ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seko_59
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2007 12:33
Son Ziyaret:
04 Mart 2012 11:42
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan GÜLER
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
45
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan GÜLER

SON 10 MESAJI

Kökteki sorun
Teşekkürler...
Kökteki sorun
 
Arkadaşlar dışarıda bulduğum kökü temizleyip 2-3 kez kaynattıktan sonra akvaryuma koyduğumda pamuksu bir şey oluştu.Tekrar kaynattığımda aynı pamuksu şey tekrarladı.
Akvaryum beta akvaryumu olduğu için filtre ısıtıcı hava motoru gibi aksesuarlar yok.
Yardımcı olabilicek kimse varmı?
Melek Balığı Akvaryumu
Bronz veya albino çöpçü güzel olur.Ama sürü balıkları olduklarından 6 tanesi fazla gelir akvaryumuna.
Üreme zamanı balık ölümü
             
 
Bu çiftten daha önce birkez yavru almıştım.Fakat daha sonra erkek dişiyi hırpaladığı için ayırdım.Uzun aradan sonra tekrar bir araya aldığımda hırpalama olmadı fakat yaklaşıl iki hafta sonra dişide belirgin bir şişlik ve suyun yüzüyinde durmaya başladı.Eğer bişey yapamazsam yakında ters dönüceğe benziyor.Bilgisi olan varsa acil yardım rica ediyorum.
Bu arada Ali bey ekstra bi yemleme durumum olmadı.Ciğer ve sera granulatla beslemeye devam ettim.Tek fark normal akvaryumumda ısıtıcı yok,ayrı akvaryuma aldığımda ısıtıcıyı 28 dereye ayarladım ve bu sabahta ısıtıcıyı kapattım.
Üreme zamanı balık ölümü
Bugün kuhlilerimden biri öldü.Dün akşam oldukça hareketli bir şekilde yüzerken karnındaki şişlik dikkatimi çekti fakat ne yapabileceğim hakkında bir fikrim olmadığı için bekleyeyim derken bu gün ölüsünü buldum.Karnındaki şişliği merak ettiğim için kestiğimde çok fazka yumurtayla karşılaştım.
Benzer bir durumda dişi melekte var şu anda.Karnı oldukça şişmesine ragmen anormal hareket ediyor.Sanırım balıklar yumurtlayamadıkları için böyle bir son oldu.Kuhli için yapabilicek birşey kalmadı melek için yardım rica ediyorum.
Melek yavruları bakımı hk.
Teşekkürler Cem bey.
Melek yavruları bakımı hk.
Arkadaşlar konular içerisinde bilgi sahibi arkadaşlar meleklerin üremesiyle ilgili bir sürü ayrıntıyı anlatmış.Ama yavruyu aldıktan sonraki aydınlatmayı, besleme süresini, yüzmeye başladıktan sonraki metilen mavisi kullanımı ben göremedim veya gözden kaçırdım.Ayrıca daha başka neler varsa.
Bu arada anaçların ilk dört denemesi yumurtaları yemeleriyle sonuçlandığı için (gün ışığı dışında aydınlatmadım herhalde 24 saat loş bir aydınlatmaya devam etmelimiydim?) son yumurtaları ayırdım,fakat büyük akvaryuma aldığım anaçlar birbirlerine saldırmaya başladı.Yüzgeç ve pullarına zarar veriyorlar.Herhalde yeniden yumurtlama zamanı geldi.
co2 i dis filtrenin cikis hortumunda cözü

Benzer bir şeyi daha önceleri iç filtreye bağlayarak yapmıştım.Hatta filtreye vakum etkisi gösterdiği için başka enjektör iğnesi kullanarak hem CO2 hemde O aynı anda akvaryuma karışıyordu.Şimdilerde 400lt/h bi dış filtre kullanıyorum.İç filtrenin debisi daha yüksekti 700lt/h. Şu ara co2 kullanmıyorum ama sizin düşündüğünüz şekilde bir denemekte fayda var bence.Difizörler 30-40 tl.:D

Kiraz Karides Dip Yemler
Benimkiler diskus yemlerini silip süpürüyor :) seko_592009-02-01 21:16:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.