ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Uriel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
248
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
51 dakika önce
Toplam Mesaj:
107 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
35 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan Köse
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1996
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Furkan Köse

SON 10 MESAJI

Betta Macrostoma
[QUOTE=Cyber_Scout]
Nadir olması, Barındırma gereksinimleri v.b. gibi durumlar fiyatlarına etki ediyor malumunuz..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/151220251130111.jpg[/IMG]

Biraz daha uygun fiyatlı olsa gerçekten iyi olurdu..

[/QUOTE]
Fiyatını yüksek olması benim Bildiğim kadarıyla heralde balıklar nesli tehlike altında birde bazı yabancı forumlarda bu balıkları kaçak yakalıyor ve kaçak olarak satıyorlarmış tehlike altında tür olduğu için yakalasalar ceza falan keser diyenler vardı ne kadar doğru bilmiyorum böyleyse eğer Fiyatının çok yüksek olması doğal güzel balıklar
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
[QUOTE=GhostKoi]Anlaşılan satıcılar daha dertli.[:D] Bu, hobiyse, para kazanma dürtüsüyle üretim yapılmaz.

Forumda ürün satışa koyduğumda her zaman piyasanın çok altında fiyat belirlemişimdir. Yine de çoğunlukla alıcı çıkmamıştır. Üstüne basa basa il dışı göndermiyorum, elden teslim yazmama karşın hep aksi yönde talepler ve ısrarlar olmuştur.

Ne zaman ki ücretsiz demişimdir, elimdeki ürün kapanın elinde kalmıştır.

Bir keresinde piyasanın çok çok alında 50 tane helena satışa çıkardım. Bir kişi hepsini toptan almaya kalktı nedense. [:D]Vermedim. Sonra ilana ekledim tek seferde 10 dan fazla vermiyorum diye.

Alım yaparken daha önce alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım 3-4 siteyi kıyaslayarak alırım. Petshopsa dükkanın kondüsyonuna bakarım. Canlı alacaksam hiç üşenmem tanıdık balık çiftliğine sorar da giderim. Bizde hikaye çok. Uzar gider...[/QUOTE]

Aynı konudan bende muzdarip biriyim tatlı suda çokça apistogramma wild betta üretimi yaptım kola parasına ilan açmama rağmen hep elimde kaldı yada kola parasını bile vermek istemeyen ölücüler mesaj attı forumda anlamadığım konu aynı balığı ben kola parasına satarken bazıları çok büyük meblalara satıyorlar ve alıcısı çok ilginç hatta şöyle bir olay oldu kısaca anlamak isterim tuzlu suya geçiş yapıcam elimde 2 erkek 4 dişi apisto 10 adet kadar sterbai 10 15 adet kadar siyah neon tetra vardı aşağı yukarı bir fiyat aklınızda oluşmuştur ve dişi erkekler kardeş değildi buda bir hayli Fiyatı arttırmıştı ve ben bu balıkları ilk ilan açtım sadece apistogramma çiftine büyük mebla isteyenlerin fiyatının yarısı kadar bir ilan açtım bir sürü ölücü arkadaş hala daha fiyat kırmaya çalıştı bende sinirlenip ücretsiz yazdım isim vermiycem forumdan bir hobici arkadaş yazdı bedava olduğuna inanamadı ben hayır bedava dedim ama tek şartım şu dedim sokak kedileri için 3 konser ve bakın büyük yazıyorum KONSERVE yaş kedi maması alıp gelirsen veririm dedim o niyetle sokak hayvanlarıda yararlansın bir iyilik olur dedim hobici arkadaş altında son model audi arabayla geldi baya lüks bir araçtı bana sadece 1 paket yaş yem getirdi konservede değil paket dediki konserve bulamadım orda içimdem küfür etmek geldi ama sırf geldi ayıp olmasın diye balıkları verdim o zaman dedim ki bu hobide artık kimseye ne güvenirim ne iyilik yaparım iyilikten maraz doğar ben kesinlikle hobiye para amaçlı bakmıyorum yani para verip aldığım balığı yavrulatıp veya direk anaçları parayla satma gibi bir amacım yok başkaları gibi satmak istesemde çok uçuk paralar istemiyorum genelde sigara kola parası istiyorum veyahut hiç para istemiyorum dediğim gibi direk sokak hayvanları için 1 2 kilo yem ve 1 2 kutu yaş mama karşılığında sahiplendiriyorum ama ona rağmen onda bile pazarlık yapanlar oluyor yok 2 kilo değildi 1 kilo alsam 2 kutu yaş mama değilde 1 kutu alsam insanın aklıyla dalga geçmek gibi birşey bu yüzden tatlı su hobisini bıraktım tuzlu suya geçtim hem yavru alma büyütme satma derdi yok çünkü palyaçolar hariç genel tuzlu su canlıları kendi türlerine agresif o yüzden tek bakılıyor çift bulunur ama aşırı derece zor imkansıza yakın gibi o yüzden hobiciyle uğraşmıyor direk kurumsal firmadan alıyorum en azından biliyorum ki kurumsal satıcı bu işten para kazanıyor ama vergi veriyor çalışan eleman çalıştırıp işsizlere destek oluyor veteriner parası veriyorlar ve fatura kesiyorlar hobicide bunların hiç biri yok o yüzden uçuk meblalı balık satan hobiciden canlı almıyorum zaten deniz canlısı satan forumda yok mecbur kurumsal firmalardan alıyorum güvenilir ve bilindik biraz uzun oldu kusura bakmayın keyifli hobiler[EDIT]Uriel,2025-12-13 03:11:06[/EDIT]
Beyaz Yıkanmış Kuma İhtiyacım Var Önerisi Olan ?
Jbl sansibar white direk koyabilirsin yıkamana gerek yok 20 kilo kadar kullandım yıkamadan çok kaliteli kum Fiyatı pahalı tabi
İlk Deniz Akvaryumu
Soft mercanlarla başla uygun fiyatları var ve uygun fiyatlı armatürlerle büyütürsün balık olarak palyaço balıkları çok dayanıklı yanına yellow watchman goby veya pink bar goby alabilirsin damsel ve pijama kardinal bleny cromis olabilir büyük boyutlu balıklara bulaşma tang melek vb türlere yüksek hacim yapmayacaksan o başka düşük hacimde balıklara hücre gibi oluyor bir de pod yiyen canlılara bulaşma dragonetlere yani yıllanmış ve bol pod gerekiyor dondurulmuş yem yemiyorlar yediren var ama bulması aşırı zor fiyatıda artıyor yurtdışında yaşayanlardan youtube de yeni kurulumlarda dragonet görebilirsin ama aman aldanma onların yaşadıkları ülkede canlı yem çok kolay bulunuyor özellikle pod onlar parayla pod alıp akvaryuma ekliyor tek podda değil bir sürü canlı yem seçenekleri var tuzlu su balıkları için ps siz ve sumpsız akvaryum kurma 4 adet kadar ps siz sumpsız akvaryum kurdum oluyor ama bakımı falan daha zor tecrübe ve ilgi istiyor sumpta daha çok verim aldım kumun kesin aragonit olsun kaya olarak uygun fiyatlara yerli kayalar var resif merkezinde bol gözenekli iş yapar paran varsa fiji caribsea aquaforest vb kayalardan alabilirsin tatlı suya göre çok güzel fakat parasıda güzel 100 litre gibi hacimde başla pico tanklarda çok güzel oluyor onlardan yapmak istersen sadece okinawa goby yanına yellow watchman veya pink bar koyarsın yashada olur zaten saydığım gobyler aktif yüzücü değil gobyler kayalarda takılıyor kafa uzatıyor okinawa goby kaya ve mercan üstünde pinekliyor çok tatlılar pico kurcaksan tavsiyem 35x35x20 40x40x20 10 cm arka sump yaptır öyle bi başla picoda maliyet aşırı düşüyor ha birde tuzu çok kaliteli al piyasada bence en iyi 2 tuz var biri red sea coral salt diğeri tropic marin keyifli hobiler [:)]
Bu benim resifimin örneği
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251470/081220251008481.jpg[/IMG][EDIT]Uriel,2025-12-08 10:08:56[/EDIT]
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251470/031220251608501.jpg[/IMG]
Okyanusun Derinliklerine
[QUOTE=sinor]Çok güzel bir shallow akvaryum örneği, ama nacizane tavsiyem kaya dekorunu değiştirmeniz yönünde. Küçük fiji parçaları çok yığıntı gibi olmuş, aralarında çok fazla tortu birikecektir ve akıntı doğru şekilde akvaryumda dönmeyecektir. Zamanla nitrat, amonyak sorunu yaşamanız çok olası. 1-2 seneye eminim bu akvaryum çok güzel olacak.[/QUOTE]
Teşekkür ederim
Kaya dizaynını değiştirmeyi düşünüyorum ama balıkları strese sokmakta istemiyorum pek onun yerine şöyle yapıyorum bolca dip çekimi ve 30 litre su değişimi 6 günde bir hafta 2 kez amonyak nitrit nitrat fosfat testleri yapıyorum olumsuz bir sorun görmedim ama şöyle bir durumda var yakın zamanda taşıyabilirim o zaman akvaryumu en olarak biraz daha büyütebilirim sıfır bir kurulumda bu dediğinizi göz ardı etmiycem ve zaten yeni kurulumda bu sefer kayaları yapıştırıcı ile yapıştırıp yığını yapmamaya özen göstericem
Okyanusun Derinliklerine
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251470/031220251608501.jpg[/IMG]
Akvaryumun son hali
Okyanusun Derinliklerine
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251470/031220251426541.jpg[/IMG]
Aileminizin yeni üyesi
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[QUOTE=twinsoul][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100597/011220251312201.jpg[/IMG][/QUOTE]
Akvaryum ebatları nedir
İlk Tecrübem
[QUOTE=22sfen]Karar verdim qq3 alıcam [:iyi:]kayaları birbirine yapıştırmam için bir yapistirici onerimisin Ista diye bı marka buldum ama uygunmu [[/QUOTE]
Hızlı yapıştırıcı olur yada aquaforest polip glue al

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 26 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.