ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Değerli dostlar,çok uzun zamandan beri sizi habersiz bıraktığımızın farkındayız hepinizden tek tek özür diliyoruz lütfen bizi bağışlayın.Hepinizin anlayabileceği gibi o akvaryumun bitmiş,resimlerinin yüklenmiş olumlu ve olumsuz eleştirilerin yapılmış,siz değerli dostlarında karşısında çay içerek gerek bizim balıklarımızı gerek kendi balıklarınızı izliyor olmanız lazımdı.Ne yazikki işler planladığımız gibi gitmedi akvaryum şuan en son resmini gördüğünüz halde durmaktadır.Ben ve çok sevdiğim dostum cüneyt tankın yapımından kendimizi çekmiş bulunmaktayız.Akvaryumun tüm faliyetlerini Yener bey üzerine almış bulunmaktadır.Kendisi işlerinin yoğunluğu nedeni ile akvaryumla bu aralar ilgilenememektedir,fakat ileriki günlerde akvaryumu çalışır hale getirmek için gerekli çalışmalara başlamayı planlamaktadır.Aşamaları siz değerli akvaryum.com ailesi ile paylaşacağından eminim.Cüneyt kardeşim ve kendim adına tüm akvaryum.com ailesinden tekrar tekrar özür diler,değerli forum moderatörlerimizden konunun ikinci bir isteğe kadar kilitlenmesini rica ederim...
Evet bu seferki aranın uzun olduğu konusunda çok haklısınız.Uzun zamandan beri sizlere yeni gelişmeleri aktaramıyorduk.İşlerimizin yoğunluğundan olsa gerek bu ara biraz boşlar gibi olduk,fakat bu hiç birşey yapmadığımız anlamına gelmiyor.Artık bundan sonra filitrasyon sisteminin kulesi ve ısınma işleri kaldı.Onun haricinde daha çok cilalık işler var (etrafın toparlanması,boya badana,akvaryuma ahşap giydirme,oturma yerleri) isterseniz resimlere geçelim yaptıklarımıza bakalım. Tüm fertlerin imanını gevreten kum yıkama çalışmaları, Elektiriğin geç bağlanmasından dolayı filitreyi kuramamak suyun artık dura dura ölmesine neden oldu,suyu arıtmadan geçirerek tekrar doldurduk.
Ben ne diyeceğimi bilemiyorum arkadaşlar,hepinizden allah razı olsun hepinize defalarca teşekkür ediyorum(ediyoruz) saygılarımızla..
Evet arkadaş haklı.Biz bu tankı böyle görüyoruz AKVARYUM.COM Tankı.Bunun bizim için bir sakıncası yoksa sizler için de bir sakıncası olmaması umuyorum.3 kafadadan ben zaten işimde gücümde bir adamım.Diğer arkadaşım yener İstanbulun en hatrı sayılır tuzlu su akvaryum imalat firmasında çalışan,Diğer arkadaşım cüneyt hem kendi işinde,hemde kendi çapında balık üreten bir arkadaş.Evet ihsan beyin de dediği gibi balık çok.Ama bu işi en iyi uğur abi bilir bu balıklar dereden toplanmıyor ortada bir emek,elektirik,su,kira ve daha sayamadığım bir sürü gider var.Yani bu demekki durum karışık.Benim takıldığım bu mesajı yazmamdaki sebeb olayın ticari bir boyuta taşınması.Ne ben ne de arkadaşlarım bu işi (büyük tankı) ticari bir getiri için yapmıyoruz.Bizim amacımız birşeyler başarabilmek.Benim amacım tank içinde popilasyonu görmek ben kafayı onla kırmış durumdayım zaten .Yoksa ticari hiç birşey umrumda değil.Aslında kafamızda olan şey tank içinde damızlık balık geliştirmek belki daha sonra çok büyük bir üretimhane kurmak ama bu iş hala bana ticari bir olay gibi gelmiyor.Son zamanlarda akvaryum.com ailesinin tankı benimsemesi tanka ve içindeki canlılara dair kendi nefsinden planlar yapması en büyük kazanç (ticaretten ve para kazanmaktan bile) Bu siteye üye olduğumda buradaki insanlara maal olacak birşeyler yapmak aklımın ucundan bile geçmemişti.Sitedeki tüm dostlardan ricam bu tankı,akvaryumu,gölü ya da ne derseniz diyin ticari bir olay gibi değil de evlerinizdeki akvaryum gibi görmeniz bu;azmimize emeğimize ve özverimize en büyük destek en büyük icradır.Ercan bey konuyu açmanızdaki içtenliğine binlerce kere teşekkür ederim.
[QUOTE=akin]ÖNCELİKLE SİZDEN DEFATEN DEFATEN ... ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM BİRKAÇ AY ÖNCE FORUMDA GÖRMÜŞ ÇOK BEĞENMİŞ VE BAŞARILAR DİLEMİŞTİM AMA İÇİMDEN DE "BU PROJE HAYATTA TUTMAZ. HAYAL KURUYORLAR" DEMİŞTİM.BU GECE MERAK ETTİM BİR BAKAYIM BAKALIM ŞU BİZİM HAYALPERESTLER NE ALEMDE? DİYE GİRDİM SİTEYE VE KENDİMDEN UTANDIM. TEK BİR CÜMLE BEN UTANDIM ALLAH SİZİ UTANDIRMASIN. BU SÖZ DEĞİL GERÇEK ŞİMDİ AYAĞA KALKTIM GIYABINIZDA SİZİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM. HELAL OLSUN [/QUOTE]
Serkan bey inanın daha o haline uzun zaman var. Herşeyin bitmesi gerekiyor o keyif için.Ya hala çok iş var ya da artık işler gözümüzde büyüyor bizim.Tüm akvaryum.com ailesinin ortak noktası kayaların dizilmindeki doğal olmayan şekil sanırım.Bu akvaryum yapılırken sadece bizim içimize sinmesi doğru olmazdı,Değerli arkadaşımın da dediği gibi bu akvaryum artık sitenin akvaryumu olmuştu.Bizde ne yaptık akvaryumun suyunu 3 ton kadar eksilterek içine daldık ve toplanan kayaların tümünü tanka ekledik,ve doğal bir görsellik eklemeye çalıştık.Eklenen kayalardan sonra su miktarı azalsada bu işi çözmek için ileriki zamanlarda çalışmalarımız olacak.Abdullatif sen nerdesin ne zamandır sesin çıkmıyor bak yok yazıyorum seni ona göre,Tuncay bey tank biraz daha şekil alsın içerisinin düzeni oluşsun tüm site davet edilecek hiç merak etmeyin.Kemal UYSAL bey ve Ercan YEYİN bey teklifiniz için size minnettarız ama kenyiler baş belası olurlar :)) şaka bir yana gerçekten teklifiniz için çok teşekkür ederiz.Bu balık olayı sürekli gündeme geliyor diğer arkadaşlarımla konuşup bu iş için birşeyler düşünebiliriz,Zaten bu kadar büyük bir akvaryumu show boy balıkla doldurmak gibi bir niyetimiz yok.Sanırım 2-3 cm arası malawi gölü balıkları düşünüyoruz.2000-2500 civarı olabilir.Ama önümüzdeki sene sonunda neler olur bilemeyiz. Resimler biraz bulanık bunun için özür dileriz ileriki günlerde yeni çalışmalarla karşınızda olacağız.İlgilenen,dualarını ileten herkese teşekkürlerimizi sunarız.
Ortadaki mercan çıkınca akvaryum kendini bulmuş,sağlıklı balıklar çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Değerli dostlar,elde olmayan sebeblerden dolayı sizlere verdiğimiz sözleri tutamadık resimleri çarşamba yükleme sözü vermiştik ama ne yazikki bir takım şeyler ters gitti.Geçtiğimiz hafta arkadaşlarla beraber kafamıza göre taş ve kaya bulmak için yola çıktık.Toplam 250 km yol yaptığımızı döndüğümüzde anlayabilmiştim.Deli gibi ordan oraya ordan oraya turladık.Kartaldan yola çıkarak şile üzerinden ağvanın en ücra köylerine kadar turladık.Yolumuza çıkan her beğendiğimiz kayayı da almayı ihmal etmedik.Sonra onları odaya getirip yıkama işlemlerini başlattık.Birazdan göreceğiniz resimler hakkındaki yorumlarınız,eleştirileriniz ve beğenileriniz bizim için çok önemli.Kaya ve kum çalışmaları henüz tam olarak bitmedi ama şekil sanırım kaba hatları ile bu doğrultuda olacak.Buyrun resimler...
Değerli dostlar,ne deseniz haklısınız.Uzun zamandan beri sizleri habersiz ve resimsiz bıraktığımızın farkındayız.İşlerimizin yoğunluğu ve doğru malzemelerin temini için son bir buçuk aydır biraz yavaş ilerlediğimizi biliyoruz.Aslında bu akşam bu resimleri yüklemeyi tam olarak istemiyorduk ama sizlerden gelen özel mesajlar ve değerli merak hissiyatlarınız doğrultusunda ortada aşırı bir ilerleme olmamasına rağmen çalışmalarımızı beğenilerinize sunuyoruz.Yarın kaya ve kum işini çözüp,en zor olaylardan biri olan dekor malzemelerinin yıkanması ile ilgili çalışmalarımız olacak.Sonra aynı gün (yani yarın) taşlar ve kayalar akvaryuma yerleştirilecek.İçerisindeki su tamamen boşaltılacak,kumları ve taşları bu su ile yıkamayı düşünüyoruz.Daha sonra akvaryuma konulacak su reverse osmos sisteminden geçirilerek doldurulacak.Dolayısı ile bu aşamaları eğer aksi bir durum olmazsa en geç çarşamba günü sizlerle paylaşmış olacağız.Sonra filitreleme sistemi için sump ve ekipmanları,ışıklandırma gibi çalışmaların envanterini sizlerle paylaşacağız.Bizlerde sizler gibi hala çok iş olduğunun farkındayız fakat bunların zamanla üstesinden gelebileceğimizide inanıyoruz.Beğenileriniz,eleştirileriniz ve tüm dilekleriniz için teşekkür eder,saygılarımızı sunarız.
Akın beye katılmamak elde değil,Taş market istanbulda gördüğüm en iyi çeşitliliğe sahip.İnanın bana insan ne alacağını şaşırıyor.Bir aksilik almazsa pazar günü bir minibüs taş almak için orada olacağız.Genelde firma ismi zikretmek pek huyum değildir ama taş market için bu olay söz konusu değil çünkü bizlerin aldığı taşların onlar için bir önemi yok.Pazar günü sıkı bir pazarlıkla yeni yaptığımız tank için en az 1.5 ton civarında taş almayı düşünüyoruz.
SON MESAJLAR
- Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi NatHeo, 21:10
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryumum Esedullah54, 21:07
Akvaryum Tanıtımı - İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var NatHeo, 21:04
Yeni Üye Forumu - Arkadaşlar Ben 13 Yaşımdayım Üç Tane Balğım Var NatHeo, 20:59
Sazansıgiller Tanıtımı - Aşırı Yosunlanma Keremeker, 20:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Potasyum Karbonat DrCinar, 20:32
Taban ve Gübreleme - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? Mithrandirr, 20:27
Tanganyika Cichlidleri - Kökün Suya Saldığı Mantar Efe ramazan ay, 20:18
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması Efe ramazan ay, 20:07
Yeni Üye Forumu - 100 Litre Akvaryum Sump Onrakr, 20:05
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz Akvaryum2000, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 19:17
Yeni Üye Forumu - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar musavavo, 19:13
Amerikan Tetraları - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 18:24
Sazansıgiller - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Çok Garip Duruyor DorukGuppy, 17:31
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Altın Oran caga71, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Görülen 11 Böcek Aguamentist, 14:47
Omurgasızlar - Tavsiye Aguamentist, 14:38
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Ehtiyar, 13:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio Yumurtlama Sogan, 13:43
Sazansıgiller - Vadi AETHM, 13:14
Akvaryum Tanıtımı - Aquawing Aq301hf Şelale Filtre İyi Mi? yggdrasils, 12:42
Sazansıgiller - Yati kökü Seyit çağlar, 12:19
Bitki Akvaryumları Genel - Yine Mi Betta Splendens :) Fukushuu, 12:00
Labirentliler Tanıtımı - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 11:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Astra 2212 Dış Filtre Elektrik Kesilince Corumlu Kral, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bloody Mary Karides Serüvenim pilatin, 10:26
Akvaryum Tanıtımı - 750 Litre Karma Amerikan Akvaryumu neomeo, 09:37
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Akvaryuma Hangi Filtre Hainz, 09:21
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumu Kurulumu visamlord, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Dönüş BeyzPl, 07:48
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Malawi Erkekler AlisBaba 20:56
- Sarı Ates Neon Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 20:36
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 20:36
- Vatoz Tuğlası Vatoz Küpü Çeşitleri Rocky Volkan 20:36
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:29
- Sajika Çiklet Redrainbow 20:20
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 20:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 19:47
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 19:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 19:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 19:35
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 19:22
- Çok Uyguna Apistogramma Kakadu TayfunSylkn 19:07
- Seachem Phosphorus-nitrogen-trace 4,5 Lt TayfunSylkn 19:07
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 19:07
- Afrika Cichlidleri devito 19:07
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 19:07
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 19:03
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 19:03
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 19:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:03
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 19:01
- Saz Bitkisi selfish 18:49
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:33
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:07
- 8mm Kalın Camlı 72 Litre Akvaryum Rafayel 18:07
- 40 X 40 X 30 X 3mm Akvaryum Rafayel 18:07
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 17:51
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 17:49
- Elindeki Balıkları Değerlendirmek İsteyenler İçin Theguardian 17:43
- Malawi - Canlı Doğruran - Tetra - Cüce Vatoz Theguardian 17:43
- Son 30 Adet Karışık Boy Sarı Ateş Neon Karides Theguardian 17:43
- Çeşitli Cikletler Satılık adem5454 17:30
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 17:21
- Damızlık Dişi Betta aupqua 17:21
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 16:47
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 16:34
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 16:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:28
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:28
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:27
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:27
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:27
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:27
- Elma Salyangoz Yavruları Sogan 16:24
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 15:32
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.