ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GuccugPirens
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
10 [1.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Güccüg Pirens
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Burdur
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

🐟🐡🐠🐳

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Sürekli Müdahale Zorunluluğu
Akvaryuma bir bakayım diyorum, sürekli hedyotis salzmanilerin çıktığını ve yüzeyde yüzdüğünü görüyorum, onları tekrar ekiyorum. Her seferinde çıkmasın diye kumu hafifçe bastırıyorum ama çıkıyorlar, betamda çok oynamıyor onlarla. Ayrıca bugün başka bir odaya taşırken sadece onlar değil elodeada çıktı. Üstüne birkaç parça hedyotisi çürümüş olarak buldum ve çöpe attım. Yani hep elimi sokmam gerekiyor. Balıkda stres oluyor, neye uğradığını şaşırıyor. Bunun çözümü yok mu?
Pipo Filtrenin Gece Durması
Yerini değiştirdim. Çok teşekkür ederim hepinize.
Pipo Filtrenin Gece Durması
Akvaryumumu abimin odasına kurmuştum. Çünkü hem o üniversite için başka şehre gidiyor ve oda boş kalıyor, hemde orası balığım için sessiz ve güvende hissedeceği bir yer oluyordu. Ama üniversiteden geldiğinde hava motoru ses çıkarıyor diye çıkartmış hava motorunun fişini. Ve sanırım burada olduğu sürece geceleri kapalı kalmak zorunda. En düşük seviyede çalışmasına rağmen uyurken sesi rahatsız ediyormuş. Pipo filtrenin gece çalışmaması ne kadar sorun teşkil ediyor? Bakteriler ölecek mi?
Akvaryumum 3 haftalık, düşük teknolojili, 20 litre ve beta balığı besliyorum. İçinde altı çeşit kolay bitki ve ısıtıcı var. Ayrıca beta balığımda amonyak yanığından şüphe ediyorum ama sadece şüphe, gözlem yapmaya devam edeceğim. Bu bilgileri göz önünde bulundurarak daha iyi cevaplayabilirsiniz umarım sevgili dostlarım.
Acil Durum! Betam Hasta Mı?!
Pekala efendim çok teşekkür ederim.
Sitede yeni olduğum için dediğinizi anlamadım efendim.
İyi günler diliyorum saygıdeğer dostlarım, birkaç gündür normalin üstü hızda nefes alan, iştahlı ancak hasta olduğundan şüphelendiğim betamda kırmızı leke çıktı… Amonyak yanığı mı? Eğer öyleyse nasıl tedavi etmeliyim? Lütfen yardım edin[:((] Ayrıca tankım yeni, ancak bakteri döngüsü için 2 hafta beklemiştim.[:'(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/140120251307131.jpg[/IMG]
Su Marulu
Su üzerinde sadece pipo filtrenin (minimum seviyede çalışıyor) yaptığı ufak bir dalgalanma var, su marulu sabit idi. Işık 1.5W, zaten bitki geldiğinde dip çekimi yapıyordum ve marula elimi atar atmaz bir yaprağı döküldü, ayrıca diğer günde tüm yaprakları akvaryumun içinde drift atıyor! Bencede ya kargoda yıprandı, ya güçlü olmayan bir formda gönderdiler, yada armatürüm çok düşük güçte. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim sevgili dostlarım.
Su Marulu
Su marulumu geldiği gün suya koydum. Diğer gün baktım çürümüş?! Bunun nedeni nedir?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/120120251028191.jpg[/IMG][IMG]null[/IMG]
Pipo Filtre’nin Bakımı
Pipo filtreye küçük bitkilerin, örneğin su mercimeğinin takılması ne kadar sorun teşkil ediyor? Pipo filtrenin işini düzgün yapabilmesi için süngerin bakımının nasıl olması gerekir?
Anubias’da Pamukvari ‘şey’
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/254033/070120251924521.jpg[/IMG]
Akvaryumu kuralı 2 hafta 2 gün oldu. 2 hafta pipo filtre, ısıtıcıyla boş çalıştırdım ve içinde Java Fern, kayaya tutturulmuş Moss ve Anubias’da vardı. Son haftalara doğru köklerini salmaya başladılar şuanda da Java Fern ve Anubias yavru çıkarıyor. Ama Anubias’ın önceden çürüdüğünden dolayı kopardığım dalının ucunda ve diğer dalların etrafında böyle pamuğumsu şeyler çıktı. Ne olduğuna dair bir bilgiye agah olan var mı sevgili dostlarım? YOKSA YENİ AKVARYUM SENDROMU MU???😰😰

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.