - Nano Jungle bendeniztayfun, 00:22
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 18:53
Akvaryum Tanıtımı - 150l+315l'ye; Fluval Vs. Eheim Vs. Aquael Vs. Jbl bendeniztayfun, 17:37
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Balık Önerisi Ve Adet Önerisi sacityld, 16:24
Yeni Üye Forumu - Lapistes Yavruları scorpion26, 16:20
Canlı Doğuranlar - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? NightWist, 15:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Medaka Japon Pirinç Balığı (japanese Rice Fish) scorpion26, 12:02
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 13:18
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 13:17
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 12:44
- Lepistes Otu Ucretsiz / Frogbit 5 Tl ALTEMUR 12:44
- Mobilyalı Akvaryum - Kurulu Ve Oturmuş Ciyus 12:21
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:49
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:49
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:49
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 11:47
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 11:47
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 11:47
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 11:14
- Ler Armatür Işık Aydınlatma yaguara 09:13
- Damızlık Lda16 Super Red Marble Düz Çiftler Kemalk41 08:29
- Lda16 Longfin Yavruları _rammstein_ 07:36
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 07:34
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 07:27
- Flame Moss , Java Moss gyunda 07:27
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 07:27
- Gold Severum 13,5 Cm Ankara 📍 Gökdeniz Kale 07:09
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 01:51
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 01:51
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 01:37
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 23:27
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 23:27
- Crypto Wendti Green Brown. Birtek 23:27
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 23:15
- 10w Isıtıcı poyraz43 23:15
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:35
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:35
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 22:35
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 22:24
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 22:24
- Erkek Kribensis Takaslık teksas_tombiks 22:15
- Chihiros Wrgb-120cm 10th Edition Led Aydınlatma Deathgrip 21:51
- Akvaryum Taş Ve Kumu livadi 21:26
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 20:46
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 20:46
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 19:57
- Apostogramma Kakadu Çift "f2 Wild" sirhill 19:34
- Panda Oranda Japon Arıyorum 2 Adet sirhill 19:34
- Sağlıklı Anubias Bitkileri avok 19:12
- A Kalite Plakat Betta Yavruları poyrxz 18:47
- Dişi Plakat Betta Yavruları poyrxz 18:47
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:21
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 17:21
- Apistogramma Agassizii Double Red Genç Damızlık Thunderbird 17:14
- Lda 16 Vatoz mkursun 16:55
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 16:11
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:11
KULLANICILAR
- 66 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
ByOscar:),
Lepistes175,
EmiirKaan,
Hoppala,
Kınayu,
oktay42,
Koksal Gurkan,
pusathan01,
DABARAKATO,
Khatrom,
Birtek,
altuntasseref,
yeekim,
Kuduoglu,
osmandbnl,
akinsinan,
sina cen,
0rnn,
by__cg,
Sekizo,
MiSoSiKiaN,
Omer901,
gurkanmutllu,
omerkaya40,
ternapi,
simsela,
kocoglu,
R0h1rr1m,
Kemalk41,
Ozzgur,
Dark65,
şansal,
Hidro Dinamik,
ALTEMUR,
Betuşka,
DigitalPen,
Frkn,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.