ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
264
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 dakika önce
Toplam Mesaj:
316 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
195 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Su Rengi Tomurcuklanma
[QUOTE=Karayiğit][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/260532/230520252316531.jpg[/IMG]

Merhaba suyumda tomurcuklanma var 1 adet green terör balığı üstte sabit bir şekilde duruyor gündüzleri su sarı renginde duruyor ne yapmam lazım normal mi acil Bilgi [/QUOTE]
merhaba,
öncelikle filtrenizi akvaryumun arka camına alıp, suyu ön cama verecek şekilde konumlandırın. Bu şekilde çok fazla akıntı oluşturup balıkları yoracaktır. Fotoğrafta aşırı bir su hareketi görünüyor.
Devamında, filrenizin temizliğini nasıl yapıyorsunuz?
Akvaryumdan aldığınız su ile süngerini 1-2 tur yıkayıp geri takın ve en kısa sürede akvaryuma geri koyup tekrar çalıştırın.
Aşırı yemleme yapmaktan kaçının, haftalık düzenli %25-30 su değişin.
Farklı bir sorun yoksa süreç içerisinde kendiliğinden düzelecektir.
Akvaryum Bulanıklığı
[QUOTE=Memo45] ne bileyim hocam sera ürünleri de kolay çözüm geliyor hemde kaliteli işte bulanıklığa gelince biraz daha bekleyim
Aps 50 yetermi 100lt sence[/QUOTE]

Hava motoru yeterli gelecektir. Büyük olması pipo filtreden geçen suyu hızlandırıp bakteri tutunumunu güçleştirip, süreci uzatır. Sorununuz muhtemelen Bakteri sebepli.
Akvaryumunuzda bitki var mı?
Su değişimi düzenli yapılıyor mu?
Bitki varsa gübreleme yapılıyor mu?
bunlar da bulanıklığa sebep olabilecek durumlardır.

Sunsun 602b Debi Sorunsalı - Yeni Filtre Önerisi
[QUOTE=rorobey]Arkadaşlar selam, hepinize keyifli hobiler.

Görseldeki akvaryum 60x35x35 boyutlarındadır.
Sunsun 602b dış filtre kullanıyorum ancak debisinden memnun değilim.
Mayalı sistem yaptığım için, doğal olarak gece co2 kapatamıyorum. Sanırım debi yetersizliğinden suya da yeterince oksijen girmediğinde sabahları kalktığımda balıklar yüzeye yakın duruyor.
Bu akvaryum için ideal Saat/Litre döngüsünde debisi daha güçlü ancak fiyat olarak da bizi üzmeyecek sessiz çalışan bi dış filtre önerisi yapabilir misiniz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257239/230520250911081.jpg[/IMG]

Linkteki filtre işinizi bu akvaryum için görecektir.
[URL]https://atakanpetshop.com/dophin-h500-akvaryum-askili-selale-filtre-510-l-s[/URL]

Teşekkürler.[/QUOTE]
Ejet 3388
[QUOTE=Tataaa4325]
e jet modelini bilmiyorum ama çoğu filtrede vana var. su giriş vanasını kısarak debiyi düşürebilirsiniz.[/QUOTE]

Su girişi değil de çıkışından kısılmasını öneriyor genelde üreticiler. Suyu fizik kuralları ile akvaryumdan çekip, motor vasıtasıyla akvaryuma basıyor filtreler. O nedenle çekişten değil, basıştan kısmayı öneriyorlar.
Örümcek Ağı Tarzı Ağlar
[QUOTE=bendeniztayfun]Merhaba bu linkden gerekli bilgiyi alabilirsiniz. İyi hobiler[/QUOTE]
linki eklememişsiniz.
Akvaryumda Asma Dalı Olur Mu?
[QUOTE=Alperen Ersen][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240152/060520250118051.jpg[/IMG]Merhaba arkadaşlar bu hobiye başlayalı nerdeyse 1 sene oldu akvaryum çok boşdu içine bir tane asma dalı ekledim baya kaynattım ve fırına attım batmıyordu taşlarla sıkıştırdım bi salınım vs. yaparmı merak ediyorum[:?][/QUOTE]
Sıkıntı olmaz.[:iyi:]
Askı Filtrem Bozuldu
[QUOTE=Berkay45]Elektrikçiye goturdum motor bölümünün vidalarını açtığım için içine su sızmış
peki Sobo'nun teknik servisi varmıdır acaba[/QUOTE]
Normalde filtre motorları lak ile mühürlenir yani su geçirmez. Yandı dediğiniz filtreyi hiç görmedim o nedenle kesin o şekildedir diyemem ama su ile çalışan tüm motorlar suya ve neme karşı mühürlenir.
motorlu pipoya gelirsek akvaryum litreniz uygunsa güzel iş görecektir.
Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce
[QUOTE=İzmirligenco 2.0]

Evet haklısınız karides uretemiyorum sırf bu durum yüzünden bu da bana sıkıntı çıkarıyor [:'(] favori canlim karidestir karma akvaryumlarda güzel renk katıyor ama bir de yem olmasalar ( en sonunda gidip büyük boy olanlardan alicam bambu karidesi vesaire ) acaba yanlarına MCPK ( Meksika cüce portakal kereviti ) mi koysam merak ediyorum [/QUOTE]
Bir ara karides bende baktım. Ürkek ama zevkli canlılar. Ama avcı balıkla maalesef beraber zor oluyor. Bolca moss ve bitkiyle belki biraz daha bakılası olur lepisteslerle birlikte.
Kerevit hiç bilemiyorum. Hiç beslemedim. Besleyen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Silikon Yenilemesi Sonrası Ne Kadar Beklenmelidir
[QUOTE=Nickim10Harf]Akvaryumun silikonlarını akvaryum silikonu ile kalın bir tabaka olacak şekilde tekrardan yeniledim.

Kuruma süresi ne kadardır ve su doldurmadan önce ne kadar beklemeliyim?

Suyu doldurduktan sonra suyu boşaltıp tekrar doldurmam gerekir mi?[/QUOTE]

Merhaba,
silikonlar genel olarak havanın nemiyle kürleşir. Yani havaya temas eden yüzeyi hızlıca kürleşip kururken iç tarafı hala yumuşak va akışkan kalır.
O nedenle; en az 4 gün beklemenizi ve akvaryumu mümkünse havadar biryerde, değilse cam açıp aralıklarla havalandırdığınız bir yerde tutmanzı öneririm.
1 hafta beklerseniz daha da garanti olur. Sonrasında balkon , teras yada banyoda tamamen suyla doldurup en az 8 saat gözlemleyin. Su kaçağı ufak sızıntı vb. yoksa, temizlik gerekiyorsa temizliğini yapıp yerine alın ve dkeorasyonunu yapıp suyu doldurun.

Musluk suyu doldurduğunuzda, filtre çalışır halde 2 gün boş dursun, sonrasında mümkünse bakteri kültürü değilse bir tutam yem ekleyip tercihen 15 gün, yok çok aceleceyim derseniz 1 hafta boş olarak çalıştırın. Sonrasında balıklarınızı ekleyin. Kolay gelsin.

[EDIT]neomeo,2025-05-03 13:47:15[/EDIT]
Yavru Lepistesler Hakkında Bilgi
Başlangıç için yeterli olur. Hava motorunu en kısıkta hava taşıyla bağlayabilirsiniz. Fakat en kısa sürede daha büyük bir tanka taşımanız lazım.
yoksa o tankta yanık kalır büyüyemezler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.