ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
295
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2025 12:05
Toplam Mesaj:
357 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
122 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sump Boyama
[QUOTE=Cochise]Arkadaşlar peki ben bu sump camlarını sökebilirmiyim silikonları nasıl ayırabilirim ? Sumpı söküp dış filtre takmakta bi seçenek [/QUOTE]

İnce misina ile kesip çıkarabilirsiniz. Sonrasında cam kazıyıcı ile camda kalan silikonları da temizleyebilirsiniz.
Şahsen sumpı tercih etmenizi tavsiye ederim. Dış filtreye göre her anlamda daha etkili. Ama tabi tercih sizin.
Akvaryum Sump Boyama
[QUOTE=Cochise]Arkadaşlar herkese merhaba.Yandan sumplı akvaryumum var. Filtre malzemeleri ve kafa motoru göründüğü için zamanla kirlenmeyle beraber kötü bir görüntü oluşuyor bu yüzden sump bölümünü boyamak istiyorum. Suya salınım yapmayan, erkenden dökülmeyen boya tavsiyeniz varmı?[/QUOTE]
Merhaba,
sump cam boyutuyla aynı boyutta en incesinden siyah cam kestirip sump camının üzerine yapıştırın.
Yapştırırken siyah silikon kullanıp spatula yardımıyla ince bir tabaka olarak çekin silikonu.
En zahmetsiz ve temiz olanı bence bu şekilde olur.
Kendi Kendine Yaşayan Ekosistem?
[QUOTE=K0L0Ni]Değerli arkadaşlarım merhaba.

Uzunca bir süredir "father fish" isimli akvaryum gurusunu izliyorum. Herkese de tavsiye ederim. Ben normalde ciklet besliyorum. Bilgimin çoğu bu yönde. Şimdi yeni bir şey denemeye karar verdim. Filtresiz, yemsiz ve neredeyse elektriksiz bir akvaryum...

Father fish'in anlattığı sistem şu şekilde:

Akvaryum tabanına 2.5 cm bitki toprağı. Üzerine 5 cm kum. Bolca bitki. Bu şekilde 1 hafta kadar sonra da balıkları (neon grubu olabilir, tetra veya lepistes grubu olabilir ya da karides tarzı birşeyler olabilir buraya sonradan karar verilebilir) ekleyin ve onlarca yıl akvaryum kendi kendini döndürsün diyor. Bu sistem anladığım kadarıyla daha çok anaerobik bakterilere dayalı. Kum yüzeyinden aşağı doğru 5 cm kadar oksijenli ortam olduğu için bakteriler aerobik oluyor. Ama asıl parçalanma daha aşağıdaki oksijensiz ortamdaki (bitki toprağı) anaerobik bakteriler tarafından yapılıyor ve dışkı veya pislikler aşağı indikçe parçalanıyor. Bitki kökleri de toprak katmanına yerleştirildiği için beslenmiş oluyor ve böylece bir döngü sağlanmış oluyor. Eksik veya yanlış bahsetmiş olma ihtimalim yüksek olsa da sanırım döngü bu şekilde ilerliyor.

Bu tip bir sistemde asla su değişimi yapılmıyor ve sadece buharlaşan su ekleniyormuş. Yem vermeye gerek olmuyormuş. Sanırım ışık ve ısıtıcı şart. Bu kısımdan bahsedilmiyor.

Hatta daha ileri gitmek gerekirse ilk kurulum esnasında dışarıdan tahta, çalı, çırpı bulun, bir su birikintisinden bir kapta su alın akvaryuma atın iyi bakterileri böyle toplayın diyor. Birlikte gelme ihtimali olan patojenleri de o bakteriler halledebilecekmiş.

Bu tür sistemler kurmuş olan tecrübeli arkadaşlarımın fikir ve önerileri benim için çok önemli.[/QUOTE]

Merhaba,
şöyle bir video izlemiştim aklıma da yatmıştı. Fikrinize katkı sunacağını düşünüyorum;
[VID]https://youtu.be/mnUBOuAte6A[/VID][EDIT]neomeo,2025-08-20 12:12:14[/EDIT]
Su Düzenleyici Diye İlaç Kullandım
Merhaba,
Suyu %50 değişip aktif karbon ile filtreleme yapın, daha sonra aktif karbonu yenileyip yine suyun %50 değişin yani süreci tekrarlayın.
Sonrasında suya bakteri kültürü ekleyip, su kimyasının oturmasını bekleyebilirsiniz. Aktif karbonu 3 gün kullandıktan sonra değişin.
İthal Akvaryum Sağlam Mı?
[QUOTE=omersayar]Merhaba Bende herkes gibi ithal akvaryumu saglam olur diye tercih etmiştim. Fakat bir akşam eve geldiğimde yer su içinde balıklar ölmüş sigorta atmış. İthal akvaryumumu bu şekilde buldum alicak arkadaşlara önerim normal camdan bile daha dandik bu ürünler ithal tercih etmem artık [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190906/090120240927191.jpg[/IMG][/QUOTE]
Geçmiş olsun. Evde çocuk felan varsa yada temizliğe gelen kadın felan yanlışlıkla çarpmış olabilir.
Daha sonra o zedeli yerden suyun basıncıyla çatlayıp bu hale gelmiş olması muhtemel.
Hiçbir zedelenme olmadan yada darbe almadan bu şekilde çatlaması / kırılması çok mümkün değil.
Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama
[QUOTE=nightybird]Merhabalar bitkili akvaryumum var uzaktan bakınca %90 berrak görünüyor ama yaklaşınca suyun içinde sanki küçük oksijen taneleri gibi taneler var ama böyle az değil dolu dolu ve çok yakından bakılınca görünüyor ve ciddi bir şekilde buna takmış durumdayım. Sanki kola içersiniz de içinde böyle gaz baloncukları olur ya aynı öyle Dün bir akvaryumcuya gittim öyle berrak akvaryumu vardı ki benim akvaryumun berraklık konusunda ilk 10'a bile giremeyeceğini anladım.

Akvaryum Bilgileri
100 LT TANK
SOBO 550 DIŞ FİLTRE
KÜÇÜK BOY SOBO PİPO FİLTRE
SANİYEDE 4 DAMLA CO2 (SADECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR)
CO2 İNDİKATOR YEŞİL
Filtre içinde seramik halka biyolojik sünger ve elyaf var
Tropica Aquarium Soil Powder 9Lt Aktif Bitki Toprağı
Eheim Isıtıcı
Çift Fan Soğutma
25-26 C derece
TERRA PRO PUL YEM (YEŞİL BAZEN KIRMIZI OLANI)
BALIK TÜRLERİ , LEPİSTES , MOLİ , ENDLER , CARDİNAL TETRA , VATOZ VE 2 ÇÖPÇÜ

UYGULAMALARIM
Haftada 1 %20 su değişimi dip çekim
Cam temizliği
Dış Filtresini 1 ayda bir debisi düşünce temizliyorum
2 gün öncede CRYSTAL PRO'nun AQUA CLEAR ürününü kullandım.

[IMG]https://i.ibb.co/ZRZ0LY2V/IMG-6331.jpg[/IMG]

İşte aşağıda çektim ama tam böyle belli olmuyor.

[IMG]https://i.ibb.co/0VpxXCLZ/Whats-App-Image-2025-08-11-at-09-11-27.jpg[/IMG]

Yardımcı olursanız çok sevinirim , şuan istediğim berraklığı ulaşmamın önündeki tek engel bu minimize kabarcıklar.[/QUOTE]
Merhaba,
Su yüzeyindeki film tabakasını filtre su çıkışı karıştırıp suya katıyorsa o sekilde olabilir. Eğer bu sebepten ise, yüzey temizleyici ile su yüzeyini filtreleyip film tabakasını alırsanız sorun düzelecektir.
Yok kendinde mikro partikül varsa, purigen ile sorunu çözebilirsiniz. purigen nitrat, fosfat oluşumunu azaltacağından, ek gübrelemeye ihtiyaç duyabilirsiniz.
Akvaryumun İçi Pas Tutuyor
[QUOTE=Nickim10Harf]Merhaba herkese yaklaşık bir aydır yaşadığım bir sorun var, akvaryumun içi, camlar, filtre borusu, ısıtıcı camı, bitki yaprakları ve diğer herşeyde paslanma gibi bir şey var bu neden kaynaklı olur ne nasıl önleyebilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703231.jpg[/IMG][/QUOTE]

Işık açık kalma süresini ve yemlemeyi azaltın. Bitkilere gübre veriyorsanız, onun da dozunu azaltın. Akvaryum direkt günığı almasın. 3/1 oranında düzenli su değişimi yapın, zamanla azalıp yok olacaktır. Filtre medyasını akvaryum suyuyla yıkayıp durulayın. Zamanla azalıp yok olacaktır.
Akvaryum Dış Filtre Sorunu
[QUOTE=Eren123456]

Havasını nasıl emeceğim içinde su varken

[/QUOTE]

Emiş hortumunda su varsa zaten fizik kuralları gereği filtreye dolacaktır. Sonrasında ise fiş takıldığında sistem otomatikman devirdaime başlayacaktır.
Şu halde su devirdaimi olmuyorsa, sistemde tıkanıklık, pervane dönmemesi, hortumların ters takılıp basış kısmı su üstünde olduğunda çalışmaması vb. nedenler olabilir.
en güzeli filtreyi söküp dikkatlice kontrol ediğ yeniden toplayıp kapatmak olur. Hortumları da in/out dikkat ederek bağlarsınız başka bir problem yoksa çalışacaktır.[EDIT]neomeo,2025-07-28 19:37:57[/EDIT]
Akvaryum Dış Filtre Sorunu
[QUOTE=Eren123456]

Hortumları boşaltıp en baştan denesem olur mu [/QUOTE]
fişi çek,
emiş hortumu vanasını kapat,
emiş hortumunu musluğuyla beraber filtreden çıkar,
ufak bir kova üzerinde emiş hotumu vanasını açıp ağzınla hafif havasını em,
su gelip kovaya dökülünce vanayı kapat,
tekrar filtreye takıp filtre su dolu ise fişi takıp vanayı aç, değil ise vanayı aç su dolmaya yakın fişi tak,
sonrasını filtre halledecektir.[:iyi:] [EDIT]neomeo,2025-07-28 17:30:40[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]

Kumda üremesi için özel bir sebep yok, kum bu sürece özel bir katkı sağlamıyor diyorum. Neyi anlamıyorsunuz? Yazdığımın arkasındayım alıntı yaparken de birşeyi silmiyorum. "Alıntı yap" tıklayıp yazacağımı yazıyorum nasıl detaylar bunlar...[/QUOTE]

Kumda üremez kesin ve net bir yargıdır. Sizde bunu bu şekilde yazmışsınız, bende bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Sizin görüşünüze göre yetersiz debili bir filtre ile nitrat ve amonyak patlaması olması muhtemel.
eklediğim videodaki akvaryumda filtre yok, bitkili akvaryumda kuma yerleşen bakterilerin filtresiz nasıl iş çıkardığı var, izlemenizi tavsiye ederim.
Not: alıntı konusunda haklısınız, sistem alıntının alıntısını yapmıyormuş, bu sayede ben de öğrenmiş oldum, üstteki posttan ilgili yeri sileceğim. Sizin yazdığınız alıntı silme cevabı boşta kalacak haberiniz olsun.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/VID]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/URL]
[EDIT]neomeo,2025-07-17 14:15:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.