ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eguvnr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2024 16:49
Son Ziyaret:
13 Saat 52 Dakika önce
Toplam Mesaj:
9 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ege Güvenir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ege Güvenir

SON 7 MESAJI

Neon Tetra İle İlgili Bazı Sorunlar
[QUOTE=akandemir1]
Birkaç gün sonra kayıp verdim fakat şuan herhangi bir sorun yok asıl sorunum yem için yüzeye gelmiyorlar ne yapmam gerek ?[/QUOTE]

benim kirmizi burun, ember ve neon tetralarim da yuzeye gelmiyor yem yemek icin. melekler ve zebra daniolar da yukarida 3. dunya savasini veriyorlar kim daha cok yiyecek diye. yani tetralar pek de yuzeyden yem yemeyi sevmiyor diye yorumluyorum ben.
Neon Tetra İle İlgili Bazı Sorunlar
Tetralar su degisimlerine cok sert tepki verebiliyorlar. Neonlar, kirmizi burunlar kadar olmasa da iyi bir asilama ile akvaryuma konmazsa kayip verebilirsiniz. Akvaryuma koyduktan ne kadar bir sure sonra kayip yasadiniz?

yemleme noktasinda da 2-3 dk icerisinde bitecek kadar yem atin.[EDIT]eguvnr,2024-09-12 10:07:55[/EDIT]
Akvaryum İçin Tasarım, Çeşitlilik Öneri & Tavsiye
Transgenetikler ile melekler bile zor gecinecekken, her ikisi icin de tehlike arz edecek cikletleri kesinlikle almayin. hizli yuzen nispeten iri tetralar ile melekleri yan yana koyabilirsiniz. ben oyle yaptim. su yoncalarini tavsiye etmezdim copcu koyacaksaniz kumu karistirmak hoslarina gidecektir.

Benim sahsi fikrim bu akvaryuma sunlar olurdu:

1- zemin ve bitkiler oldugu gibi kalsin. cuce vatoz, ember tetra, kirmizi burun tetra, ve kardinal neon tetra, copcu baliklari olurdu. elma salyangozu da eklenebilir.

2- lepistesler, karidesler, copculer, vatozlar ve yine elma salyangozu ile de bir birliktelik olabilir. Cokca bitkili akvaryumlara lepistesleri cok yakistiriyorum acikcasi. karidesler de yosunlanmayi azaltabilir. guzel bir denge olur bence akvaryumda.[EDIT]eguvnr,2024-09-06 13:26:01[/EDIT]
400 Litre Akvaryuma Kaç Tetra Koymalıyım Sizce.
[QUOTE=trueblue]Arkadaşlar bu tetra akvaryumuna dalga motoru olur mu , elimde var bir tane, taksam mı akvaryuma dalga motorunu.[/QUOTE]

cok fazla akinti ve dalgada rahat etmeyeceklerdir. ben olsam takmazdim.
360 Litre Karma Akvaryum İçin Destek
[QUOTE=GhostKoi]Melekleriniz epey boylanmış. Bunları çıkarıp başka da balık almayacağınızı varsayarsak neon, kırmızıburun ve diğer nispeten iri tetralardan toplamda 20-30 tane alabilirsiniz. Ember ufak kalır.

https://www.akvaryum.com/characiformlar_kategorisi_10.asp Serrasalminae grubuna bakmasanız iyi olur.[:D][/QUOTE]
Aaa bu kadar çok ekleyebilir miyim gerçekten? Bilsem daha fazla alırdım vallahi. Çok fazla doldurmamak icin çabalıyordum ben de. Kırmızı burun almıştım 8 adet. 4 tanesi daha yolda, 3 tanesi evde can verdi. 1 tanecik kaldı. Çevremde hiç satan yok. Sürü sevip tek yaşaması zoruma gidiyor valla. Sehir dışından getirteyim bari.

Serrasalminae`lerden Allah korusun valla [:D]

Tavsiyeler için teşekkür ederim. En kısa zamanda ekleme yapacağım. Emberleri çıkarmama gerek var m?[EDIT]eguvnr,2024-09-02 11:00:39[/EDIT]
360 Litre Karma Akvaryum İçin Destek
[QUOTE=xellence07]Bildiğim kadar birlikte beslenirse birbirlerine zarar vermezler fakat eş tutma zamanlarında agresifleşebilirler
iyi hobiler[:nazar:][/QUOTE]
Bu durum yüzünden ( 2 farklı yer tutan cins) guramilerden vazgeçtim diyebilirim.

[QUOTE=GhostKoi] Daha fazla bitki ve bunun desteklenmesi için de en az 5 cm kum olsa iyi olur. [/QUOTE]
kum olarak silis kum koydum ama sanıyorum ki yanlis bir secim oldu. Bu sebepten dikilmeden de yetisebilecek bitkilere yönelmeye çalıştım.

[QUOTE=GhostKoi] Özellikle de ember tetralar. Bu türleri seviyorsanız melekler büyümeden sayılarını artırabilirsiniz. Yeriniz müsait. 3 çift meleğin bu akvaryumun tamamında terör estireceği kesin gibi. 2 çift iyi. [/QUOTE]
Kac adet ember ve neon tavsiye edersiniz? Melek konusunda da sizi dinleyeceğim sanirim cift sayısı olarak. Guramilerden de vazgectim 2 adet bölge sahiplenen cins olmasın. Vatozum cüce değil. Biraz boylanınca arkadaşıma verecegim ve cüce vatoz alacağım.

[QUOTE=xellence07]Sayın eguvnr bende 400lt akvaryum kuracağım dış filtreniz nedir
dış filtrenizden ses geliyormu geliyorsa rahatsız edecek kadar cokmu ve memnun musunuz ?
cevaplarsanız sevinirim[:nazar:][/QUOTE]
Sump filtre kullanıyorum bu akvaryumda maalesef dış filtre bilgim yok :(

Yeni ledim geldi, daha net bir fotograf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249497/010920241939171.jpg[/IMG][EDIT]eguvnr,2024-09-01 19:39:47[/EDIT]
360 Litre Karma Akvaryum İçin Destek
Selamlar

İlk akvaryumumu kabaca kurmuş bulunmaktayım. Fakat daha da ileriye gitmeden sizlere danışmak istediğim bazı konular var.

Öncelikle akvaryumdan bahsedeyım. Kare ebatlara çok yakın, 360 litre arkadan sumplı bir akvaryum. Balıklara kalan litre tahmini +310 litre. Fotoğratfa ışıklandırma az gibi evet. Yeni led siparişimi verdim. 4 sıra bir led.
Bitki olarak eledoa, anubias, myriophyllum aquaticum, pervulalar ve yati kökü üzerine moss var.

10 adet 2 cm boylarında meleklerim, ergen boylarda 6 neon tetram ve 6 amber tetram, 6 adet çöpçüm, 1 adet vatozum var. Melekler eş tuttuğu zaman 2 veya 3 eşi akvaryumda tutup gerisini çıkarmayı düşünüyorum. Bu akvaryuma bir de 2-4 adet Gurami almak sizce mantıklı mı? Hatta bu soruya gelmeden önce akvayumda ters bir durum var mı sizce?

Akvaryum tahmini 1.5 aylık. Bakteri kültürlerini vs ekledim. Düzenli su değişimi dip çekimi vb konulara dikkat ediyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249497/290820241426341.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.