ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jotunheim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
71 [0.53 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
71 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alfheim Vanaheim
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Yazılım Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

I didn't just come, I came back!

SON 10 MESAJI

Yeşil Nokta Yosunu
Riski minimuma indirmek için plastik bir kart kullanabilirsin, (eski bankamatik, kredi kartı vs.vs.) , kurulumdan sonra da 5-6 nerite salyangozu elinin altında bulundurman faydalı olur camların tertemiz kalır.
🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri
Aquaclay benzeri çok hafif olduğu için suda yüzen berbat bir malzeme. yeni tanklarımda siporax yerine kullanmıştım ancak hiç memnun kalmadım, 1 ay kadar deneyip direkt çöpe atılıp yerine tekrar siporax alındı. doğrusu siporaxtan aldığım verimi sağlamadığını düşünüyorum ayrıca çok hafif olması çok büyük dezavantaj her filtre temizliğinde sağa sola saçılan boncukları toplamakla uğraşmak tam bir işkence. bence fazlaca abartılmış 1 euro etmeyecek bir malzeme.
Kumu Kaplayan Yosun
Balıklardan ziyade salyangozlar yosun mücadelesinde daha başarılı bana göre, nerite salyangozları alırsanız muhtemelen sizi bu dertten kurtarırlar. ayrıca arkadaşın dediği gibi şırınga ile h2o2 lokal müdahale çok iyi sonuç veriyor. ancak çok dikkatli kullanın, abartırsanız bakteri döngünüz çöker. ve mutlaka filtre kapalıyken (sirkülasyonu durdurarak) yapın suya çok dağılmadan bulunduğu bölgede etkili olması adına. excel malesef çok fayda etmiyor.
Yeni Dış Filtre Önerisi
Daha önce Fluval FX serileri kullanmış biri olarak şu kadarını söylüyorum ki Eheim'dan şaşmayın ! [:)]
Power Led Yaptırmak İstiyorum
emreemin nickli arkadaşımız bu konuda gayet tecrübelidir: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/armatur_powerled_olculerinize_gore_destek_verilir_i90420.asp[/URL]
Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler
Fazla bakım gerektirmeyen (yani "beginner-friendly" ya da düşük bakım isteyen) bitkiler genellikle düşük ışıkta da sağlıklı kalabilirler.
Ancak ışık süresi ve kalitesi, bitkinin sağlığı ve gelişimi açısından önemlidir.

**Düşük Bakım Gerektiren Akvaryum Bitkileri ve Işık İhtiyaçları**

| Bitki Adı | Işık İhtiyacı | Günlük Işık Süresi | Not
| ----------------------------------- | ------------- | -------------- ---- | ---------------------------------------------- |
| **Anubias** | Düşük | 6–8 saat | Gölgeye dayanıklı, yavaş büyür
| **Java Fern ** | Düşük | 6–8 saat | Kütüklere/süs taşlara tutturulur
| **Java Moss** | Düşük-Orta | 6–8 saat | Dayanıklı, zemin veya dekor kaplama için uygun
| **Cryptocoryne** | Düşük-Orta | 6–8 saat | Işık değişimlerine hassas olabilir
| **Amazon Sword** | Orta | 8 saat | Yeterli besin ve substrat gerekir
| **Marimo Moss Ball** | Düşük | 6 saat | Alglere benzer, çok az bakım ister

Işık Türü: Floresan mı, LED mi?

**Floresan** | Ucuz, kolay bulunur, geleneksel sistemler ancak Enerji tüketimi daha fazla, ısı üretir
**LED (Önerilir)** | Daha verimli, az ısı, daha uzun ömürlü, renk tayfı kontrol edilebilir **En sağlıklısı**: LED, bitkiler için daha uygundur

✔️ **LED sistemler**, özellikle akvaryum bitkileri için üretilmiş (örneğin 6500K beyaz ışık veya full spectrum LED'ler), fotosentezi destekleyen ışıklar bakımından daha verimlidir.

---

İpuçları:

***Günlük 6–8 saat** ışık, düşük bakım bitkiler için genellikle yeterlidir.
* Çok uzun süreli ışık (10+ saat), **yosun oluşumuna** neden olabilir.
* Zamanlayıcı (timer) kullanmak, düzenli ışık döngüsü sağlar.
* Işık gücünüz çok düşükse, bitkiler büyümekte zorlanabilir (LED’in lümen değeri ve spectrum değeri önemlidir).

Adi Salyangoz
tedbir almazsan kısa sürede akvayumu istila eder hobiden soğutur. geceleri camlarda onlarcası bi arada gezinmeye başlar. bitkilerin varsa yapraklarını delik deşik ederler. kısa sürede kökünü kurutmalısın.
30x30x35 Küp Akvaryum Yapmak İstiyorum Ama Nasıl ?
3mm cam kullanabilirsin o ölçüde 6mm gereksiz masraf yaratır sana zaten maddi olarak zorda isen.
bende 40cm küp bitkili akvaryum var 3mm extra clear camdan yapılma. 10 yıldır kullanıyorum patlar çatlar diyenlere de inanma.[:iyi:]

[QUOTE=Tarık Buğra ]Arkadaşlar 30x30x35 küp akvaryum yapmak istiyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum, bir kere denedim olmadı yapamadım, satın almak istesem alamıyorum o kadar param yok, yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE]
Bu Akvaryum Eski Haline Döner Mi?
Hard reset atman lazım hocam o akvaryuma başka çaren yok gibi. [:D]
Salyangozum Öldü Sanırım 😥
Başın sağolsun da, [:D] salyangozlar potansiyel parazit & hastalık taşıyıcı canlılardır. Elle teması pek önermem bilgin olsun istedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.