ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sufisu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 16 Dakika önce
Toplam Mesaj:
48 [0.43 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Tüfek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Tüfek

SON 10 MESAJI

Sobo Sf-350f Askı Filtre Ve Elektrik Kesintisi
[QUOTE=Aybike]Herkese merhaba, 40*40*40 yeni bir tank kurmaya karar verdim. Sobo SF-350F düşünüyorum. Bu da şelale filtreler gibi elektrik kesintisi sonrası su dolumu gerektiriyor mu? Kullananların tecrübelerini merak ettik. Sık seyahat ediyoruz aklımız kalsın istemiyoruz. Teşekkürler.[/QUOTE]
550f kullanıyorum öyle bir srkjn olmuyor kendi gene çalışıyor
Toprak Seçimi
[QUOTE=Kaangzkr]Oeganik içinde kimyasal olmayan her toprak uygundur , su üstü bitkileride eklemeyi unutmayın ilk aylar için co2 darboğazına girmeden fazla besini sünger gibi çeker[/QUOT
Bizim bahçede 4 sene önce gelen yarısi koyun gübresi yarışı tiprak olan bi yer var geçen senede onu toprağın bir kısmına dagitmiştık o geçen sene gubrelenen yerden alsam olurmu gubresiz yerde full çakıl taşi gibi kum hani ne kadar besleyici olur gubresiz toprak bilemedim ve taş gibi
Toprak Seçimi
[QUOTE=bendeniztayfun]

Organik bahçe toprağı alabilirsin gübresiz olmasına dikkat et üstünede orta irilikte koyu renk nötr kum kullanabilirsin.bitki olarakta ilk ay nitrat canavarı bitkiler tavsiye ederim özellikle benimde çok kullandığım lepistes otu bolca kullan. kurulum sürecini aralıklı ölçümlerle takip et. Sorun olmayacaktır. [/QUOTE]
Sağolasın abim
Toprak Seçimi
[QUOTE=bendeniztayfun]Salınımı azaltmak adına uygulanabilir. Tabi asıl mevzu sık su değişimleri oturma sürecinde en büyük kurtarıcıdır.[/QUOTE]
Öneriniz nedir her türlü sık sık su değişimi şart onu anladım

[QUOTE=Kaangzkr]Her türlü toprağı kullandım normal saksı toprağı (organik) bahçe toprağı vs, bence olay ilk ay canlı eklememek başlayabildiğiniz kadar bol bitki ile başlamak,ışığı kademeli artırmak genelde 3 saatle başlıyorum her hafta yarım saat artırıyorum,ve ilk zamanlar sürekli su değişimi[/QUOTE]
Teşekkürler sizin öneriniz nedir hangi toprağı almalıyım hemde bitki sök tak yaptığımdada çok sorun yaratmasin bana
Toprak Seçimi
40x30x30 akvaryum kuracağım walstad metodu ile kurayım diyordum ama salınımı falan filan uğraştırıcı ve risk barındırıyor bu yüzden zeminde substrate üstüne hagen kumu yada soil üstüne hagen kumu yapsam nasıl olur benim kafama substrate yattı ama tavsiyenizi bekliyorum
Karidesler Sobo Sf 550f Filtre İçine Kaçabilir Mi
[QUOTE=MrAnason]
Öyle yapayım bende. Borunun ucunda ki fabrikasyon plastik süzgeçi çıkardınız mı yoksa direkt onun üstünden mi taktınız ? [/QUOTE]
Onu çıkardım ben eskiden onun içine o ızgaraya sünger sokuyordum sonra bunu gördüm intte yaptım ve derbisi falanda duzeldi
[QUOTE=MrAnason]

O süngeri nereden bulabilirim veya kendiniz mi yaptınız ?[/QUOTE]
Benim petshopta var isterseniz iç filtre süngeri kullanabilirsiniz Yuvarlak yada pipo filtre süngerinide kullanabilrisiniz harika temizlik yapar filtrenin temizliği yarı yarıya artar neredeyse
Akvaredden Gelen Bitkiler
Akvaredde bitki aldım insanlar çok kötü az veriyorlar yanlış veriyorlar gibi şeyler söylüyorlar [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278447/050820262146461.jpg[/IMG]
Akvaryumun arkasına kadarda gidiyor ben hayatım boyunca bu kadar bitki geldiğini bilmiyordum Micra staugryne repens ve rotola green ve ludwigia mini süper red söyledim dalları saymaya calışsam toplam bı 100 dal çıkar helali hoş olsun verdiğim para benim gibi tedirgin yaklaşanlar için atıyorum bu konuyu alın yani bı sorun yok
[QUOTE=MrAnason]Başlık: Blood Mary karides yavruları Sobo SF-550F filtreye kaçabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

50 55 litre bitkili akvaryumumda Sobo SF-550F askı filtre kullanıyorum. Şu an neon tetra, panda çöpçüler ile birlikte Bloody Mary karides besliyorum ve ileride yavru almayı umuyorum.

Merak ettiğim konu şu: Olgun veya yeni doğan Bloody Mary yavruları bu filtrenin emiş kısmından filtre içine kaçabilir mi?

Eğer kaçma ihtimalleri varsa bunu önlemek için en sağlıklı çözüm nedir?

Bu filtreyi kullanan veya benzer tecrübesi olan arkadaşların önerilerini merak ediyorum. Teşekkürler.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278447/050820261304121.jpg[/IMG]
Bende aynısını kullanıyorum hocam bu süngeri takmadan önce 2 haftada bı 10 15 tane kardies çıkarıyordum filtreden şuanda 2 3 tane anca giriyor oda skimmerden

[QUOTE=MrAnason]
Yetişkin karidesler kaçabilir mi peki ? 7 adet eklemiştim akvaryuma dünden beri 5 adet sayabiliyorum. Bitki aralarında saklanıyor olabilirler mi[/QUOTE]
Kesinlikle benim bı ara pigme çöpçüm bile kaçmıştı öyle malesef 3 tane kaybettim
Bu Dolap Uygulamasında Satılan Sfapuanin Armürleri
[QUOTE=akvaristsaglam]Bu arkadaştan 2 adet aldım çok memnunum alabilirsin ama elite serisini alırsan daha iyi olur[/QUOTE]
Gücü nasıl ve 30kup için alacağım o yüzden bu modeli tercih ettim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.