ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
279
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 52 Dakika önce
Toplam Mesaj:
344 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
157 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

SUN SUN SİSTEMLİ DOLAPLI AKVARYUMLAR STOKLARIMIZDA
[QUOTE=metehan0106]10 yıl önceki konuya yazıyorsunuz arkadaşlar 😁[/QUOTE]

[:)))][:)))] arkadaş yazınca, konunun tarihine bakmamışım. Neyse, yine kaldık yerel ürünlere[:D]
Discus İçin Dış Filtre
[QUOTE=kadirkozak]Eheim 2217-01 Classic 600 Dış Filtre 1000L/H mi , fluval 307 mi ya da tetra 1000 mi almalıyım bilemediğim için sormak için yazıyorum
akvaryumum 120X50X60 ölçülerinde olacak ortalama olarak 15 adet discus besleyeceğim yanında başka bir tür beslemeyeceğim birde benim akvaryum 360 lt tekamul ediyor tabi taş ağaç dekorları çıkınca biraz düşecektir ama sizce yeterli olur mu bu dış filterelerden herhangi birinin kullanım ölçüleri
Eğer başka tercihleriniz varsa onları da değerlendirebilirim etrafımda bilgi alabileceğim çok kişi yok buraya yazmak da çare buldum[:)][/QUOTE]
Merhaba, discus görece temiz su ister. Değerler stabil olsun yoksa strese girer hasta olurum der. O nedenle akvaryumun gerçek su hacmi 300 lt desek, gerçek debisi 1500 l/s ve üzeri bir filtre bakmanız yararınıza olacaktır.
Aquael ultramax 1500 veya 2000 güzel bir tercih olabilir. yazdığınız filtreler ortalama 1000 l/s fakat filtre medyası ekleyince bu debi düşecektir. O nedenle 1500 l/s ve üzeri bir filtre bakmanızı öneririm.
Son olarak 15 adet discus tank hacminize fazla gelecektir. sayıyı azaltmanız hem balıklar hem de filtrasyon için daha sağlıklı olacaktır.
Bulanık Blackwater
[QUOTE=JaxTeller][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238037/080720250018481.jpg[/IMG]

Merhaba herkese, blackwater kurulumu yaptım yalnız içine koyduğum yaprak ve dalları kaynatmayı unuttum sadece yıkayıp içeri yerleştirdim sonrasında ise akvaryum birkaç saat içerisinde bulanıklaşmaya başladı ne yapmam gerek? zamanla geçer mi? değerli yorumlarınızı bekliyorum.[/QUOTE]

Merhaba, kurulumunuz hayırlı olsun. İçerisine dalları koymasanız da suyunuz bulanıklaşıp, su kimyası oturunca tekrar berraklaşacaktı. Biraz sabredin, bakteriler işe başlasın, suyun berraklaştığını göreceksiniz.[:iyi:]
Akvaryum Filtresi
[QUOTE=xellence07]
Mantıken daha az itiş sağlayacaktır diye düşünüyorum.
sizin yönteminiz ile filtreyi boğarak debiyi düşürmek sağlıklı olmayabilir [/QUOTE]
Aslında mantıken tam tersi olur, hava kabarcığı verilen su çıkışı debi olarak daha düşük olur.
Ve benim önerdiğim yöntem de ise motor asla boğulmaz, motora extra yük bindirmez yada motoru zorlamaz. Sadece su çıkışı yönlendirilir. Böylece sudaki aşırı akıntı önlenmiş olur.
SUN SUN SİSTEMLİ DOLAPLI AKVARYUMLAR STOKLARIMIZDA
Merhaba, yazdığınız web sitesi açılmıyor. 1200 modelin fiyatı ve kargosu hakkında bilgi alabilir miyim?
Akvaryum Filtresi
[QUOTE=xellence07]
Hava hortumuna kırmızı vanaları ile kısıtlayabilirsiniz ve yavaşlar diye düşünüyorüm.[/QUOTE]
Hava hortumu vanası sadece suya salınan hava kabarcığını azaltır, Filtreden çıkan suyun debisini azaltmaz.
Akvaryum Filtresi
[QUOTE=İpekarel2018]Ben 44.26.40 cmlik bir akvaryum aldım filtremde Jungye marka JY-501F model akvaryumun içinde 5 adet transgenik tetra 3 adet zebra tetra bir adet elma salyangozu bir adet vatoz var ama sanki filtre çok üflüyor bana acil filtre onerirmisiniz[/QUOTE]
Filtrenin ucuna su çıkış yönlendirici alıp, suyu yukarıya dogru verecek şekilde tak.
sonuçta filtre süngeri doldukça debisi de düşecek.
[URL]https://www.trendyol.com/biolife/ic-filtre-su-yonlendirme-aparati-p-463455097[/URL]
120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre
[QUOTE=murat1408]Teşekkür ederim [/QUOTE]
Rica ederim
her dış filtrede olduğu gibi yalnızca çıkış musluğundan kısmanız gerekli.
Emişten kısma yapmıyoruz.

Ne marka, model alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun.
120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre
[QUOTE=murat1408]Yeni dış filtre almayı planlıyorum.
Fluval fx6
Eheim 5e 700
Fluval debisi korkutuyor. Eheim yurtdışından gelecek fiyat olarak bana maliyetleri aynı olacak.
Arasında kaldım bunlR hakkında veya daha farklı önerisi olan olursa çok sevinirim. [/QUOTE]
fluval debisi neden krkutuyor? sonuçta debisi musluk vasıtasıyla ayarlanabiliyor. kendi stesinde %50 kısılabileceğini yazmış.
Hal böyleyken, yüksek debi alıp ileride tankı büyütürseniz sıkıntı yaşamamak daha doğru olur kanımca.
[URL]https://fluvalaquatics.com/ca/faq-items/fx-series/#:~:text=How%20much%20can%20the%20flow,without%20damaging%20the%20filter%27s%20pump.[/URL][EDIT]neomeo,2025-07-05 00:21:01[/EDIT]
Akvaryum Arka Fon Ve Motorun Fazla Çalışması
[QUOTE=proavkayrumcu]Akvaryumun arkasına hangi fon kağıdını kullanmalıyım ? siyah mavi turkuaz veya buzlu blurlu görüntü
ve Motordan hem fazla ses geliyor hemde verdiği gaz tüm akvaryuma dağılıyor buda ışığı yakınca sanki suda beyaz şeyler uçuşuyomuş kirli gibi görüntü çıkarıyor motoru değiştirmeden bu sorunu nasıl çözerim[/QUOTE]

Hangi rengi görmekten daha çok hoşlanacaksan onu kullan. Yada hedef balığına göre seç. Misal balık açık renk ise koyu fon, koyu renk ise açık fon vb.
Akvaryumda hava kabarcığına gerek yoktur. Su yüzeyinde hareket olması oksijen geçimi için yeterlidir. O nedenle kabarcığı kapatıp sorundan kurtulabilirsiniz.
Yok seviyorum, görsel olarak güzel oluyor derseniz, hava hortumu ucuna takılan hava muslukları var, ondan alıp istediğin yoğunluğa göre kısabilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.