ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Samnastrp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
76
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
269 [0.57 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
216 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samnastrp
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samnastrp

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum
Değerleri ölçmedim sizin dediğiniz her şey bakteri kültürsüz akvaryum için o zaman şu soruya cevap verin bakteri kültürlü kaç günde oluşur bakteri kültürsüz kaç günde oluşur. matematiksel olarak ikisi de aynı olamaz.
Kurulum Aşamasında Ki Beta Akvaryumum
[QUOTE=Zuzu2446]

Böyle bir akvaryum nasıl olur?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263701/081020252139501.jpg[/IMG][/QUOTE]
Çömlek olduğu için böyle önermiştim yoksa böyle çok daha iyi sadece arka kısmı uzun bitkiler ekebilirsiniz
Ağaç akvaryumun orta kısmının biraz gerisinde olsun sol arkasında Çömlek bir miktarda kuma saplanmış olarak dursun. Sağ tarafa da uzun bitkiler ekersiniz.
Limon zeytin elodea saz olabilir.
Yeni Kurulum
[QUOTE=İsmail_96965]1 ay beklemek en sağlıksı 1 haftada düzen oturmaz bakteri kültürü ilede 1-2 haftaya hazır olur çoğu arkadaşın dediği gibi ama beklemek her zaman daha zevkli oluyor. [/QUOTE]
“En” iki ay beklemek bir ay beklemekten daha sağlıklıdır yani bir ay en sağlıklı değildir ama iki ay beklemekten de üç ay daha sağlıklıdır bu döngü böyle uzayıp gider. Ben bir hafta bekledim canlı kaybı yaşamadım. Beklemek zevkli demişsiniz ama kişiden kişiye değişir. Yani şunu demek istiyorum istiyorsanız bir ay beklersiniz ama bir haftada da olur.
Yeni Kurulum
Bakteri olmayan akvaryum bakteri yemini ne yapsın.
Yeni Kurulum
[QUOTE=koraykbl]
1 ay sonra döngü tam oturur. 1.5 hafta sonra elma salyangozu ve temizlikçi gurubunu alırsanız döngüye yardkm ederler. Sonrasında ise 2-3hafta daha bekleyip balıkları koyabilirsiniz. Bu süreçte filtreniz açık dursun.[/QUOTE][QUOTE=koraykbl]
1 ay sonra döngü tam oturur. 1.5 hafta sonra elma salyangozu ve temizlikçi gurubunu alırsanız döngüye yardkm ederler. Sonrasında ise 2-3hafta daha bekleyip balıkları koyabilirsiniz. Bu süreçte filtreniz açık dursun.[/QUOTE]
Walstad mı yapıyonuz siz. Bir ay ne?[:D] Bakteri kültürü alın bir haftaya hazır olur. Birde akvaryumun fotoğrafını atar mısınız.Merak ettim.
Farklı Türler Balık Tavsiyesi Hk.
Ben ilk araştırdığımda yaşayamaz diye kesin bilgiler bulmuştum. Ama bazı kaynaklarda yaşar diyor. Melekler bazen kendi türüne bile agresif olabiliyor. O yüzden önermem.
https://www.akvaryum.com/pterophyllum_scalare_melek_tatlisur_4_330.asp
Orta derecede agresif ağzına sığdırabildiği her şeyi yer.[EDIT]Samnastrp,2025-10-07 19:46:11[/EDIT]
Farklı Türler Balık Tavsiyesi Hk.
Tasarımımız güzel. Filtre düşünülebilir. Melek agresiftir soylediginiz balıkların hiçbiriyle bakılmaz. Transgenetik Tetra önermem. Görünüş açısından kendi fikrim. Herhangi bir bitki ışığı idare edecektir ne kadar bütçeniz varsa size kalmış.Emremein adlı kullanıcının ilanından balık bitki alabilirsiniz çok fazla tür var.[EDIT]Samnastrp,2025-10-07 18:14:39[/EDIT]

Neon Tetra ve karides tavsiye edebilirim
Biyolojik dengenin daha kolay oturması için bakteri kültürü alın.Emremein adlı kullanıcıdan ben de alışveriş yapıyorum memnunum tavsiye ederim. Kumun türü ne. Bir de kumunuz Besinsiz olduğu için kapsül gübre alabilirsiniz.
Yeni Akvaryumumda Düzen Sorunu
[QUOTE=kasa2245]Akvaryum tek ve küçük olduğu için çok doğurganlık kötü olacaktır aslında. Çoğu insan bu boyutta akvaryum için 1 2 betadan fazlasını tavsiye etmiyor bile 🥹[/QUOTE]
Betalar kaç litrede olursa olsun tek beslenir. Co2 vermediğiniz için zemin işi zor. Ben mayalı Sistem kullanıyorum monte Carlo var.

Bir hafta çok su düzenleyici kullanmıyorsanız bile iki gün ideal. Bazı Prime kullananlar 30 dakika bekletip kullanıyor.

Pipo filtrenin verdiği hava yeter diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.