ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
beary
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 39 Dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Can Üstek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
:)
SON 10 MESAJI
Sokaktan Bulunan Lav Kayasını Akvaryuma Koymak
Mekanik temizliğin dışında topladığınız taşları 30 dkya yakın kaynatmanızı öneririm.
Mekanik temizliğin dışında topladığınız taşları 30 dkya yakın kaynatmanızı öneririm.
Yem Seçimi
[QUOTE=Enescetin]Aslında çoğunlukla karışık yemliyorum tavuk göğsü,balık gibi bazen böcek bazen canlı yeme yöneliyorum pek içim el vermiyo ama gölden ufak gambusya yada denizden canlı teke veya gümüş veriyorum canlı yem olarak[/QUOTE]
Gölden/denizden toplayıp verdiğiniz balıklarla akvaryuma çeşitli hastalıklar taşıyabilirsiniz. Özellikle iç parazitler konusunda dikkatli olmanızı öneririm.
[QUOTE=Enescetin]Aslında çoğunlukla karışık yemliyorum tavuk göğsü,balık gibi bazen böcek bazen canlı yeme yöneliyorum pek içim el vermiyo ama gölden ufak gambusya yada denizden canlı teke veya gümüş veriyorum canlı yem olarak[/QUOTE]
Gölden/denizden toplayıp verdiğiniz balıklarla akvaryuma çeşitli hastalıklar taşıyabilirsiniz. Özellikle iç parazitler konusunda dikkatli olmanızı öneririm.
Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler
[QUOTE=Tortuga4]
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim aslında bilinçsizce bir girişimde bulunmadım daha öncesinde araştırdım eklediğim tuz tedavi amaçlı kullanılan değil aksine acı su dengesi için kullanılan bir tuz (reeflowers) sadece panda garra rufayla sıkıntı yaşamayacağını okudum yaptığım araştırmalarda fakat umduğum gibi olmadı malesef yine okuduğum bilgiler doğrultusunda balon balıkları akvaryumda kökler ve bitkilerle daha mutlu oluyor. [/QUOTE]
O zaman maalesef düşük hacmin kurbanı olmuş ölen arkadaşlar.
[QUOTE=Tortuga4]
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim aslında bilinçsizce bir girişimde bulunmadım daha öncesinde araştırdım eklediğim tuz tedavi amaçlı kullanılan değil aksine acı su dengesi için kullanılan bir tuz (reeflowers) sadece panda garra rufayla sıkıntı yaşamayacağını okudum yaptığım araştırmalarda fakat umduğum gibi olmadı malesef yine okuduğum bilgiler doğrultusunda balon balıkları akvaryumda kökler ve bitkilerle daha mutlu oluyor. [/QUOTE]
O zaman maalesef düşük hacmin kurbanı olmuş ölen arkadaşlar.
Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler
Kurulumunuz iyi giderken birden tamamen alakasız bir tür alarak radikal bir karar vermişsiniz. Bu karar sonucu diğer canlılar maalesef ölmüş. Bu canlılar oyuncak olmadığı gibi onlara en iyi şartları sunmaya çalışmalıyız. Sahiplendiğiniz yeni tür acı su ihtiyacı duyduğu gibi en az 90-100 litre hacim isteyen ve sizin tankınız gibi yoğun tankların aksine daha açık ve geniş yaşam alanı uygun olan bir tür. Akvaryum tuzu ekledim demişsiniz fakat eklediğiniz tuz tatlı su balıklarına tedavi için olan tuz olmamalı, deniz tuzu olmalı. Akvaryum tuzları tatlı su balıklarının geçici bir süre içinde bekletilerek çeşitli durumlarda kullanılır ve deniz tuzuna göre eksik mineraller içerir bu da 7/24 bu suda yaşayan canlı için çeşitli sorunlar doğurabilir.
Kurulumunuz iyi giderken birden tamamen alakasız bir tür alarak radikal bir karar vermişsiniz. Bu karar sonucu diğer canlılar maalesef ölmüş. Bu canlılar oyuncak olmadığı gibi onlara en iyi şartları sunmaya çalışmalıyız. Sahiplendiğiniz yeni tür acı su ihtiyacı duyduğu gibi en az 90-100 litre hacim isteyen ve sizin tankınız gibi yoğun tankların aksine daha açık ve geniş yaşam alanı uygun olan bir tür. Akvaryum tuzu ekledim demişsiniz fakat eklediğiniz tuz tatlı su balıklarına tedavi için olan tuz olmamalı, deniz tuzu olmalı. Akvaryum tuzları tatlı su balıklarının geçici bir süre içinde bekletilerek çeşitli durumlarda kullanılır ve deniz tuzuna göre eksik mineraller içerir bu da 7/24 bu suda yaşayan canlı için çeşitli sorunlar doğurabilir.
Hydralarla Mücadele Serüvenim
[QUOTE=Orhan76]
Bir de Chem Vital Rid Planarya önleyici damla var, planarya ve hidralara karşı kullanılan, faydalı olabilir. Güncel fiyatı 175tl gibi.[/QUOTE]
Teşekkürler öneriniz için.
[QUOTE=Orhan76]
Bir de Chem Vital Rid Planarya önleyici damla var, planarya ve hidralara karşı kullanılan, faydalı olabilir. Güncel fiyatı 175tl gibi.[/QUOTE]
Teşekkürler öneriniz için.
[QUOTE=ali]Şu anki fiyatı 75 TL civarı olan Deep Cooper Fix isimli salyangoz ve yosun giderici olarak satılan aynı zamanda hydra ve hatta beyaz benek ile mücadele için kullanılabilecek bir alternatif mevcut.
Etken maddesi olan bakır sülfat toksik olduğu için talimatlara uygun kullanmalısınız. Ben beyaz benek için defalarca Hydra için tavsiye edilen dozda kullandım ve etkili oldu. Adi salyangozları sarssa da tek tük ölen oluyor ama siz yine de diğer tedavilerde olduğu gibi toplayabildiklerinizi toplayın.[/QUOTE]
Çok teşekkürler, o ürünle ilgili birçok farklı yorum okudum kimisi dediğiniz gibi çok iyi derken kimisi hiçbir işe yaramadı şeklindeydi. Ben de biraz deneysel bir yaklaşım yapmak istedim açıkçası. Yine de ileride tekrarlarsa öncelikle bu ürünü deneyeceğim.
[QUOTE=ali]Şu anki fiyatı 75 TL civarı olan Deep Cooper Fix isimli salyangoz ve yosun giderici olarak satılan aynı zamanda hydra ve hatta beyaz benek ile mücadele için kullanılabilecek bir alternatif mevcut.
Etken maddesi olan bakır sülfat toksik olduğu için talimatlara uygun kullanmalısınız. Ben beyaz benek için defalarca Hydra için tavsiye edilen dozda kullandım ve etkili oldu. Adi salyangozları sarssa da tek tük ölen oluyor ama siz yine de diğer tedavilerde olduğu gibi toplayabildiklerinizi toplayın.[/QUOTE]
Çok teşekkürler, o ürünle ilgili birçok farklı yorum okudum kimisi dediğiniz gibi çok iyi derken kimisi hiçbir işe yaramadı şeklindeydi. Ben de biraz deneysel bir yaklaşım yapmak istedim açıkçası. Yine de ileride tekrarlarsa öncelikle bu ürünü deneyeceğim.
Hacim: 36L, Filtre ve Isıtıcı var (26°C), Tank yaşı: 1,5 ay, Canlılar: Ramshorn ve Bladder Snail
Herkese merhabalar. Tankımda yaşadığım hydra problemini nasıl çözdüğümü (şimdilik) size aktarmak istedim. Bu problem 1 ay önce kurduğum tankta yaşandı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/070120252020501.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/070120252021371.jpg[/IMG]
Yemleme yapmamama rağmen çürüyen bitkiler vs.den Copepod ve Detritus gibi canlıların sayısının fazlaca artması sonucu tankta birden Hydra patlaması yaşandı. Tüm camlarda, bitkilerin üstünde, hatta bazı salyangozların kabuklarında bile vardı. Başta doğal döngüye bırakıp bahsettiğim canlıların sayısının azalmasıyla hydralar da aç kalacak ve sayıları düşecek diye düşünmüştüm. Copepod ve Detritusların sayısında gerçekten de ciddi bir azalma fark ettim. Bu duruma karşın hydra sayısı sabitti hatta artıyor gibiydi. Su değişimleri sırasında bazılarını manuel olarak uzaklaştırsam da bu çok küçük bir kısmıydı ve hala sayıları çok fazlaydı. Ayrıca ilaçlama yapmadan önce Rhabdocoela olduğunu gördüm ve bu da aslında ilaçlamayı tetikleyen son şey oldu.
Bu forumda ve yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda Genchem No Planaria'nın en iyi çözüm olduğu her yerde vurgulanıyordu. Bu ürünün fiyatından dolayı daha uygun seçeneklere yöneldim ve Fenbendazol etken maddeli ilaçların tedavide en uygun olduğunu öğrendim. Forumda ulaşılabilirlik açısından en kolay ürünün Albendazol etken maddeli Andazol şurup olduğunu söyleyen birkaç yorum vardı. Yabancı kaynaklardan vardığım sonuca göre şurup yerine kedi, köpek antihelmentiklerini (iç parazitlere karşı ilaçlar) kullanmaya karar verdim ve bir veteriner kliniğinden Tenifen adlı tableti edindim. Tenifen etken madde olarak 50 mg prazikuantel, 200 mg fenbendazol ve 50 mg pirantel içeriyor, bu noktada pirantel aslında oldukça riskli bir ilaç ancak akvaryumda salyangoz dışında canlı olmadığı için sorun olmayacağını düşündüm.
Fakat bu etken maddeler salyangozlar için de ciddi derecede öldürücü olabiliyor.
Salyangozları tanktan çıkardım (birkaç tane ulaşamadığım noktadakiler maalesef tankta kaldı). Fenbendazolün bu tedavi için uygun dozu 40 litre başına 22mg şeklinde. Tankım 36 litre olduğu için 1/8 tableti ezip kullanmam yeterli olur diye düşünürken dalgınlığıma gelip 1/4 tablet uyguladım ve acilen %50 su değişimine gittim. İlk birkaç saat filtreyi çalıştırmadım daha sonra tüm gece filtre çalıştı. Fenbendazolün kimyasal yapısı gereği ışıkta bozuluyor bu yüzden akvaryumun ışığının kapalı olduğu saatte bu işlemi yaptım. Aynı zamanda yaklaşık yarım gün sonunda suda tamamen yok oluyor ancak prazikuantel ve pirantel için bu durumlar nasıl bilmiyorum. Fenbendazolün etki mekanizması etkilediği canlıların emilim yapmasını durduruyor ve bir nevi açlıktan ölmelerine yol açıyor, pirantelin ise yine etkilediği canlılarda önce hızlı kasılmalar yapıyor ardından felç bırakıyor.
Gelelim hydralara, gerçekten de ilacın etkisiyle hydralar kısa sürede sersemledi. Normalde camdaki hydraların olduğu noktalara dışardan birkaç fiske atınca tepki verip çekilmelerine rağmen uygulama sonrası bu durum kaybolmuştu fakat cımbızla dürttüğümde tepki vermeleri devam ediyordu. Ertesi gün hydralar normale göre daha sersem bir şekilde camda yapışık durmalarına rağmen cımbızla birkaç dürtmeden sonra tepki geliyordu. Tanktan toplayamadığım salyangozların hareketleri oldukça normaldi (bebeklerin bile) bundan dolayı önceki çıkardığım salyangozları suya geri ekledim. Sonraki gün camda hydraların sayısı azalmış ve bazıları zemine düşmüştü, camda kalanlar ise tamamen içine çekilmiş durumdaydı. Artık son gün yani bugün camda ve bitkilerde hiç hydra yoktu. Maalesef 2 salyangozu kaybettim fakat diğer salyangozların durumları oldukça iyi. Şimdilik gözleme devam ediyorum ileride tekrarlarsa bir kere daha uygulama yapabilirim.
Not: Tenifen güncel fiyatı: 300 tl ben ucuza kaçmak isterken zararda çıktım biraz :D
Hacim: 36L, Filtre ve Isıtıcı var (26°C), Tank yaşı: 1,5 ay, Canlılar: Ramshorn ve Bladder Snail
Herkese merhabalar. Tankımda yaşadığım hydra problemini nasıl çözdüğümü (şimdilik) size aktarmak istedim. Bu problem 1 ay önce kurduğum tankta yaşandı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/070120252020501.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/070120252021371.jpg[/IMG]
Yemleme yapmamama rağmen çürüyen bitkiler vs.den Copepod ve Detritus gibi canlıların sayısının fazlaca artması sonucu tankta birden Hydra patlaması yaşandı. Tüm camlarda, bitkilerin üstünde, hatta bazı salyangozların kabuklarında bile vardı. Başta doğal döngüye bırakıp bahsettiğim canlıların sayısının azalmasıyla hydralar da aç kalacak ve sayıları düşecek diye düşünmüştüm. Copepod ve Detritusların sayısında gerçekten de ciddi bir azalma fark ettim. Bu duruma karşın hydra sayısı sabitti hatta artıyor gibiydi. Su değişimleri sırasında bazılarını manuel olarak uzaklaştırsam da bu çok küçük bir kısmıydı ve hala sayıları çok fazlaydı. Ayrıca ilaçlama yapmadan önce Rhabdocoela olduğunu gördüm ve bu da aslında ilaçlamayı tetikleyen son şey oldu.
Bu forumda ve yabancı forumlarda yaptığım araştırmalarda Genchem No Planaria'nın en iyi çözüm olduğu her yerde vurgulanıyordu. Bu ürünün fiyatından dolayı daha uygun seçeneklere yöneldim ve Fenbendazol etken maddeli ilaçların tedavide en uygun olduğunu öğrendim. Forumda ulaşılabilirlik açısından en kolay ürünün Albendazol etken maddeli Andazol şurup olduğunu söyleyen birkaç yorum vardı. Yabancı kaynaklardan vardığım sonuca göre şurup yerine kedi, köpek antihelmentiklerini (iç parazitlere karşı ilaçlar) kullanmaya karar verdim ve bir veteriner kliniğinden Tenifen adlı tableti edindim. Tenifen etken madde olarak 50 mg prazikuantel, 200 mg fenbendazol ve 50 mg pirantel içeriyor, bu noktada pirantel aslında oldukça riskli bir ilaç ancak akvaryumda salyangoz dışında canlı olmadığı için sorun olmayacağını düşündüm.
Fakat bu etken maddeler salyangozlar için de ciddi derecede öldürücü olabiliyor.
Salyangozları tanktan çıkardım (birkaç tane ulaşamadığım noktadakiler maalesef tankta kaldı). Fenbendazolün bu tedavi için uygun dozu 40 litre başına 22mg şeklinde. Tankım 36 litre olduğu için 1/8 tableti ezip kullanmam yeterli olur diye düşünürken dalgınlığıma gelip 1/4 tablet uyguladım ve acilen %50 su değişimine gittim. İlk birkaç saat filtreyi çalıştırmadım daha sonra tüm gece filtre çalıştı. Fenbendazolün kimyasal yapısı gereği ışıkta bozuluyor bu yüzden akvaryumun ışığının kapalı olduğu saatte bu işlemi yaptım. Aynı zamanda yaklaşık yarım gün sonunda suda tamamen yok oluyor ancak prazikuantel ve pirantel için bu durumlar nasıl bilmiyorum. Fenbendazolün etki mekanizması etkilediği canlıların emilim yapmasını durduruyor ve bir nevi açlıktan ölmelerine yol açıyor, pirantelin ise yine etkilediği canlılarda önce hızlı kasılmalar yapıyor ardından felç bırakıyor.
Gelelim hydralara, gerçekten de ilacın etkisiyle hydralar kısa sürede sersemledi. Normalde camdaki hydraların olduğu noktalara dışardan birkaç fiske atınca tepki verip çekilmelerine rağmen uygulama sonrası bu durum kaybolmuştu fakat cımbızla dürttüğümde tepki vermeleri devam ediyordu. Ertesi gün hydralar normale göre daha sersem bir şekilde camda yapışık durmalarına rağmen cımbızla birkaç dürtmeden sonra tepki geliyordu. Tanktan toplayamadığım salyangozların hareketleri oldukça normaldi (bebeklerin bile) bundan dolayı önceki çıkardığım salyangozları suya geri ekledim. Sonraki gün camda hydraların sayısı azalmış ve bazıları zemine düşmüştü, camda kalanlar ise tamamen içine çekilmiş durumdaydı. Artık son gün yani bugün camda ve bitkilerde hiç hydra yoktu. Maalesef 2 salyangozu kaybettim fakat diğer salyangozların durumları oldukça iyi. Şimdilik gözleme devam ediyorum ileride tekrarlarsa bir kere daha uygulama yapabilirim.
Not: Tenifen güncel fiyatı: 300 tl ben ucuza kaçmak isterken zararda çıktım biraz :D
Beta Balığı Yüzgecleri Soluk
Balık hakkında hiçbir fikrim yok diyerek bir balık sahiplenmek ilginç bir tercih olmuş. Keşke biraz araştırma yapsaydınız almadan önce. Bu canlılar için en az 15 litre ve ısıtıcılı bir akvaryum gerek. Sizin sağlamış olduğunuz alan maalesef hiç yeterli değil. Bardaktan hallice bir fanusun fazlasıyla küçük hacmini plastik dekorlarla daha da azaltmışsınız. Benim tavsiyem öncelikle forumdaki yeni başlayan kısmında gerekli araştırmaları yapmanız ve ardından bir canlı sahiplenmeniz.
Balık hakkında hiçbir fikrim yok diyerek bir balık sahiplenmek ilginç bir tercih olmuş. Keşke biraz araştırma yapsaydınız almadan önce. Bu canlılar için en az 15 litre ve ısıtıcılı bir akvaryum gerek. Sizin sağlamış olduğunuz alan maalesef hiç yeterli değil. Bardaktan hallice bir fanusun fazlasıyla küçük hacmini plastik dekorlarla daha da azaltmışsınız. Benim tavsiyem öncelikle forumdaki yeni başlayan kısmında gerekli araştırmaları yapmanız ve ardından bir canlı sahiplenmeniz.
Nematodlar?
Hacim: 36L
Canlılar: Ramshorn salyangoz
Bitkili
Sıcaklık: 26°
Merhabalar bugün akvaryumumun 2. haftasını tamamladım. Başlıkta da bahsettiğim üzere akvaryum camında nematod ve belki biraz da copepod olduğunu düşündüğüm canlıları gördüm.
Sanırım salyangozların camdaki yumurtalarını yiyorlar. Salyangozlar muhtemelen aldığım bitkilerle tanka geldi ama yaklaşık 10-15 taneler (çok küçük yavrular hariç).
Bunlar nematod mudur ve eğer öyleyse ilaç vs kullanmalı mıyım. İnternette yararlı olduğunu söyleyen ya da ne olur ne olmaz uzaklaştırılması gerektiğini belirten çeşitli bilgiler mevcut. Sizin fikriniz nedir?
Fotoğraflar şu şekilde (yan yana iki bölgeden):
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/191220241424301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/191220241424381.jpg[/IMG]
Hacim: 36L
Canlılar: Ramshorn salyangoz
Bitkili
Sıcaklık: 26°
Merhabalar bugün akvaryumumun 2. haftasını tamamladım. Başlıkta da bahsettiğim üzere akvaryum camında nematod ve belki biraz da copepod olduğunu düşündüğüm canlıları gördüm.
Sanırım salyangozların camdaki yumurtalarını yiyorlar. Salyangozlar muhtemelen aldığım bitkilerle tanka geldi ama yaklaşık 10-15 taneler (çok küçük yavrular hariç).
Bunlar nematod mudur ve eğer öyleyse ilaç vs kullanmalı mıyım. İnternette yararlı olduğunu söyleyen ya da ne olur ne olmaz uzaklaştırılması gerektiğini belirten çeşitli bilgiler mevcut. Sizin fikriniz nedir?
Fotoğraflar şu şekilde (yan yana iki bölgeden):
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/191220241424301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251984/191220241424381.jpg[/IMG]
Tanktaki Bu Canlı Nedir ?
Kızböceği
Kızböceği
SON MESAJLAR
- Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor Ehtiyar, 02:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu? SİGMA BALIK😎, 02:22
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Lepistesim Hasta Mı? caglarduran, 01:22
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Balığı Pul Beyazlaması ilturk, 01:12
Yeni Üye Forumu - 21 Derece 1 Oranda 1 Teleskop Japon İçin Yeterli Mi bettacii, 01:07
Sazansıgiller - Beta Balığı İle Vatoz Balığı Aynı Akvrymda Yaşarmı İsmail_194606946, 00:54
Yeni Üye Forumu - Dophin Sfp16 Pipo Filtrede Uğultu Sesi Tcanis, 00:51
JBL, Dophin, Resun - Pipo Filtre Ses Sorunu Zabimaru, 00:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bataklık Kerevitim Eşeysiz Üredi xixt, 00:04
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Akvaryum bearse22, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Metodu (ternapi) ternapi, 23:39
Bitki Akvaryumları Genel - Dophin H80 İçine Ne Koymalıyım Bettamtailung, 23:26
Filtreleme Seçenekleri - Hindistan Cevizi Kabuğu Betta Akvaryumuna Olur Mu? bettacii, 23:16
Labirentliler - Akvaryum Bitkileri Muhammed demir, 22:46
Bitki Akvaryumları Genel - 180 Lt Akvaryumda Ne Bakılır? Carcharodon, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Lt Tür Tavsiyesi serkutoo, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtremin Debisi Fazla Mı? Vlademirol, 22:31
Filtreleme Seçenekleri - Beyaz Benekler Mi? serkutoo, 22:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Frontoza Balıgı Mahmutt, 21:59
Yeni Üye Forumu - Ucuz Yollu Resif 9.ay onuribrahim, 21:41
Deniz Akvaryumları Genel - Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek Recepppdd, 21:35
Canlı Doğuranlar - Lepisteslerim Öldü Akvaryumum Recepppdd, 21:20
Yeni Üye Forumu - Yeşil Kılıçkuyruk Üreme Dönemi Öncesi Beslenmesi Aqualung, 20:56
Canlı Doğuranlar - Yeni Kurulum Denemesi pyroxene, 20:47
Akvaryum Tanıtımı - 50 Litre Akvaryum İçin Filtre Önerisi furkan0626, 20:45
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Cinsiyeti Hasan öncü, 20:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Azizdurdenn, 20:29
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Betta Balığı Üzerinde Oluşan Beyaz Noktalar ahmetfiratozkaya, 20:24
Labirentliler - Japon Balıgım Hareketsiz Ve Dipde Duruyor HaydarGul, 20:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Arka Fon Rengi Kaannn455, 19:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumuma Canlı Tavsiyesi Carcharodon, 19:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Arkadaşlar Ankara'da Toptan Balık Satan Bildiğiniz Xxlowy, 18:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumun Camı Oynuyor Berkayv, 18:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Gelişim Sorunu aleko61, 18:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 18:42
Akvaryum Tanıtımı - Magrow Kökü Mü? hokia386, 18:22
Bitki Akvaryumları Genel - Deneysel Bitki Yetiştiriciliği Akvarist Taha, 17:59
Bitki Akvaryumları Genel - Molly Balığım Durgun BalıkciHasan, 17:30
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Hakkında Dipnotlar bendeniztayfun, 17:27
Makaleler ve Tercümeler - Betta İle Normans Lamp Eye Killifish bendeniztayfun, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yapma furkan0626, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtresiz Isıtıcısız Multi Species Paludaryumum xixt, 17:02
Akvaryum Tanıtımı - Şelale Filte 65 Litre Akvaryum AlexBalık, 16:33
Filtreleme Seçenekleri - Cüce Puffer Ve Akvaryumu İçin Tavsiyeler. Japon & Beta, 16:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yeniden... Cichlid_Universe, 16:23
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Işığını Kaç Saat Açsam Yeterli Olur SİGMA BALIK😎, 15:55
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Sürekli Müdahale Zorunluluğu Muhammedcay, 15:37
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 15:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavrularım Tcanis, 15:06
Canlı Doğuranlar - Pipo Filtreyi Gece Kapatmak bendeniztayfun, 14:54
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:31
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:31
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:31
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:31
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:28
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 23:55
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 23:22
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 23:18
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 23:18
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 23:00
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:00
- Akvaryum Ve Malzemeler İlanı Shotokan 22:52
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 22:45
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 22:26
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 22:06
- Golden Head Angel Tekin35 22:00
- Sunsun 603b Dış Filtre Slymn4306 21:55
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 21:47
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 21:47
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 21:46
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 21:46
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 21:35
- 5 Adet Oscar 15 Cm Boyundalar + 1 Adet Vatoz horozbina 21:14
- Green Swordtail (yeşil Kılıçkuyruk) Arıyorum Aqualung 20:58
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 20:56
- Sobo Sf-550f Akvaryum Askı Dış Filtre LewShrimps 20:56
- Malawi Erkekler AlisBaba 20:35
- Bloody Mary, Blue Dream Neocaridinalar Oquanus 20:26
- Taymur Akvaryum OKIRATLI 20:12
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 20:02
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:02
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 18:33
- Üç Noktalı Gurami && Rasbora & Albino Cüce Vatoz kerem1135 18:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:26
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 17:44
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 17:44
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 17:22
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 17:22
- Eheim Reeflex 350 Uv - İsta Regülatör 5kg Co2 Tüp Hiko 16:44
- Leptosoma Speckleback Moba Ve Vatozzzlar Senbacanaklar 16:30
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 15:55
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 15:55
- Eş Kribensis palankesli 15:46
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 15:14
- Dark Blue Moscow akomania 14:57
- Çift Neolamprologus Caudopunctatus caga71 14:33
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 14:29
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 14:29
- Eheım Classic 250-05 Bora Bey 14:24
KULLANICILAR
- 64 Online Kullanıcı, 35 Üye
Online Kullanıcılar
aykome,
lurtz27lp,
WnrAquascaping,
Fulbuster,
MehmetSerkan,
SoSriKuA,
bediiarda,
SİGMA BALIK😎,
batuhan.ylmz,
amatör.akvarist,
efkango,
bettacii,
KaanE,
Cgtyuzen06,
ByCoder,
ThanatoZek,
furkan0626,
Hidro Dinamik,
Tekin35,
erdalozen,
Şahinöztürk,
Ehtiyar,
akomania,
Hoppala,
mikolanj24,
achiiles_622,
oguzhanns,
pacosinan,
wallece,
Oscarlarim,
hobici57,
aleko61,
quake16,
Ylmzfth,
onur_0606,
Piyanist.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.