ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
vuralersoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Aralık 2017 11:29
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
vural ersoy
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1977
İl:
Bursa
Meslek:
Kamu personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
vuralersoy
SON 10 MESAJI
45/45 Akvaryum
Keyif veren bir akvaryum olmuş. Tebrikler.
Keyif veren bir akvaryum olmuş. Tebrikler.
Yeni akvaryum kurulumu aydınlatma
Selamlar,hayırlı ramazanlar arkadaşlar. 80 lt akvaryumumu tuzlu suya çevireceğim.80w led armatür yaptırmayı planlıyordum fakat 36-40 adet (1w) led yeterli olacağı söylendi.(lps ile başlayıp ileride sps düşünüyorum).Sizce de bu miktar benim için yeterli midir?
Selamlar,hayırlı ramazanlar arkadaşlar. 80 lt akvaryumumu tuzlu suya çevireceğim.80w led armatür yaptırmayı planlıyordum fakat 36-40 adet (1w) led yeterli olacağı söylendi.(lps ile başlayıp ileride sps düşünüyorum).Sizce de bu miktar benim için yeterli midir?
Bitkili akvaryumda balık ölümü
Moss:
Moss:
Bahsettiğim beyaz varlıklar:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir PH testi ve bir adet de Co2 testi edinip yeni kurulumu tamamlar tamamlamaz kontrollere başlayacağım.
Bitkili akvaryumda balık ölümü
Arkadaşlar selamlar. 59*34*h44 ebatlarında (Aydınlatma sorunu nedeniyle DIY kapak ile beraber yükseklik 54 cm) akvaryumumun kurulumunu yaklaşık 1 ay kadar önce tamamladım. Zemin: Alt katman prodac fondovivo ve üstte hagen siyah kum kullandım. Filtreleme sistemi: Astro 2206 dış filtre . Işıklandırma: 4x 15w sylviana grolux Bitkiler: Rotala rotundifolia, glossostigma, eleocharis vivipara ve christmas moss. Sisteme sürekli DIY co2 veriyorum. En başta bahsettiğim gibi akvaryumu kuralı 1 ayı geçmesine rağmen mossların renkleri bir türlü düzelmedi.Halen koyu yeşil bir renk hakim.(Akşam fotoğrafları da ekleyeceğim.) Akvaryumumda beyaz sakal yosunu oluştu. Fakat bu yosunları yok etmesi için balık ekleyemiyorum. Deneme amaçlı aldığım 1 adet vatozum malesef suya koyduktan 1 saat sonra öldü. Sudaki temel problem sizce ne olabilir? Ayrıca bu durumu kontrol edebilmek için kullanabileceğim test kiti ya da düzenleyici tavsiyeleriniz de olursa sevinirim. Ayrıca suya çok dikkatli baktığımda içinde hareket eden çok küçük beyaz (pire mi desem,kurtçuk mu bilemiyorum) yaratıklar görüyorum. Bunlar hakkında fikri olan arkadaşlardan da yardım rica ediyorum. Bir kaç gün içinde zeminde artık neredeyse tamamı çürümüş olan glossostigmaları çıkarıp parvula dikeceğim. Bu süreç sonunda yine aynı hatalara düşerek boş yere balıkların ölümüne sebep olmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.vuralersoy 2011-05-09 19:47:47
Arkadaşlar selamlar. 59*34*h44 ebatlarında (Aydınlatma sorunu nedeniyle DIY kapak ile beraber yükseklik 54 cm) akvaryumumun kurulumunu yaklaşık 1 ay kadar önce tamamladım. Zemin: Alt katman prodac fondovivo ve üstte hagen siyah kum kullandım. Filtreleme sistemi: Astro 2206 dış filtre . Işıklandırma: 4x 15w sylviana grolux Bitkiler: Rotala rotundifolia, glossostigma, eleocharis vivipara ve christmas moss. Sisteme sürekli DIY co2 veriyorum. En başta bahsettiğim gibi akvaryumu kuralı 1 ayı geçmesine rağmen mossların renkleri bir türlü düzelmedi.Halen koyu yeşil bir renk hakim.(Akşam fotoğrafları da ekleyeceğim.) Akvaryumumda beyaz sakal yosunu oluştu. Fakat bu yosunları yok etmesi için balık ekleyemiyorum. Deneme amaçlı aldığım 1 adet vatozum malesef suya koyduktan 1 saat sonra öldü. Sudaki temel problem sizce ne olabilir? Ayrıca bu durumu kontrol edebilmek için kullanabileceğim test kiti ya da düzenleyici tavsiyeleriniz de olursa sevinirim. Ayrıca suya çok dikkatli baktığımda içinde hareket eden çok küçük beyaz (pire mi desem,kurtçuk mu bilemiyorum) yaratıklar görüyorum. Bunlar hakkında fikri olan arkadaşlardan da yardım rica ediyorum. Bir kaç gün içinde zeminde artık neredeyse tamamı çürümüş olan glossostigmaları çıkarıp parvula dikeceğim. Bu süreç sonunda yine aynı hatalara düşerek boş yere balıkların ölümüne sebep olmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mayalı Sistem - Suda Bulanıklık
Cengiz Bey selamlar. Sorununuz büyük ihtimalle hemen hemen her akvaryum meraklısının karşılaştığı bir sorun: Alg. Konuyla ilgili forumda arama yaparsanız sorunuzla ilgili bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. Altta linkini verdiğim makaleyi de incelerseniz, sorununuza tanı koymakta yardımı olacaktır.
Cengiz Bey selamlar. Sorununuz büyük ihtimalle hemen hemen her akvaryum meraklısının karşılaştığı bir sorun: Alg. Konuyla ilgili forumda arama yaparsanız sorunuzla ilgili bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. Altta linkini verdiğim makaleyi de incelerseniz, sorununuza tanı koymakta yardımı olacaktır.
Alg problemini şu an yaşayan birisi olarak çözümünün de o kadar kolay olmadığını hemen belirteyim. Sizin gibi akvaryuma CO2 vermeye başladıktan hemen sonra bu problemle karşılaştım. Şahsi fikrim akvaryumda bitki sayısının az olması bu duruma yol açmış olabilir. Bitkilerin sudaki besinleri de tükettiğini gözönüne alırsak, bakteri tüketecek bitki sayısının azlığı Co2'nin de etkisiyle bakteri sayısının bir anda kontrol edilemez boyutlara ulaşmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Tabii ki bu durumu bir kaç gün içerisinde akvaryuma yeni bitkileri ekleyince daha sağlıklı yorumlayabileceğim. Şimdilik yukarıda da belirttiğim gibi forumda alg konusunu araştırarak tavsiyeleri uygulamanız faydalı olacaktır. Başarılar.
Alg yosunlanma ve köpük
Mayalı sistem kullanıyordum. Suya karışması da söz konusu olmadı. İlk başlarda 10-15 kabarcık çıkarken, balıklardaki rahatsızlığı farkedince 5-6 kabarcık seviyesine indirdim fakat sonuç değişmedi.
Mayalı sistem kullanıyordum. Suya karışması da söz konusu olmadı. İlk başlarda 10-15 kabarcık çıkarken, balıklardaki rahatsızlığı farkedince 5-6 kabarcık seviyesine indirdim fakat sonuç değişmedi.
Alg yosunlanma ve köpük
90 lt'lik bir akvaryum, çok büyük ya da küçük sayılmaz yani. Fakat ben de yıllardır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.
90 lt'lik bir akvaryum, çok büyük ya da küçük sayılmaz yani. Fakat ben de yıllardır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.
Alg yosunlanma ve köpük
Arkadaşlar selamlar. Yeni bitklili akvaryum kurulumu yaptım fakat daha önceleri kısa süreli yaşayıp çözüm getirdiğim sorunların hepsi birden musallat oldu.
Arkadaşlar selamlar. Yeni bitklili akvaryum kurulumu yaptım fakat daha önceleri kısa süreli yaşayıp çözüm getirdiğim sorunların hepsi birden musallat oldu.
Akvaryumumdaki bitkiler glossostigma, lilaeopsis brasiliensis ve lotus. 5 adet T5 grolux ile aydınlatıyorum(Daha önceki bitkili akvaryumumda da aynı ışıklandırma olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamamıştım).
Gelelim sorunlara. Bir haftalık süreç içerisinde 8 tetra türü öldü. Akvaryum camlarında aşırı yosunlanma var(Akvaryumun yeri hiç değiştirilmediğinden daha önce yaşanmayan bir durumun gerçekleşmesi ilginç. Akvaryum güneş ışığı almıyor.) Alg oluşumu gözlenmeye başladı. Suyun üstü yağ tabakası gibi köpüklü bir tabakayla kaplanmış durumda. Bitkilerden yoğun kabarcık çıkışı gözlemleniyor. Akvaryuma CO2 vermeye kalkıştığımda 10 dk. gibi kısa bir süre içerisinde bütün balıklar yarı baygın halde suyun yüzeyindeydiler. Tesisatı söküp hava motorunu çalıştırınca kendilerine gelebildiler. Su değişimi de yapmama rağmen bütün bu sorunlardan herhangi birisi bile çözülmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
bitkili akvaryumda hava motoru tercihi
cevaplarınız için teşekkürler. Cihan bey, dediğiniz gibi son çare bu tür araçları çıkaracağım.
cevaplarınız için teşekkürler. Cihan bey, dediğiniz gibi son çare bu tür araçları çıkaracağım.
bitkili akvaryumda hava motoru tercihi
Bitkili akvaryum için önemli tercihlerden birisinin de hava motorları olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bu konuda tavsiyelerinizi istiyorum. Şelale tarzı motor ve atman hava motorum var fakat her ikisi de akıntıya sebep oldukları için bitkilerin şekillerini bozuyorlar. Bunlardan herhangi birisini az sürelerle kullanmaya kalktığımda ise akım olmadığı için ısıtıcı sadece kendisini ısıtıyor,akvaryumun her yerinde sıcaklık değerleri farklı oluyor. Akvaryumlarında bu duruma çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bitkili akvaryum için önemli tercihlerden birisinin de hava motorları olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bu konuda tavsiyelerinizi istiyorum. Şelale tarzı motor ve atman hava motorum var fakat her ikisi de akıntıya sebep oldukları için bitkilerin şekillerini bozuyorlar. Bunlardan herhangi birisini az sürelerle kullanmaya kalktığımda ise akım olmadığı için ısıtıcı sadece kendisini ısıtıyor,akvaryumun her yerinde sıcaklık değerleri farklı oluyor. Akvaryumlarında bu duruma çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
SON MESAJLAR
- Yine Bir Otomatik Yemleme Yapımı Ve Yine Ben cokmutlu, 10:14
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Akvaryumdaki Sis Beta111, 10:05
Yeni Üye Forumu - Filtre Tercihi Konusunda Orhan76, 09:54
Filtre ve Sump Yapımı - Dıy Uv Filtre Yapımı bor31, 09:14
Filtre ve Sump Yapımı - 60p Dutch Style alocello, 06:54
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MertYavuz, 23:10
Akvaryum Tanıtımı - Aydınlatma Konusunda Fikir Danışmak İstiyorum TonyMcLegend, 22:48
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İnline Difüzör Hk. gattar5050, 22:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Merhana Silikon Baloncuk TonyMcLegend, 22:03
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetraların Yanına Balık Öneri İnci Kefali, 21:39
Yeni Üye Forumu - Red Rili Karides Nereden Bulabilirim ? Fin World, 18:29
Omurgasızlar - 180x60x60 Akvaryum Beytullah Ulaç Yapımı. MuratOzdemir, 18:04
Şikayet Var! - Bazı Midas Cikletlerde Hipertrofik Dudaklar pianoƒish, 18:04
Makaleler ve Tercümeler - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin BASARSURMEGOZ, 17:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 capodicapii, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Cinsiyet İbrahiM SameT, 15:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Fotoğraftaki Salyangozun Varyasyonu Nedir cokmutlu, 14:53
Omurgasızlar - Glass Catfish flanormimar, 10:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kribensiz Cinsiyet Belirleme mustafa7042, 09:22
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkinin İsmi Nedir Aguamentist, 07:44
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Ömer yılmaz, 05:21
Akvaryum Tanıtımı - Yardım Sump Girişi Izgara Sorunu TonyMcLegend, 22:34
Bitki Akvaryumları Genel - Corylerin Gelişimi BerkBey, 21:43
Kedi Balıkları Forumu - Isıtıcı Ne Alabilirim Jotunheim, 21:32
Yeni Üye Forumu - Reeflowers Bitki Kumu Fin World, 20:29
Taban ve Gübreleme - Tasarım ncmberk, 20:18
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Regülatör Tavsiye ( Yıldız / Mufan / Diamond ) Joec, 19:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Dolphin Askı Filtre Kartuşu Hidro Dinamik, 17:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Amatörce Hidroponik Bitki Yetiştirme Ve Led Işık reprise, 15:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Isıtıcı Fiyatları Hidro Dinamik, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Deneyimlerim yyiImaz, 14:25
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumlarımdan Biraz Görsel Ve Sohbet :) Aguamentist, 13:52
Omurgasızlar - Yeni Nano Akvaryumum (co2 Soracağım) Phos, 13:37
Akvaryum Tanıtımı - Giza Platosu darkaura, 12:53
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Üretim Amano - Adist MuratOzdemir, 11:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 11:22
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Bitkili Tanka Dönüş senolerdivan, 09:19
Akvaryum Tanıtımı - Tekrar Hobiye Döndüm dincseref, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 19:36
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık - Yosunlu Doğal Akvaryum Kurulumu 🪸 AtaDemircii, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Tankla Yeni Gelmedik,geri Geldik😁 Hsrt, 16:58
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları sedatkaryurek, 15:38
Yeni Üye Forumu - 💐Akvaryum Ailesinin Anneler Günü Kutlu Olsun Hoppala, 14:15
Forum ve Site Hakkında - Bitkili Akvaryum İcin Filtre Malzemesi (tavsiye) XAli, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Hangi Soil replacka, 01:56
Taban ve Gübreleme - Yerli Aktif Soil İle Frankenstad Kurulum Denemesi TonyMcLegend, 00:34
Taban ve Gübreleme - Canlı Bitkilerim utkues, 22:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Çiklet Akvaryumu İçin Dış Filtre Dizilimi Önerisi Ghuney, 20:56
Filtreleme Seçenekleri - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 18:06
Akvaryum Tanıtımı - Bu Nerite Salyangozu Cinsi Nedir ? TonyMcLegend, 15:17
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Kakadu Takas SedatC 10:19
- German Blue Ve Gold Sunshine Ramirezi Thunderbird 09:55
- Hobiyi Bıraktım SJess 09:42
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 09:38
- Lise Öğrencisine Bedava Zevra Danio FarukGorgun 09:33
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:21
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:21
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:21
- Helena Salyangozu -samsun orcrist 08:55
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Alüminyum Profil) soliter83 08:04
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 08:03
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 06:49
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 06:49
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 06:23
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:23
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 06:23
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:20
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:20
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:20
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 05:34
- Geophagus Arıyorum MurathanM 05:34
- Erkek Apistogramma Kakadu - Takas Olur jacksoap 03:08
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 02:23
- Ada Solar (green) Aporetti 01:44
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 01:44
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 01:40
- Yaş Artemia Piranhabull06 01:40
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 01:40
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 01:40
- Pendikte Red Moon Ve Fil Kulak Lepistes Satışı MertYavuz 00:53
- Flame Wood Ağaç Tasarımı Sinan. 23:53
- Ramirezi Sinan. 23:53
- Show Boy Albino Astronot MarkOrion 23:42
- Katil Salyangoz stopsound 23:04
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:56
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 22:56
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 22:52
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 22:52
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 21:27
- Half-black Lapistes, Etimesgut ozkan61 21:27
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:42
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 20:42
- Megastoma - Cacatuoides - T.candidi HarunYILDIRIM 20:32
- Chihiros Wrgb Vivid 3 ''''''''sıfır Ve Faturalı'''''''' HarunYILDIRIM 20:32
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 19:15
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 19:00
- Sunsun Led Nano Aydınlatma iEmre 18:49
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 18:36
- Ista 3in1 Co2 Difüzör iSMaiL_1074 18:36
KULLANICILAR
- 85 Online Kullanıcı, 46 Üye
Online Kullanıcılar
djally,
MuratOzdemir,
cokmutlu,
Feanor,
reprise,
altuntasseref,
EKAR,
dostavka_vgsr,
Hidro Dinamik,
peace41,
Tatar10,
Meryemmm,
Orhan76,
heleknes,
andiugur,
bysmokin,
ciways,
emirhtanteo,
Joec,
scorpion26,
sina cen,
riderfish,
yeekim,
bor31,
akvaristsaglam,
İnci Kefali,
XAli,
Jotunheim,
Mutaok,
Cyber_Scout,
dostavka_ffel,
seiryuhare,
SaRCoPhiLiuS,
dimbeleth,
wallece,
sfcscannow,
DenizUlucutsoy,
Miller,
yigitglu,
Bora Bey,
aires,
ozan_1903,
abunil,
banned,
Denizinc,
Businesszil,
MasterChiefHakan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.