ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tataaa4325
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
257
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Haziran 2025 14:13
Toplam Mesaj:
684 [4.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
608 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

38x25x17 bitkili betta akvaryumu 65x35x25 akvaryumda 1 teleskop japon balığı ve bir oranda japon balığı. 100x40x50 1 yavru astronot balığı

SON 10 MESAJI

Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Su değişimini aksatmayın, normal devam edin. Dört doz yani gün uygulayın bakalım ne kadar etkileyecek.[/QUOTE]
daha demin 3. dozu ekledim ve 5 dakika sonra filtreyi açacağım. sizce helena salyangozu çıkarıp yosun yiyici salyangoz eklesem fayda eder mi?
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Neden yarın şimdi şırınga ile gir bir doz, onbeş dk. filtre kapalı kalsın, yarın bir doz daha yaparsınız [;)].[/QUOTE]
Hem feci uykum var hemde şırınga hazır değil. Yarın ilk işim uygulamak iyi geceler size[:)]

[QUOTE=Ehtiyar]Iki yöntem var. Şırınga ile lokal olarak yosunlu bölgeye, bu esnada filtreyi de kapatıp sirkülasyonu engellersiniz veya bitkileri söküp banyo yaptırırsınız yaklaşık 30 sn, 1dk kadar. Beta tankı idi bi değil mi 15 litrelik. Aldığınız %3 lük çözelti olması lazım, tanka lokal uygulayacaksanız 3,4 ml geçmeyin, bir kaç gün üst üste daha iyi olur. Azar azar yosunların üstüne. Ayrı banyo olacaksa 1 litreye 10 ml. yeterli olur, sonrasında iyice yıkayıp tekrar ekersiniz.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/290520251730451.jpg[/IMG]
Şırınga ile 3 ml kadar ekledim ama java mossta da birazcık vardı yosun ama ona yetmedi. Bugün su değişimi günü ama bu oksijenli su olduğu için hergun su değişimi yapmaya gerek varmı? 15 dakika sonra filtreyi açacağım. Kaç gün boyunca devam edeyim?
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Iki yöntem var. Şırınga ile lokal olarak yosunlu bölgeye, bu esnada filtreyi de kapatıp sirkülasyonu engellersiniz veya bitkileri söküp banyo yaptırırsınız yaklaşık 30 sn, 1dk kadar. Beta tankı idi bi değil mi 15 litrelik. Aldığınız %3 lük çözelti olması lazım, tanka lokal uygulayacaksanız 3,4 ml geçmeyin, bir kaç gün üst üste daha iyi olur. Azar azar yosunların üstüne. Ayrı banyo olacaksa 1 litreye 10 ml. yeterli olur, sonrasında iyice yıkayıp tekrar ekersiniz.[/QUOTE]
Yarin uygulayacağım teşekkürler. Evet 15L betta tankı
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Hangilerinde yosun varsa at içine [:)].[/QUOTE]
Karartma süreci bitti çok bir değişiklik göremedim ama sanki bu süreçte çok çoğalmamışlar. Oksijenli suyu yarın uygulayacağım. Ama nasıl uygulamam gerekli[:?]
Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/270520250838031.jpg[/IMG]
Japonum yaklaşık bir saattir böyle köşede duruyor su 21.6 dereceye kadar düşürdüm artık sabitlendi gibi. Nedeni ne olabilir yem verince kalktı.
Bitkili Gold Fish
O akvaryumun üstündeki fandan bende 2 tane var ve kapağın üstüne şu şekilde koydum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/250520252226211.jpg[/IMG]
Cama montelemek istiyorum kapağı kaldırıp. Bir fikriniz var mı?
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Şimdi aklımda değil oranlar litre başına kaç ml. Süre 20 sn. de. Siz bir araştırın forumda olacaktı. Bir kaba bir iki litre en fazla koyup daldırırsınız bitkileri. Bir litre yeter aslında çok bitki yok sizde.[/QUOTE]
Sadece tilki kuyruğunu daldiracagim değil mi?
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Oksijenli su işte eczanelerde, belki parfumerilerde bulunur.

Aman dozunda ve süresinde kullanın, 30 yazmışımda 20 sn. yeterli, fazlası bitkiyi de eritir.[/QUOTE]
İlk fırsatta uygulayacağım. Ne kadar ihtiyacım var? Bir leğen dolusuna 20 saniye falan mı yoksa suyun dışında birkaç damla mı[:?]
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Ehtiyar]Eğer olabiliyorsa tanktan çıkarıp peroksit ile banyo yaptır daha etkilidir. En fazla 30 saniye olması lazım, forumda miktar, zamanla ilgili konular bulursunuz. Çeşme suyunda güzelce yıkayıp ekersiniz yine.[/QUOTE]
Araştıracağım. Peroksiti nereden bulabilirim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.