ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ugurbaran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
59
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
135 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
85 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
baran alkaşi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

baran

SON 10 MESAJI

Yeşil Su Problemi
Daha önce hiç üretmediğim için ne demek istediğinizi tam anlamadım
Yeşil Su Problemi
Merhabalar akvaryumun kurulumu yaklaşık 6 ay oldu ancak su ilk günden itibaren bu şekilde yeşil defalarca su değişimi yaptım filtrenin elyaflarını değiştirdim ancak hiçbir şekilde bu problemi çözemedim petshop uv filtre önerdi ama daha önce hiç kullanmadığım için emin olamadım tavsiyeniz var mı? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/110820261851181.jpg[/IMG]
Ne Yapmalıyım
Kum Doğal derken dereden vs mi topladınız? eğer hala toz kaldıysa çıkarıp tekrar yıkamanızı tavsiye ederim
Tür Önerisi
Merhabalar akvaryum ölçülerim 150*60*70 yaklaşık 650 litrelik bir akvaryumum var
filtre eheim 2260 1500 xl ve dev bir pipo filtre kulllanıyorum yaklaşık 30 cm civarında
şu anda akvaryumda 4 Severum 3 Eba besliyorum (1 ebam diğerleri tarafından yenmiş büyük ihtimalle farklı bir sebepten öldü ölünce yediler) 4 adette tül vatozum var. sürü balığına geçmek ve bol yeşil bir akvaryuma dönmek istiyorum ama mevcut filtrem ile bunu yapmam pek mümkün değil filtreyi satmayı düşünüyorum eğer satabilirsem tamamen tüm türleri değiştireceğim amaaa
bir yandan da büyük balık besleme hevesim devam ediyor şu an beslediğim türlerin yanına astronot olur mu sizce aynı boylarda veya biraz daha küçük bir astronot alsam ilerde problem yaşar mıyız yoksa tatlı tatlı bir arada yaşarlar mı akvaryum çok büyük canlı sayısı çok az kaldı eba ve severumlarımda henüz yavru-genç boyuttalar ekleme yapmak istiyorum astronot dışında bu türler ile birlikte ne beslenebilir
Ciklet Balığı Boy Aldırma
[QUOTE=Ygghjh]

yem olarak ne veriyoruz hayvanlara

benim batmak istediğim imparator ciklet [/QUOTE]

ben baya araştırmıştım karar verdiğim yemler
Tetra discus bits (protein ağırlıklı)
tetra pro algea (bitkisel ağırlıklı)
tropical super sprirulina forte (bağışıklık güçlendirici)

yemleme sıklığımda şu şekilde
sabah discus bits
öğlen pro algea
akşam üstü discus bits
akşam pro algea
haftada 2-3 günde 1 öğün spirulina forte veriyorum

bir kaç yem daha denemiştim ama discus bitse özellikle canavar gibi saldırıyorlar yani öyle böyle değil [EDIT]ugurbaran,2026-08-06 16:32:43[/EDIT]
15 Litre Akvaryumu Karides Tankına Çevirme ve Tavsiyeler
Hocam 200w ısıtıcı 200 litrelik bir akvaryum içindir yani bir problem olmaz tabii ki ama 20w bir ısıtıcı alabilirseniz akvaryumunuza daha uygun olacaktır filtre olarak bence kesinlikle pipo filtre tercih edin hem karidesler pipo filtreinn üzerinde ki biyolojik artıkları bayılarak tüketiyor hemde hacminize çok daha uygun olacaktır buhar camıda şart değil ama ben tüm akvaryumlarımda kullanıyorum aksi takdirde hem armatürler zarar görüyor hem çok fazla su buharlaşıyor bir camcıya gidip kestirebilirsiniz ben geçen hafta 100 liraya kestirmiştim mutlaka camın yan taraflarını rodajlatın aksi halde sürekli eliniz kesilir
Ciklet Balığı Boy Aldırma
[QUOTE=Ygghjh]Merhaba arkadaşlar. Bir ciklet balığı, iyi bakım ve doğru besleme ile ortalama kaç ayda damızlık boya ulaşır? Türlere göre süre değişiyor mu? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?[/QUOTE]

yaklaşık 4 aydır eba ve severum bakıyorum Severumlardan biri inanılmaz boy attı diğer balıklar istediğim gelişimi sağlamadı aynı akvaryumdalar aynı yemleri yiyorlar ama balıktan balığada fark oluyor sanırım
Karides Akvaryumu: Karideslerim Ölüyor
Hocam hobiye karides sevdası ile başlamış şu anda evinde 5 akvaryumu olan biri olarak öncelikle o hacimlerde şelale filtre ile kendi işinizi zorlaştırıyorsunuz zaten karideslerin biyolojik yükü düşüktür 5-6 litre dediğiniz akvaryumda bence karides belli bir popülasyona ulaşana kadar bakılabilir
bendede 5 ltl ik bir tank var yavruluk olarak kullanıyorum lepistes yavrularımı atıyorum bir de doğuracak karidesleri atıyorum ki yavru kaybı yaşamayalım diye 5 lt lik tankta tek pipo filtre 2 adet ufak moss topu birazda lepistes otu ile 20-25 e yakın yavru-genç karides 2 adet erişkin karides dönem dönemde 20-25 lepistes yavrusu oluyor büyüyen karidesleri ve lepistesleri tanklara dağıtıyorum sonrasında tek pipo hepsini çeviriyor size tavsiyem
pipoya geçin bildiğim kadarıyla kendinen motorlu pipolar daha az ses çıkarıyor ama emin değilim hiç kullanmadım pipoya geçin küçük bir pipo tercih edin mümkünse oturmuş tankınızdan aşılama yapın probleminizin çözüleceğini düşünüyorum
Filtre Önerisi
Hayırlı olsun [:nazar:] bence bu seçimi en doğru şekilde yapabilmek için aklınızdaki akvaryum tasarımını biraz anlatmanız lazım mesela bitkili bir tank mı olacak? biliyorsunuz aslında bitkiler tankımızda filtrasyona oldukça etkin şekilde destek olan canlılardır hangi tür balık beslemeyi düşünüyorsunuz? buda çok önemli bir kriter bunları netleştirdiyseniz paylaşın daha sağlıklı tavsiyelerde bulunalım
30lt Akvaryumum İçin Tavsiye [resimli]
Hocam balıklar ne suç işledide bu şekilde bir hücre cezası aldılar bilmiyorum ama yaptığınızın gerçekten olur hiçbir tarafı yok bana kalırsa 30 lt tankınıza gidin 6 tane ember tetra koyun 3-5 tanede karides koyun ve tabii ki birde pipo filtre

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 17 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.