ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hyperx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Eylül 2019 23:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut KAYA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
bilgisayar tek.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut KAYA

SON 4 MESAJI

Dikkat Mikofish (yeni fotograf)
İlginize ve bilginize teşekkür ederim.

30 adet balıktan sadece 6 sı yaşamayı başardı

[QUOTE=Gazel]Ben yeni aldığım canlılara mikofish uyguluyorum çok şükür ne bir kaybım oldu nede hastalık oldu betam hastaydı iyileştirdi ben olumlu olarak bakıyorum bu ilaca.

(yeni aldığım canlının torbasını açıp bir damla mikofish damlatıyorum torbayı hafifçe sallıyorum ilacın dağılması için sonra balığı dikkatlice torbadan alıp akvaryuma salıyorum tabiki akvaryum suyuyla eşitlemek için 15 dakika kadar bekliyorum--bettamın tedaviside önce beyaz benek olmuştu sonra kuyruk erimesine yakalanmıştı tipik betta hastalığı yani mavi metilen hiç bir işe yaramıyor maalesef daha önceki tecrübelerimde bu yönde neyse bettam biraz uyuşuk bir bettaaydı hastalandığı içinde harek dahi etmiyordu mikofish i gerekli ölçüde akvaryuma damlattıktan sonra filtreyi kapattıp 3 saat de hiç ışık açmadım daha sonra filtreyi 1 saat çalıştırdım ardından tekrar kapatarak nitrivec ekledim tekrar filtreyi kapattım sonra tekrar açtım balığım eskisinden daha sağlıklı oldu diyemiyeceğim çünki aldığımdada bardakta durmaktan balığın resmen hayatı kararmıştı şimdi çok iyi mutlu mesut yaşıyor en güzel resimlerde fotoğrafıda mevcuttur.)
[/QUOTE]

Merhaba

siz birkaç dakika balığı mikofish de beklettiğinizi yazmişsınız,

ben adetli balık olduğu için 3 gün karantina tankında her gün su değişimi yapıp mikofish ekliyorum. ama resimdeki benekler mikofish eklemeden önce yoktu. bunu bir kaç kez denedim mikofish ekledikten sonra benekler ortaya çıkıyor.
hyperx2014-12-12 15:12:47
Fotoğraf eklendi .

Merhaba

Edindiğim tecrübeye göre

akvaryuma eklemeden önce karantinaya alınan balıklara mikofish ile yapılan dezenfekte işlemi %70 fire ile sonuçlanıyor.

Çünkü ilacın içerisindeki toz zerrecikleri canlının tüm vücudunu kaplıyor. Aslında çalışma mantığıda bu canlı eğer parazit taşıyorsa o bölgelere yapışıp etki ediyor fakat sağlıklı balılarda kullanılınca mukozaya yapışıp yarar yerine zarar veriyor tabiiki bu benim fikrim aksi bir düşüncesi olan varsa bilemem.

güncel
Benim asıl merak ettiğim Balıklarda aldığımda hiç bir sorun yoktu. ana tank a koymadan önce hastalık varsa tedbir amaçlı diğer balıklara bulaşmasın diye karantina tankında mikofish uyguladım ve neticesi daha önce belirttiğim gibi. Birde balıkların vücudunu kaplayan beneklerden suyun içinde ve suyun dibine çöküntü oluştu un gibi.

Canlıdaki Belirtiler: Tüm vücut da Beyaz Benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):480 LT ( uygulama karantina tankında )

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Neon Tetra 7 kaldı , Kıtmızı Burun Tetra tükendi , Sae, Titea tükendi , Zebra tükendi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Mikofish

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba

480 lt akvaryumum var daha önce ciklet türleri besledim ama tetra cok ilgimi çekti bu nedenle tetraya geçiş yaptım,

Yukarıda belirttiğim türleri satın aldım ve ana tank a eklemeden önce akvaryumcunun tavsiyesi üzerine 3 gün karantina süreci uyguladım ve 10 lt tank in içine ana tank dan su alarak koydum ve mikofish isimli antibiyotik ilacı 8 damla yaklasık 3 cc ekledim birkac saat sonra balıkların hepsınde vücutlarında beyaz benekler oluştu sankı un tanelerı kaplanmış vucutlarında normal beyaz benek hastalıgının yogun hali gibi. Birkaç saat sonra ise ilk 5 ini kaybettim malesef şimdi sorum şudur eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

1. yapmış olduğum uygulama doğru mudur.?
2. canlılarda zaten dış parazit vardı ve mikofish ortaya mı cıkarttı.?
3. canlılar sağlıklı idi ama ben gereksiz ilaç kullandığım için benekler oluştu.?

hyperx2014-12-11 19:27:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.