ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Şubat 2017 23:30
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
UĞUR SOYSAL
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1978
İl:
Izmir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Uğur Soysal
Karşıyaka/İzmir --- Henüz bilinmiyor
SON 10 MESAJI
Tekrar Merhaba
Merhaba,
İlk olarak 10 sene aralıksız akvayum ile ilgilendikden (88 -98 )sonra yaklaşık 6 sene ara verdim. Bu 10 sene zarfında ciklet hariç her türlü balığa baktım diyebilirim. Çünki 90lı yıllaırn başına böyle güzel bilgi alabileceğimiz ortamlar maalesef yoktu ve akvaryumcuda hangi balığı beğendiysek aldık. Deneme yanılma ile hangi türlerin birlikte yaşayıp hangi türlerin yaşamayacağını anladık :)
Daha sonra hobiye 1 metrelik bitkili ile geri döndüm. yaklaşık 4 sene yaptıktan sonra evi taşıma aşamasında akvaryumumu satarak ara verdim. Ama hepinizin bildiği gibi bu hobi bırakılmıyor ara veriliyor. şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Ama aklımda 1-2 konu var. Akvaryumda kesin olarak bitki olmasını istiyorum. Bu nedenle karides veya vatoz bakmak istiyorum. Bu noktada da sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Alan sıkıntımdan dolayı şu anda 50 cmlik bir akvaryum alabilirim. Bu akvaryumda tül kuyruk vatoz gibi türler bakmak istiyorum. Sizce böyle bir kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Birde sizin önerebileceğiniz başka vayoz türleri veya balık türleri neler olabilir. ( lepistes, melek vb değilde daha özel türler olabilirse sevinirim)
Merhaba,
İlk olarak 10 sene aralıksız akvayum ile ilgilendikden (88 -98 )sonra yaklaşık 6 sene ara verdim. Bu 10 sene zarfında ciklet hariç her türlü balığa baktım diyebilirim. Çünki 90lı yıllaırn başına böyle güzel bilgi alabileceğimiz ortamlar maalesef yoktu ve akvaryumcuda hangi balığı beğendiysek aldık. Deneme yanılma ile hangi türlerin birlikte yaşayıp hangi türlerin yaşamayacağını anladık :)
Daha sonra hobiye 1 metrelik bitkili ile geri döndüm. yaklaşık 4 sene yaptıktan sonra evi taşıma aşamasında akvaryumumu satarak ara verdim. Ama hepinizin bildiği gibi bu hobi bırakılmıyor ara veriliyor. şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Ama aklımda 1-2 konu var. Akvaryumda kesin olarak bitki olmasını istiyorum. Bu nedenle karides veya vatoz bakmak istiyorum. Bu noktada da sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Alan sıkıntımdan dolayı şu anda 50 cmlik bir akvaryum alabilirim. Bu akvaryumda tül kuyruk vatoz gibi türler bakmak istiyorum. Sizce böyle bir kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Birde sizin önerebileceğiniz başka vayoz türleri veya balık türleri neler olabilir. ( lepistes, melek vb değilde daha özel türler olabilirse sevinirim)
15 lt nano moss denemesi lowtec
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Tankınızın ebadı nedir acaba ?
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Tankınızın ebadı nedir acaba ?
Bitkilerimi Ne yapabilirim?
İzmirde herkez bitki azlığından şikayet ediyor. Bence bu bitkileri hobicilere satarak çok rahat elinden çıkarabilirsin.
İzmirde herkez bitki azlığından şikayet ediyor. Bence bu bitkileri hobicilere satarak çok rahat elinden çıkarabilirsin.
gübresiz büyüyolar...
Tabikide büyüyebilir. Ama büyüme yeteri kadar hızlı olamaz veya yeterince sağlıklı olamaz.
Tabikide büyüyebilir. Ama büyüme yeteri kadar hızlı olamaz veya yeterince sağlıklı olamaz.
Seachem Flourish Excel kullanımı
Arkadaşlar bir kaç başarısız mayalı sistem denememden sonra bu ürünü alıp kullanmaya verdim. Ürün bugün elime geçti. Ürünün açıklamasında büyük su değişimlerinden sonra her 40 litre için 1 kapak atın daha sonra hergün veya gün aşırı 200 lt için 1 kapak atın yazıyor. Benim akvaryumum 100 lt olduğu için ben burdaki miktarların yarısını kullanacağım. Benim merak ettiğim bu ürünü kullanan arkadaş varsa ne şekilde kullandığıdır. Yani hergün mü ilave etmiştir , günaşırımı kullanmıştır , ne miktarda kullanmıştır onu merak ediyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar bir kaç başarısız mayalı sistem denememden sonra bu ürünü alıp kullanmaya verdim. Ürün bugün elime geçti. Ürünün açıklamasında büyük su değişimlerinden sonra her 40 litre için 1 kapak atın daha sonra hergün veya gün aşırı 200 lt için 1 kapak atın yazıyor. Benim akvaryumum 100 lt olduğu için ben burdaki miktarların yarısını kullanacağım. Benim merak ettiğim bu ürünü kullanan arkadaş varsa ne şekilde kullandığıdır. Yani hergün mü ilave etmiştir , günaşırımı kullanmıştır , ne miktarda kullanmıştır onu merak ediyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Bir aydır Co2 Çıkışı var.
Benimde yaklaşık 1 hafta oldu benimde karışımım miktarlarım aynı. Kurduğunuz bu sistemde difüzör olarak ne kullanıyorsunuz acaba ?
Benimde yaklaşık 1 hafta oldu benimde karışımım miktarlarım aynı. Kurduğunuz bu sistemde difüzör olarak ne kullanıyorsunuz acaba ?
Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?
Bende ilk olarak bu çözümü düşündüm ama maalesef yaz aylarında olmamızdan dolayı izmirde makrakanta bulamadım. Çünki akvaryumcular sıcaklar geçesiye kadar balık getirmiyorlarmış (Bu arada bu konuyla alakalı değil ama akvaryumcular gerçekten kendilerinden nefret ettirdiler çünki her gidişimde gelecek hafta getireceğiz dediler içlerinden 1 tanesi hariç hiçbiri bana şu sıralar balık getirmiyoruz demedi. Bunuda söyleyemeden geçemeyeceğim). Ne kadar akvaryumumu temizlemiş olsamda genede dediğiniz gibi makrakanta koyacağım. Tabii bulabilirsem :)
Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?
Akvaryumumdaki salyangoza benzeyen canlıl(resimli)
Buğra bey; makracantalar salyangozlarla savaşta sizin için iyi bir silah olacaktır. Ama ben şu anda bir türlü macrakanta bulamıyorum İzmirde. O yüzden geçen hafta senelik iznimin bir gününü ayırarak bütün akvaryumu boşalttım , bitkileri güzelce yıkadım , kumu kaynattım , dış filtreyi güzelce sıcak suyla yıkayıp akvaryumu yeniden kurdum. Şu an için bir problemim kalmadı.
Buğra bey; makracantalar salyangozlarla savaşta sizin için iyi bir silah olacaktır. Ama ben şu anda bir türlü macrakanta bulamıyorum İzmirde. O yüzden geçen hafta senelik iznimin bir gününü ayırarak bütün akvaryumu boşalttım , bitkileri güzelce yıkadım , kumu kaynattım , dış filtreyi güzelce sıcak suyla yıkayıp akvaryumu yeniden kurdum. Şu an için bir problemim kalmadı.
Helojen aydınlatma
Bu lambalar bir süredir benimde aklımda. Haftasonu fırsatım olursa alıp denemek istiyorum. Çünki denemeden öğrenilemiyor. Herkez farklı şeyler söylüyor(Aydınlatma şiddeti olsun , kullandığımız kum olsun vb). Bu yüzden en iyi öğrenme metodu bence deneme yanılma olacak. En fazla 15 ytl masrafım olur. Akvaryumum standart plastik kapaklı olduğu için kapakta biraz iyileştirme yapmam gerekecek.
Bu lambalar bir süredir benimde aklımda. Haftasonu fırsatım olursa alıp denemek istiyorum. Çünki denemeden öğrenilemiyor. Herkez farklı şeyler söylüyor(Aydınlatma şiddeti olsun , kullandığımız kum olsun vb). Bu yüzden en iyi öğrenme metodu bence deneme yanılma olacak. En fazla 15 ytl masrafım olur. Akvaryumum standart plastik kapaklı olduğu için kapakta biraz iyileştirme yapmam gerekecek.
Isınması konusunda önce dışarıda bir süre kullanıp ne kadar ısındığını gözlemleyeceğim. Buna görede ne kadar yakına takmam gerektiğini tahminleyeceğim.
Carrefourdaki akvaryumcuda bitki akvaryumunda bildiğimiz lamba kullanıyor. Herhafta bitkilerini takip ediyorum canlılıklarından hiçbirşey kaybetmiyorlar. çınar bitkileri 3 haftadır çok iyi durumdalar. Bendekiler ise harap oldular bile
SON MESAJLAR
- En güzel fotoğraflarınızı gösterin Orhan76, 15:06
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İlk En Güzel Tecrübem :-) Güntaç aytaç, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balık Hastalık Teşhisi bendeniztayfun, 14:11
Yeni Üye Forumu - Ista 96gr Setin Limon Tuzu Sitrik Asit Dönüşümü armaganb, 14:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Akvaryum Kurulumu Cem Altay, 14:03
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Balık Ekleme mitii, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Glowfish Ve Akvaryumum Yiğit solak, 13:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yarasa Melek writer, 12:55
Fiyat Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 12:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Vuslat ArifhbsAquatics, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - Caridina Akvaryumu reprise, 12:20
Akvaryum Tanıtımı - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Hasan usta, 12:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Köşe İç Sump Orhan76, 11:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığıma Ne Kadar Yem Atmalıyım? MasterChief, 11:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor :( MasterChief, 11:14
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Çöpçü Baligi Yumurtasini Yer Mi ? Muhammedcay, 11:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Ciklet Orhan76, 10:56
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil omerali06, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beyaz Kurt Kültürü (white Worm) Shinouzen 15:22
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Son 3 Çift Shinouzen 15:22
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 15:14
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 15:07
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:54
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:54
- Kaliteli Malzemeler - Eheim,sera,matrix Vs. FurkanSehit 14:53
- Bitkili Tank İçin Aydınlatma Arıyorum Turkan06 14:33
- Mobilyalı Akvaryum Arıyorum Turkan06 14:32
- Axolotl Hcan 13:48
- Kiraz Karides serserimayin88 13:35
- Moscow Dark Blue Genç Lepistesler serserimayin88 13:35
- Bursa İçi Ücretsiz Paramesyum Kültürü Rafayel 13:10
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 13:10
- 🌲🌳🌲🌳🌲🌳high Tech Bitkiler Nadir Türler🌲🌳🌲 hasancn 12:51
- Hızlı Olan Alır :) Tek Paket Vardır.85 Kök hasancn 12:51
- Super Red Tül Damızlık Erkek Arıyorum. Veya Çift hasancn 12:51
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 12:47
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 12:47
- Aquael 200 Watt Elektronik İsitici Gursoyhasan 12:45
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:35
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 12:09
- Stoklar Güncellendi Hobiciye Mdf Dolap Woodwork Can TEK 12:09
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 12:05
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:59
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:59
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:59
- Sobo Tepe Filtre Firefighter 11:50
- Leptosoma Kitumba Firefighter 11:50
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 11:42
- Christmas Moss Furkann 11:34
- Epey Miktarda Moss brkenginol 11:26
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:23
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:23
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 10:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 10:56
- Moli Plati Gold Barbus CevdetSERBEST 10:56
- Larviva Kafalı Yunus Ciklet İçin Kafa Yemi Esakvarist 10:54
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:07
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:07
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
aliemre0619,
ootkn,
salihclk,
devito,
armaganb,
osmandbnl,
kimyager16,
Esakvarist,
Oasis,
sfcscannow,
otolkurt,
terranova,
UrasArt,
R2K2,
nakkas__45,
darkaura,
Shinouzen,
mmemati,
kolpalarcok,
czafer58,
MiSoSiKiaN,
sıtkı,
A2626,
Vlademirol,
atiryaki,
mert01589,
kn0w,
Öğretmen Ali,
Yunus cikletcii,
akvaryumodam,
the__legend,
Muhammedcay,
Orhan76,
Berkant,
Golgeci,
neomeo,
İsmail YILDIRIM,
Alberu,
enginsemsi,
Full red burak,
reprise,
tuzlanıl,
Utku_kerem,
Sputnik,
laryscrl,
takmakafaya,
kopruluonur,
sakpolat,
mitii,
Ehtiyar,
cgdsdmr,
GhostKoi,
FrontBack,
drersayan,
Ramboy,
FatihBezirgan,
baudouin,
AbdullahKurcaduz,
kadirik,
BATU,
Aslıhan,
KaanE,
cstrk,
AtlasPoyraz,
rebelde,
HarunYILDIRIM,
Woodwork Can TEK,
cnylcn,
HakanYurdaer,
staha,
Aguamentist,
mercedesclk,
ilhan245,
HOPPALA,
ahmetfiratozkaya,
Hidro Dinamik,
MertSoyumert,
Güntaç aytaç,
demian,
metehangezer34,
ahmetteke,
TuRKeR,
ZET,
FURKANALTIN,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.