ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
bilgemurater
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2024 22:10
Toplam Mesaj:
9 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
murat çavuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
murat çavuş
SON 9 MESAJI
Japon Balıgı Beslenmesi Nasıl Olmalı
[QUOTE=HakanYILDIZ]Neden tuzlu su?
Neden yem verdikten sonra tekrar yem verme?
Neden google chrome da "japon balığı özellikleri" ve "japon balığı akvaryumu nasıl olmalı" diye araştırmadan önce, balık ve akvaryum alınır?
"Asla & hiç & ara sıra bile" TUZ KULLANMAYIN.
40 litreden büyük bir alvaryumda ve 24 dereceyi geçmeyen sıcaklıktaki suda "normal" şekilde besleyin. Peynir veya protein olsun diye başka şey vermeyin.
Az yem verin.[/QUOTE]
tuz kullandım zaman yan yüzüyor japon balıgına nasıl yem vermemi tavsiye edersin [EDIT]bilgemurater,2024-07-04 06:51:13[/EDIT]
[QUOTE=HakanYILDIZ]Neden tuzlu su?
Neden yem verdikten sonra tekrar yem verme?
Neden google chrome da "japon balığı özellikleri" ve "japon balığı akvaryumu nasıl olmalı" diye araştırmadan önce, balık ve akvaryum alınır?
"Asla & hiç & ara sıra bile" TUZ KULLANMAYIN.
40 litreden büyük bir alvaryumda ve 24 dereceyi geçmeyen sıcaklıktaki suda "normal" şekilde besleyin. Peynir veya protein olsun diye başka şey vermeyin.
Az yem verin.[/QUOTE]
tuz kullandım zaman yan yüzüyor japon balıgına nasıl yem vermemi tavsiye edersin [EDIT]bilgemurater,2024-07-04 06:51:13[/EDIT]
Japon Balıgı Beslenmesi Nasıl Olmalı
akvaryumda neler eksik edilmemeli yem attıktan sonra bilen varmı ? arkadaslar yem attıktan sonra japon balıgına hangi yemi versem tuz icerikli oldu için yan yüzüyor ayrı kaba aldımda yasadı tekrar yem verdim normalde sade pellet yem verirdim sonra pul yem verdim ve öldü suda ne gerekir yan yüzme engellemek için balık ölümleri önüne geçmek için tavsiyelerinizi bekliyorum[EDIT]bilgemurater,2024-07-03 23:45:11[/EDIT]
akvaryumda neler eksik edilmemeli yem attıktan sonra bilen varmı ? arkadaslar yem attıktan sonra japon balıgına hangi yemi versem tuz icerikli oldu için yan yüzüyor ayrı kaba aldımda yasadı tekrar yem verdim normalde sade pellet yem verirdim sonra pul yem verdim ve öldü suda ne gerekir yan yüzme engellemek için balık ölümleri önüne geçmek için tavsiyelerinizi bekliyorum[EDIT]bilgemurater,2024-07-03 23:45:11[/EDIT]
Teleskop Balığı Beslenme Önerilleriniz Nelerdir?
[QUOTE=SteveH]
Balığa neden lor peyniri verme ihtiyacı duydunuz[:O]
Ben muz veriyorum arada ama çok az ince bir yuvarlak şeklinde protein sayılır mı bilmiyorum protein olarak sivrisinek larvası veriyorlar ama nasıl elde edersiniz bilmiyorum [/QUOTE]
ben farklılık arıyorum ne protein olarak uygun bir görüsünüz var muz ezerek vermek faydalı olacaktır tuz yüzünden bir kaç tane balıgım öldü sonra cözdüm meger tuz olmamalı balık beslenmede yüksek miktarda tuzda olcaksa az miktarda kısa süreline ayrı kapta olmalı tecrübe ettim kadarıyla
[QUOTE=SteveH]
Balığa neden lor peyniri verme ihtiyacı duydunuz[:O]
Ben muz veriyorum arada ama çok az ince bir yuvarlak şeklinde protein sayılır mı bilmiyorum protein olarak sivrisinek larvası veriyorlar ama nasıl elde edersiniz bilmiyorum [/QUOTE]
ben farklılık arıyorum ne protein olarak uygun bir görüsünüz var muz ezerek vermek faydalı olacaktır tuz yüzünden bir kaç tane balıgım öldü sonra cözdüm meger tuz olmamalı balık beslenmede yüksek miktarda tuzda olcaksa az miktarda kısa süreline ayrı kapta olmalı tecrübe ettim kadarıyla
Teleskop Balığı Beslenme Önerilleriniz Nelerdir?
[B]japon teleskop balıgı lor peyniri tüketirmi suya bıraksam balıga ne vermemi önerirsiniz hayvansan protein olarak ? [/B]
[B]japon teleskop balıgı lor peyniri tüketirmi suya bıraksam balıga ne vermemi önerirsiniz hayvansan protein olarak ? [/B]
Teleskop Balığı İçin Önerilleriniz Nelerdir?
Japon teleskop balıgı besliyorum 3 adet 3 parca haline cevirdimyemi 1 adetyemi pelletyemi yanlış yem balıga zarar verir biliyorum. Ama 1 aydan fazla oldu balıga bakmaktayım teleskop balıgına sade pellet yem veriyorum. Pellet yem dısında arada bir tedavi olarak ayrı bir kapta suya ne koyma mı tavsiye edersiniz suda hasta olmasın diye ne tavsiye dersiniz ilaç olarak
not: haftada 1 defa toz sarımsaklı yem 3adet günlük mısır unlu probiyotikli yem vermekteyim sade pellet yem haftada 1 defa kaya tuzu vermekteyim tablet tuz ayrı bir kabta suda eritip biraz bekletmekteyim tuzlu suda
Balık anatomisi hakında bilgi resmi yükledim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241149/241220231809191.jpg[/IMG][EDIT]bilgemurater,2023-12-24 18:25:42[/EDIT]
Japon teleskop balıgı besliyorum 3 adet 3 parca haline cevirdimyemi 1 adetyemi pelletyemi yanlış yem balıga zarar verir biliyorum. Ama 1 aydan fazla oldu balıga bakmaktayım teleskop balıgına sade pellet yem veriyorum. Pellet yem dısında arada bir tedavi olarak ayrı bir kapta suya ne koyma mı tavsiye edersiniz suda hasta olmasın diye ne tavsiye dersiniz ilaç olarak
not: haftada 1 defa toz sarımsaklı yem 3adet günlük mısır unlu probiyotikli yem vermekteyim sade pellet yem haftada 1 defa kaya tuzu vermekteyim tablet tuz ayrı bir kabta suda eritip biraz bekletmekteyim tuzlu suda
Balık anatomisi hakında bilgi resmi yükledim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241149/241220231809191.jpg[/IMG][EDIT]bilgemurater,2023-12-24 18:25:42[/EDIT]
Tatlı Su Salyangozuna Giden Yemler Nelerdir?
[QUOTE=MasterChiefHakan]Görseldekiler elma salyangozu. Her türlü yemi yer, fazla yem vermeyin, dışkısı fazla olur, suyu çabuk kirletirler, ölü balık olsa onu da bir güzel yerler. Bitkisel ağırlıklı besleyin, ayda bir kez yumurta haşladığınız cezvedeki suyu akvaryuma dökün (kalsiyum takviyesi ile kabukları sağlam olur). Görselde su yarım, su seviyesi üstten iki parmak kalana kadar suyla doldurun. Büyüdüklerinde yumurta bırakmak için akvaryumdan çıkarlar, o yüzden üstü kapalı akvaryum olmalı yoksa dışarı düşerler.
Şu iki yemi alıp iki gün ilkinden, bir gün ikincisinden verebilirsiniz:
[URL]https://www.ozelyem.com/jbl-pro-novo-botia-tab-m-tablet-yem-40-gr-105-adet[/URL]
[URL]https://www.ozelyem.com/tropical-carnivore-tablet-yem-50gr-500-adet[/URL][/QUOTE]
https://www.bettamarketim.com.tr/serengeti-tanganyika-chips-balik-yemi-1-5kg bu yem dibe cöken yemmis petshopcunun söyledine göre satılan ürün hakında bilgi gayet güzel seyler sundunuz 2 adet link ile tesekür ederim elma salyongozuna suya ceviriptemi salatayı vermek önemli yoksa sadece salata içinimi vermek önemli ? [EDIT]bilgemurater,2023-10-28 14:34:21[/EDIT]
[QUOTE=MasterChiefHakan]Görseldekiler elma salyangozu. Her türlü yemi yer, fazla yem vermeyin, dışkısı fazla olur, suyu çabuk kirletirler, ölü balık olsa onu da bir güzel yerler. Bitkisel ağırlıklı besleyin, ayda bir kez yumurta haşladığınız cezvedeki suyu akvaryuma dökün (kalsiyum takviyesi ile kabukları sağlam olur). Görselde su yarım, su seviyesi üstten iki parmak kalana kadar suyla doldurun. Büyüdüklerinde yumurta bırakmak için akvaryumdan çıkarlar, o yüzden üstü kapalı akvaryum olmalı yoksa dışarı düşerler.
Şu iki yemi alıp iki gün ilkinden, bir gün ikincisinden verebilirsiniz:
[URL]https://www.ozelyem.com/jbl-pro-novo-botia-tab-m-tablet-yem-40-gr-105-adet[/URL]
[URL]https://www.ozelyem.com/tropical-carnivore-tablet-yem-50gr-500-adet[/URL][/QUOTE]
https://www.bettamarketim.com.tr/serengeti-tanganyika-chips-balik-yemi-1-5kg bu yem dibe cöken yemmis petshopcunun söyledine göre satılan ürün hakında bilgi gayet güzel seyler sundunuz 2 adet link ile tesekür ederim elma salyongozuna suya ceviriptemi salatayı vermek önemli yoksa sadece salata içinimi vermek önemli ? [EDIT]bilgemurater,2023-10-28 14:34:21[/EDIT]
[QUOTE=GhostKoi]Salatalık, marul, havuç, kapya biber, muz vesaire verebilirsiniz. Özel yem gerekmez.[/QUOTE]
dibe cöken yem önerirmisiniz bana 1kglik https://www.bettamarketim.com.tr/arama?Keyword=%20Tropical&Kategori=0 bu sitede bulabilirseniz yemlerin hakında cok az bilgi var da salyangoz besliyorum 5 adet suda yasayan resmini yükledim su üstü yüzen yem veriyorum pellet yem sade.
https://hizliresim.com/apxl7jc [EDIT]bilgemurater,2023-10-27 21:44:17[/EDIT]
[QUOTE=GhostKoi]Salatalık, marul, havuç, kapya biber, muz vesaire verebilirsiniz. Özel yem gerekmez.[/QUOTE]
dibe cöken yem önerirmisiniz bana 1kglik https://www.bettamarketim.com.tr/arama?Keyword=%20Tropical&Kategori=0 bu sitede bulabilirseniz yemlerin hakında cok az bilgi var da salyangoz besliyorum 5 adet suda yasayan resmini yükledim su üstü yüzen yem veriyorum pellet yem sade.
https://hizliresim.com/apxl7jc [EDIT]bilgemurater,2023-10-27 21:44:17[/EDIT]
[QUOTE=patrickstar]Dip balıklarına verilen veya suya batan yem çeşitlerinden verebilirsiniz. Sadece salyangoz beslemiyorsanız özel bir besleme yapmanıza gerek yok balıklara verdiğiniz yemlerin dibe çöken artıkları, bitki varsa yapraklardaki yosunlar ve bitkilerin çürüyen kısımları yeterli gelir.[/QUOTE]
dip yemi ne gibi yani bir model söylermisiniz dip yemi olacak ama salyangozun yiyebilecegi sekilde olacak
[QUOTE=patrickstar]Dip balıklarına verilen veya suya batan yem çeşitlerinden verebilirsiniz. Sadece salyangoz beslemiyorsanız özel bir besleme yapmanıza gerek yok balıklara verdiğiniz yemlerin dibe çöken artıkları, bitki varsa yapraklardaki yosunlar ve bitkilerin çürüyen kısımları yeterli gelir.[/QUOTE]
dip yemi ne gibi yani bir model söylermisiniz dip yemi olacak ama salyangozun yiyebilecegi sekilde olacak
[B]Tatlı su salyangozuna giden yemler nelerdir Evde tatlı su salyangozu besliyorum [/B]https://www.bettamarketim.com.tr/ekol-pond-stick-color-koi-ve-japon-balik-yemi-1-kg bu yemden veriyorum [B]salyangoza suyun üstünde asılı kalıyor yem ne gibi yem vermemi önerirsiniz?[/B][EDIT]bilgemurater,2023-10-27 12:42:59[/EDIT]
[B]Tatlı su salyangozuna giden yemler nelerdir Evde tatlı su salyangozu besliyorum [/B]https://www.bettamarketim.com.tr/ekol-pond-stick-color-koi-ve-japon-balik-yemi-1-kg bu yemden veriyorum [B]salyangoza suyun üstünde asılı kalıyor yem ne gibi yem vermemi önerirsiniz?[/B][EDIT]bilgemurater,2023-10-27 12:42:59[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Akvaryum Lamba Askısı Ozii35, 11:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İç Filtre Dış Filtre SÜMER_38, 11:08
Filtreleme Seçenekleri - Dış Filtremin Debisi Fazla Mı? nejalt, 10:33
Filtreleme Seçenekleri - Bitki Gelişim Sorunu Akvarist Taha, 10:22
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Bitkileri Akvarist Taha, 10:19
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Akvaryumum Akvarist Taha, 10:15
Akvaryum Tanıtımı - Ic Filtre Akvarist Taha, 10:14
Yeni Üye Forumu - Şelale Filte 65 Litre Akvaryum ogurcay, 10:14
Filtreleme Seçenekleri - 90x45x45 Akvaryumda Kaç Watt Power Led Gereklidir? osmandbnl, 10:00
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepisteslerim Öldü Akvaryumum Recepppdd, 09:40
Yeni Üye Forumu - Petshopçunun Dedikleri Doğru Mu? SİGMA BALIK😎, 09:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Goldfish İsmail_194606946, 08:31
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurduğum Akvaryum Merak Ettiklerim malazgirt18, 08:31
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryuma Işık ogurcay, 08:27
Aydınlatma - Salyangoz ogurcay, 08:21
Yeni Üye Forumu - 80 Litre Akvaryuma Işık Taha Yanık, 07:40
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 Huzur ffatihh, 07:07
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Boyu Önemli Mi ? Debisi ? hokia386, 05:35
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Cinsiyet Belirleme SİGMA BALIK😎, 03:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Dekorunda Yapıştırıcı Kullanılır Mı? Hoppala, 02:54
Labirentliler - 64 Lt Akvaryum Filtreleme Seçenekleri. Aqualife362, 02:16
Malzemeler ve Yemler Forumu - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 01:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Kasımda Aşk Başkadır Mehmet Özdoğan, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Transgenetik Tetra Balığımın Karnı Şişip Patladı caglarduran, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı Emsica, 23:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Tuzu Karideslere Zarar Verirmi Yas400, 22:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betaya Beyaz Benek Bulaşıyor Berkay45, 22:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Kurulumu Isıtıcı Ve Bakteri Acemi_hobici, 22:27
Yeni Üye Forumu - Dıy Akvaryum Test Kitleri🤡 GuccugPirens, 22:07
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Merhaba 200 Litre Balon Balığı Akvaryumum Tortuga4, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benekmi Can özkul, 20:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Benekler Mi? Recepppdd, 20:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Moli Balıklarının Cinsiyeti Ne Acaba SİGMA BALIK😎, 20:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Erkek Lepisteslerim Hamileleri Kovaliyor. SİGMA BALIK😎, 20:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Aydınlatma. CevdetSERBEST, 20:00
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumumun Camı Oynuyor Montesque, 18:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180 Lt Akvaryumda Ne Bakılır? SİGMA BALIK😎, 18:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Cinsiyeti HuseyinColak57, 18:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yeniden... Cichlid_Universe, 17:22
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Tavşan Salyangoz Üremesi Hakkında Sogan, 17:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Altum Hasan öncü, 17:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Japon Balığı Pul Beyazlaması ftft, 16:54
Yeni Üye Forumu - Altum turgaymutlu, 16:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yüksek Kh (20+) ~0 Cl Sorun Mudur? ArifhbsAquatics, 14:43
Akvaryum Bilimi - Bunu Betam İçin Kullanabilir Miyim neomeo, 14:18
Labirentliler - Nitrit Seviyesi Yüksek Gülce Özerkan, 13:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yunus Balıklarım Işıktan Korkuyor bendeniztayfun, 13:09
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kuyruk Erimesi Hakkında Dipnotlar Orhan76, 12:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Ucuz Yollu Resif 9.ay Cardinalfish, 12:22
Deniz Akvaryumları Genel - Formalin İle Balık Ölüsünü Korumak ogurcay, 12:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 11:59
- 80*45*45 High Tech Akvaryum wiayno 11:55
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 11:44
- Yem Tablet BUCALILAR 11:39
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:39
- Apistogramma Hongsloi Çift sirhill 11:19
- Canlı Yemler ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 11:12
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 11:02
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 11:02
- Afrika Cichlidleri devito 10:57
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 10:57
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:07
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:07
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
- Hobiyi Bırakıyorum. piranhabull 09:11
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 09:10
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:04
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:04
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:04
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:04
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 08:40
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 08:40
- Golden Head Angel Tekin35 03:43
- 75 Adet Sera Bakto Tabs Kutu Yeni Açıldı Skt:2025 ZET 01:17
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 01:15
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:51
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 00:44
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 00:44
- Yavru Veren Genç Damızlık Apistogramma Trifasciata rhn35 23:51
- Yavru Veren Genç Apistogramma Macmasteri Çift rhn35 23:51
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 23:37
- Pingu Guppy --- Hediyeli :) G_can 23:29
- Siyah Gül Karides G_can 23:29
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 23:28
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 23:28
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 23:28
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 23:28
- Çeşitli Bitkiler buraktanatar 22:49
- Takaslık Bitkiler- İstanbul Geneli buraktanatar 22:49
- Akvaryum, Yem Makinesi Çok Uygun Fiyat buraktanatar 22:49
- Moss Türleri Şuanlık Tükendi DEPP 22:45
- 5 Aşamalı Ozmoz Su Arıtma Cihazı Tak Çalıştır DEPP 22:45
- Dark Blue Moscow akomania 22:15
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:58
- Ates Neon Karides omersayar 21:58
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 21:32
- Katil Salyangoz jezey 21:32
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 21:32
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 21:32
KULLANICILAR
- 68 Online Kullanıcı, 37 Üye
Online Kullanıcılar
ÇaĞRı,
Ehtiyar,
ootkn,
gelgel1900,
buraktanatar,
piranhabull,
sefa_nco,
sempathyc,
ballantines,
senolerdivan,
batuhan.ylmz,
mlh06,
oguzhn,
huzur,
Hüdai,
Deniz Demircan,
nikon_,
izzettanju,
Kaan59,
Gunell46,
efkango,
🇹🇷Mufasa,
barsbingul,
bediiarda,
Tortuga4,
laurent,
Abdullah929,
knn38,
Fulbuster,
akkusakvaryum,
serdardrn,
Arowanalover,
hokia386,
BaldGuy,
kadir34,
ilturk,
Mrl4stromance,
sakpolat,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.