ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2026 20:11
Toplam Mesaj:
93 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ömer
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 2007
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ömer
SON 10 MESAJI
Akvaryumda Ev Bitkisi
[QUOTE=Belisarius] Ben de yaklaşık 5-6 aydır akvaryumumun üzerinde patos sarmaşığı besliyorum fakat zarar verecek bir tür yok. Siz bence 1milyoncu tarzı yerlerde satılan minik plastik saksılardan koyun üstü akvaryuma girecek ve orada kalacak şekilde sabitleme içinse saksının içine kil topu veya lav kırığı koyabilirsiniz ben bu şekilde patos sarmaşığı fasülye hatta çilek yetiştirdim.
[/QUOTE]
Evet sanirim oyle bir sey yapmak gerekiyor. Teşekkürler
[QUOTE=Belisarius] Ben de yaklaşık 5-6 aydır akvaryumumun üzerinde patos sarmaşığı besliyorum fakat zarar verecek bir tür yok. Siz bence 1milyoncu tarzı yerlerde satılan minik plastik saksılardan koyun üstü akvaryuma girecek ve orada kalacak şekilde sabitleme içinse saksının içine kil topu veya lav kırığı koyabilirsiniz ben bu şekilde patos sarmaşığı fasülye hatta çilek yetiştirdim.
[/QUOTE]
Evet sanirim oyle bir sey yapmak gerekiyor. Teşekkürler
Akvaryumda Ev Bitkisi
Akvaryumuma yaklaşık 2 hafta önce peace lily koydum ama akvaryumdaki cüce vatoz su altında kalan kök sapını yiyor. Kökleri degil ama köklerin bağlı olduğu sapı. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Akvaryumuma yaklaşık 2 hafta önce peace lily koydum ama akvaryumdaki cüce vatoz su altında kalan kök sapını yiyor. Kökleri degil ama köklerin bağlı olduğu sapı. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz?
Akvaryum Camı Fiyat Bilgisi
60×40×20 ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum camcıda cam kestirip. Cam kestirme fiyatlarına pek hakim değilim de yaklaşık ne kadar tutar bilgi sahibi olan var mı? Ayrıca bu ölçülere kaç mm cam kalınlığı uygun olur
60×40×20 ölçülerinde bir akvaryum yapmayı düşünüyorum camcıda cam kestirip. Cam kestirme fiyatlarına pek hakim değilim de yaklaşık ne kadar tutar bilgi sahibi olan var mı? Ayrıca bu ölçülere kaç mm cam kalınlığı uygun olur
Ana Tankta Baktopur?
Bir süredir il dışındaydım ve benim yerime balıklara babam bakıyordu. Geldim bakıma döndüm tekrar . Babam ben yokken iyi bakmış ama bakteriyel oldugunu dusundugum bir durum gözledim baliklarimdan birinin gözlerinin çevresinde kirmizi bir şerit belirmeye ve sürekli titremeye başladı internete yazdım bakteriyel dedi serabaktopur kullan dedi onu ayrı yere aldım ilaci uyguluyorum 2.gundeyiz o iyilesiyor gibi gorunuyor ama simdi baska tür bir baligimda da ayni durumlari gozlemledim. Akvaryumdaki başka baliklarda olmasi da olası biliyorum normalde tüm tanka baktopur konmaz ama hepsini alabilecegim ayri bir tank da şu anda elimde yok ne yapabilirim
Bir süredir il dışındaydım ve benim yerime balıklara babam bakıyordu. Geldim bakıma döndüm tekrar . Babam ben yokken iyi bakmış ama bakteriyel oldugunu dusundugum bir durum gözledim baliklarimdan birinin gözlerinin çevresinde kirmizi bir şerit belirmeye ve sürekli titremeye başladı internete yazdım bakteriyel dedi serabaktopur kullan dedi onu ayrı yere aldım ilaci uyguluyorum 2.gundeyiz o iyilesiyor gibi gorunuyor ama simdi baska tür bir baligimda da ayni durumlari gozlemledim. Akvaryumdaki başka baliklarda olmasi da olası biliyorum normalde tüm tanka baktopur konmaz ama hepsini alabilecegim ayri bir tank da şu anda elimde yok ne yapabilirim
Tatil Yemi Güvenli Mi
[QUOTE=Jespa]Balıklar yavru değilse 5 gün yem yememeleri sorun yaratmaz
Başkasına yemlemesini söyleyince çok fazla yem atıyorlar. Bence tembihleyin dokunma diye[:D][/QUOTE]
Hepsi yaklasik 2 yaşında bir tek bir süredir il dışındayım babam geçen benden habersiz vatoz almış o aç kalabilir mi[EDIT]Leo,2025-12-30 20:34:56[/EDIT]
[QUOTE=Jespa]Balıklar yavru değilse 5 gün yem yememeleri sorun yaratmaz
Başkasına yemlemesini söyleyince çok fazla yem atıyorlar. Bence tembihleyin dokunma diye[:D][/QUOTE]
Hepsi yaklasik 2 yaşında bir tek bir süredir il dışındayım babam geçen benden habersiz vatoz almış o aç kalabilir mi[EDIT]Leo,2025-12-30 20:34:56[/EDIT]
Tatil Yemi Güvenli Mi
5 gün kadar balıklarımı yemleyemeyeceğim 2 günde 1 yemleyebilecek biri var ancak burun kıvırıyor o yüzden ondan rica etmek pek istemiyorum. Tatil yemi önerir misiniz guvenilir midir tatil yemleri? Bu arada foruma girmekte sıkıntı çekiyorum site yüklenmiyor başka böyle olan var mı zor girdim ve bu konuyu yazarken bile 2 kere dondu.
5 gün kadar balıklarımı yemleyemeyeceğim 2 günde 1 yemleyebilecek biri var ancak burun kıvırıyor o yüzden ondan rica etmek pek istemiyorum. Tatil yemi önerir misiniz guvenilir midir tatil yemleri? Bu arada foruma girmekte sıkıntı çekiyorum site yüklenmiyor başka böyle olan var mı zor girdim ve bu konuyu yazarken bile 2 kere dondu.
Otomatik Yemleme Makinesi Önerileriniz?
Uygun fiyatlı ve kolay kolay bozulup mağdur etmeyecek f/p bir otomatik yemleme makinesi önerir misiniz? Ayrıca bu konudaki tecrübe ve önerileriniz neler ?[EDIT]Leo,2025-12-05 20:05:47[/EDIT]
Uygun fiyatlı ve kolay kolay bozulup mağdur etmeyecek f/p bir otomatik yemleme makinesi önerir misiniz? Ayrıca bu konudaki tecrübe ve önerileriniz neler ?[EDIT]Leo,2025-12-05 20:05:47[/EDIT]
Hangi Isıtıcıyı Almamı Önerirsiniz?
Sonuç olarak aquael platinium 100w aldım. Hem kaliteli hem uygun olduğu için böyle bir tercih yaptım kullanıp göreceğiz[:D]
Sonuç olarak aquael platinium 100w aldım. Hem kaliteli hem uygun olduğu için böyle bir tercih yaptım kullanıp göreceğiz[:D]
[QUOTE=K0L0Ni]
Eheim öneririm, kalibrasyonlu veya dijital farketmez en üst segmentte ürünlerdir. Kalibrasyonlular taş gibidir. Dijitallerde beyin olayı var bir tık daha hassas olur.[/QUOTE]
Eheim alirsam dijital almayı düşünüyorum. Bu arada ben de 100w düşünmüştüm ama çok fazla devreye girme ısıtınca da kapanma olunca yani aç-kapa olunca daha çok sorun çıkıyor diye duydum ne kadar doğrudur acaba? Akvaryumun oldugu oda genelde normal sıcaklıkta oluyor ama kışın kapı pencere açma olayında soğuyor tabii 50w boyle durumlarda yetersiz kalir mi bilemedim[EDIT]Leo,2025-10-03 17:46:23[/EDIT]
[QUOTE=K0L0Ni]
Eheim öneririm, kalibrasyonlu veya dijital farketmez en üst segmentte ürünlerdir. Kalibrasyonlular taş gibidir. Dijitallerde beyin olayı var bir tık daha hassas olur.[/QUOTE]
Eheim alirsam dijital almayı düşünüyorum. Bu arada ben de 100w düşünmüştüm ama çok fazla devreye girme ısıtınca da kapanma olunca yani aç-kapa olunca daha çok sorun çıkıyor diye duydum ne kadar doğrudur acaba? Akvaryumun oldugu oda genelde normal sıcaklıkta oluyor ama kışın kapı pencere açma olayında soğuyor tabii 50w boyle durumlarda yetersiz kalir mi bilemedim[EDIT]Leo,2025-10-03 17:46:23[/EDIT]
[QUOTE=K0L0Ni]Merhaba, nasıl bir bütçe ayırmak istiyorsunuz? 100w 50'ye göre daha hızlı ısıtıp dolayısıyla az çalışacağı için daha uzun ömürlü olur. İkisini de kullanabilirsiniz tabi. [/QUOTE] 2500e kadar cikabilir gibi daha sonrasında bu akvaryumdaki balıkları baska akvaryuma alıp bu ısıtıcıyı beta bakmak için kuracağım tankta kullanmayı düşünüyorum ama uygun fiyatlı ve kaliteli bir arada olsa daha iyi tabii zaten arastirdigim kadariyla uzun süre dayanan isiticilar 1500den başlıyor yabanci makalelerde, videolarda isiticida ucuza kacmayin diyorlar o yuzden almisken sağlam bir tane almak istiyorum
[QUOTE=neomeo]
Merhaba, ileride akvaryumu büyütürüm gibi bir düşünceniz varsa, 100 watt ideal olur. MArka olarak aquael, eiheim, tetra gibi bilinen kaliteli ürünleri almak daha akıl karı olur.
Model olarak söylediğim markaların dijital, analog, fix gib farklı modelleri var. Arada balık türü değişirim derseniz manuel yada dijital ayarlı, yok tek tür bakarım sıkılmam derseniz fix olanın sıcaklığı balığa uygunsa fix olanını alabilirsiniz.[/QUOTE]
Tetra da dusunduklerim arasinda ama ona çabuk bozuluyor dendigini gordum. Kararsiz kaldiklarim aquael platinium , eheim thermocontrol e, tetra ht bir de sera iyi marka diye onu düşünmüştüm ancak ısıtıcısıyla ilgili çok bir bilgi bulamadım. Şu an tanktaki türler tetra ama ileride bu ısıtıcıyı bir beta tankında kullanmayi düşünüyorum yaklasik 1.5 yil sonra gibi diyelim[EDIT]Leo,2025-10-03 16:48:25[/EDIT]
[QUOTE=K0L0Ni]Merhaba, nasıl bir bütçe ayırmak istiyorsunuz? 100w 50'ye göre daha hızlı ısıtıp dolayısıyla az çalışacağı için daha uzun ömürlü olur. İkisini de kullanabilirsiniz tabi. [/QUOTE] 2500e kadar cikabilir gibi daha sonrasında bu akvaryumdaki balıkları baska akvaryuma alıp bu ısıtıcıyı beta bakmak için kuracağım tankta kullanmayı düşünüyorum ama uygun fiyatlı ve kaliteli bir arada olsa daha iyi tabii zaten arastirdigim kadariyla uzun süre dayanan isiticilar 1500den başlıyor yabanci makalelerde, videolarda isiticida ucuza kacmayin diyorlar o yuzden almisken sağlam bir tane almak istiyorum
[QUOTE=neomeo]
Merhaba, ileride akvaryumu büyütürüm gibi bir düşünceniz varsa, 100 watt ideal olur. MArka olarak aquael, eiheim, tetra gibi bilinen kaliteli ürünleri almak daha akıl karı olur.
Model olarak söylediğim markaların dijital, analog, fix gib farklı modelleri var. Arada balık türü değişirim derseniz manuel yada dijital ayarlı, yok tek tür bakarım sıkılmam derseniz fix olanın sıcaklığı balığa uygunsa fix olanını alabilirsiniz.[/QUOTE]
Tetra da dusunduklerim arasinda ama ona çabuk bozuluyor dendigini gordum. Kararsiz kaldiklarim aquael platinium , eheim thermocontrol e, tetra ht bir de sera iyi marka diye onu düşünmüştüm ancak ısıtıcısıyla ilgili çok bir bilgi bulamadım. Şu an tanktaki türler tetra ama ileride bu ısıtıcıyı bir beta tankında kullanmayi düşünüyorum yaklasik 1.5 yil sonra gibi diyelim[EDIT]Leo,2025-10-03 16:48:25[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Erik Ağacı Dalı lastCodeBender, 04:26
Yeni Üye Forumu - Hızlı Bir Nano Kurulum Yapmam Gerekiyor portre, 03:37
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Yemden Nereden Temin Edebilirim syerli, 02:40
Malzemeler ve Yemler Forumu - Moli İçin Hangi Akvaryum? Aquavatis, 23:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi? hoppala, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryumum Hobimmm, 22:12
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Kurulum MERT16, 19:14
Akvaryum Tanıtımı - 120x40x50h İlk Mbuna Deneyimi xfuriousx, 17:23
Akvaryum Tanıtımı - Demasoni Besleyenler xfuriousx, 16:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerde Kas Nekrozu syerli, 13:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Elimdeki Filtreler İçin Malzeme Önerisi Fin World, 13:31
Filtreleme Seçenekleri - Red Mangrove (rhizophora Mangle) ziyasenkaya, 11:19
Akvaryum Tanıtımı - Hazneli Pipoda Zeolit Kullanır Mı MasterChiefHakan, 10:46
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Birisi İçin Ciklet Önerisi MasterChiefHakan, 10:13
Yeni Üye Forumu - Amonyak Patlaması Mı? asliaral, 07:16
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ember Tetramda İç Parazit Mi Var? Ahmet53, 02:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Ramirezi Yumurtaları Hakkında Sorular darkaura, 01:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Doğuran Üretim Tavsiyeleri Betta_King, 22:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bir Tablet Tuz Kaç Çay Kaşığı GhostKoi, 22:25
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 22:17
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Porof Zihni Sinir Proceleri-akvaryum: GhostKoi, 22:06
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Lepistes Yavrusu Lepistesslerr, 21:36
Canlı Doğuranlar - Sobo Sf 550f Mantik Hatası LepistesAvcısı, 21:02
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Sülüğü Karidese Zarar Verirmi Efe ulu, 18:33
Yeni Üye Forumu - Tohum Karidesi Taha Yanık, 18:30
Yeni Üye Forumu - Ramirezilere Tavsiyeler mtaslan, 17:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Üreticilere Yönelik Akvaryum Defteri Mobil App MasterChiefHakan, 15:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 14:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Samsung Modul Led, Lt Watt Oranı pianoƒish, 14:11
Aydınlatma - Yine Yeni Yeniden Bitkili Tank Denemesi! ugurbaran, 14:00
Akvaryum Tanıtımı - Üreticilere Yönelik Akvaryum Defteri Mobil App Halo181, 12:34
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek, Tuz Ne Kadar Atılır tugbasenn, 09:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Balığı SaRCoPhiLiuS, 08:47
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ankara Camcı Önerisi kerimkoz, 04:14
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:43
Akvaryum Tanıtımı - Biotoecus Dicentrarchus onuribrahim, 00:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Aquasphere Tr Youtube Kanalı IgorVladimir, 23:58
Akvaryum Dünyasından Haberler - 5 Ppt Tuzlu Sistemde Bitki Adaptasyonu ErenYildiz, 23:05
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığım Betta_King, 22:23
Yeni Üye Forumu - Aequidens Diadema (kral Acara) flanormimar, 21:39
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Albino Kribensis furkanemin, 20:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hobisinde Metilen Mavisi MasterChiefHakan, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Cikletler Neden Bu Şekilde Yüzüyor? Kürşat Koç, 16:07
Yeni Üye Forumu - Cam Rengi Frkn, 15:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci Ahmet53, 11:38
Akvaryum Tanıtımı - DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama) Cihanturk, 10:44
Taban ve Gübreleme - Çalışmayan Isıtıcılar Me0, 09:13
Yeni Üye Forumu - Uzun Konu:sancılı 620 Lt Lik Tank Kurulumu Me0, 09:11
Akvaryum Tanıtımı - Beyaz Benek Tedavi Sonrası Kuyruk Erimesi EmrahGuloglu, 22:39
Yeni Üye Forumu - Sakura Akvaryum thenyx, 21:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 06:19
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 06:17
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 06:17
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 04:20
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:29
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:29
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:29
- Atman 3338 Dış Filtre 3 Sepetli emree06 01:24
- L144 Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz Yavrusu emree06 01:24
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yavrusu emree06 01:24
- Kaliteli Malzemeler ₺ Change Price ₺ dark blue 01:06
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 01:06
- Fil Kulak Lepistes Adet 50 Tl Kaya ankara 00:42
- Akvaryum Ve Malzeme Ne Ararsanız Mevcut Kaya ankara 00:42
- Balık Akv Malzeme Yem Vs Kaya ankara 00:42
- Akvaryum Balık Malzeme Kaya ankara 00:42
- Sarı Prenses - Beyaz Prenses - İmparator - Auratus Malawi market 23:23
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 23:23
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:37
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:37
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:37
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 22:37
- Kırmızı Flaş Barb 4 Adet Libidish 21:51
- 80 X 40 X 40 Extra Clear Akvaryum Ve Full Set alperemrecakir 21:31
- Yavru Cüce Vatoz 2-4cm AnatoliaAquatics 21:14
- Frontoza Burindi Yavru voltran 19:44
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 19:27
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 19:13
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:54
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:54
- Neocaridina Karides, Salyangoz, Özel Tür Lepistes yasiiinyldrm 17:40
- Bakımı Kolay Bitkiler yasiiinyldrm 17:40
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 17:23
- 120x45x50 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 16:35
- Montecarlo-helferi-rotala Sayhadrica-red-green UraL 15:14
- Discus levak69 14:43
- Yellow Tiger King Cobra Lepistes, L144 Longfin EKAR 14:39
- Acil Satılık Akvaryum Ve Muhtelif Malzemeler Legionsgamer 14:38
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 14:18
- Akvaryum 30*30 metsi 14:18
- Uygun Yerli Üretim Ivanacara Bimaculata Yavruları flanormimar 14:08
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:07
- Su Soğutucu Cihazı Probu İle ootkn 14:07
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 13:57
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:57
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 13:57
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 13:57
KULLANICILAR
- 25 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.