ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
523
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
17 dakika önce
Toplam Mesaj:
1134 [3.79 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
417 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

38x25x17 betta balığı 65x35x25 2 japon balığı 160x60x60 2 oscar balığı

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=Ehtiyar]İyi büyümüşler, canlı görünüyor[:iyi:] Küp yetersiz kalır boru koyarsınız en iyisi. Işıklar kapalı eklersiniz.[/QUOTE]
Pvc boru düşündüm, astronot dadanır mı acaba? Ölümcül bir durum yasanır mı[:?]

[QUOTE=Ehtiyar]İyi büyümüşler, canlı görünüyor[:iyi:] Küp yetersiz kalır boru koyarsınız en iyisi. Işıklar kapalı eklersiniz.[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/311020252151541.jpg[/IMG]
Fileyle sikintisiz ekledim, birbirlerine yakin duruyorlar ne olacağı belli olmaz herhalde ışıkları kapattim.
[QUOTE=Ehtiyar]Yani, size hatırlarsanız ona arkadaş alırken de biraz daha büyük olsun yazmıştım. Burada da aynı yöntem geçerli.[/QUOTE]
[URL]https://www.instagram.com/reel/DQeLtdvjJ0S/?igsh=eDMxYzM4YmJoZDFu[/URL]
Teklif ayağıma geldi, bu haftasonu musait olursam alayım mı?
Akvaryum express gebze
[QUOTE=Ehtiyar]Siz şimdilik üçgen küplerden alın bi tane o büyüyünce kök dibine falan yer yapar. Ararsınız benim vatoz nereye gitti diye[:P][/QUOTE]
pvc boru da kullanan varmış. bir vatoz arayışına çıkayım o zaman. ennnn büyüğünü alacağım doğru mudur[:)))] fakat benim astronottan biraz şüpheliyim uyum konusunda.
[QUOTE=Ehtiyar]Valla, ben bakmıştım. İki senede 30 cm oldu boyu oscarlarla beraberdiler. Ama bakılır, bakılmaz bilimsel bilgi sahibi değilim. Eğer almaya niyetlenirseniz küçük olmasın pek. Senin astronot pek cevval çünkü. Birde illa girip saklanacağı vatoz kübü gibi bişi koy, gece gezerler genellikle.[/QUOTE]
dekoru ona göre ayarlarım, büyük vatoz sıkıntı olmaz değil mi? vatoz almamda bir sakınca yok yani[:?] birde o kadar büyük vatoz küpünü nereden bulacağım?[EDIT]Tata,2025-10-30 20:28:37[/EDIT]
[QUOTE=Ehtiyar]Kütüklerin üzerindekiler geçecek zamanla fakat vatoz tabii afiyetle yer onları. Düz vatoz yani leopar olanlardan alınabilir. Onlarda çok büyür ve çok kirletir akvaryumu söyleyeyim. Gerçi filtrasyun sağlam ama haberiniz olsun. Camdakileri seçemedim, kahverengi mi yeşil mi? Yinede bitkisiz veya az bitkili tanklarda aydınlatmayı iyi dengelemek lazım, tani süreyi az tutup gözleyerek arttırmayı. Kahverengi ise diatom olup tankın oturmaya başlamasıyla zamanla azalıp yok olur, yok yeşilse mekanik yani elle temizleyin su değişimlerinden önce.[/QUOTE]
bencu bu kahverengi, vatozlarda hani akvaryuma bir renk katar diye düşündüm. ama astronotun anlaşmama olasılığı yüksek mi? leopar vatoz tek yaşar mı ve bu akvaryumda yeterince sağlıklı olur mu?
[QUOTE=Ehtiyar]Sivri uçlar yukarı gelmeyecek şekilde yapiştırarak da olabilir.[/QUOTE]
Selam. Akvaryumu yosun sardı kütüklerin üstüne zaten bir tabaka gelmeye başladı onu biliyorsunuz fakat camda kahverengi yosun var. Astronot için uygunsa vatoz almak istiyorum sayısı önemli değil. Ama tür hakkında yardıma ihtiyacım var. Astronotla vatoz anlaşır mı türü ne olmalı? Ayrıca yediği yosunlar haricinde başka yem gerekli mi?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/301020251949181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/301020251949301.jpg[/IMG]
[QUOTE=Ehtiyar]Kaynatmak iyidir tabii, kurt, böcek varsa ölür. Bir kabuklu olanı yeşil gibi gördüm o yüzden yazdım.
Tüyo, ıslanınca kabuklar daha rahat soyuluyor.
[:?] Albino duruyor mu?[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/261020252248591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/261020252249031.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/261020252249261.jpg[/IMG]
merhabalar tekrardan, kütükleri gene bir düzenleyeceğim bu haliyle dağınık gözüküyor.
Yeni Betta Akvaryumu Kuracağım.
[QUOTE=koraykbl]
Bakteri kültürüylede olsa en az 2 hafta bekletilmeliydi ama hızlı bir kurulum olmuş. Suyunuz bulanık değilse şuanlık sorun yok.[/QUOTE]
kurulumun üzerinden 8-9 ay geçmiş herhalde. 1 hafta boş çalıştırdığımı hatırlıyorum.
[QUOTE=koraykbl]
Hayırlı olsun. Akvaryumunuzun biyolojik döngüsünün oturmasını bekledinizmi? [/QUOTE]
kurulum yaparken beklemiştim, bakteri kültürü vs. kullanmıştım.
[QUOTE=koraykbl]
1-Eloeda, anubias veya moss türlerinden cO2 istemeyen bitkilerin hepsinden koyabilirsiniz. Şahsen eloeda öneririm.
2-sanırım çıkışlardan birini betta akvaryumuna vereceksiniz. Evet yereli gelir. Bettalar labirent solunum yapabilen balıklar olduğu için ayrıca bir haba kaynağına ihtiyaç duymazlar ama tabii oksijen çok daha iyi olur.
3-bitkili olacağı için hagen kum öneririm. Akvaryum Bitki kumu diyede geçer.
4- akvaryum boyutunuza göre akvaryumu çok kaplamayacak bir filtre seçebilirsiniz. Benim önerim onun yerine küçük bir şelale filtre almanızdan yana olur. Hem yüzeyi dakgalandırır hem filtreleme yapar hemde japon akvaryumunun düzeni bozulmaz.
5-protein ağırlıklı yemler verebilirsiniz. Tertanın granür yemlerini öneririm. Ayrıca haftanın 1 günü yeşillik verirseniz sindirim boş kalmadan sindirime yardım etmiş olursunuz. Şart olmasada su piresi ve un kursu gibi canlınyemler vermekte hem yağlanması hemde canlı yemden aldığı protein açısından büyük önem taşır. Su piresi ve un kurdu için ulaşabilirsiniz.
6- her petshop fanus önerir çünki kolay satış iyi kar mantığındadır. Asla dediği şeylere itimal etmeyin. Hiçbir canlı fanus gibi bir yerde bakılmaz. Siz balıpı seçerken renklerinin canlılığına, mantar olup olmadığına ve kuyruğunun durumuna bakın.
7- bitkilere en çok fotosentez yaptıran renk mor, mavi ve kırmızı gibi renklerdir. Bu renkleri içinde barındıran bir ışık alabilirsiniz veya biraz bilginiz varsa yapabilirsiniz. Lümen değerleri ise ortalama olarak 800lm yeter.
8-boyanmış akvaryum dekorlarının hepsi bir süre sonra salınım yapar. Bana kalırsa kaya ve deniz kabuklarından mağralar yapın.
9-haftada bir kere dip çekimi ile birlikte litrenizin 3/1 i kadar çekim yapmanız yeterli. 20lt için dip çekimi ile birlikte 7 lt gibi bir çekim ideal.
10-50w fazla gelmez ama termostatlı olursa iyi olur. Birde ucuz diye özellikle ısıtıcıdan kısma çünki formda ısıtıcısı ucuz ve bilindik değil diye patlayıp su sıcaklığı 34-35 dereceye çıktığı için balıpını kaybeden arkadaşlar var.
Tavsiyelerime gelirsek:
Pipo yerine şelale almanız daha mantıklı bir seçim olur. Diğer yandan balığı suya alıştırma, akvaryum kurma gibi hiç bilginiz yoksa sormaktan çekinmeyin. Çünki bu şekildede balığını kaybedenler oldu. Şimdiden iyi hobileriniz olsun.

.

Bildirim gitmezse sizde yararlanın diye bu şekilde yaptım affola.[:3][/QUOTE]
banada bildirim göndermişsiniz, kurulumu yaptım anubias moss java fern var betta da gayet mutlu 3 tür yem veriyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.