ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mertkaandoruk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 40 Dakika önce
Toplam Mesaj:
24 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
23 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Kaan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Kaan

SON 10 MESAJI

Yeni Tanka Geçiş
[QUOTE=Eminator]
Aynı kurulumun orman versiyonunu üst rafta bekliyoruz[:)))][/QUOTE]

Hocam çok isterdim ama kitaplık başka taşımaz :)
Yeni Tanka Geçiş
[QUOTE=ArjenB]
Masallah ellerinize sağlık güzel olmuş.Kütüphane o akvaryumu nasıl taşıyor merak etmedim degil.Sallanmıyor mu?[/QUOTE]

Merhaba hocam, özel ağır yük L bracket aldım 3 tane. Her birisi 20 kg taşıyor be akvaryumun alt tarafına duvara monte olacak şekilde koydum.
Hem duvara monte hem de deprem riskinde Allah korusun daha güvenli olsun dedik. Kitaplıkta sağlam duruyor.
Yeni Tanka Geçiş
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252856/200420252230571.jpg[/IMG]
Yeni Tanka Geçiş
Merhabalar tankın kurulu halde 3. Haftası bitti. İlk hafta boş çakıştıktan sonra 3 haftadır bakteri kültürü oturmasını beklerken bir beta erkek, 2 kardinal tetra ile yola ciktim. Beta ile ilgili yorumladın hepsini okudum , yabancı kaynakları izledim araştırdım ve riske girdim. Eğer beta başkalarına zarar verirse ya da başka balıklar ona zarar verirse ikinci küçük akvaryumuma onu alıp oradaki transgenetiklerimi büyük akvaryuma alacaktım. İki hafta boyunca kardinal tetralara hiç zarar vermedi. İkinci hafta sonunda iki tane eski akvaryumdan çöpçümü koydum ilk gün onları tanımaya çalıştı betam takip etti ama bekledim. Çöpçüler paso saklandı ilk gün sonra ikinci gün aynı bölgede rahat takılır oldular .
Şimdi de kardinal tetra sayısını arttırdım ilave 8 tane kırmızı burun tetra ve 2 cuce varız koydum. Şimdilik sorun yok gibi
Çöpçü Balıkları Dans Ediyor
[QUOTE=Orhan76]

Evet oldukça normal. Birbirlerini eş tutma aşamasındalar. Yakında danslarına titreyerek devam ederler ve muhtemelen yavrular [:iyi:][/QUOTE]

İnsallah dediğiniz gibi olur çok teşekkürler
Çöpçü Balıkları Dans Ediyor
Arkadaşlar selam

6 aydır baktığım nano akvaryumda benim çöpçüler çok iyi anlaşıyordu acaba büyuduler ve ciftlesmek mi istiyorlar. Hangisi dışı hangisi erkek dahi bilmiyorum ama iki saattir böyleler. Hep yerde olan balıklar paso dans eder gibi su yüzeyinde yüzüyorlar. Sizce normal mi ?

[VID]https://youtube.com/watch?v=oa_aSHGIHbE?si=4Oe5kbqzPr62IhAh
[/VID][EDIT]Hoppala,2025-04-08 00:00:45[/EDIT]
Yeni Tanka Geçiş
[QUOTE=Sercan Ç.]Ben de bu tarz sade kaya kum ikilisi ile tanklar kuruyorum sizin tanka bayıldım hemen bir kaç kabuk ve kaya eklentisi ile kayacıl ve kabukcul birer tür bakardım tanganyika kabukçulları için muhteşem tank bence (kökü çıkarmak şartı ile) :)

Birde kumun markası nedir renk tonu olarak çok hoş durmuş[/QUOTE]

Çok teşekkürler. Açıkçası bu tankı kurmadan önce Dutch, Iwagumi, nature vb hepsine baktım . Instagramdan ve forumdan bir sürü tank incelemesi izledim. Benim de hoşuma giden kum ve kaya ikilisi oldu. Kök de çok hoşuma gittiği için koymak istedim. Bitkili akvaryumlar da güzel ama bakım zor . En uygun bizim için bu oldu.
kumu Avcılar Cikletistten aldım. Sarı silis deniz kumu diye geçiyor . Kova ile satıyorlar , makul rakamı vardı sanki 10 kg kuma 400-500tl arası verdim.
Yeni Tanka Geçiş
Herkese Merhaba neredeyse 1 ay sonra su ve bakteri döngüsü oturması için 2 kardinal tetra ve 1 beta koydum. İnanın beta ile ilgili yerli ve yabancı bir sürü kaynak okudum, izledim, fakat akvaryumun uzunlamasina geniş olması sebebiyle ve beta çok istediğim için denemek istedim. Yedek küçük akvaryumun zaten duruyor en kötü transgenetikler büyük akvaryuma geçince betaya zarar verirse ya da beta onlara ; betayı küçük akvaryuma alirim. Şu an döngü zarar görmesin diye temizlik vs yapmadım ama kısa sürede halledeceği [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252856/050420251354551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252856/050420251354571.jpg[/IMG][EDIT]Mertkaandoruk,2025-04-05 13:56:21[/EDIT]
Tank Kurup Suyunu Çekmek?
Arkadaşlar merhaba 120x20x25 tankım geldi ve şu an içerisinde kum kaya tasarım var.
Bu hafta odaya boya yaptırdıktan sonra su koyup 1 hafta calistirip sonra balık ekleyecektim ama boya işi bayram sonrasına ötelendi ve şu an akvaryum boşta masanın üstünde duruyor.
Acaba şu an su koyup motoru çalıştırsak ve 2 hafta bu şekilde çalışma; sonra bota yapılacağı zaman gerçek yerine koymadan önce suyu çeksek ve damacanaya koysak sonra aynı kültür akvaryum suyunu boya bitince aynı akvaryuma koysak nasıl olur ? Bir riski var mı? Amacım balık koymadan 2 hafta bakteri kültürü olusturmak ?[EDIT]Mertkaandoruk,2025-03-26 14:56:14[/EDIT]
Transgenetik Tetralar Surtunerek Yuzuyor
[QUOTE=Taha Yanık]Hacim ve tür uyuşmazlığı var. Günlük suyunuzu dip çekimi ile değiştirin ve bir dış parazit ilacı alın kaşıntının sebebi büyük ihtimal dış parazit. [/QUOTE]

Yanıt için teşekkürler . Dış parazit ilacı marka tavsiyeniz var mıdır ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.