ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
yslmturan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
01 Eylül 2010 11:36
Toplam Mesaj:
136 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Yavuz Selim TURAN
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1980
İl:
Aydin
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Yavuz TURAN"
SON 10 MESAJI
Konuşan Vatoz
[QUOTE=] Arkadaşlar vatoz piskopat bir balık cinsidir akıllıdırda gücü yeteceğini bilse piranayı bile yer, saldırır. Konuşan vatoz, yok böyle bir şey. Vatozlar suyu vakumlar, sudan çıkarınca havayı vakumladığı için inceden bir ıslık gibi duyulur. Espirisi bu diğer cinslerinin solungaçlarında kapak olmadığı için bu sesi çıkarmaz. O genetik bir harikadır, tatlı suyun kıralıdır onlar. Saygılar...[/QUOTE]
yslmturan 2009-04-09 23:58:43
[QUOTE=] Arkadaşlar vatoz piskopat bir balık cinsidir akıllıdırda gücü yeteceğini bilse piranayı bile yer, saldırır. Konuşan vatoz, yok böyle bir şey. Vatozlar suyu vakumlar, sudan çıkarınca havayı vakumladığı için inceden bir ıslık gibi duyulur. Espirisi bu diğer cinslerinin solungaçlarında kapak olmadığı için bu sesi çıkarmaz. O genetik bir harikadır, tatlı suyun kıralıdır onlar. Saygılar...[/QUOTE]
Tecrübe etmeden ezbere konuşuyorsunuz. Bende bu balığın siyah ve noktalı olan Agamyxis pectinifrons türünü 1 yıldır bakıyorum. Fazla yem temizliği konusunda çok ciddi bir yardımcıdır. İnanılmaz koku alıyorlar. Gece ışıklar kapalı yem atıyorum 2. saniyede saklandığı yerden çıkıyor
Konuşma hikayesine gelince, havayı vakumlama olayıyla alakası yok.
Tankıma İki ay önce cüce vatoz ekledim. Erkek vatoz durmadan didişti :) ve farkettim ki dışarıda çıkardığı sesi bu kavga esnasında da çıkarıyor ve akvaryumun dışına resmen telefon titreşimi gibi ses geliyor. Demekki savunma yada korkutma amaçlı bir yeti. Ve su altında da bu sesi yada cızlama artık ne denirse, çıkarabiliyor.
2 Başlı Sp ( Resimli maalesef öldü)
Bende fazla yaşamamasını diliycem. Benim yavrulardanda bir yapışık ikiz çıkmıştı. Onların mücadelesini izlemek insanın içini acıtıyor. Onlar içinde apayrı bir eziyet.
Bende fazla yaşamamasını diliycem. Benim yavrulardanda bir yapışık ikiz çıkmıştı. Onların mücadelesini izlemek insanın içini acıtıyor. Onlar içinde apayrı bir eziyet.
Tropheuslarımdan yavru aldım resimler ekl
Tebrikler Levent bey. Çok güzel görüntüler :)
Tebrikler Levent bey. Çok güzel görüntüler :)
EHEIM 3702 Yoksa Fiyasko mu?
[QUOTE=Turker]Yavuz bey çok teşekkürler. İnanın yazdıklarınızın çok faydası oldu. Bahsettiğiniz ayarlamayı yapacağım.[/QUOTE]
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu:)
[QUOTE=kadir_7]Ben de hava motorumu sizin gibi kullanıyorum, gerçekten motor çift akvaryum için kullanıldığında performansı düşüyor ve gürültüsü artıyor. Özellikle hava taşına giden çıkış çok zorlanıyor, pipo filtreye giden çıkış daha çok randıman veriyor. Çıkışları değiştirdim, sonuç yine aynı. Çift çıkışlı olması sanırım pek birşey değiştirmiyor...[/QUOTE]
Evet kadir bey. Ben bizzat içini açıp inceledim. İki çıkışta sonuna kadar açıksa çift çıkışın hiçbir anlamı kalmıyor. Güç nereye daha kolay ulaşıyorsa o kanala yoğunlaşıyor. Siz bunu dengelemek için çok hava giden kanalı kısmanız gerekiyor. Saygılar...
Parasal Hobi
Benim anladığım kadarıyla size yine en uygun olan japon balığıdır. Hem fazla ilgi istemez hem ısıtıcı istemez. İnanın en masrafsızıda japon olur. Diğer ekipmanlarınız varsa japonun masrafı 10-15 vatlık bir enerji, yem (japon yemi en ucuz yemler arasındadır) ayda 40 lt su. Toplasanız iki sigara parası etmez inanın :) Böyle rahatlatıcı, sitres atıcı bir aktivite için o masrafı gözünüzde hiç büyütmeyin.
Benim anladığım kadarıyla size yine en uygun olan japon balığıdır. Hem fazla ilgi istemez hem ısıtıcı istemez. İnanın en masrafsızıda japon olur. Diğer ekipmanlarınız varsa japonun masrafı 10-15 vatlık bir enerji, yem (japon yemi en ucuz yemler arasındadır) ayda 40 lt su. Toplasanız iki sigara parası etmez inanın :) Böyle rahatlatıcı, sitres atıcı bir aktivite için o masrafı gözünüzde hiç büyütmeyin.
Yok bende başkaları gibi yavru üretip satayım hobimin masrafını çıkarayım derseniz şu anda bir sürü masraf yapmanız gerekiyor :) en başta yeni bir tank. Yeni filtre, ısıtıcı, yavru tankı, yavru tankı için pipo filtre+ yoksa hava motoru :) ve sağlıklı bir diyet için, japonlarınızın 3-4 aylık bakım masrafına eşit bir kutu yemi de unutmayalım. Saygılar...
EHEIM 3702 Yoksa Fiyasko mu?
Türker bey bir üst modelini kullanıyorum. Motorun iki çıkışı var fakat iki çıkışa ayrı ayrı hava gitmiyor. Değişik bir mekanizma yapmışlar. Hava içerde bir boşlukta toplanıp kanallardan iki çıkışa dağılıyor. Siz çıkışın birini kıstığınızda toplam güç diğer çıkışa yöneliyor. Yani pipolardan hangisi daha az güç istiyorsa tüm güç ona gidiyor ve diğerinden verim alamıyorsunuz. Ben şöyle bir çözüm buldum. İki çıkışı T bağlantısı ile birleştirip tek çıkış yaptım, sonra ikinci bir T bağlantısı ve iki çıkışada birer vana koydum. Böylece daha ince ayar çekebiliyor ve gücü eşit biçimde dağıtabiliyorum.
Türker bey bir üst modelini kullanıyorum. Motorun iki çıkışı var fakat iki çıkışa ayrı ayrı hava gitmiyor. Değişik bir mekanizma yapmışlar. Hava içerde bir boşlukta toplanıp kanallardan iki çıkışa dağılıyor. Siz çıkışın birini kıstığınızda toplam güç diğer çıkışa yöneliyor. Yani pipolardan hangisi daha az güç istiyorsa tüm güç ona gidiyor ve diğerinden verim alamıyorsunuz. Ben şöyle bir çözüm buldum. İki çıkışı T bağlantısı ile birleştirip tek çıkış yaptım, sonra ikinci bir T bağlantısı ve iki çıkışada birer vana koydum. Böylece daha ince ayar çekebiliyor ve gücü eşit biçimde dağıtabiliyorum.
Genel olarak motoru yorumlamam gerekirse güçten çok sessizliğe önem vermişler. Şahsen çok daha ucuz iki çıkışlı hava motorlarının eheimden çok daha güçlü hava verdiğini gördüm. Ama çok gürültülü (eheime göre) ve daha fazla elektirik harcayan güçler :)
İlyas beyin söylediği işlemide mutlaka uygulayın. İmkan varsa pipoları sü yüzeyine yakınlaştırın. Ne kadar derinde olursa okadar çok güç istiyor. Yada sadece pipolar için aytı bir motor alın. Saygılar...
Nerede Yanlış Yaptım?
Yumurtasan çıkan yavrular çok çok küçük olduğu için, su değişimleri sırasında farketmeden çekip atmış olabilirmisiniz acaba ?
Yumurtasan çıkan yavrular çok çok küçük olduğu için, su değişimleri sırasında farketmeden çekip atmış olabilirmisiniz acaba ?
750 Litre Reef Akvaryum(Yeni Resimler Sayfa..9)
Erhan bey konuyu baştan sona ilgiyle okudum. Çok güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Tebrik ederim. Şahsen deniz akvaryumuna olan ilgimi daha da arttırdı.
Erhan bey konuyu baştan sona ilgiyle okudum. Çok güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Tebrik ederim. Şahsen deniz akvaryumuna olan ilgimi daha da arttırdı.
Nedense bir çok arkadaşımızın ısrarına rağmen, şöyle iyice ayrıntılı bilgilere girmiyorsunuz. Bunun özel bir sebebi yoksa bende rica ediyorum. Sump sisteminden kullanılan malzemelere, kumundan kayasına, ışıklandırmasından kapak yapımına. Kurulumdan bu güne yaşadığınız zorluklara, edindiğiniz tecrübelere. Maddi manevi ne varsa döktürün ki, bu işe kalkışmak için cesaretini toplamaya çalışan, ben ve diğer arkadaşlara ışık tutsun. Saygılar...
Meleklerim ( Ve Üretim tankındalar.)
Güzel ve sağlıklı melekler İlker bey. Maaşallah...
Güzel ve sağlıklı melekler İlker bey. Maaşallah...
SON MESAJLAR
- Akvaryum Sislenme İnci Kefali, 16:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Delikli Kaya Hakkında Bilgi Rudis, 16:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 16:12
Akvaryum Tanıtımı - Yem Önerisi Hainz, 15:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Ömer Kaan, 15:56
Taban ve Gübreleme - Elyaf Ve Ön Filtre Nasıl Temizlenir mitii, 15:45
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Kaç Yaşında Alınır İsmail_194606946, 15:42
Yeni Üye Forumu - Sunsun603b Mi Tetra Ex 1200 Mü ahmetfiratozkaya, 15:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Amonyak Zehirlenmesinde Ph Etkisi Orhan76, 15:17
Makaleler ve Tercümeler - 60x40x40 Altum Melekler egedin, 15:04
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt. Bir Çift “sajica” 1Balikci, 15:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Oranda Japon Balığı İçin Bilgiler Corpse, 14:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ağız Çevresi Doku Oluşumu valarmorghulis12, 14:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Dolap Yalıtım dynamac, 13:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtemin Debisi Yüksek Geliyor ÇaĞRı, 13:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumdaki Değisim 1 Aylik saturday, 13:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karişık Bitkili Akvaryumum Anektod, 13:37
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Filtresiz Father Fish Kurulumum darkaura, 13:28
Akvaryum Tanıtımı - Yavrular İçin Bu Yemi Kullanıyorum Ama Doyarlarmi 1Balikci, 13:22
Canlı Doğuranlar - Bettam Akvaryum Kumuna Sürtündü saturday, 13:22
Labirentliler - Bakımı Kolay Bitki ? saturday, 13:03
Canlı Doğuranlar - Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri Ehtiyar, 12:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamın Kuyruğu Mu Eriyor serkorti, 12:18
Yeni Üye Forumu - Canlı Bitki Doğan Can, 11:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Canlı Bitki Doğan Can, 11:04
Bitki Akvaryumları Genel - Balığım Bir Köşede Ters Duruyor Orhan76, 10:26
Sazansıgiller - Betta Kuyruk Erimesi slnlmz, 10:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Kaya İle Dekor SaRCoPhiLiuS, 10:15
Yeni Üye Forumu - Fluval 207/tetra Ex700 Plus Öneri Mstjstn06, 10:06
Filtreleme Seçenekleri - Chili Rasbora MamiAdana01, 10:01
Sazansıgiller - Busblue Acara Kara Karga, 09:59
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Vatoz Da İç Parazit Ve Flagyl neomeo, 09:33
Hastalıklar ve İlaçlar - 120x50x50 Akvaryum Aydinlatma Ve Bitki Önerisi Orhan76, 09:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum İçin Bilgi Almak İstiyorum nejalt, 09:24
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Bir Bir Ölüyor neomeo, 09:23
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre İçinde Çıkan Canlı neomeo, 09:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betam Hasta serkorti, 09:00
Yeni Üye Forumu - Saldırıya Uğrayıp Yüzgeçi Yenen Sp Nasıl İyileşir? Orhan76, 08:46
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Frontosa Hakkında Oasis, 08:40
Tanganyika Cichlidleri - 200 Litre Akvaryumda En Güzel Hangi Tür Beslenir? SİGMA BALIK😎, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı Taha10, 06:53
Yeni Üye Forumu - Nerite Salyangozunun Etrafındaki Sümüksü Yapı Carnivoreyum, 01:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem muratzngn, 00:29
Canlı Doğuranlar - Balığım Doğuruyor Mu Nurşah, 00:17
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin twinsoul, 00:15
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumum Mobilya Üzerinde Çok Kaygan Duruyor GhostKoi, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Cam Zambak Boru Sorunu hasancobanoğlu, 23:33
Filtreleme Seçenekleri - lepistesim dogurdu ama hala karnı şiş Utku uzun, 22:20
Canlı Doğuranlar - Yeni Kurduğum Betta Akvaryumunda Sorunlar fureagle, 22:07
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 16:16
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 16:16
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 16:16
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 16:16
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 15:31
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 14:32
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 13:32
- Golden Head Angel Tekin35 13:16
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:03
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:43
- Akvaryum Ve Akvaryum Malzemeleri - Güncel tosbag 12:37
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 12:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:05
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 11:58
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 11:55
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 11:54
- Afrika Cichlidleri devito 11:50
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 11:50
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 11:44
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 11:44
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 11:44
- Damızlık Ve Damızlık Altı Melek - Trasgenik Tetra bonker0618 11:41
- Green Swordtail (yeşil Kılıçkuyruk) Arıyorum Aqualung 11:25
- Frontosa Küpü Emirk 11:19
- Komando Cory Emirk 11:19
- L Serisi Vatozlar Arıyorum Emirk 11:19
- Red Tuxedo Lepistes FarukGorgun 11:15
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 11:15
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 11:07
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:07
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:07
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 11:04
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 11:04
- Black Dragon Lepistes & Medaka Komachi Kohaku scorpion26 11:04
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 11:04
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 11:03
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 10:52
- Bitki Çeşitleri emreemin 10:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 10:41
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 10:41
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 10:41
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 10:41
- Afra Coube Jalo Reef Saulasi Koloniler... jjmuzo 10:40
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 10:37
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 10:37
KULLANICILAR
- 160 Online Kullanıcı, 87 Üye
Online Kullanıcılar
Golgeci,
hannibal55,
MiSoSiKiaN,
adm_src,
Gastropoda,
fureagle,
egeuchiha,
staha,
seyo,
Acemiresif,
ciways,
ahmetfiratozkaya,
Muhammedcay,
BLCL,
sorceres,
AmatorAkvryumcu,
darkaura,
valarmorghulis12,
wolf06,
Berkay45,
Orhan76,
caga71,
Hoper,
WnrAquascaping,
joko29,
Rambo1982,
aziz_basak,
BAHADIR_71,
Mikail Erdoğan,
ballantines,
Burak PEKDEMİR,
M.ALY,
scorpion26,
Kdo61,
ykarakas,
demirmert,
Hoppala,
bpamuk92,
sakpolat,
Lofta,
osmandbnl,
Akax,
Hidro Dinamik,
sıtkı,
scrap,
hasanumut,
Balikcidede,
Ehtiyar,
KartalŞafak,
HuseyinColak57,
StarAqua,
Kara Karga,
Yusufgs4266,
MehmetSerkan,
Hainz,
Hüdai,
mitii,
Vitalis,
betta.ist,
Ömer Kaan,
bendeniztayfun,
maxımus,
Gursoyhasan,
ThanatoZek,
oguzhanns,
muratsehirlis,
HLLDNLYC,
mutlubaba,
Thimplx,
Nurşah,
hasanhr,
mertmentes,
ternapi,
gokhan1500,
ali,
laneth,
HaydarGul,
ugur.uzun,
yedili,
Kayrabarlas,
yigithanw,
ÇaĞRı,
Oscarlarim,
Gkn10,
sckaraaslan,
Astronotus,
RalphWadly,
İsmail YILDIRIM,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.