ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tugay Şahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 37 Dakika önce
Toplam Mesaj:
8
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tugay Şahin
Doğum Tarihi:
15 Ekim 2002
İl:
Kayseri
Meslek:
Mezun Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tugay Şahin

SON 8 MESAJI

100 Litrelik Akvaryumda Japon Bakımı
[QUOTE=halil ışık][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/266513/100920251226161.jpg[/IMG]

yem seçimim doğrudur umarım bunlara extra olarak petshoplarda satılan açık pul yemim var balık sayımı extra olan 80 litrelik bombeli bir akvaryumum daha var ona bölerek eşitlemeye calışıcam yeni başlayan biri olarak 2 akvaryum beni fazla ugrastiricak gibime geliyor inşallah üstesinden gelirim[/QUOTE]

Yemleriniz iyi gibi. Yavaş yavaş başlayacaksınız.
[QUOTE=halil ışık]

Düşündüğüm gibi sağlıklı olur değilmi 4 japon + 2 vatoz dediğiniz gibi[/QUOTE]

Ben sizin yerinizde olsam japon balığı sayısını 2'ye indirip 2 tanede cüce vatoz koyarım. Tropical, tetra, sera marka biraz otcul ağırlıklı yemlerle beslerim.
Cinsiyeti Ne ?
[QUOTE=furkanoncel]Cüce vatoza eş alıcam ama bu mevcut olanın cinsiyetini öğrenmem gerekli bilenler yardımcı olabilirmi ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262162/070920252212371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262162/070920252212401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262162/070920252212421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262162/070920252212441.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bıyıkları yeni çıkmış gibi gördüm erkek olduğunu düşünüyorum
Kurmayı Planladığım Akvaryum Hakkında Destek
[QUOTE=Maiestas]Merhaba,

90x50x50 bir akvaryum kurmayı planlıyorum.
İçerisinde beslemek istediğim türler:
-1 çift firemouth
-1 adet blue acara
-6 adet rainbowfish
-1 adet L144

Ancak akvaryum için doğru yeri bulamadım. Ultra clear cam olunca fiyat çok artıyor. (8-16 bin TL arası araştırmalarım sonucunda ve aynı camı yaptığı iddia eden akvaryumcular arasında nasıl %100 fark olabilir?)

Sorularım şunlar.
1) Ultra clear camda genellikle kayıt kuşak [U]yapılmadığını[/U] ve üzeri açık olduğunu gördüm. [B]Sürgülü buhar camı [/B]da yaptırmak istiyorum. Kayıt kuşak olan ultraclear camı yaptıracağım akvaryum imalatçısı tavsiyesi olan var mı? Fiyat olarak bütçem mobilyası ile birlikte 12 bin TL'yi aşmayacak şekilde olmalı...

İyi forumlar.[/QUOTE]

Genelde ultra clear olanlar show için kullanıldığını gördüm. Gerek bitkili akvaryumlar gerek resif akvaryumlarında görsel amaçlı tasarım ön planda olduğu için pahalı camlar kullanılıyor, aydınlatma için genelde üstü açık tutuluyor. Size tavsiyem o kadar pahalı cama gerek yok sanırım...
Siz akvaryumu değiştirmek veya satmak istediğinizde alıcılar pek kıymet bilmezler. Extra clear camda işinizi görür. Hangi şehirdeyseniz o şehirdeki akvaryumculara, balık hobicilerini bulup akvaryum yapanları sorabilirsiniz.
Akvaryum yapanlar arasında fiyat farkına gelince ultra clear 45 derece açılı görünmez silikonlu yapanlar, adı duyulmuş işçiliği iyi olanlar, alüminyum destekli olanlar daha fazla isteyebilir.
[QUOTE=halil ışık][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/266513/100920250944421.jpg[/IMG]

herkese merhabalar yaklaşık 1 ay önce bu hobiye başladım ilk etapta 7 Japon balığı ve 1 adet vatoz aldım 1 aydır sağlıklı şekilde bakımlarını devam ettirmekteyim ve sadece japon balığı bakmayı düşünüyorum niyeyse japon balıkları daha çok hoşuma gidiyor hobiye yeni başladığım için bir kaç soru sormak istiyorum akvaryumumda 7 japon 1 vatoz var fazla mı acaba japonu 4 e düşürüp vatozu 2 ye çıkartmayı düşünüyorum yada siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz şimdiden teşekkür ediyorum fikirlerinizi öğrenmek istiyorum [/QUOTE]

Japonların sayısını azaltmak ve bir tane cüce vatoz eklemek faydanıza olabilir.
Debisi Yüksek Motora Çözüm
[QUOTE=Kazomazo]30 litre akvaryumuma balık almak için biraz bekleyecektim ancak babam bugün bana süpriz yaparak sobo wp950f marka bir iç filtre ve bir adet Japon balığı almış

Balığın akıntıya çoğu yerde yenik düştüğünü görüp verturi kanalını büktüm şuan suyun üstünde kabarcıklar oluşuyor ve su hareket ediyor ancak balık filtrenin karşısına geçse bile sadece hafif sürüklenip dengesini yitiriyor o kadar sürüklenmiyor bu yaptığım hareket doğru mudur? [/QUOTE]

Sobo wp 950f kalitelidir zamanında çok kullandım ancak 30 litrelik akvaryuma saatte 500 litrelik debi çok fazla 1 Japon balığı yeter o akvaryuma. Siz en iyisi küçük sünger filtre ve sessiz hava motoru alın hem balık yorulmaz hem de küçük alanda biyolojik filtrasyon verimli olur. Ancak ileride size akvaryum küçük gelebilir. Bu yüzden akvaryumu 100 litre gibi bir hacime çıkartırsanız hem balık rahat eder hem elinizdeki sobo 950f filtre işini görür. 1 Japon balığı daha ekleyip izleyebilirsiniz.
Taşınmada Oluşan Köşe Çatlak
Çapak ya da milimetrik olsaydı idare edebilirdi sanırım ama baya kırılmış gibi gördüm ben. Tedbiri elden bırakmamak lazım o yüzden kırık camı söküp değiştirip yeniden gerekli yerleri silikonlamak gerek. Forumda birkaç kişi sizin gibi yaptı ve 1-2 hafta sonra evlerinde ufak gölet problemi yaşadılar.
Alttan Sump Ses Sorunu
[QUOTE=Austine]Merhabalar. İyi forumlar.
Alttan sumplı akvaryuma yeni sahip oldum. Şöyle bir problem var. su çekişinde çok ses çıkartıyor. bu problemi nasıl düzeltebilirim?[/QUOTE]

Sanırım alta su inerken ses yaptığını söylediniz. Hangi sistemi kullanıyorsunuz? Overflow sisteminde t borulara bakmak lazım, kapalı kutuysa çoğu sesin engellenemeyeciğini söylüyor, ya da direkt su iniyorsa çarpma sesini yumuşatın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.