ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Laterthanbefore
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
671
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
922 [1.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
194 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
16 Mayıs 2005
İl:
Afyon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-30lt Bitkili karides -128lt High tech -225lt High tech

SON 10 MESAJI

Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi
[QUOTE=knn38]Teşekkür ederim cevaplar için. Aydınlatma için ne önerirsiniz?[/QUOTE]

Basit bitkiler için istediğiniz aydınlatmayı kullanabilirsiniz, en uygun fiyatlıyı tercih edin.
Aydınlatma ana renginin beyaz olması önemli sadece
Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ?
Bitkiler emers değilse direk suya koyun bence dışarıda ölebilirler akvaryumda dursunlar ihtiyacınız olunca alırsınız poşette durmasından iyidir

Anubias özellikle nemsiz kaldığı anda kuruyup ölüyor
Betamın Kuyruğu Mu Eriyor
[QUOTE=Sophie]
Teşekkürler, önceki gün almıştım zaten kendisini bi süredir de bakıyordum akvaryumlara sipariş verdim bugün. Diğer yazılara da bakarım teşekkür ediyorum.[/QUOTE]

İyi bir karar vermişsiniz balığınız da çok güzel görünüyor
İşinize yarayabilecek bir makale paylaşayım
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL][EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 03:42:17[/EDIT]
İyice Küçüldük (minimal Deneyim)
Baya küçük bir kurulum olmuş umarım sorun olmaz, suda yaşanacak en küçük hadise karideslerin bir gününü diğerinden kötü kılabilir ama deneyimli olduğunuzdan idare edebilirsiniz diye tahmin ediyorum
Tür Tavsiyesi
Basit bitkiler toprağa ihtiyaç duymuyor tablet şeklinde satılan bitki gübrelerinden alıp kum içerisine gömerseniz o yeterli olacaktır.

Anubias bitkisi rizomlu bir bitki türüdür bu tür bitkilerin gövde kısımları kum üzerinde durmalıdır kum altında kalan kısımlar ölür.
Zaten toprağa da ihtiyacı yok gerekli besinleri sudan direk temin edebiliyor

[EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 02:23:09[/EDIT]
Co2 Siz Ember Tetralı Bitki Tankı Hedefi
Sırasıyla yazayım.

Öncesinde ilk akvaryumunuz olduğundan bu makaleyi dikkatli şekilde okuyup anladığınızdan emin olun ki bir problem ile karşılaşmayın zaten konuya hakimseniz başka makalelere de bakabilirsiniz [URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]

Alacağınız kumun rengi canlıların renklerini de etkiler buyüzden örneğin mavi,kırmızı renkte bir canlı alıyorsanız siyah renkli kumlardan tercih edin ve bu kumun nötr yani su değerlerini etkilemeyecek bir kum olduğundan emin olun.
Giriş seviyesi için lowtech bitkilerden beğendiğiniz türleri seçip kullanabilirsiniz tek şart lowtech olmasına dikkat edin.
Seçeceğiniz bitkilerin bakım şartlarını araştırın, köklü bitkiler seçerseniz toprak için gübre de gerekecektir.

Filtreniz biraz küçük gibi bir büyük boy almakta fayda var.

İki tür aynı anda olur ama bu iki türden de minimum 4-6 adet beslemek gerekli ve bunun için akvaryum kapasiteniz yeterli değil tek türden 6-7 adet besleyebilirsiniz.

Kurulumdan 2-3 gün sonra bitkileri ekleyebilirsiniz 5-6 gün sonra da balıkları ve diğer canlıları ekleyebilirsiniz.

Silikonları maket bıçağı ile temizleyebilirsiniz ama tavsiye etmiyorum ,camı çizmeden yaparım diyorsanız deneyin.

[EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 02:29:31[/EDIT]
Elyaf Ve Ön Filtre Nasıl Temizlenir
Elyaf 4-5 ayda bir değiştirilebilir , tekrar kullanmak istediğinizde temizleseniz dahi motorun çekiş gücünü etkiliyor ben her filtre temizliğinde yani 4 ila 5 ayda bir atıp yenisini koyuyorum zaten çok ucuz bir malzeme herhangi bir koltuk tamircisinden ücretsiz yada cok düşük ücretle temin edilebilir veya petsoplar da satıyor. Magic leri çeşme suyu ile yıkamayın akvaryum suyu ile temizleyin yeter.[EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 01:56:28[/EDIT]
Akvaryumum Bulanık Hangisini Kullanmalıyım
Bakteri kültürü gidecek birşey değildir yerdeki organik maddeler havanalmıştır okadar, suya müdahale etmediyseniz bir sorun olmaz 2 3 gün içerisinde düzelecektir ama dediğiniz gibi hemen gitsin istiyorsanız su berraklaştırıcı alabilirsiniz bakteri besini akvaryum kurulurken kullanılan bir üründür.
Canlı Bitki
Bitki temini mi yoksa bitki seçimi ve bakımı mı tam anlayamadım bitki almak istiyorsanız forumun ilanlar kısmında çok uygun fiyatlı bitkiler mevcut toplu olarak alırsanız ciddi indirim de yapacaklardır[EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 01:47:45[/EDIT]
Yeni Kurulum Denemesi
Güzel görünüyor tebrikler.

Dediğiniz gibi biraz daha iyi görseller cekebilirmişsiniz.
Bende hiç fotoğraf çekemiyorum :D

Belki suyu fullerseniz daha iyi görünebilir, ağacın bir kısmı dışarıda kalsın diye mi yaptınız emin değilim ama bence fullerseniz daha güzel duracaktır.

Co2 kullanıyormusunuz ben göremedim ama co2 olmadan çok uzun süre yaşamayacak bitkiler edinmişsiniz.

Birde ışığın ayaklarını diğer türlü takıp su yüzeyine yakın konuma getirirseniz taban bitkileriniz daha iyi büyür[EDIT]Laterthanbefore,2025-01-11 03:54:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.