ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hasan öncü
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 00:53
Toplam Mesaj:
87 [0.31 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
76 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan birol
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rttt

SON 10 MESAJI

Delikli Kaya Hakkında Bilgi
Bendede aynı kaya var 15 kg felan. Tazzikli suyla yiķayıp tuzlu kaynar suda kovada beklettim.10 gün sonra suyun tds aynı çıktı ph ını bilemiyorum.Birde karides akvaryumunda bunların ufakları vardı karidesler ve çöpçülere birşey olmadı.Melek yavruları büyüyünce oraya koyacağım bişey olacağını sanmıyorum.Yinede sen bilirsin herkes ph ı yükselttiğini söyleyecektir.
Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ?
Yapay bitki kışın kullanıyorum antalyada oturduğumuz için yazın birazını çıkariyorum.Ama ben düzenli hergün %10 su değişimi yapıyorum bi zararını görmedim youtubda bi çok video izledim
yapay bitkiki kullananların bir sorunla karşılaşmadıklarını söylüyorlar abartmamak şartıyla.Mesela renkli objeler taşlar gemiler daha tehlikeli hemen boyası çıkıyor.[EDIT]Hasan öncü,2025-01-08 20:23:46[/EDIT]
Yapay Mi ? Rafya Mi ? Canlı Bitki Mi ?
Eğer takıntılı biriyseniz canlı bitkilerde solma yırtılma kopma gibi durumlar sizi üzebilir.En iyisi benim yaptıgım gibi yapay ve canlı bitkiyi karıştırmak.Canlı bitki olarak en sağlam ve dayanıklısı anubias alırsınız gölgede bile yetişiyor.
Çeşme Ve Akvaryum Ppm Değeri
Balıklarda sorun yoksa devam edebilirsiniz.Bir santimden küçük melek yavruları 80 pmm de büyütmeye başladım sonrası heralde artemiadan kaynaklı pmm değeri kademe kademe 200 lere kadar çıktı.Bir sabah kalktıgımda artemia seti tuzlu suyuyla beraber akvaryuma karışmış pmm bi baktım 400 e dayanmış.İki haftadır balıklarda problem yok benimde işime geldi artık çeşme suyundan su değişimi yapıyorum çeşme suyunun pmm si 360.Kısacası balıklarda neon ve vatozlarda bir problem yoksa devam edin derim yinede size kalimış tek çare su arıtma cihazı kullanmanız.
Balıgım Sürekli Kuma Sürtünüyor
Ciklet balıkları çok sürtünüyorlar kayalara veya objelere.Seneler önce benimde başıma gelmişti balıklarım fazla sürtünüyordu bazılarının solungaçları kızarıyordu zamanla geçti sürtünmeler.Yaraları içinde akvaryuma çay eklemiştim iyleşmişti.Belkide endişe edecek bişey yok zamanla geçecek.Yanlız akvaryumdaki sürtünürken yara yapacak objeleri kaya varsa şimdilik çıkarsanız iyi olur.
Balıgım Sürekli Kuma Sürtünüyor
Kova içinde 20 dakika balıkların durumuna göre kaya tuzu banyosu sonrada solungaçlardaki yaralara iyi gelen bir ilaç mikrofish bir araştır istersen
Artemia çıkarma ışık gerekirmi ? (Resimli)
Ben gündüz 12 de koyuyorum artemiayı gece ışık sönük oluyor sabah 8 de artemiaların % 90 ı çıkmış oluyor akşam 5 e kadar 3 öğün veriyorum
Karidesim Hamilemi?
Pek belli olmuyor ama hamileye benzemiyor karnı biraz daha şiş olur ve karnındaki yumurtalar görünür birde kollarıyla devamlı karnını kaşır gibi yapıyorlar.
Limon Bitkisine Kum Önerisi
Dere kumu doğal ve güzel duruyor en mantıklı seçim.
Limon Bitkisine Kum Önerisi
Nedense hagen kumlar sahte boyalı çıkabiliyor benimde başıma gelmiştiFazla iri taneli olmamak şartıyla komple lav kırığıda yapabilirsin hem suyunu filtreler berraklaştırır hemde görüntü güzel olur.Bende bitkiye yeni geçtim limon ve anubias aldım limonları lavkırığına saksıda gömdüm anubiasları kayaya sardım 1 aydır sorun yok akvaryumum kumsuz.Limon bakımı kolay bir bitki lav kırığına direk gömebilirsin.İlerde akvaryumumu kumluya çevirirsem1, 2 milim quarz kum alacam veya lav kırığı kullanacağım bakımı kolay bitkilerde.Kardinal tetraya gri veya siyah bazalt kumda dere kumuda olur bitkilere.[EDIT]Hasan öncü,2024-12-29 15:12:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.