ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Chief5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Şubat 2026 08:54
Toplam Mesaj:
11 [0.65 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Skxksskks
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Karides Ve Trans Tetra Beraber Yaşar Mı ?
[QUOTE=ceyh]Vatoz yavru karidese ilişmez de (bildiğim kadarıyla), vatoz 16 l hacimde yaşayamaz. [/QUOTE]
Tamamdır vatoz 4cm var yok baya kücük
[QUOTE=ceyh]Görselde çok daha büyük sanmıştım ama 16 l de tetra olmaz, 1 betta olabilir, o da karidesle olmaz, karides besleyin, ben de o yoldayım, moss ekleyin, olmazlar yanında olurlar var.[:)][/QUOTE]
Haklısınız son olarak vatozum yavru karidese sıkıntı olur mu tetrayı muhtemelen geri vereceğim
[QUOTE=ceyh]Tank kaç l?[/QUOTE]
Karides için aldıgımdan dolayı 16
[QUOTE=ceyh]Karides yavruları saklanmaz, camlarda gezer, açık hedef olurlar. [:)][/QUOTE] o zaman sıkıntı olur sizce 2 3 adet tetrayı bu tank kaldırabilir mi ?
[QUOTE=ceyh]Tetra karides yavrularını avlar, yetişkin karideslere sorun olmaz.[/QUOTE]
Karideslerden yavru almak istiyodum aslında ama teşekkür ederim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274257/140220262053591.jpg[/IMG]
Tank bu şekilde belki saklanabilirler falan
En kötü 2 ya da 3 tetra daha eklerim sizce uygun mu ?
Merhaba bir adet transgenetik tetra bir adet vatozum var karides tankı yapmayı düşünüyordum ama balıklar hediye geldi sizce uygun mu tank 16 litre
Nano Karides Tankı Kurulumu Hakkında Bilgi Gerekli
[QUOTE=Denizinc]Başlangıç için sarıateş neon önermem neocaridina türleri içinde en hassaslarıdır bloody mary karides sizin için uygun olacaktır. Karidesinizin ilk yavrularıysa yumurtayı düşürebiliyorlar, su değerlerinde ani değişimlerde olabilir, stres olabilir, ani sıcaklık değişimi olabilir, amonyak veya nitrit artmış olabilir bir sürü sebebi olabilir [/QUOTE] düzenli su değişimlerimi yaptım 5 gün dinlendirdiğim su düzenleyici döktüğüm havalandırdıgım sudan koyuyorum canlı yükü de yok sıcaklık hep sabij 23 27 derece arası bi değerdeydi herhalde sizin dediğiniz ilk nedenden dolayı oldu
[QUOTE=koraykbl]
Kireç sökğcğ kimyasal içerir. Eğer içerisini güzelce temizleditseniz ve silikonlara sökücü girmediyse kullanılır. Şimdilik bir kez su tutup 3 gün en az bolca hava alacağı bir mekanda havalandırın. Sonra tekrar yıkayıp su doldurun. Bu süreçte eğer zaten silikonda kalıntı varsa suya bir süre sonra salınım yapar. Fark ederseniz şimdiden güzel. Dediğim yöntemle ilerleyip birde salyangoz ekleyebilşrsinşz. Eğer zehirlenme vb yaşamazsa sorun olmaz gibi.
Karides üretimi hakkında tecrübem yok ama şarttan kastınız iyi sıcaklık, yeterli ve güzel besin, stresten uzaklık ise evet ürerler. Karideslerin seveceği sadece ışık isteyen bitki sessiliflora, eloeda, anubias, java moss, moss ball... gibi birçok tür var. Kum derken kumun ne gibi bri durumu var? Söz konusu lav kırığıysa onu değiştitip yerine hagen alabilirsinşz.[/QUOTE]
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim söylediklerinize dikkat edeceğim ama üretim konusunu nasıl yapacağız daha çnce aldıgım karideslerde yumurta vardı ama asla yavrular gözükmedi bir süre sonra yumurtalae gitti ama yabru hiç olmadı nasıl cözebiliriz ?

[QUOTE=Cyber_Scout]

Hacmi doğru mu yazdınız?
Ölçüleride yazarmısınız?
Hangi karides türünü seçtiniz?[/QUOTE]
Hacim hesabım doğru bloody mery veya sarı ateş düşünüyorum
[QUOTE=koraykbl]
Ne gibi aklınıza takılan sorularınız var acaba? Sorabilirsiniz.[/QUOTE]
İlginiz için teşekkür ederim ilk durumdan başlayayım bu akvarum aylardır boş ve aşırı kireçli bi şekilde elimde duruyordu kireç sökücü ile temizledim 5 kere falan duruladım ertesi gün tekrar yıkadım sizce bu sorun olabilir mi ?
Karidesler bu şartlar altına ürer mi?
Bitki olarak co2 desteksiz sadece sıvı gğbre ile karideslerin hoşlanacağı ne bakabilirim ?
Gübre ve dediğim kumun karideslere zararı olur mu ?
Arkadaşlar selam 16 litrede karides tankı kuracağım pipo filtrem siyah kum ve lav kırığım var 15watt full spectrum ışık ve sıvı gübrem var aklıma takılan şeylere yardım arıyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.