ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet53
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
12 [0.71 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Rize
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet

SON 10 MESAJI

Mid Tech-high Tech Arası F/p Armatür
Ben shark kullanıyorum 2 sıra 3 sıra ve 4 sıra olarak trendyolda satılıyor size güçlü gelmez ise 5 sıra olacak şekilde özel sipariş oluşturabiliyorsunuz diye biliyorum. Aydınlatma konusunda iyi ama malzeme kalitesi muhtemelen pek hoşunuza gitmez bozulcak birşeye benzemiyor ama bunu bende yapardım dersiniz. Birde armatürk h serisi gibi veya orion gibi dimmer ayarı yok açıldı mı tüm ışıklar yanıyor ayrı olarak dimmer kumandası satılıyormu bilmiyorum bunlar dışında bir sorunu yok ben gayet memnunum 40 litrelik akvaryumumda 2 sıra olanı ile kırmızı bitki bakabiliyorum tabiki diğer deneyimleri dinlemekte de fayda var keyifli hobiler dilerim.
40x40x40 Küp Bitkili Akvaryum
[QUOTE=nanomania]
Öneriniz varmıdır acaba ağacı büyük umutlarla koydum ama içime sinmedi[/QUOTE]
Zeytin güzel olur gibi geldi cabomba da güzel durur ama belki fiktre debisi yüksek ise zarar görebilir tabi size kalmış ne yakışacağını düşünüyorsanız onu koyun.Birde cryptocoryne taşın önünde güzel durabilir kapsül gübre kullanırsanız çok daha hızlı alışır.
[QUOTE=nanomania][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200683/050720261431511.jpg[/IMG]

Su oturduktan sonra canlı eklemesi yapacağım ama üzerine moss sarmayı düşündüğüm sağdaki ağaç olmamış gibi siz ne dersiniz[/QUOTE]
Ağaç yerine güzel bir arka plan bitkisi güzel durabilir bence
5 Litre Filtresiz Nano Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=EmiirKaan]

Hocam walstad içinde güzel bir toprak bulmak lazım, daha sonra 2.5 cm toprak, 2.5 cm kum koyulacak. Akvaryumun yüksekliği zaten 18 cm. 5 cm zemine verince, 2-3 cm de yukarıda boşluk kalınca 10 cm kalıyor. Hacim zaten küçük, iyice hiçbir şey kalmayacak diye walstad yönteminden vazgeçmiştim ama kafam karışık tamda emin değilim walstad yöntemide denemek istediğim bir tecrübe ama dediğim gibi şuan kafam karışık.

Teşekkür ederim. Acaba 1.5 cm lav kırığı üzerine 1.5-2cm arası kum koysam yeterli olmaz mı? Yada elimde reeflowers pure kh tozu var onun ile testlerle takip ederek suyun sertliğini ayarlasam nasıl olur diye düşündüm [:?][/QUOTE]

Öyle de olur tabiki ama lav kırığı 2 olsun bence suyun sertliğini 5 litrede sabitlemekte biraz zor gibi geldi bana en küçük yanlışlık ani bir su değerlerinde değişime yol açar karideslerin ani kabuk değiştirmesine neden olursun tabi senin elinde testlerin de var sorun olmaz gibi ama genede dikkat et ben suyun yumuşaklığından dolayı köy suyu kullanmaya başlamıştım hafta hafta suları karıştırarak köy suyunun oranını arttırarak tamamen köy suyuna geçtim testler ile değerleri takip edersen sorun yaşamazsın bence.
5 Litre Filtresiz Nano Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=EmiirKaan][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268116/010720262037451.jpg[/IMG]

Herkese merhaba,
Elimde eskiden kalmış yaklaşık 5 litrelik mini bir akvaryum var. Bu tankta çok zor biliyorum ama mekanik hiçbir ekipman kullanmadan, tamamen filtresiz ve bol bitkili küçük bir mikro ekosistem kurmaya karar verdim.

Taban: 2-3 cm yüksekliğinde dere kumu (veya bazalt/kuvars siyah kum).
Aydınlatma: Odamda kullandığım masa lambasına takılı 5W 6500K armut LED ampul.
Bitkiler: Su mercimeği, Tilki Kuyruğu, Moss Ball ve Bacopa Monnieri.
Planım ve Kararsız Kaldığım Nokta:
Akvaryumu kurup bitkileri ektikten sonra, döngünün oturması için 3-4 hafta boş şekilde beklemeyi planlıyorum. Süre sonunda içine 1 adet boynuzlu nerite salyangozu ve 3-4 adet kiraz karides eklemek istiyorum.
Normalde bu hacim için WaterBear WB-G04 (3W 250L/H) adında küçük bir askı şelale filtre de buldum ama bu tankı tamamen filtresiz, bitkilerin doğal nitrat emilimine güvenerek yürütmek istediğim için filtre almaktan vazgeçtim.
Mevcut bitki yüküm, su mercimeği ve tilki kuyruğu gibi arsız türlerden oluştuğu için filtrenin eksikliğini kapatır diye düşünüyorum. Ancak yine de filtre olmadığı için karideslerin ve salyangozun yaşayıp yaşayamayacağı konusunda tam emin olamadım.
Filtresiz mikro karides tankı deneyimi olanlar yardımcı olabilir mi? Sizce bu canlı yükü filtresiz sistemde sıkıntı yaşar mı? Ayrıca kurulumda gözden kaçırdığım, yanlış düşündüğüm veya eklememi önereceğiniz bir şey var mıdır?
Şimdiden değerli yorumlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.[/QUOTE]
Benim 13 litrede bir deneyimim oldu 6 adet karides ve birsürü adi salyangoz ile aylarca sistem devam etti çokda keyif aldım tek sorunum kullandığım su oldu karideslerim suyun yumuşaklığından dolayı sorun yaşadı onun.işin püf noktası bence oturması için zaman vermek alt kısma 2 cm lik lav kırığı koy üste 3 veya 5 cm lik hagen kum veya dere kumu koy pek bi yükseklik kalmaz belki ama bakteri kültürünün tabanda oluşması çok önemli istersen sadece lav kırığıda koyabilirsin zaten karides ve salyangozlar pek bi atık üretmiyorlar ben eledoa ile yapmıştım ama tilki kuyruğu da aynı etkiyi yaratır yavaş büyüyen bitki önermem tilki kuyruğu gibi bitkiler besin bırakmaz dip çekimi yapma bakteri kültürünü zemimde oluşturacaksın su değişimlerini sık ve az yap yemlemeye dikkat et ben bu şekilde uzun süre devam ettirdim çokda keyif aldım[:)]
Bence blackwater yap vahşi beta çifti koy yanına başka canlı koymaktan çok daha zevk alırsın tabiki sana kalmış zevklerine karışamam güzel bir kurulum yapar keyifle izlersin umarım[:)]
37 Litrelik Akvaryuma Balık Önerisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/284295/010720261751281.jpg[/IMG]
Anubias ile moss ekledim son hali böyle gül de eklemeyi düşünüyorum.
[QUOTE=Sufisu]
Bitki kendini yeniliyor biraz zaman ver ona balık olarakta imparator tetra öneririm [/QUOTE]
İmparator tetra iyi ama bulunduğum şehirde hiç görmedim bugüne kadar petshoplarda filan bulamam zorunlu intarnetten almam lazım bilemiyorum yani
[QUOTE=Cyber_Scout]Isıtıcı mevsim itibariyle gereksiz.
Düz ve dik konumlandırın. Plastik kısım su dışındq kalabilir.
Bu yüzden En fazla 2 tür demiştim.
Farklı bitkiler farklı hızda büyüme ve renklilik katar. Co² sıvı yada gaz verebilirsiniz. Masterline All in One gübresi tüm mikro makro elementleri tek dozda verir tavsiye ederim.
Bitkileri aldığınız yerden 2 3 çeşit daha ekleyin. Bitkiler küçük tanklarda hayat kurtarır...[/QUOTE]
Küçük bir karides akvaryumum var ve içinde taşacak kadar moss var belki ordan moss alıp yati köküne sarabilirim bir tane de anubias vardı onu da eklerim onun dışında petshopları gezip bakarım sağolun yardımınız için keyifli hobiler[:)]
[QUOTE=Cyber_Scout]
30lt'den az su olduğunu unutmayın ! İlaç, gübre, balık nüfusu sayılarını bu litreye göre hesaplayın..
Beğendiğiniz tetralardan en büyük boylusu siyah neon tetra.
En fazla 2 türden tür başı 8 adet eklemeniz yeterli olur.
Bitki miktarınız çok az. Bitkileri bolca ekleyin.
[/QUOTE]
Ben tek tür düşünüyordum 2 tür birlilte bakılınca alışmaları zor oluyor diye biliyorum tank da pek büyük değil forumda çok örneğini gördüm sürekli didiştikleri ile alakalı bitki olarak başka ne önerirsiniz bana bunlar yeterli gibi gelmişti 4 5 gün içinde bile bayağı boy attılar budar tekrar diker çoğaltırım diye düşünüyordum yanlış mıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.