ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Aralık 2024 20:54
Toplam Mesaj:
28 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Kemal Çevik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aksaray
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Kemal Çevik
SON 10 MESAJI
550 Lt Sumplu Su Değişimi Hakkında
[QUOTE=ilhannnn01]Su değişimi sırasında motoru kapatmanın bir zararı olmaz, zaten su çektikten hemen sonra taze su ekleyeceksiniz, maksimum 1 2 saatten bahsediyoruz. Uzun süreli kesintilerde korkmanız gereken şey bakteri değil oksijensizlik olmalı, 5-6 saat üstü motor çalışmazsa sorun olabilir. [/QUOTE]
o zaman hocam su degişimi sırasında hava motorlarını çalıştırmalıyım.
[QUOTE=ilhannnn01]Su değişimi sırasında motoru kapatmanın bir zararı olmaz, zaten su çektikten hemen sonra taze su ekleyeceksiniz, maksimum 1 2 saatten bahsediyoruz. Uzun süreli kesintilerde korkmanız gereken şey bakteri değil oksijensizlik olmalı, 5-6 saat üstü motor çalışmazsa sorun olabilir. [/QUOTE]
o zaman hocam su degişimi sırasında hava motorlarını çalıştırmalıyım.
[QUOTE=ilhannnn01]Ne kadar su değişimi yapacaksın, biraz daha bilgi verirsen daha net cevap alabilirsin.
sump motoru ve ısıtıcının fişini çekmekte fayda var, özellikle ısıtıcı suya tam gömülü değilse çatlayabilir, motor susuz kalırsa yanabilir. [/QUOTE]
Hocam akvaryum büyük oldugundan üçlü kartuş filtre taktırdım direk hortumla çeşmeden çekeceğim ve haftalık %20 çekmeyi düşünüyorum. Fakat haliyle sump olduğundan su bı seviyeye inince motor devirdaim yapamayacak. O yüzden sordum yani fişini çekmemin bakterilere zararı olur mu ?
[QUOTE=ilhannnn01]Ne kadar su değişimi yapacaksın, biraz daha bilgi verirsen daha net cevap alabilirsin.
sump motoru ve ısıtıcının fişini çekmekte fayda var, özellikle ısıtıcı suya tam gömülü değilse çatlayabilir, motor susuz kalırsa yanabilir. [/QUOTE]
Hocam akvaryum büyük oldugundan üçlü kartuş filtre taktırdım direk hortumla çeşmeden çekeceğim ve haftalık %20 çekmeyi düşünüyorum. Fakat haliyle sump olduğundan su bı seviyeye inince motor devirdaim yapamayacak. O yüzden sordum yani fişini çekmemin bakterilere zararı olur mu ?
Yok mu bilgisi olan birisi bu konu hakkında ?
Yok mu bilgisi olan birisi bu konu hakkında ?
Arkadaşlar 550 lt yandan sumplu akvaryumum var.
Su değişimi yaparken sumpta devir dayim yapan kafa motorunun, ısıtıcınin ve diğer elektirikli tüm aksamlarin elektriğini kesmelimiyiz calismalilar mi ?
Birde tropheus tankı kuruyorum tds metre ile ölçtüm
Suyumun sertliği 330ppm civarlarında
Suyumun iletkenligi 660 EC civarlarinda.
Bir sorun olur mu bu değerler ?
Güncel
Arkadaşlar 550 lt yandan sumplu akvaryumum var.
Su değişimi yaparken sumpta devir dayim yapan kafa motorunun, ısıtıcınin ve diğer elektirikli tüm aksamlarin elektriğini kesmelimiyiz calismalilar mi ?
Birde tropheus tankı kuruyorum tds metre ile ölçtüm
Suyumun sertliği 330ppm civarlarında
Suyumun iletkenligi 660 EC civarlarinda.
Bir sorun olur mu bu değerler ?
Güncel
Hsbao Kafa Motoru Hangisini Tercih Etmeliyim ?
[QUOTE=Ch3v]Arkadaşlar elimde 500 litrelik bir akvaryum var yandan sumplu. Bunun için hsbao 2500 mü yoksa hsbao 4000 mi tercih etmeliyim ? arasında çok fiyat farkı yok çünkü. Yani 4000 almamın bir zararı dezavantajı olurmu. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
yokmu arkadaşlar konuya hakim bilgilendirecek birisi ?[/QUOTE]
güncel?
[QUOTE=Ch3v]Arkadaşlar elimde 500 litrelik bir akvaryum var yandan sumplu. Bunun için hsbao 2500 mü yoksa hsbao 4000 mi tercih etmeliyim ? arasında çok fiyat farkı yok çünkü. Yani 4000 almamın bir zararı dezavantajı olurmu. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
yokmu arkadaşlar konuya hakim bilgilendirecek birisi ?[/QUOTE]
güncel?
Hsbao Kafa Motoru Hangisini Tercih Etmeliyim ?
Arkadaşlar elimde 500 litrelik bir akvaryum var yandan sumplu. Bunun için hsbao 2500 mü yoksa hsbao 4000 mi tercih etmeliyim ? arasında çok fiyat farkı yok çünkü. Yani 4000 almamın bir zararı dezavantajı olurmu. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
[EDIT]Ch3v,2024-03-26 01:37:25[/EDIT]
[/QUOTE]
yokmu arkadaşlar konuya hakim bilgilendirecek birisi ?
Arkadaşlar elimde 500 litrelik bir akvaryum var yandan sumplu. Bunun için hsbao 2500 mü yoksa hsbao 4000 mi tercih etmeliyim ? arasında çok fiyat farkı yok çünkü. Yani 4000 almamın bir zararı dezavantajı olurmu. Tavsiyeleriniz nelerdir ?
[EDIT]Ch3v,2024-03-26 01:37:25[/EDIT]
[/QUOTE]
yokmu arkadaşlar konuya hakim bilgilendirecek birisi ?
Akvaryum Aydınlatması
[QUOTE=TylerDurden*]Merhabalar, ben mercek lede geçtim çok memnunum. Samsung mercek led ve power supply alın keyfinize bakın. Şuan akvaryumumun üzerindeki ledler yaklaşık 2.5 senelik. Düşünürseniz eğer güç kaynağınızı fanlı, ledlerinizi samsung tercih edin. 3 5 kuruş fazla ama başınız ağrımaz.[/QUOTE]
hocam teşekkür ederim degerli yorumunuz için. güç kaynagı ne önerirsiniz ? ledi yazmışınız samsung diye fakat güç kaynagı marka model ne almam lazım ?
[QUOTE=TylerDurden*]Merhabalar, ben mercek lede geçtim çok memnunum. Samsung mercek led ve power supply alın keyfinize bakın. Şuan akvaryumumun üzerindeki ledler yaklaşık 2.5 senelik. Düşünürseniz eğer güç kaynağınızı fanlı, ledlerinizi samsung tercih edin. 3 5 kuruş fazla ama başınız ağrımaz.[/QUOTE]
hocam teşekkür ederim degerli yorumunuz için. güç kaynagı ne önerirsiniz ? ledi yazmışınız samsung diye fakat güç kaynagı marka model ne almam lazım ?
Büyük Tank İçin Isıtıcı Tavsiyesi ?
[QUOTE=thundereblue]
Evet kalibre edilmesi gereken ısıtıcı doğru ama her gün kalibre edilmiyor 1 kere ediyorsun gidiyor yani o kadar abartılacak bir şey yok nasıl yapılacağı forumumuzda mevcut youtube da yabancı yerli anlatım videolar mevcut . Bu arada 300 watt kullandım ayrıca
şubuda belirteyim ısıtıcı dış filtre gibi iki demirbaş malzemenin en iyisi olması taraftarıyım sizde iyice araştırın.
Mesela ben 200 w tetra (iyi marka) ısıtıcıyı 100 lt bitkilide kullandım sürekli ısı dalgalanması yaşadım .
Geçen bir üreticide gördüm tetranın onlarcası bozuldu eheım ile smart hala sağlam demişti bilginize[/QUOTE]
Hocam elektronik işi biraz kumardir zaten. Benim için parası önemli değil neticede güzel bir tank kuracağım sıkıntılı ucuz markalar alıp canlılara yazık edene kadar adam akıllı sağlam bı marka alırım ömürlük kullanırım yada evden gittiğimde içim rahat olur . Yani ben eve kuracağım fakat iç anadoludayiz neticede bunun kış ayida var. O yüzden 300 w 400 w arasında kaldım eheim thermo controlde. Aquael 500w de baktım geçen gün onuda bilmiyorum almalimiyim. Yoksa eheimden şaşmamali miyim karar veremedim.
[QUOTE=thundereblue]
Evet kalibre edilmesi gereken ısıtıcı doğru ama her gün kalibre edilmiyor 1 kere ediyorsun gidiyor yani o kadar abartılacak bir şey yok nasıl yapılacağı forumumuzda mevcut youtube da yabancı yerli anlatım videolar mevcut . Bu arada 300 watt kullandım ayrıca
şubuda belirteyim ısıtıcı dış filtre gibi iki demirbaş malzemenin en iyisi olması taraftarıyım sizde iyice araştırın.
Mesela ben 200 w tetra (iyi marka) ısıtıcıyı 100 lt bitkilide kullandım sürekli ısı dalgalanması yaşadım .
Geçen bir üreticide gördüm tetranın onlarcası bozuldu eheım ile smart hala sağlam demişti bilginize[/QUOTE]
Hocam elektronik işi biraz kumardir zaten. Benim için parası önemli değil neticede güzel bir tank kuracağım sıkıntılı ucuz markalar alıp canlılara yazık edene kadar adam akıllı sağlam bı marka alırım ömürlük kullanırım yada evden gittiğimde içim rahat olur . Yani ben eve kuracağım fakat iç anadoludayiz neticede bunun kış ayida var. O yüzden 300 w 400 w arasında kaldım eheim thermo controlde. Aquael 500w de baktım geçen gün onuda bilmiyorum almalimiyim. Yoksa eheimden şaşmamali miyim karar veremedim.
Akvaryum Aydınlatması
500 litre 150*60*60 bir tankım var. Aydınlatma onerileriniz nedir ne yapabilirim.
500 litre 150*60*60 bir tankım var. Aydınlatma onerileriniz nedir ne yapabilirim.
Büyük Tank İçin Isıtıcı Tavsiyesi ?
[QUOTE=thundereblue]Aynı ölçüde akvaryumumu yıllarca eheim jager (eski tıp kalibrasyonlu) ile yıllarca ısıttım tavsiye ederim [/QUOTE]
hocam kalibrasyonlularda sorun yaşayabilirsiniz diyorlar biraz araştırdım thermo controllerde galiba otomatik ayarlıyor kendisi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin siz. Bu arada siz kaç watt kullandınız hocam jageri ?
[QUOTE=thundereblue]Aynı ölçüde akvaryumumu yıllarca eheim jager (eski tıp kalibrasyonlu) ile yıllarca ısıttım tavsiye ederim [/QUOTE]
hocam kalibrasyonlularda sorun yaşayabilirsiniz diyorlar biraz araştırdım thermo controllerde galiba otomatik ayarlıyor kendisi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin siz. Bu arada siz kaç watt kullandınız hocam jageri ?
SON MESAJLAR
- Sizce Nasıl 🌝 serkorti, 13:52
Yeni Üye Forumu - Mini Beta Akvaryumu Japon & Beta, 13:52
Akvaryum Tanıtımı - Sumplu Hamburg Filtre Vs Mobiler Hamburg Filtre hokia386, 13:51
Filtreleme Seçenekleri - İthal Balıklar Neden Pahalı ? hokia386, 13:47
Fiyat Forumu - 90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir? Hobilenyum, 13:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Oranda Japon Balığında Kafada Beyazlık Sarapla, 13:22
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balıklarıyla İlgili Belgesel Var Mı ? hokia386, 13:21
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yeni Bitkili Akvaryum MrtGn, 13:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Mini Beta Akvaryumları Japon & Beta, 12:56
Akvaryum Tanıtımı - Teleskop Japonum Halsiz Yüzüyor KopkeKedo, 12:50
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Ic Filtre Güneş 17 ve 362, 12:49
Yeni Üye Forumu - Oranda Yem Yemiyor. Orhan76, 12:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Derecesi Güneş 17 ve 362, 12:40
Yeni Üye Forumu - Hardscape Tamam TayfunSylkn, 12:39
Akvaryum Tanıtımı - Emiş-basış MrtGn, 12:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50x35x35(h) High Tech Vlademirol, 12:27
Akvaryum Tanıtımı - Kıl Kurdu Ve Hydra Sorunum Var Vlademirol, 12:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Balıkları xhan, 11:53
Yeni Üye Forumu - Ucuz Yollu Resif 9.ay onuribrahim, 11:49
Deniz Akvaryumları Genel - 100 Lt Akvaryumda Bakabileceğim Canlılar SİGMA BALIK😎, 11:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mavi Prenses Kaç Cm De Çifleşir SİGMA BALIK😎, 11:34
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 100 Litre Civarına Filtre Önerisi :( hokia386, 10:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Baligimin Nesi Var? Taha Yanık, 10:56
Labirentliler - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 10:52
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Camında Baloncuklar Güneş 17 ve 362, 10:09
Yeni Üye Forumu - 11 Yillik Sifir Yem Kullanilir Mi? İnci Kefali, 09:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerime 2. Olarak Yem Seçeneği Ne Almalıyım İnci Kefali, 09:13
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Buhar Camı serkorti, 08:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318) Güneş 17 ve 362, 08:03
Akvaryum Tanıtımı - Desteklerinizi Bekliyorum Dostlarım bendeniztayfun, 07:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettama Çiğ Salatalık Verebilir Miyim? bendeniztayfun, 07:14
Labirentliler - Karideslerim Pipo Filtrenin Süngerini Deliyor Aguamentist, 07:01
Yeni Üye Forumu - Camda Yosun Sorunum Var ribellavin, 01:26
Yeni Üye Forumu - Balığım Rengarrnkken Beyaza Döndü Ama Hala Yaşıyor Kaan.5, 01:14
Yeni Üye Forumu - Oranda Yem Tavsıyesi xhan, 01:12
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ömer t, 00:36
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Aksolotl Semender Bakımı İle İlgili hüsnük, 00:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Lamba Askısı MrtGn, 00:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karides Yemleme Nasıl Olmalı Laterthanbefore, 23:53
Yeni Üye Forumu - 1 Hafta Olmadı Çok Yeniyim Hobide MrtGn, 23:48
Yeni Üye Forumu - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su hüsnük, 23:45
Yeni Üye Forumu - Soğuk Suda Lepistes Ve Kılıçkuyruk Yaşar Mı? EMİR G., 23:02
Canlı Doğuranlar - Hangi Yemi Kullanmalıyım Aguamentist, 22:56
Yeni Üye Forumu - 100 Lt De Discus EMİR G., 22:55
Discus - Sobo Wp-508h Şelale Filtre Önerisi Kturan06, 22:47
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balıklarımla İlgili Bilgiye İhtiyacım Var UserBalık, 22:14
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Bettamtailung, 22:02
Yeni Üye Forumu - 60cm İwagumi Stili Aquascape MrtGn, 21:47
Akvaryum Tanıtımı - Yunus Baskın Erkek Sorunu Cem_01, 21:36
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Kurulum Denemesi MrtGn, 21:28
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:35
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 13:32
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 13:32
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 13:25
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 13:16
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 13:16
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:04
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:04
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:04
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 13:03
- Dophin H80 Sıfır Gibi..h200 Satıldı! FISHERMAN01 13:03
- Eheim 1262-eheim Reeflex-ista Regülatör Ve Tüp Hiko 12:55
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Model Hiko 12:55
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:28
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 12:28
- 5000tl Full Kurulu Akvaryum Vasfi 12:21
- Black Flame Wood cagdas_0606 12:16
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 12:16
- Böyle Form Başka Yerde Yok cagdas_0606 12:16
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var) MertSoyumert 12:14
- 120x60x60 Akvaryum. gsx1300rhayabusa 12:00
- Leptosoma Kitumba Damızlıklar koyu 11:43
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 11:26
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:26
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:26
- Eheım Classic 250-05 Bora Bey 11:11
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 11:11
- Seyyar Hamburg Filtresi Hmf ootkn 11:06
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:57
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:54
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 10:54
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 10:47
- Smokey Melek, Odessa Barb, Cüce Vatoz (takas Olur) Batuhan Tosun 10:47
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:08
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:01
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:01
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:01
- Corydoras Sterbai nikon_ 10:01
- Mavi Karidesler 2 Cm Yumurta Tutmuş Durumda onuribrahim 09:53
- Killifish Gardneri Toplu 20 Adet onuribrahim 09:52
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 09:52
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 09:52
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 09:51
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:51
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 09:51
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 09:18
KULLANICILAR
- 199 Online Kullanıcı, 108 Üye
Online Kullanıcılar
fatihtosunn,
Japon & Beta,
ciways,
hokia386,
ZET,
İskorpit,
kopruluonur,
serdarasci,
aranjman,
İnci Kefali,
Umt61,
kdrackgz,
morfimorfi,
bediiarda,
MehmetSerkan,
🇹🇷Mufasa,
ftorlu,
egedin,
Sogan,
Cihanmir,
reprise,
furkanvurucu,
necayip,
selimc4glar,
MrtGn,
Ahmetsaribuga,
ilkayocak,
Yasin034,
Uykulu,
Bibliyorlar,
Furkann,
cengooaquatic,
ercane,
berkselim,
GhostKoi,
Hoppala,
MBCK,
Mikail Erdoğan,
hakanbjk93,
sakpolat,
SİGMA BALIK😎,
karahanli,
Vasfi,
sirhill,
İlksen Şahin,
Alidede,
serkorti,
Pianist,
efkango,
aktugsedat,
Ehtiyar,
adm_src,
Orhan76,
Akax,
TANGANIGA,
katsu162,
CevdetSERBEST,
Balikcidede,
Golgeci,
scrap,
joko29,
ballantines,
vahitender,
Cem Altay,
Murat1233,
Kazim1907,
TayfunSylkn,
gsx1300rhayabusa,
Redrainbow,
Ömer Kaan,
MCY4,
Yadigar06,
nikon_,
FISHERMAN01,
Praton,
muratyarici,
Güneş 17 ve 362,
Vlademirol,
LewShrimps,
AhmedVural,
Emsica,
Abdullah929,
Fırat pınar,
Polats,
GkhaNLioN,
KaanE,
hknbal28,
Kaya0606,
Uqr87,
Fatihisik,
ackapiyiaraskarg,
cota78,
Yusufgs4266,
yasemin67,
Best Fish,
Hiko,
Kunta kinte,
mitii,
YusufBey50,
Ardam007,
Ege2804,
Kerems06,
chimeric,
ilh4n,
İsmail YILDIRIM,
orhanönal,
onur_0606,
KartalŞafak,
.Lux.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.