ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Balıkmeraklisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
8 dakika önce
Toplam Mesaj:
37 [2.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
32 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Balikmeraklisi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balikmeraklisi

SON 10 MESAJI

Sağlıklı Olur Mu?
[QUOTE=xellence07] akvaryumun ta kendisi ve silis kum+kayalar peki [/QUOTE]

Kendim yaptım akvaryumu evdeki camlar ile kayalar bahçedeki süs havuzundan
Sağlıklı Olur Mu?
[QUOTE=xellence07]
maliyetinden bahsedermsiniz[/QUOTE]

Akvaryumun yapılış maliyeti mi hocam

[QUOTE=Balıkmeraklisi]

Akvaryumun yapılış maliyeti mi hocam[/QUOTE][QUOTE=xellence07]
maliyetinden bahsedermsiniz[/QUOTE]

Kum alt tabaka siyah hagen kum 2 kg 100tl
Üst tabaka beige kum 1.5 kg 125tl filtre sobo marka modelini tam hatırlamıyorum 250 tl bitki arkadaşım ile ortak aldim 75 tl
Şerit led 250 tl
Toplam 800 tl gibi bir şey
Filtre Önerisi
[QUOTE=GhostKoi]

100 litreye 1600 l/s olmaz, uçurur. Yani zararı olur. Kendi motoru var, onu kullansın. devridaim motoruyla kafa motoru ya da pompa aynı şey zaten.
Koi japon diye bir canlı yok.100 litrede koi olmaz. Tek balık için en az 300 l ister. 100 litrede 5 japon da olmaz. Yanlış bilgilendirmeyin. Zaten 100 l ye havuz denemez.

Filtre filtre diye 1 hafadır söyleyip duruyorum, tarifini verdim, link verdim, şimdi aklına geldi, konu açtın. Bu arada bi sürü bilgi aktarıyorum bedavaya, insan bir teşekkür eder yahu. Gerçekten art niyetli ve kötüsünüz. Bilgi paylaşılmasını hak etmiyorsunuz.[/QUOTE]

Kusura bakmayın bazen mesajlara yazamıyorum yazmışsınızdir illaki haklısınız sağolun bilgilendirmeniz icin
Sağlıklı Olur Mu?
[QUOTE=AmatorBetaci]
Guramiler hakkında bilgim yok hocam, kusura bakmayın.[/QUOTE]

Estağfurullah hocam yazmanız bile bir erdemdir ben teşekkür ediyorum
Sağlıklı Olur Mu?
[QUOTE=xellence07]
vatozlar narindir ben baya sure ısıtıcısıız besledim ama sana ısıtıcı oneririm tabiki
akvaryum suyun oturmamaış oksijen ekle ve oturduktan sonra ekle balığı yoksa uzun yaşamaz narinlerdir [/QUOTE]

Evet akvaryumu bugün arkadasim ile kurdum 3 gün bekleyeceğim yüksek ihtimalle cuma veya cumartesi ekleyeceğim

[QUOTE=AmatorBetaci]
Isıtıcı hemen hemen her canlı için gerekli. Akvaryumunuz başka bir tür eklemek için küçük bence, belki medaka( forumda yumurtasını satan vardı) bulması zor biraz o olabilir, başka da vatozla beta biraz zor, pseudomugiller litre olarak çok zor, denememenizi öneririm, ayrıca akvaryumun yan tarafı aşırı bir şekilde kısa, vatoz gibi 13-14 santim canlılar belki dönmekte biraz zorlanabilir. Medaka denenebilir belki, başka balıklarsa zor biraz. Vatoz için bile belki küçük denilebilir.[/QUOTE]

Yanında colisa cüce gurami eklesem nasil olur
Filtre Önerisi
[QUOTE=Çağatay Tozak]Merhabalar
Ben olsam küçük boy turşu bidonu yada başka bidon tarzı birşeyi revize ederek kafa motoru bağlarım .
Gerekirse taşlarla biraz kamufle ederim .
Litre belirtmemişsin ama havuzun çok büyük olduğunu düşünmediğimden resun sp3800 ( 2000 lt / saat ) önerebilirim [/QUOTE]

100 litre civarı
Sağlıklı Olur Mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/260520252248381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/260520252248391.jpg[/IMG]

Merhaba abiler ablalar akvaryuma resimde olan vatozu ekleyeceğim Sizce olur mu bana vatozu veren kişi ısıtıcın var mı diye sordu ısıtıcı Gerekli mi vatoz için ve yanına hangi tür ekleyebilirim 60 15 25 akvaryumun ölçütleri toplamda 22,5 litre
Filtre Önerisi
[QUOTE=xellence07]
devirdaim pompasınını şelale gibimi kullanıyorsunuz bunu el yapımı seyyar sump yapabilirsiniz onuda bir turşu kovasını modaifye ederek başına cekilen suyu koyun atınıda delin ordan su havuza duşsun bence oldukca iyi olur zaten balık sayınız az hem daha az maliyet cıkarır şuan bir filtre 3k 5k arası bu onlardan daha iyi olur baya size avantaj sağlar modaifye ederken içini elyaf sunger komur vs koyarsanız baua kaliteli olucanı duşunuyorum[/QUOTE]

Evet şelale olarak kullanıyorum.
Filtre Önerisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259709/260520251507071.jpg[/IMG]

Merhaba abiler ablalar iyi günler bahçemde daha öncede konularımda bahsettiğim gibi bir süs havuzu kurmuştum hali hazırda içinde bir adet devirdaim pompası var fakat yetersiz haftasonu arkadaşım ile filtre almaya gideceğim önerdiğiniz bir filtre varmi acaba?
Süs Havuzu Balıklarım
[QUOTE=GhostKoi]
Nilüferi saksı içinde dikebilirsiniz.

Haftalık %30 u geçmeyecek su değişimi yeterlidir. Filtre yapmanız ya da almanız gerekiyor. Suyu çevirmek yetmez.[/QUOTE]

Hangi filtreyi önerirsiniz acaba[:?]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.