ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Abdullah929
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
57
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 52 dakika önce
Toplam Mesaj:
194 [4.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
151 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah

SON 10 MESAJI

Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor
[QUOTE=Berkay45]
evet fotograftakinin aynısı ama 3damla metilen döktüm ve bakteriler öldü heralde ve geri oluşurmu?
bu camdaki canlılar geçermi?[/QUOTE]
-metilen ile geçer mi onu bilmiyorum sadece ana akvaryuma metilen dökülmez bu kesindir.(Burdaki bilgili büyüklerim öyle diyor sonuçta)

[QUOTE=Hoppala]Ana tankta metilen kullanılmamalıdır. Eğer ki benek varsa yani eminseniz Seachem Paraguard betta için daha iyi bir seçim olacaktır. Ana tankta kullanılabilir.

Betta, nametod'ları yemesi muhtemeldir. Asıl gurami ile pleco afiyetle tüketir. Metilen, nametodlara zarar vermez. Yemlemeyi azaltın, kalan atık yemler varsa sifonlayın yani tanktan çıkarın. [/QUOTE]
- evet abi benim bettamın birkaç tanesini yediğini görmüştüm geçen gün .[EDIT]Hoppala,2025-01-17 18:51:47[/EDIT]
Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor
- bahsettiğiniz o camdaki canlı, ip gibi ama hareketli dimi ve şuna benziyor ;[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253057/170120251714561.jpg[/IMG]
(Fotoğrafı internetten aldım)

- muhtemelen bahsettiğiniz bu anladığım kadarıyla,yukarıda Ahmet abinin dediği gibi "nametod" adı verilen bir canlı bunlar.

- şuan aynı sorunu bende yaşıyorum benim akvaryumda da var kendileri.

-ahmet abinin yazdığı cümleyi kopyalayıp yapıştırıyorum gözden kaçmış olabilir: "Camda yazmışsınız, nematod olarak bir araştırın. Başlangıç olarak yemlemeniz fazla olabilir, su değişimleri yetersiz ve/veya akvaryum koşulları pek uygun değil tiyolarını verebilirim.
Ne metilenmiş arkadaş aspirin gibi her derde deva
Tahminim doğru ise balığa herhangi bir işlem gerekmez. Panik yapmayın."

- Ahmet'in abinin dediklerini dikkate alın. Mesela bendekilerin çıkma sebebi fazla yem verdiğim için. o yüzden yemi azalttım.
[EDIT]Abdullah929,2025-01-17 17:27:37[/EDIT]
Hindistan Cevizi Kabuğu Betta Akvaryumuna Olur Mu?
[QUOTE=bettacii]
Sağolun şuanda jiletle kesiyorum dışını [/QUOTE]

O zaman problem yok kolay gelsin, iyi hobiler .
[QUOTE=bettacii]
Muhtemelen bu şekilde yaparım çok güzel gözüküyor.[/QUOTE]

- hee birde şey var bu giriş yerini yaptığınızda kenarlardaki sivri yerleride zımpara ile düzleyin ki canlının kuyruğunu yada gövdesine zarar vermesin.
Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu?
[QUOTE=SİGMA BALIK😎]
Teşekkürler abi, benim yaşadığım ilçede canlı bitki yok ondan dolayı balık almaya gideceğim gün 7 Şubat'ta alcam bitkileride. Bettayı koymadan önce eklesem bitkileri sıkıntı olur mu ?
Benimde yaklaşık 25 günüm var bu vakti değerlendircem abi su güzel otursun . Abicim kullandığın yemleri de alabilir miyim son olarak biraz fazla oldu da sorularım kusura bakma[:)))].

Abi maşallah tankında bettanda çok güzel, canlı yem veriyo musun? [/QUOTE]

- teşekkür ederim. Ne kusuru estağfurullah.
- benimde yaşadığım yerde de canlı bitki satan yer yok hatta düzgün şey satan petshop yok. Ben filtre,yem,kum,bitkiler ve dereceyi internetten almıştım. Atakan petshop aldığım yer.
- bitkileri betta gelmeden önce ekmen daha iyi olur stres olmaması için. Bu arada bitki alıyorsan aydınlatma da gerekli haberin olsun.
- canlı yem malesef veremiyorum imkanım olsa da versem.
-Elimdeki şuan bu , bir tane daha vardı ama o dandikti ve tarihi geçti kullanmıyorum onu.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253057/160120252045561.jpg[/IMG]
[QUOTE=SİGMA BALIK😎]
Abicim ısıtıcım var filtre var bir dükkanda ama debisi çok yüksek benim tanka büyük geleceği için ben filtresiz beslicem. Teşekkürler abi uyarıların için. Abi zahmet olmazsa senin tankın bir fotosunu atsan bende ona göre düşünmüş olurum nasıl kurdun suyun oturması için bekledin mi bunları da söylersen çok iyi olur teşekkürler şimdiden[:3].[/QUOTE]

- suyun oturmasını bekledim beni en çok sabrettiren de suyun oturmasını beklemekti zaten [:D]
- 9 Aralık'ta suyu doldurmuşum akvaryuma
29 Aralık'ta da bettamı koymuşum bu aralıkta da kum ve bitkileri koydum tabi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253057/160120252029271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253057/160120252029361.jpg[/IMG]
[QUOTE=bettacii]
Bugün ortadan kırıcam iki yarım parça olarak koyucam temizliğinide dediğiniz gibi yapacağım [/QUOTE]

- böyle kapı misali bir giriş yeri de yapabilirsiniz .
- ve koyduğunuz gibi neden hindistan cevizinin içine girmiyor bu diyebilirsiniz. Benim hayallerimde hep içinde uyur falan diye düşünmüştüm sadece bir kere girdi o da koyduktan 2 hafta sonra falan.Tabi balığınızın karakterine de bağlı benimki filtrenin arkasında uyumayı daha çok seviyor mesela.
- fotoğrafını da bırakayım şöyle ,bir kere girmesine bile şükür ettim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253057/090120251932111.jpg[/IMG]
[QUOTE=SİGMA BALIK😎]
Zevk almıyorum, şayet yeterli maddi durumum olsa nerdeyse hepsini bu fobiye harcardım. Günlerce para biriktirip canlı almak çok zor oluyor tabii. Bu aslında gayet de normal birşey eziyet ediyormuşum gibi görünebilir lâkin ergen bir birey olduğum için çabuk sıkılmam çok normal. Sizi de anlıyorum tabii. Balıklara eziyet etme gibi bir niyetim yok katiyen.

Bettayla ilgili tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Bitki ve bettayı 7 Şubat'ta alacağıım. [/QUOTE]

- betta ile tecrübem benim tecrübelerim biraz zorlu geçti ;

1) üst yüzgeci yırtıldı benimkinin . Akvaryumuna pürüzlü taş yada bettanın kuyruğunu kesebilecegini düşündüğün hiç birsey koyma bence

2) 1. İle aynı aslında kafasının üstü yaralandı bunun neyden kaynaklı olduğunu bilemiyorum ilk koyduğum gün oldu ki akvaryumda pürüzlü birşey olmamasına rağmen . Muhtemelen nasıl olduğunu asla öğrenemeyeceğim.

3) ısıtıcın olması lazım, suyu aşırı hareketlendirmeyen bir filtre lazım filtre istemezsen de günlük su degisimi falan yapabiliyorsun bunları biliyorsundur ya

4) seyir zevki çok güzel açıkçası ben izlerken keyifleniyorum. beni kızdırsada tam bir eşşek de olsa hoşuma gidiyor.
[QUOTE=SİGMA BALIK😎]
Zevk almıyorum, şayet yeterli maddi durumum olsa nerdeyse hepsini bu fobiye harcardım. Günlerce para biriktirip canlı almak çok zor oluyor tabii. Bu aslında gayet de normal birşey eziyet ediyormuşum gibi görünebilir lâkin ergen bir birey olduğum için çabuk sıkılmam çok normal. Sizi de anlıyorum tabii. Balıklara eziyet etme gibi bir niyetim yok katiyen.

Bettayla ilgili tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Bitki ve bettayı 7 Şubat'ta alacağıım. [/QUOTE][QUOTE=SİGMA BALIK😎]

Bettayla ilgili tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Bitki ve bettayı 7 Şubat'ta alacağıım. [/QUOTE]

- tabi normal sıkılmanda ona birşey diyemem.
-aslina bakarsan tavsiye idi seni yargılamak bana düşmez çünkü bende bettamı ilk aldığımda 5 litrelik küçük bir alanda sahte bitkiler ile besliyordum aslında kötü birşey yapıyor muşum forumdaki bilgili abimlerim sayesinde şuan iyi duruma geldim.
[QUOTE=bettacii]16 litrelik betta akvaryumuma hindistan cevizi kabuğu koymak istiyorum. Koyulurmu/nasıl koymalıyım?[/QUOTE]

- YouTube de videoları var oradan da bak derim . ( Hindistan cevizini nasıl kırman gerektiğine dair özellikle buna bak)
- hindistan cevizini aldıktan sonra dışını zımpara ile biraz temizle ve kır kabuğu orantılı şekilde içini temizle hindistan cevizinin sonra sıcak su dolu bir kaba boy ki sonradan akvaryuma koyunca salınım vb yapmasın.( Kullanicagin parçayı koy tabi hepsini koymana gerek yok)
- bence 2 kere sıcak suda beklet nolur nolmaz ben öyle yapmıştım sonra kuruması için bekle kuruduktan sonra tekrar zımpara ile yontarsan daha temiz olur sonrada normal su ile yıkayıp koyarsın akvaryumuna.

- beni açıkçası yormuştu yaparken özellikle içini çıkarmaya çalışırken baya uğraştım çünkü dış kabuğu da çatlıyordu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.