ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jotunheim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
121
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 dakika önce
Toplam Mesaj:
163 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
61 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alfheim Vanaheim
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Yazılım Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

I didn't just come, I came back!

SON 10 MESAJI

Isıtıcı Ne Alabilirim
Aquael platinium heater serisininden şaşma derim.
Filtre Tercihi Konusunda
Seachem Tidal 55
Akvaryumdaki Sis
%50 su değişimi iyidir lakin nasıl yaptığınız önemli. suyu en az 1 hafta dinlendirme şansınız olsun, 12 litre için bunu yapmanız çok kolay.
eğer dinlendirme şansınız yoksa, seachem prime gibi bir ürün kullanın mutlaka ve bu suyu hazırladıktan en az yarım saat sonra akvaryuma dökün.
Ayrıca pipo filtre hem temizlikte hemde bakteryel döngünün oturmasında sınıfta kalmışa benziyor.
Bence güzel bir şelale filtreyle değiştirmeniz daha mantıklı olur.

Isıtıcı Fiyatları
Sadece üretici/satıcı tarafına bakmak yanıltıcı olur. tr de malesef vergi ve gümrük rejimi bir facia.
1 koyundan 2 post çıkarmaya çalıştıkları için sudan ucuza ithal edilen ürünlere okkalı gümrük ve satış vergileri konuluyor sana ulaşana kadar. [:)]
En basitinden ekmeğe bile %10 kdv ödüyorsun, ab ülkeleri ortalaması temel gıda vergi oranı %4 lerdedir ! hatta benim yaşadığım ülkede ekmek süt gibi temel gıda da vergi %0 !
bi de refah seviyesine bak kim daha zengin ? [:D] Onlar bile daha vicdanlı kısaca. hal böyle olunca ithal tüm ürünler yurtdışının 2-3 misli fiyata sunuluyor.
ABD de 800 dolara satılan bir iphone u (güncel kurla 36bin TL) sen burada min 85 bin liraya alıyorsun (1880 dolar). bunda ne apple'ın ne de satan mağazanın bir suçu yok.
bu 1000 dolarlık farkı kimse sorgulamıyor. insanlar sürekli yolunacak kaz muamelesi gördüğü için fırsatını bulan ilk fırsatta kaçıyor zaten.
[:lol:][EDIT]Jotunheim,2026-05-11 08:32:14[/EDIT]
Kum Bulanıklığı
hızlı çözüm istiyorsanız kimyasal olarak Tetra CrystalWater benzeri ürünler yada filtre medyası olarak seachem purigen kullanabilirsiniz.
Dış Filtre Seçimi
[:D] çok net sorun yaşarsın, o hacimde hem de ciklet akvaryumunda kullanılacak bir filtre değil pipo değil nargile ile kombo yapsan gene işe yaramaz. [:kotu:][EDIT]Jotunheim,2026-05-02 19:00:28[/EDIT]
Dondurulmuş Dana Ciğeri Sonrası Ölümler?
evet akvaryuma atmadan önce bir bardak su içinde çözdürün sonra suyunu süzüp o şekilde verin. ama ben olsam tekrar riske girmezdim sürekli ölümler yaşıyorsanız bu ürün bozulmuş olabilir. belki üretim aşamasında yada kullanılan etle ilgili sorun var.
Dondurulmuş Dana Ciğeri Sonrası Ölümler?
size ulaşana kadar soğuk zincir kırılmış olabilir, bu durumda bakteri üremesi ve zehirleme yapabiliyor. normalde sorun yaşamamanız gerekir. ben dondurulmuş kan kurdunu tercih ediyorum genelde şimdiye kadar problem yaşamadım.
Dış Filtre Önerisi
Evet ! Fluval'in filtrelerini gözü kapalı tercih edebilirsin. Kaliteli ve sorunsuzdur. Eski tanklarımda kullandım. daha büyük olanlarda FX serisini kullanıyorum. senin için en mantıklı seçenek 207 modeli gibi duruyor. 107 debisi düşük gelebilir. yada eheimin classic modellerine bakabilirsin. fiyat/performans olarak bakıyorsan sunsun araştırabilirsin ama çok bir şey beklememen gerekir. [8)]
Dış Filtre Önerisi
Fluval 107/207 [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.