ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jemaisvu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
139
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 49 Dakika önce
Toplam Mesaj:
245 [0.86 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
111 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Velifera-Latipinna Eren Yıldız

SON 10 MESAJI

Ne Yapmalıyım?
Ben bunları temin edebilirim problem değil. Ama öğrenmek istediğim;
2 gün önce lepistes yavrusunda saprolegnia ya da columnaris vardı kuyruk ve ağız pamuklaşmıştı. 2 gün sonra tankta ki en sağlık balığın kuyruk kökü ve arka gövdeden solarak bitkin düştü. İç parazit olduğunu düşünmüyorum çünkü dışkısında her hangi bir problem yok şu anda arka gövdesi hasar gördüğü için karnı basık gözüküyor. Tamamen akvaryumu nasıl kurtabilirim şu an onu düşünüyorum tam olarak net ne var tankta emin değiliz gibi

Şimdi bir de mantıklı olarak düşünmeye çalışıyorum eğer ki bu hastalıklar tankta olsaydı tek bir balık değil bir çok balıkta patlak verirdi. Şu anda sadece tek bir yavru lepistes öldü. Velifera ise farklı bir sebepten hasta. O yüzden salgın şeklinde değil sanırım hastalık. Ama öyleyse de önlemini almak istiyorum dediğiniz ilaçları tanka uygulayıp hastalık varsa da direkt yok etmek istiyorum

[QUOTE=Cyber_Scout]
Tuz her türlü hastalığı yok edemiyor malesef.
Petshopunuzdan
seachem paraguard
Sera Bactopur
Sera Mycopur
Seachem kanaplex
Eczaneden flagy ,cipro temin etmeniz yerinde olur.
Vatozların tuza toleransı düşük..
Lepistesler bazı ilaçlara hassas..
Tankı dezenfekte edemezsiniz.. balıkları tedavi etmek zorundasınız..[/QUOTE]
İlaçların hepsi gerekli mi peki şu anda veliferadan başka bir balık hasta değil. Eğer ki sabaha çıkarsa ona göre bir yol izlemek istiyorum
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Cyber_Scout]Bir anda olmadı..
21 gün önce tanka geldi..
İlk olarak veliferaya uygulama yapabilirmisiniz?

Evde insan antibiyotiklerinden neler var?[/QUOTE]
Antibiyotik yok maalesef. Bugün bi kere tuzlu su ve m. mavisi tedavisi yaptım ama tekrar yapsam sıkıntı olur mu ki? İlaç ne gerekiyor genel olarak akvaryum için ne yapılıyorsa yapabilirim. 50 den fazla canlı var tankta
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Cyber_Scout]

Balığın 3-4 gün yaşayabileceği bir kaba akvaryum suyunu kullanarak ayırın.
Bir başka tas gibi bir kaba da akvaryum suyu koyun 1 lt olsun.
10gr iyotsuz kaya tuzu eritin bu kaba.
Kepçe ile veliferayı 2 ile 5 dk. Banyo yaptırın..
Diğer kaba alın.
Balıkta çok fazla hastalık mevcut kurtarmak zor..
Columnaris var (tanktada var doğal olarak)
Saprolegina var ancak görüntüsüz ( aynı tanktaki ölen yüzünden biliniyor)
İç parazit görüntüsü var karnı çöküntülü)
Sadece bu balığınızda değil tüm akvaryumda bu hastalıklarınız var.

[/QUOTE]
Bi anda bunlar nasıl olabiliyor onu anlamış değilim. Tanktaki bütün canlılar sağlıklı görünüyor şu an hiçbirinde bir sıkıntı yok gibi hatta bu balığımda düne kadar sağlıklıydı.

Kuyruk kısmına baktınız mı orayı bir daha kullanamayacak gibi görünüyor.

Ve bu hastalıkları tanktan çıkartmak için ne yapmam gerekiyor? Tankı tamamen sıfırlamak mı gerekiyor şu anda daha geniş yelpazede düşünüyorum
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Cyber_Scout]Şuan konu için balık hangi hastalıktan muzdarip bunu çözelim..
Net olarak ben 3 hastalık tespit ettim.
Elinizdeki balık ilaçlarının listesini yazarmısın?
Yedek akvaryum (kap) var mı?[/QUOTE][QUOTE=Cyber_Scout]Şuan konu için balık hangi hastalıktan muzdarip bunu çözelim..
Net olarak ben 3 hastalık tespit ettim.
Elinizdeki balık ilaçlarının listesini yazarmısın?
Yedek akvaryum (kap) var mı?[/QUOTE]
Elimde ilaç yok metilen mavisi ve Kaya tuzu dışında. Ve fotoğrafa bakarsanız sizler gibi tecrübeli abilerin tam tespit yapması zor olmaması lazım ben 1 yıldır hobideyim ilk defa hastalık görüyorum canlılarımda o yüzden ne yapmam gerektiğini bilmiyorum tam doğru bilgiye erişmek istiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220252059281.jpg[/IMG]
Balığın kuyruk ve bel kısmına doğru olan kısmında ki renk beyazladı ve şu anda kullanamıyor. Yüzüyor yüzmeye çalışıyor yem yemeye çalışıyor ama o kısmı tamamen işlevsiz hale geldi. Yüzmeye çalışırken arka kısmı havaya doğru kalkıyor
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Güçlüjapon]Hocam siz istediğiniz ilacı kullanabilirsiniz ona sözüm yok. Ama milete önerip yabancıyı zengin etmeyin diye diyorum.

Velifera nitrata hassasmı bilmiyorum. Ama zaten düzenli su değişimi yapıyorsanız nitrat 80'i geçmez. Önemli birşey değil.[/QUOTE]
80 mi? 😂 80 nitrat akvaryum olursa daha ben bu hobiyi yapmam.
10-20 bandı olması lazım o da maksimum. Velifera gibi bir tür için 10 üzeri olması bile gelişimini yavaşlatır
Ne Yapmalıyım?
İlaç olarak dediğiniz ilacı hiç kullanladım ama tuz osmotik basıncı azalttığını biliyorum onu kullanıyorum bu konuda katılıyorum sana mert abi. Tuz eklemesi yaptım tanka o yüzden 0,1 oranında tuz yapmayı düşünüyorum.
Eski tankımda her zaman az miktar tuz vardı ve hiç hastalık çıkmıyordu bu tankı yaklaşık 5 ay önce kurdum ve 0 tuzlu gidiyordum bunun olacağını bilmem gerekirdi.

Tuz söylediğin gibi direnci arttırıyor bende tecrübe etmiş oldum

[QUOTE=Güçlüjapon]Hocam bu büyük firmaların içi su dolu fısfıslarla sattıkları şeyleri savunmayın lütfen.

Ayrıca su değişimi ile suyunuzun kalitesi artmaz.[/QUOTE]
Su değişimiyle demek istediği nitrat amonyak gibi toksik maddelerin suda uzaklaştırarak suyun kalitesini arttırması. Aslında bir nevi doğru ama hastalığın ne olduğunu bilmeden su değişimi tehlikeli olabilir
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Güçlüjapon]Metilen mavisi tuz banyosu(hiçbir işe yaramıyor) yerine yeni gelen balıkları ayrı bir akvaryumda 3 4 hafta bekletmenizi öneririm. Karantina akvaryumları hasta balıkları ayırmak için değil yeni gelen balıklarda hastalık varmı yokmu bakmak için.

Filtrasyonunuz, havalandırmanız yeterli. Yapmanız gereken birşey yok.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220251736411.jpg[/IMG]
Şu an balığın arka kısmı komple beyazladı rengi gitti ve o kısmını kullanamıyor sanki felç inmiş gibi orasına ne olduğunu anlayamadım balığa 1 günde
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Cyber_Scout]Siz önceki konudaki yavru için ne işlem yaptınız?
Hastalık bir tane değil sizin akvaryumda.
[/QUOTE]
Dediğiniz işlemi yaptım ama yavru öldü.

[QUOTE=Güçlüjapon] hocam siz öldürmek istiyorsunuz balıkları herhalde.
Oksijen artırımı mantıklı
Su değişimi sadece hastalığı dahada kötüleştirir
Aynı şekilde tuzda
Sera baktopur gibi ilaçlar sahte ilaçlardır. Hiçbir işe yaramaz.

Eğer balığınız hastaysa çare düzelmesini bekleyip akvaryumu ellememektir. Filtrasyonunuz ve havalandırmanız kuvvetliyse balıklar zaten hastalığı atlatacaktır.

Büyük ihtimalle

Akvaryuma yeni balık eklediniz mi son zamanlarda?
Filtrasyonunuz nedir?
Havalandırmayı nasıl yapıyorsunuz?
Akvaryumun geri kalanını fotoğraf çekebilirmisiniz?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220251554131.jpg[/IMG]
Yeni balık eklemedim hiç 3-4 aydır aynı sistemde devam ediyor. Sadece yeni gelen veliferalar var onlarda geleli 3 hafta falan oldu. Balık eklemeden önce her zaman metilen mavisi ve tuz banyosu yaptırıp ekliyorum tanka.
Sıcaklık sabit 26 derece
Eheim 2213 dış filtre 440 l/h
İki adet pipo filtre
Tank hacmi 170 lt
Haftalık %15-20 arası su değişimi
Ne Yapmalıyım?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220251251171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220251251231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/141220251251291.jpg[/IMG]

Dün hiçbir şeyi olmayan balık şu anda yüzme problemi yaşıyor bi anda kamburlaştı ve kuyruk kısmının rengi gitti beyazladı sebebi ne olabilir? 1 haftada 2. hastalık oldu akvaryumda. Geçen günde yavru balığın birinde saprolegnia vardı. Acaba dengesiz giden bir şeyler mi var tankta neden böyle oluyor anlamadım bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
Yavruda Tüylenme
Akvaryumdaki diğer canlılara bulaşır mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.