ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
pandaVSpanda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Ocak 2012 12:36
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Olgun EKŞİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Astronom
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
35Lt 3e+2d Guppy, 2 Cam Balığı (Boyasız).
SON 10 MESAJI
Echinodorus Grandifolus ?
Öncelikle cevap yazan herkese ve güzel fotoğraflar için Timur Bey'e çok teşekkür ederim. Benim kendi akvaryumumdaki bitkimin E.argentinensis olmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi, 2 yeni yaprağının ilk gelenlerden daha uzun olmasına rağmen 15cm'yi kesinlikle geçmemesidir. Eski yaprakları ile arasında 3-4 cm'lik bir fark var. Ben bunu kullandığım sıvı gübre ve CO2'ye bağlıyorum. Sonuç olarak yaprakları ve genel bitki yapısı benzemesine ramen 2 haftada çıkan 2 yeni yaprak kesinlikle boylanmadı. Fakat E.argentinensis bitkisinin su dışına çıktığını ve böyle güzel çiçekler açtığını görmek çok güzel. Ayrıca bende bu bitkinin karman çorman kök yapısını görünce nasıl olupta ayrıldığını merak etmiştim, şimdi öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Son olarak, belki de benim akvaryumumun şartları bitkinin gelişimini kısıtladığı için yanılıyor olma ihtimalimi gözardı etmiyorum. Bitkiyi satın aldığımda çok daha bodurdu, inşallah dediğiniz kadar boy atmaz.
Öncelikle cevap yazan herkese ve güzel fotoğraflar için Timur Bey'e çok teşekkür ederim. Benim kendi akvaryumumdaki bitkimin E.argentinensis olmadığını düşünüyorum. Bunun sebebi, 2 yeni yaprağının ilk gelenlerden daha uzun olmasına rağmen 15cm'yi kesinlikle geçmemesidir. Eski yaprakları ile arasında 3-4 cm'lik bir fark var. Ben bunu kullandığım sıvı gübre ve CO2'ye bağlıyorum. Sonuç olarak yaprakları ve genel bitki yapısı benzemesine ramen 2 haftada çıkan 2 yeni yaprak kesinlikle boylanmadı. Fakat E.argentinensis bitkisinin su dışına çıktığını ve böyle güzel çiçekler açtığını görmek çok güzel. Ayrıca bende bu bitkinin karman çorman kök yapısını görünce nasıl olupta ayrıldığını merak etmiştim, şimdi öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Son olarak, belki de benim akvaryumumun şartları bitkinin gelişimini kısıtladığı için yanılıyor olma ihtimalimi gözardı etmiyorum. Bitkiyi satın aldığımda çok daha bodurdu, inşallah dediğiniz kadar boy atmaz.
Echinodorus Grandifolus ?
Yeni aldığım Echinodorus Grandifolus bitkisi hakkında yeterli sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan ne öğrenebilirsem kardır. Özellikle genel yapısı, özellikleri, çiçek açar mı, mangrow kütüğüne mi sarılmalı yoksa kumdada sağlıklı gelişebilir mi, ışık ihtiyacı gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Hem forumda hemde bitki tanıtım köşesinde adına rastlayamadım. Sanırım pek tercih edilmiyor. İnşallah bunun kötü bir anlamı yoktur.
Yeni aldığım Echinodorus Grandifolus bitkisi hakkında yeterli sağlıklı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan ne öğrenebilirsem kardır. Özellikle genel yapısı, özellikleri, çiçek açar mı, mangrow kütüğüne mi sarılmalı yoksa kumdada sağlıklı gelişebilir mi, ışık ihtiyacı gibi sorulara cevap verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Hem forumda hemde bitki tanıtım köşesinde adına rastlayamadım. Sanırım pek tercih edilmiyor. İnşallah bunun kötü bir anlamı yoktur.
Balık nakli nasıl yapılır?
Kendim, 5 gün önce Ankara'dan gelirken 1 damızlık erkek ve 1 damızlık altı dişi cüce vatozu 10 saatlik otobüs yolculuğu ile sağlam bir şekilde getirmeyi başardım. Balıklar, akvaryumcuların kullandığı PVC poşetteydiler. Fakat yolculuktan önce 24 saat yem vermedim ve hem 1. gün hem de yolculuk günü toplam 2 kere çeyrek oksijen hapı kullandım. Herşey sona erip balıklarımı yeni yuvalarına aktardığımda sanki hiç yolculuk yapmamış gibiydiler. Erkek hemen bir mağarayı sahiplendi, dişi ise çoktan camlardaki yosunları yemeye koyulmuştu. Yalnız, yolculuk sırasında çok dikkatli davrandığımı, ışık ve ısı almayacak şekilde neredeyse tüm yolculuğu kucağımda yaptıklarını söyleyebilirim(kendimce bir yöntemle poşeti dış ortamdan yalıtmıştım). Sonuçta bulunduğum yerde temin edemediğim bir tür ve benim için çok değerliler. Unutmadan otobüs yolculuklarında balıklarınızı asla üst el bagajına koymayın hem fazla sarsılır hem de gece yolculuklarında muazzam bir ısı farkı olur. Pencere kenarında ise, koltuğun hemen altında kalorifer olduğundan yine sorun yaratabilir, hatırlatmak istedim. Bu faydalı tartışmayı açan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, kayıpsız balıklar yetiştirmenizi dilerim.
Kendim, 5 gün önce Ankara'dan gelirken 1 damızlık erkek ve 1 damızlık altı dişi cüce vatozu 10 saatlik otobüs yolculuğu ile sağlam bir şekilde getirmeyi başardım. Balıklar, akvaryumcuların kullandığı PVC poşetteydiler. Fakat yolculuktan önce 24 saat yem vermedim ve hem 1. gün hem de yolculuk günü toplam 2 kere çeyrek oksijen hapı kullandım. Herşey sona erip balıklarımı yeni yuvalarına aktardığımda sanki hiç yolculuk yapmamış gibiydiler. Erkek hemen bir mağarayı sahiplendi, dişi ise çoktan camlardaki yosunları yemeye koyulmuştu. Yalnız, yolculuk sırasında çok dikkatli davrandığımı, ışık ve ısı almayacak şekilde neredeyse tüm yolculuğu kucağımda yaptıklarını söyleyebilirim(kendimce bir yöntemle poşeti dış ortamdan yalıtmıştım). Sonuçta bulunduğum yerde temin edemediğim bir tür ve benim için çok değerliler. Unutmadan otobüs yolculuklarında balıklarınızı asla üst el bagajına koymayın hem fazla sarsılır hem de gece yolculuklarında muazzam bir ısı farkı olur. Pencere kenarında ise, koltuğun hemen altında kalorifer olduğundan yine sorun yaratabilir, hatırlatmak istedim. Bu faydalı tartışmayı açan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eder, kayıpsız balıklar yetiştirmenizi dilerim.
Sadece Betam için.Yeni fotolar sy.2'de
Gerçekten güzel bir fikir ve uygulama olmuş. Benim çok hoşuma gitti. Yalnız daha küçük bir kütük kullansanız sanki daha güzel olmuş olurdu. Ayrıca ilerleyen günlerde ışık yüzünden yosunlanan camlar görselliği bozmaya başlayacak. Bu nedenle çalışkan bir cüce vatoz yavrusu da alternatif olabilir. Karar sizin. Saz benzeri daha ince yapraklı bir bitki vardı ileride onu da düşünebilirsiniz. Adını hatırlayabilirsem yazacağım, ama yoğun ışık ve CO2 ister yoksa zayıf kalıyor. Eğer yapabilirseniz bu yakışıklıya ileride bir dişi bulun ve yavrulatın, sonra eşe dosta dağıtırsınız. Yemleriniz arasında steril blood worm göremedim, halbuki bettalar bayılır, hem de pul yemden daha sağlıklı. Tekrar tebrikler!
Gerçekten güzel bir fikir ve uygulama olmuş. Benim çok hoşuma gitti. Yalnız daha küçük bir kütük kullansanız sanki daha güzel olmuş olurdu. Ayrıca ilerleyen günlerde ışık yüzünden yosunlanan camlar görselliği bozmaya başlayacak. Bu nedenle çalışkan bir cüce vatoz yavrusu da alternatif olabilir. Karar sizin. Saz benzeri daha ince yapraklı bir bitki vardı ileride onu da düşünebilirsiniz. Adını hatırlayabilirsem yazacağım, ama yoğun ışık ve CO2 ister yoksa zayıf kalıyor. Eğer yapabilirseniz bu yakışıklıya ileride bir dişi bulun ve yavrulatın, sonra eşe dosta dağıtırsınız. Yemleriniz arasında steril blood worm göremedim, halbuki bettalar bayılır, hem de pul yemden daha sağlıklı. Tekrar tebrikler!
Yeni Aldığım Beta
Bettaların durgun olduğu pekte gerçeği yansıtmıyor bence, çünkü sağlıklı ve keyfi yerinde bir betta zamanını akvaryumu araştırarak ve köpük yuva yaparak geçirir, hatta bulunduğu odayı bile devamlı gözetim altında tutar. Vatoz durgun bir balıktır diyebiliriz ama...
Bu arada akvaryumda ısıtıcınız var mı? Eğer yoksa mutlaka almalısınız yoksa önümüz kış ve sorun olabilir. Ayrıca kalorifere çok yakın duran bir akvaryumda kontrolsüz sıcaklık artışı olabilir. Akvaryumun arka camına siyah bir fon kağıdı koyduktan sonra strafor(ince bir köpük tabaka da olabilir) kaplarsanız çok faydasını görürsünüz gibime geliyor.
Yem olarak Tetranın Betta yemini alabilirsiniz. Hem kapalı kutuda hemde içinde karışık menü var. Balığınızın çok beyeneceğine eminim. Yaklaşık 3-4 ay gider.
Aldığınız betta gerçektende iyi bir seçim. Biraz ilgiden sonra kendini toparlayıp sizi hipnoz edeceğine eminim. Kuyruk yüzgeçi çok alımlı. İnşallah sizinle daha uzun zaman sağlıkla yaşar.
Bettaların durgun olduğu pekte gerçeği yansıtmıyor bence, çünkü sağlıklı ve keyfi yerinde bir betta zamanını akvaryumu araştırarak ve köpük yuva yaparak geçirir, hatta bulunduğu odayı bile devamlı gözetim altında tutar. Vatoz durgun bir balıktır diyebiliriz ama...
Bu arada akvaryumda ısıtıcınız var mı? Eğer yoksa mutlaka almalısınız yoksa önümüz kış ve sorun olabilir. Ayrıca kalorifere çok yakın duran bir akvaryumda kontrolsüz sıcaklık artışı olabilir. Akvaryumun arka camına siyah bir fon kağıdı koyduktan sonra strafor(ince bir köpük tabaka da olabilir) kaplarsanız çok faydasını görürsünüz gibime geliyor.
Yem olarak Tetranın Betta yemini alabilirsiniz. Hem kapalı kutuda hemde içinde karışık menü var. Balığınızın çok beyeneceğine eminim. Yaklaşık 3-4 ay gider.
Aldığınız betta gerçektende iyi bir seçim. Biraz ilgiden sonra kendini toparlayıp sizi hipnoz edeceğine eminim. Kuyruk yüzgeçi çok alımlı. İnşallah sizinle daha uzun zaman sağlıkla yaşar.
Platy Eş Seçimi
Evet; yeni almış olduğum kırmızı erkek platiyi 1 haftalık bir bekleme süresinden sonra 30 litrelik tankıma almıştım, fakat en fazla 1 gün sabredebildim. Çünkü akvaryum kaos ortamına sürüklendi. 2 platy erkeğide kendi renklerindeki dişileri sahipleniyorlardı ve kavgaya dişilerde karışıyordu. Baktım olacak gibi değil ben de kendi renginden başkasına bakmayan eski erkeği 20 litreliğe aldım ve şu anda herşey normale döndü. Gerçi şu anda yeni yerinden küsküs bana bakıyor ama yapacak birşey yok. 30 litreye 2 erkek fazla geliyor. Üstelik bol bitki olmasına rağmen. Şimdi, 30 litrelik yeni yuvasındaki kırmızı erkek platy daha çok kendi renginden dişiyle ilgilenmesine rağmen mavi ve siyah dişilere de vakit ayırıyor. Böylece sorun çözülmüş oldu.
Evet; yeni almış olduğum kırmızı erkek platiyi 1 haftalık bir bekleme süresinden sonra 30 litrelik tankıma almıştım, fakat en fazla 1 gün sabredebildim. Çünkü akvaryum kaos ortamına sürüklendi. 2 platy erkeğide kendi renklerindeki dişileri sahipleniyorlardı ve kavgaya dişilerde karışıyordu. Baktım olacak gibi değil ben de kendi renginden başkasına bakmayan eski erkeği 20 litreliğe aldım ve şu anda herşey normale döndü. Gerçi şu anda yeni yerinden küsküs bana bakıyor ama yapacak birşey yok. 30 litreye 2 erkek fazla geliyor. Üstelik bol bitki olmasına rağmen. Şimdi, 30 litrelik yeni yuvasındaki kırmızı erkek platy daha çok kendi renginden dişiyle ilgilenmesine rağmen mavi ve siyah dişilere de vakit ayırıyor. Böylece sorun çözülmüş oldu.
Betta İçin Vatoz veya Çöpçü
11 litrelik akvaryumda 1e VT betta ve 1 cüce vatoz yavrusu bakıyorum. Filtre kullanmıyorum. Sadece 3 günde bir akvaryum suyunun 1/3ünü değiştiriyorum ve arada bir dip çekimi yapıyorum. Her su değişiminde aqua safe ya da mydilab betta relax kullanıyorum. Yemlemeye dikkat ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Vatoz için de hava motorumdan çoklayıcı ve vana kullanarak bağlantı yaptım. Şimdi kısık olarak açık ve yeterli oluyor. Isıtıcım var ve kesinlikle olmalı. Şu an için 24 derecede sabit. Tabanda bordo 0.3-1.00 cm aralığında kum var. Bitki olarak su mercimeği ve yeni eklediğim Nomaphila stricta var. Bence sizde kendi düzeninizi kurarsanız hiçbir sorun olmayacaktır. Benim tercihim cüce vatoz ama zevk sizin zevkiniz. Ben betta yanına pek salyangoz yakıştıramıyorum. Ama meraklısına başka gelir tabii.
11 litrelik akvaryumda 1e VT betta ve 1 cüce vatoz yavrusu bakıyorum. Filtre kullanmıyorum. Sadece 3 günde bir akvaryum suyunun 1/3ünü değiştiriyorum ve arada bir dip çekimi yapıyorum. Her su değişiminde aqua safe ya da mydilab betta relax kullanıyorum. Yemlemeye dikkat ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Vatoz için de hava motorumdan çoklayıcı ve vana kullanarak bağlantı yaptım. Şimdi kısık olarak açık ve yeterli oluyor. Isıtıcım var ve kesinlikle olmalı. Şu an için 24 derecede sabit. Tabanda bordo 0.3-1.00 cm aralığında kum var. Bitki olarak su mercimeği ve yeni eklediğim Nomaphila stricta var. Bence sizde kendi düzeninizi kurarsanız hiçbir sorun olmayacaktır. Benim tercihim cüce vatoz ama zevk sizin zevkiniz. Ben betta yanına pek salyangoz yakıştıramıyorum. Ama meraklısına başka gelir tabii.
Pullarda sedef + Deniz minaresi nereden çıktı!
Şimdi okudum Ümit Bey ve gerçekten üzüldüm. Hani bazı insanların gözünü para hırsı bürüyünce piranha yanına japon balığı bile verir herhalde. Neyseki akvaryum.com var da "babalar gibi satan" akvaryumcuların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. O dükkanın ismini ve adresini de verinki başka arkadaşların başı yanmasın. Gerçekten şanssızlık olmuş. Evet, karantina tankı için de düşünülebilir. Fakat hemen bir masraf yapmayacağınıza göre kalan balıkları geri verip bir betta almak en iyisi bence. Daha sonra 30 litrenin üzerinde bir tank aldığınızda bir planlama yaparsınız elbet. Lapisteslerin yaşayabileceğini sanmam, neonlarda ölür, siz sadece 1 vatoz 1de çöpçünüz kalacak şekilde balıkları akvaryumcuya verin. (en azından). Moralinizi de bozmayın, daha sonra akvaryumlarınız size herşeyi unutturacaktır. Bu virüs(akvaryum sevgisi) domuz gribinden de beterdir, aşısı olmaz. Darısı çocuklarınızın başına.
Şimdi okudum Ümit Bey ve gerçekten üzüldüm. Hani bazı insanların gözünü para hırsı bürüyünce piranha yanına japon balığı bile verir herhalde. Neyseki akvaryum.com var da "babalar gibi satan" akvaryumcuların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. O dükkanın ismini ve adresini de verinki başka arkadaşların başı yanmasın. Gerçekten şanssızlık olmuş. Evet, karantina tankı için de düşünülebilir. Fakat hemen bir masraf yapmayacağınıza göre kalan balıkları geri verip bir betta almak en iyisi bence. Daha sonra 30 litrenin üzerinde bir tank aldığınızda bir planlama yaparsınız elbet. Lapisteslerin yaşayabileceğini sanmam, neonlarda ölür, siz sadece 1 vatoz 1de çöpçünüz kalacak şekilde balıkları akvaryumcuya verin. (en azından). Moralinizi de bozmayın, daha sonra akvaryumlarınız size herşeyi unutturacaktır. Bu virüs(akvaryum sevgisi) domuz gribinden de beterdir, aşısı olmaz. Darısı çocuklarınızın başına.
Pullarda sedef + Deniz minaresi nereden çıktı!
Ümit Bey, 12 balık 9 litrelik akvaryumda mı? Ölçüleri yanlış yazdınız herhalde!!! Size tavsiyem en az 35-40 litrelik bir akvaryuma geçmeniz. Yoksa hepsi ölür. Forumda canlı doğuranlar ve akvaryum bakımı hakkındaki konuları okumak için bol bol zaman ayırmanızı öneririm. Şimdilik belkide en doğrusu aldığınız balıkların hepsini akvaryumcuya geri vermeniz. Salyangoz ise aldığınız bitkiyle falan gelmiş olabilir fakat inanın öncelikli sorun o değil. Eğer yeni akvaryum şasınız yoksa şimdilik 1 tane betta alın derim. Elbette onun içinde betta forumunda biraz zaman geçirmeniz şart. Ayrıca eğer tüm akvaryum satınalmanızı aynı akvaryumcudan yaptıysanız onada yuh olsun, bir daha da oradan alışveriş yapmayın!pandaVSpanda 2009-11-02 23:52:53
Ümit Bey, 12 balık 9 litrelik akvaryumda mı? Ölçüleri yanlış yazdınız herhalde!!! Size tavsiyem en az 35-40 litrelik bir akvaryuma geçmeniz. Yoksa hepsi ölür. Forumda canlı doğuranlar ve akvaryum bakımı hakkındaki konuları okumak için bol bol zaman ayırmanızı öneririm. Şimdilik belkide en doğrusu aldığınız balıkların hepsini akvaryumcuya geri vermeniz. Salyangoz ise aldığınız bitkiyle falan gelmiş olabilir fakat inanın öncelikli sorun o değil. Eğer yeni akvaryum şasınız yoksa şimdilik 1 tane betta alın derim. Elbette onun içinde betta forumunda biraz zaman geçirmeniz şart. Ayrıca eğer tüm akvaryum satınalmanızı aynı akvaryumcudan yaptıysanız onada yuh olsun, bir daha da oradan alışveriş yapmayın!
Platy Eş Seçimi
30 litrelik bitkili tankımda 1e + 4d platy bakıyorum. 3 dişiyi yavrudan büyüttüm (başka bir anneden) ve neredeyse bir yaşındalar.
Merak ettiğim konu şu: Erkek platy sadece akvaryumcudan gelen dişiyle ilgileniyor ama neden sadece onunla? Çünkü inanın bana yavrudan büyüttüğüm ve çok iyi baktığım o üç kızkardeş gerçekten çok sağlıklı ve alımlı. Merak ediyorum çünkü bitkilerimin arasında dolaşan daha çok torun görmek istiyorum ve benim saf erkek platinin ilgilendiği dişi bir seferde en fazla 10-15 tane yavru yapıyor ki bu sayıyı geçtiğini diğer anaçları düşündüğümde hiç görmedim.
Bizim oğlan bunun nesini bu kadar seviyor anlamadım. Sırf bu yüzden geçenlerde 20 litrelik tankıma 1 tane kırmızı erkek platy aldım ve şimdilik form tutuyor. Eğer bizim oğlan fikrini değiştirmezse akvaryumunu değiştirecek. Kendisine yardımı dokunabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.pandaVSpanda 2009-11-01 13:43:09
30 litrelik bitkili tankımda 1e + 4d platy bakıyorum. 3 dişiyi yavrudan büyüttüm (başka bir anneden) ve neredeyse bir yaşındalar.
Merak ettiğim konu şu: Erkek platy sadece akvaryumcudan gelen dişiyle ilgileniyor ama neden sadece onunla? Çünkü inanın bana yavrudan büyüttüğüm ve çok iyi baktığım o üç kızkardeş gerçekten çok sağlıklı ve alımlı. Merak ediyorum çünkü bitkilerimin arasında dolaşan daha çok torun görmek istiyorum ve benim saf erkek platinin ilgilendiği dişi bir seferde en fazla 10-15 tane yavru yapıyor ki bu sayıyı geçtiğini diğer anaçları düşündüğümde hiç görmedim.
Bizim oğlan bunun nesini bu kadar seviyor anlamadım. Sırf bu yüzden geçenlerde 20 litrelik tankıma 1 tane kırmızı erkek platy aldım ve şimdilik form tutuyor. Eğer bizim oğlan fikrini değiştirmezse akvaryumunu değiştirecek. Kendisine yardımı dokunabilecek arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.
SON MESAJLAR
- İstenmeyen Bitki Örtüsü Hk. Eldurmaz, 08:07
Yeni Üye Forumu - Tür Önesiri cckk, 07:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İthal Getirtebileceğim Afrika Çikleti Arıyorum ! Rafayel, 07:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? ylmzemirr, 07:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sizce Bu Planerya Mi ? Sülük Mü ? Aqua Discovery, 07:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu bendeniztayfun, 06:54
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Uzun Süreli Kovalama Dexter85321, 05:07
Sazansıgiller - Güncelleme Zamanı Hidro Dinamik, 03:55
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi kaancevik, 03:06
Yeni Üye Forumu - 54 Litre Akvaryum İçin İlavebalık Ve Bitki Öneris DESSİZ 35, 02:18
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke HOPPALA, 02:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Tüm Akvaryumda Beyaz Benek HOPPALA, 01:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Mayalı Sistem Co2 Lepistesler Suyun Yüzüne Çıktı Güntaç aytaç, 00:51
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistes Balığım Candelaa, 00:17
Yeni Üye Forumu - Shallow Tank twinsoul, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - Fanustan Akvaryuma Geçerken Taha Yanık, 00:01
Yeni Üye Forumu - Kayseri Develiden Hevesli Hobici Taha Yanık, 23:56
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek HOPPALA, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum İçin Siyah Renk Kum Önerisi? Dedoktif, 23:14
Yeni Üye Forumu - Betta Balığı Akvaryumu Bettamtailung, 23:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Axolotl Akvaryumum A2626, 22:58
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kapağı Fikri 2 kadir_7, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Isı İzalasyon Levhasını Akvaryum İçinde Kullanma KaanE, 22:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kurt Mu? Rafayel, 22:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes BurakCL, 22:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Dry Start Başlangıç onur_0606, 21:59
Akvaryum Tanıtımı - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 21:15
Yeni Üye Forumu - Bitkili Lepiste Akvaryumum kadir_7, 20:38
Akvaryum Tanıtımı - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu kadir_7, 20:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkim Hasta Mı Rüzgar.57, 19:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor feridunabivari, 17:55
Yeni Üye Forumu - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin Aktasefe, 16:49
Sazansıgiller - Deride Yaralanmalar Koray gülsoy, 16:25
Yeni Üye Forumu - Permasol Hakkında Kişisel Tecrübelerim Neothauma, 15:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerde Çürüme Hidro Dinamik, 14:10
Bitki Akvaryumları Genel - Oscar Balıkları İçin Andazol Kullanımı cypeker, 13:45
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Kurulumu Öncesi... ercane, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Yumurta Mantarlaşması xellence07, 11:39
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Ve Işık Seçimi SaRCoPhiLiuS, 11:20
Bitki Akvaryumları Genel - Karideslerim Ölüyor Mu? berkeyazer, 10:55
Omurgasızlar - Şu İçi Lamba ozankurt89, 10:51
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Orhan76, 10:35
Yeni Üye Forumu - Karasal Bitkiler İçin Aydınlatma bendeniztayfun, 09:58
Aydınlatma - Tropheus Dişi Erkek sorgun, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var KaanE, 09:27
Yosun - Akvaryum Elyaf Çok Pis Orhan76, 08:44
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Karides Daha İyi MasterChief, 02:47
Omurgasızlar - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ezzalisi, 02:02
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu MasterChief, 01:57
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ahmetfiratozkaya, 01:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:26
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:21
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:21
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:21
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:21
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 07:52
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 07:52
- Afrika Cichlidleri devito 07:33
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:13
- Fırsat - Karides , Salyangoz . gyunda 07:13
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 07:13
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 06:33
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 06:28
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 06:28
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 06:28
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 06:28
- Kiraz Ve Hayalet Karides Murat Aktuğ 04:11
- Frogbit Ve Pistia akomania 02:43
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 02:18
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 02:18
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 01:53
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 01:26
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 01:26
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:25
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:25
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:25
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:25
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:25
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 01:20
- Dennerle Akvaryum Furcifer 01:04
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:21
- Malawi Erkekler AlisBaba 23:45
- Dış Filtreler AlisBaba 23:45
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 23:09
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 23:09
- Leptosoma Kitumba Firefighter 23:04
- Albino Nigripinnis Firefighter 23:04
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 22:55
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 21:48
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 21:48
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 21:48
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 21:48
- Tetra 300w Isıtıcı Ve Çeşitli Malzemeler diaslayt 20:57
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:47
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:47
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 19:49
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 19:49
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 19:49
- Altın Kafa Melekler Tekin35 19:49
- Dolaplı 45x27x30(h) Kristal Cam Akvaryum 36 Lt. Kronoss 19:39
KULLANICILAR
- 59 Online Kullanıcı, 32 Üye
Online Kullanıcılar
Akax,
chapi,
mitii,
bluesbant,
ozgurtpcogl,
Cloudbuster,
MiSoSiKiaN,
etotek,
-RBG-,
tolga710,
oktay42,
ZET,
Orhan76,
Angelguy,
kadir0606,
Brdk64,
sakpolat,
vagus,
recepbal,
Nuri3434,
Kaya0606,
zekigonlum,
Ehtiyar,
BilalM.,
UrasArt,
bulentarda,
Dexter85321,
Eldurmaz,
H.polat,
blokurlu,
Taha10,
Fırat pınar,
Muhammedcay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.